PDA

Pogledajte punu verziju : Dekodiranje mobitela SE K750i



Kakaljin
15-08-2006, 10:49 PM
Zdravo, interesuje me gdje u sarajevu ima dekodirati ovaj mobitel sigurno da ne zeznu ga. Mobitel je uzet u Vip-u u Hrvatskoj.

Hvala

Chobanin Budala
16-08-2006, 02:08 AM
U svakoj ozbiljnijoj radnji za mobitele ...plato skenderija recimo:doubt:

-[BHF]-sir.Kula
16-08-2006, 10:16 AM
ja juce dekodirao SE K750i dobio ga iz norveske, i posto je neka medju zadnjim verzijama tj. softwer mu si49 ili tako nesto citav dan po skenderiji hodao niko nije uspio kazu nisu jos nabavili za te verzije, a evo ti broj ako hoces frajera koji mi je to odradio za 5 min, +387 61 812 627 MobilTEXA, a nalaze ti se gdje otoka otvorena pijaca pa onom ulicom ima neka mala pijaca.......

Kakaljin
16-08-2006, 10:30 AM
-sir.Kula']ja juce dekodirao SE K750i dobio ga iz norveske, i posto je neka medju zadnjim verzijama tj. softwer mu si49 ili tako nesto citav dan po skenderiji hodao niko nije uspio kazu nisu jos nabavili za te verzije, a evo ti broj ako hoces frajera koji mi je to odradio za 5 min, +387 61 812 627 MobilTEXA, a nalaze ti se gdje otoka otvorena pijaca pa onom ulicom ima neka mala pijaca.......

I meni je jedan na skenderiji rekao da mi je si49 verzija i kaze da ce za dva-tri dana dobiti softwer taj da mi moze odraditi za minutu.

Hvala ti na informaciji

MOBI'S
16-08-2006, 05:26 PM
Otidji kod Ivana Plese u Mobtel Servis, kad ides prema Merkatoru predjes raskrsce kod Hitne i 100m prije Merkatora na lijevoj strani ulice ima svou radnju. Covjek je ekstra majstor, a nije ni skup. Ako ti on ne mogne to odraditi uputice te kod nekog ko moze a dobro radi (provjereno, ja sam kod njega radio K610i, i on mi je odradio, a za W800i me uputio na Skenderiju dole u pod zemljom, zamrseno ti je objasniti)

pozz

Kakaljin
19-08-2006, 04:07 PM
Otidji kod Ivana Plese u Mobtel Servis, kad ides prema Merkatoru predjes raskrsce kod Hitne i 100m prije Merkatora na lijevoj strani ulice ima svou radnju. Covjek je ekstra majstor, a nije ni skup. Ako ti on ne mogne to odraditi uputice te kod nekog ko moze a dobro radi (provjereno, ja sam kod njega radio K610i, i on mi je odradio, a za W800i me uputio na Skenderiju dole u pod zemljom, zamrseno ti je objasniti)

pozz


Otisao kod njega i zavrsio mi za 5 minuta

Rusher
20-08-2006, 11:31 AM
onda ova tema moze biti: LOCKED ... :D

Jura
20-08-2006, 11:33 AM
Kolika je cijena bila?

Jura
20-08-2006, 11:33 AM
onda ova tema moze biti: LOCKED ... :D

Ne jos!:jumpy:

Kakaljin
20-08-2006, 03:09 PM
Kolika je cijena bila?


Cijena je bila 50 KM Zvnicna

A ja sam platio jeftinije jer mi Stari zna Ivana

Jura
20-08-2006, 03:13 PM
e ja bi ti to odradio jeftinije......................

Kakaljin
20-08-2006, 04:14 PM
e ja bi ti to odradio jeftinije......................

Pa ko kaze da nisam jeftino prosao, to je zvanicna cijena.

A za mene je bila puno puno manja

PS: Sto se ne javi ranije!!!!

Jura
20-08-2006, 04:17 PM
e jebiga , ali i onako nisam iz Sa...................

ToDie4
22-08-2006, 11:06 PM
-sir.Kula']ja juce dekodirao SE K750i dobio ga iz norveske, i posto je neka medju zadnjim verzijama tj. softwer mu si49 ili tako nesto citav dan po skenderiji hodao niko nije uspio kazu nisu jos nabavili za te verzije, a evo ti broj ako hoces frajera koji mi je to odradio za 5 min, +387 61 812 627 MobilTEXA, a nalaze ti se gdje otoka otvorena pijaca pa onom ulicom ima neka mala pijaca.......

Cid (hex) : 49

to je

Cid (dec) : 31
trenutno najrasirenija verzija

Telefon se dekodira preko testpointa dok recimo sada moze da ovaj noviji se radi direktnim unlockom. Nebitno, uglavnom, dodjes u nedjarice, Imamex, uradi se dekodiranje za minut na gti box-u, s time da se moze uraditi i upgreade softwera na noviju verziju sa allinone flashom, znaci - originalni s&e soft ( opcija - k750, w800, d750, jer su medjusobno komptabilni), dok allinone znaci da ce telefon nakon 'flesanja' imati sve svjetske jezike - worldwide brand.
Razlike, kad sam vec pomenuo tri 'razlicita' softwera, izmedju d-k-w su, primjecuje se samo izgled, promjena defaultne teme, neke tipke imaju specificne funkcije za pojedinu verziju soft, i tako.


http://www.mobilegazette.com/images/sony-ericsson/sony-ericsson-k750-dualfront.jpg

ToDie4
22-08-2006, 11:08 PM
Cijena je bila 50 KM Zvnicna

A ja sam platio jeftinije jer mi Stari zna Ivana

50KM, preko veze?

Ti se rasipas brate, 20-30KM, zavisno kako sam raspolozen!!!

-[BHF]-sir.Kula
24-08-2006, 05:18 PM
Cijena je bila 50 KM Zvnicna

A ja sam platio jeftinije jer mi Stari zna Ivana


jeli ovo cjena dekodiranja ili nesto drugo sto nisam upratio jer sam ja platio 20 km dekodiranje SE k750i (si49-hepek)

lafcina333
03-05-2007, 03:57 PM
ja probao dekodirati Sony Ericsson K610i (originalni network mu je engleski Vodafon) u vise servisa u gradu (Sarajevo). Neki nemaju softver,neki nemaju pristup serveru (?),neki kazu "dodji za sedam dana",neki me salju u Zgb ili Bgd,neki ovo-neki-ono...a cijena bi bila izmedju 40 i 100 EUR-a :shock: Molim nekoga ko POUZDANO zna kojem servisu da se obratim da mi to ZAISTA urade a i da me pri tome ne oderu ko zeca.Hvala. :smile:

drazen
04-05-2007, 11:20 AM
servis koji ima direktni pristup i log-ove ili na WOTANu ili na DA VINCI site-u, mora se "otključavati" on-line a cijena nebi smjela biti veća od 30-40KM (mada je i to puno jer je jedan log 5 Eura)............

HARUN_FCB
04-05-2007, 02:38 PM
moj prijatelj treba otkodirat 6280,dobar mob al jbg samo u Beogradu kod nekog Dejana ima koliko ja znam!!!

Ico
04-05-2007, 06:35 PM
koliko vidim vi ovdje pricate o flashu a ne o unlocku. jer unlock odradite sa kombinacijama <**< (< je smijer joysticka, odnosno joystick ulijevo). i vidjecete sta je sve zakljucano. a ako hocete skinuti onaj live! vodafone znak i dobiti pristupni meni za necujno,bluetooth,irDa itd, to je moguce samo flashanjem novog softvera, nebrandiranoga. postupak necu pisati, tajna majstora hehe 8)

ToDie4
06-05-2007, 07:00 PM
koliko vidim vi ovdje pricate o flashu a ne o unlocku. jer unlock odradite sa kombinacijama <**< (< je smijer joysticka, odnosno joystick ulijevo). i vidjecete sta je sve zakljucano. a ako hocete skinuti onaj live! vodafone znak i dobiti pristupni meni za necujno,bluetooth,irDa itd, to je moguce samo flashanjem novog softvera, nebrandiranoga. postupak necu pisati, tajna majstora hehe 8)

Kako to ti radis unlock tako. Covjece pa nikad nisam trebao kupovati 1000e skup box za SEMC. cCc

lafcina333
07-05-2007, 09:36 AM
...jer unlock odradite sa kombinacijama <**< ...a ako hocete skinuti onaj live! vodafone znak i dobiti pristupni meni za necujno,bluetooth,irDa itd, to je moguce samo flashanjem novog softvera, nebrandiranoga. postupak necu pisati, tajna majstora hehe 8)===============================================
Dragi Ico,nisam trazio da mi neko na Forumu demonstrira svoje znanje,ili da mi otkriva poslovne tajne...Mene samo zanima GDJE MOGU U SARAJEVU DEKODIRATI mob.Sony Ericsson K610i i PO KOJOJ CIJENI. Ipak,hvala i Tebi...:grin:

c3nar1us
11-05-2007, 03:59 PM
mozes preko programa "FAR menagera" i obicnog data kabla ;). Ako si zainteresovan poslat cu ti stranicu u kojoj pise postupak

lafcina333
12-05-2007, 03:13 PM
mozes preko programa "FAR menagera" i obicnog data kabla ;). Ako si zainteresovan poslat cu ti stranicu u kojoj pise postupak
================================================== ==
Bio bih Ti zahvalan...Mozes mi to poslati kao poruku na "private". Hvala.

BHGsmServis
18-05-2007, 10:58 AM
mozes preko programa "FAR menagera" i obicnog data kabla ;). Ako si zainteresovan poslat cu ti stranicu u kojoj pise postupak
HEHEHE
Bilo bi bolje da neširiš laži. NEMA FREE SP Unlock-a za db2020, db2012 platformu (K610, V610, K800, ...)

pirkee
18-05-2007, 05:38 PM
i mene isto zanima , gdje mogu u sarajevu i za koliko para otkljucati sonyericsson k610, mislim da je sa ERONET mreze. Imao sam ponudu za 80 KM ali mislim da je to previse za dekodiranje

vehica
21-05-2007, 01:36 AM
Zdravo. Moze li mi neko pomoci. Kupio sam polovan SEK700i-vodafon. Baterija se brzo trosila pa sam zamijenio novu , ali isto. Promjenio neke kristale, ali opet isto. Odnesem da ga pre-flashaju, eh tu je problem. Kad se dodje do opcije namjestanja jezika mobitel zaledi. Da li neko zna ima li tome lijeka i moze te li mi preporuciti nekog ko takav kvar moze da otkloni. Hvala!

Ico
21-05-2007, 09:00 AM
===============================================
Dragi Ico,nisam trazio da mi neko na Forumu demonstrira svoje znanje,ili da mi otkriva poslovne tajne...Mene samo zanima GDJE MOGU U SARAJEVU DEKODIRATI mob.Sony Ericsson K610i i PO KOJOJ CIJENI. Ipak,hvala i Tebi...:grin:
dragi moj, covjek je lijepo pitao za k750i i tema se zove dekodiranje. njemu sam odgovorio, inace bih te citirao da se na tebe odnosilo.
pozdrav ;)

drazen
21-05-2007, 10:36 AM
i mene isto zanima , gdje mogu u sarajevu i za koliko para otkljucati sonyericsson k610, mislim da je sa ERONET mreze. Imao sam ponudu za 80 KM ali mislim da je to previse za dekodiranje

u ZE je od 25 do 40 KM

Error
21-05-2007, 10:55 AM
ja probao dekodirati Sony Ericsson K610i (originalni network mu je engleski Vodafon) u vise servisa u gradu (Sarajevo). Neki nemaju softver,neki nemaju pristup serveru (?),neki kazu "dodji za sedam dana",neki me salju u Zgb ili Bgd,neki ovo-neki-ono...a cijena bi bila izmedju 40 i 100 EUR-a :shock: Molim nekoga ko POUZDANO zna kojem servisu da se obratim da mi to ZAISTA urade a i da me pri tome ne oderu ko zeca.Hvala. :smile:
Pijaca TEXA preko puta GRASa covjek se zove Muamer...Samo...niko ti ga ne moze otkljucati kao K750 za par minuta jer ih otkljcavaju preko servera...tako ako ti kaze za 24-48 saHata...pristani i nece te oderat....20-30KM

u ZE je od 25 do 40 KM
ne znam da li mu se isplati ici u ze da ga dekodira jer ce potrositi tu razliku sto ustedi..i vise jer kao sto rekoh niko ga ne moze otkljucati za par minuta...

Error
21-05-2007, 10:59 AM
koliko vidim vi ovdje pricate o flashu a ne o unlocku. jer unlock odradite sa kombinacijama <**< (< je smijer joysticka, odnosno joystick ulijevo). i vidjecete sta je sve zakljucano. a ako hocete skinuti onaj live! vodafone znak i dobiti pristupni meni za necujno,bluetooth,irDa itd, to je moguce samo flashanjem novog softvera, nebrandiranoga. postupak necu pisati, tajna majstora hehe 8)
Ne moze se tako okljucati bilo koji se ako je zakljucan na odredjenu mrezu.
Moze samo vidjeti real time i jos neke zajebancije ali ne moze se otkljucati to ti je neko slagao :)

vehica
21-05-2007, 11:33 PM
dragi moj, covjek je lijepo pitao za k750i i tema se zove dekodiranje. njemu sam odgovorio, inace bih te citirao da se na tebe odnosilo.
pozdrav ;)
Nisam zelio da otvaram novu diskusiju,pa sam na ovaj nacin trazio pomoc, da li neko zna nekog ko moze da otkloni "kvar" na SEK700i-kao sto rekoh poslije pre-flashanja mobitel "frezzera kod podesavanja jezika. PLIZ

Ico
24-05-2007, 12:02 PM
Ne moze se tako okljucati bilo koji se ako je zakljucan na odredjenu mrezu.
Moze samo vidjeti real time i jos neke zajebancije ali ne moze se otkljucati to ti je neko slagao :)
to si nesto umislio. kad ovo uradim pojavi se mreza i podskup mreze. ako su lokoti zakljucani, mobitel je zakljucan i treba ga otkljucati unosenjem ispravnog broja (NCK) koji je obicno soma nula (4 ili 8). tako je omoguceno mobitelu da odsad moze primiti svaku sim karticu i mreza vise nije zakljucana samo na vodafone ili o2 npr. zavisi o kojem je provideru rijec. a ona vodafone live! tipkica ce ostati, jer je to iskljucivo do samog softwarea, odnosno rijec je o patchu koji je vodafone strpao u software, odnosno izmijenio brzi izbornik. dakle, ti i dalje mislis da je flash i unlock isto, a ja uporno pricam zidovima. mnogo ljudi je tako otkljucalo SE, fala bogu da moze. motoroli trebaju poseban box set kabela, koji hohoho kostaju, i tu je serviser za njene korisnike, a SE je customizeabilan, slicno kao nokia i siemens, kojim je vecinom (symbian) lako baratati. :-) 8)

Error
24-05-2007, 12:08 PM
to si nesto umislio. kad ovo uradim pojavi se mreza i podskup mreze. ako su lokoti zakljucani, mobitel je zakljucan i treba ga otkljucati unosenjem ispravnog broja (NCK) koji je obicno soma nula (4 ili 8). tako je omoguceno mobitelu da odsad moze primiti svaku sim karticu i mreza vise nije zakljucana samo na vodafone ili o2 npr. zavisi o kojem je provideru rijec. a ona vodafone live! tipkica ce ostati, jer je to iskljucivo do samog softwarea, odnosno rijec je o patchu koji je vodafone strpao u software, odnosno izmijenio brzi izbornik. dakle, ti i dalje mislis da je flash i unlock isto, a ja uporno pricam zidovima. mnogo ljudi je tako otkljucalo SE, fala bogu da moze. motoroli trebaju poseban box set kabela, koji hohoho kostaju, i tu je serviser za njene korisnike, a SE je customizeabilan, slicno kao nokia i siemens, kojim je vecinom (symbian) lako baratati. :-) 8)
Flash jedno otkljucavanje drugo...

Ja nisam ni spomenuo flasovanje...haj ovako...da se dogovorimo ja cu tebi placati po 10KM po svakom s.e. K800 i K610 koji mi otkljucas, jarane.
a i BB5 cu ti placat po 20KM
Moze ?

Ico
24-05-2007, 06:46 PM
Flash jedno otkljucavanje drugo...

Ja nisam ni spomenuo flasovanje...haj ovako...da se dogovorimo ja cu tebi placati po 10KM po svakom s.e. K800 i K610 koji mi otkljucas, jarane.
a i BB5 cu ti placat po 20KM
Moze ?
sto bih ti ja onda otkljucavao kad sam sve napisao. i sad ko da jos ima neka magicna formula. drugo ako ti je krepao pa ne moze upaliti, tad ne mozes unlokovati vec moras fleshati. dakle, dok ti je mob ''zdrav'' ne trebam ti ni ja ni unloker, vec mozes si sam to otkljucati. sad da li je isto na svim SE, ne znam, ali znam da gotovo svi SE u doba k700 i k750 se mogu otkljucati na ovaj nacin i doci u taj ''tajni'' meni, naime ovaj sam meni otvorio i s ''obicnim'' t230 koji je star ko grcka mitologija.

lafcina333
26-05-2007, 10:24 AM
...ljudi moji (RedDevil i Ico),kako vas nije sramota ! Pitanje na ovom thread-u je bilo POTPUNO KONKRETNO: ".Kako i gdje dekodirati Sony Ericsson taj-i taj ? " - a ne ko je pametniji i podkovaniji od vas dvojice ! Ne vjerujem da ce bilo ko odkljucati svoj mob. uz pomoc vaseg teoretisanja ! :roll: Moj zakljucak je da OBOJICA SUPLJIRATE,jer N E M A T E POJMA ! Bullshit !

Error
26-05-2007, 10:52 AM
sto bih ti ja onda otkljucavao kad sam sve napisao. i sad ko da jos ima neka magicna formula. drugo ako ti je krepao pa ne moze upaliti, tad ne mozes unlokovati vec moras fleshati. dakle, dok ti je mob ''zdrav'' ne trebam ti ni ja ni unloker, vec mozes si sam to otkljucati. sad da li je isto na svim SE, ne znam, ali znam da gotovo svi SE u doba k700 i k750 se mogu otkljucati na ovaj nacin i doci u taj ''tajni'' meni, naime ovaj sam meni otvorio i s ''obicnim'' t230 koji je star ko grcka mitologija.

Bolan ne bio nisam ti ni govorio o "mrtvom" telefonu...nego ti kazem...NE BI LJUDI BILI BUDALE I DAVALI ZA PARE (400-500KM) MT BOX S.E. DA SE TAKO MOGU OTKLJUCAVATI!


...ljudi moji (RedDevil i Ico),kako vas nije sramota ! Pitanje na ovom thread-u je bilo POTPUNO KONKRETNO: ".Kako i gdje dekodirati Sony Ericsson taj-i taj ? " - a ne ko je pametniji i podkovaniji od vas dvojice ! Ne vjerujem da ce bilo ko odkljucati svoj mob. uz pomoc vaseg teoretisanja ! :roll: Moj zakljucak je da OBOJICA SUPLJIRATE,jer N E M A T E POJMA ! Bullshit !
u sarajevu ima vise servisa nego granapa prema tome mislim da ga je do sada i dekodirao...a ja i Ico samo pricamo...ako ti se ne svidja, razguli s teme 8-)