PDA

Pogledajte punu verziju : dekodiranje TV kanala



jalebvb
10-10-2006, 10:05 AM
e vako ako mi neko moze pomoci veceras trebam dobiti novi digitalni reciver pa koji mi sve programi trebaju da bi dekodirao kanale i gdej mogu naci te kanale za downlaod il kako to vec ide nesto mi je prijatelkj objasnjavao ali neznam gdje cu naci te programe pa et ako neko zna nek pomaze :rolling2:

miko
10-10-2006, 10:23 AM
Pa prvo reci koji resiver ces dobiti?

jalebvb
11-10-2006, 09:03 AM
nisam ga jucer dobio, nadam se da cu danas pa cu javiti cim dobijem!!!

jalebvb
11-10-2006, 09:34 PM
vako reciver je neki samsung(nadam se da vam dosta govori ovo ime i sta mi sve treba) a nemogu nijedan kanal da hvatam to jest da reciver pronadje neznam sto ali uvijek pise nema signala.LNB je novi i mogao je na mom proslom reciveru dok sad nikako nista ne moze da nadje!!! pomoziteee!!!
molim vas:(

tandrli
12-10-2006, 06:38 AM
vako reciver je neki samsung(nadam se da vam dosta govori ovo ime i sta mi sve treba) a nemogu nijedan kanal da hvatam to jest da reciver pronadje neznam sto ali uvijek pise nema signala.LNB je novi i mogao je na mom proslom reciveru dok sad nikako nista ne moze da nadje!!! pomoziteee!!!
molim vas:(

eee zahebi

kao:
1. mogo si napisati .. ja imam mercedes pa možete zaključiti koje izdanje vozim
2. mogo si napisati ...koji si prije reciver imo ... da nije možda analogni i sad treba neko sate razbijati tebi objašnjavati a LNB nevalja
3. moram ti reći ...da ni jedan signal na svijetu nemereš naći ako ne preskeniraš freq. .. ma kad ti velim ni jedan signal

musija
01-12-2007, 07:50 PM
Ljudi pomagajte imam problema.

Možel mi iko od vas objasniti šta mi je potrebno za dekodiranje kanala na hotbird 1-5 i astra 1.

Resiver je: Samsung 9500 VIA CI

Incognito
01-12-2007, 09:11 PM
to je vjerovatno malo noviji, kod mene je 4010 i dekodiranje ide jednostavno nadjes stranicu sa siframa i ukucas ih u mjesto predvidjeno za to.
Ako hoces mogu ti dati listu par stranica gdje se nalaze kljucevi al uputstva pronadji, a vjerovatno ceh ih naci na tim stranicama.

Guildwars player@ga
02-12-2007, 10:29 AM
Takodje pored sifri postoje i kartice legalne koje su jako skupe,a postoje i one ilegalne kartice tipa Diablo koje nisu preskupe a otkljucavaju veliki broj kanala,recimo na mom HD resiveru imam Premiere,Discovery,Nat.Geographic,RTL televizija,HBO itd.,medjutim i s tom karticom svako malo ces morati ubacivat kodove sve dok ti kanali ne promijene nacin kodiranja,onda postaje problem

Nedim
02-12-2007, 12:47 PM
Ovako imas site papagen.org, na njemu je povelik broj usera samsung 9500 via ci

od opreme ti treba samsung 9500 via ci, digitalni lnb, sve fino namjesteno (ako imas 2 lnb-a treba odredit u podesavanjima koji je a a koji b)
treba ti emulator (pod uslovom da si petchovo reciver jtagom i da imas potreban loader na njemu) i kljucevi sa net-a :D

pa eto ako ti sta ovo znaci izvoli;

preporuka kupi dreambox 500s i koristi CS puno bolje :D

musija
02-12-2007, 05:53 PM
Ma nije to u pitanju.

ja mogu ubacit preko daljinskog kodove i emulatora ručno.

Već ja nemamm tih kodova.

a kartice imam , al ne rade. Kartica : D+

da li znate gdje ima kodova za hbo , i te kanale al da ima pored koda naziv kanala.

Skica kodova: npr: 0060 1D 2AE0C0426AD7BADB

ALI KOD MORA BIT OVAKAV NIŠTA VIŠE CIFRI

Incognito
02-12-2007, 10:36 PM
POslao sam ti link na PM od jedne stranice, valjda je to sto si trazio.
posto mislim da se linkovi nesmiju ovdje postavljati.

Nedim
03-12-2007, 05:20 PM
pa eto dobio je gore site cccc :D
a nije link :D heeh

Incognito
03-12-2007, 06:40 PM
Ma ni ja nisam bas siguran sa svim ovim, koliko se smije reci pa zato radije PM nego da me admini napadnu.

Nedim
03-12-2007, 06:52 PM
meni svejedno :D
sve je u edukativne svrhe :D, barem kod mene :D

nodimj
07-12-2007, 07:37 PM
Ak oko ima problem sa samsungom 9500 viaci neka se javi na pm. Ukucavanje kodova ide kada se ukuca 0+menu i to brzo.
Na samsungu trenutno radi premiere, Digi tv, Multivision, i mnogo kanala sitnih razbacanih po svim satelitima. Na samsungu ide i cs isto kao i na D-box-u.

musija
08-12-2007, 06:05 PM
E ljudi da li znate gdje mogu kupit RS232 PORET ZA SAMSUNG 9500 VIA CI

onaj@ga
09-12-2007, 07:04 PM
samo sam kupio raciver opticum 4000A i kad ga upalim pise nije program nađen sta ja tu trebam raditi.

Incognito
09-12-2007, 08:21 PM
E ljudi da li znate gdje mogu kupit RS232 PORET ZA SAMSUNG 9500 VIA CI
Poret pa sta je to??? Ja sam kablo RS232 kupio u Zi-comp (Tuzla) ako si na to mislio.

Milet
09-12-2007, 09:59 PM
Evo da se i ja nadovežem i ja imam problema sa tim dekodiranjem...
Imam digitlni resiver (neki dan kupio ) marka je OPTICUM 4000C.
I on moze uhvatiti 4 satalita.Astra,eutel,hotbird i sirius.Na hotbirdu i astri ima dosta dobrih zakljucanih kanala.Tj kodiranih kanala.Na koji se nacin to odkljucava.Jeli se to odkljucava preko daljinskog.Koje se tipke pritiscu i gdje da nadjem te kodove hajd pomagajte molim vas.I sta mislite da li bi ja mogao jos satalita uhvatit sa ovime jer na jednom satalitu sto mi prijavljuje ima i Nova TV.A ona mi se strasno gleda.Cuo sam da je najjaci program.Eto pomagajte:)
http://img87.imageshack.us/img87/9413/optikum4000wq6.jpg
Evo reko i sliku da prilozim da znate o cemu se radi.

Nedim
09-12-2007, 11:20 PM
Moras imati poseban software u svome reciveru da bi mogao da gledas zakljucane kanale, potrazi preko googla "latrix-team" site je na portugalskom ali mislim da ima na enlg. nesto probaj tamo vidjet ili neke druge sajtove

uglavnom ti treba emulator :D

Milet
09-12-2007, 11:43 PM
Moras imati poseban software u svome reciveru da bi mogao da gledas zakljucane kanale, potrazi preko googla "latrix-team" site je na portugalskom ali mislim da ima na enlg. nesto probaj tamo vidjet ili neke druge sajtove

uglavnom ti treba emulator :D

a na koji nacin se unosi taj program u resiver?

Milet
09-12-2007, 11:51 PM
i znači jedini način jeste da se unese taj neki program u resiver a znaci treba mi i kabal a jeli se ne moze samo na daljinskom otkljucat program posto ja nadjem dosta programa koji su odkljucani ali ih dosta i nadjem sto su kodirani .sao pise program kodiran.zar nije moguce nekako unijet taj kod preko daljinskog da ne kupujem sad te kablove i to?

Incognito
10-12-2007, 12:41 PM
Neznam, mozda nije potreban update programa nego samo ukucati sifru.
Al pojma nemam kako se u tebe ukucava sifra preko daljinskog posto mi je taj reciver nepoznat.
Jedino ako se neko javi sa tim reciverom al haj dacu ti na PM par linkova od stranica pa trebas tamo pronaci detaljna upustva za tvoju kantu.

Milet
10-12-2007, 02:48 PM
Neznam, mozda nije potreban update programa nego samo ukucati sifru.
Al pojma nemam kako se u tebe ukucava sifra preko daljinskog posto mi je taj reciver nepoznat.
Jedino ako se neko javi sa tim reciverom al haj dacu ti na PM par linkova od stranica pa trebas tamo pronaci detaljna upustva za tvoju kantu.

sto je kanta?po cemu se gleda kvalitet resivera?

Incognito
10-12-2007, 03:45 PM
Heheheh, ma salim se ba.
Samo onako kazem kanta, a mozda i jeste neznam.
Neznam koji su zaista naj kvalitetniji reciveri al kod nas ljudi najvise gledaju da uzmu recivere koji su dobri sto se tice otkljucavanja kanala poput yamato i dreambox, valjda ovi imaju dosta softwer mogucnosti za neka dekodiranja.
Kod mene je strong 4011 i imam srece da je dosta zastupljen pa se trenutno nemoram brinuti za njegovo dekodiranje al sam cuo da se problemi pripremaju na DVB neki provajderi prelaze na neke nove streamere pa ce tesko biti dekodirati neke kanale.

Nedim
10-12-2007, 10:40 PM
kvaliteta reciver, pa ako gledas moze na vise nacina
1. kvaliteta komponenti
2.kvaliteta softvera u njemu

ali sto se tice kvalitete slike mislim da nema nekih odstupanja isti se koriste kodeci i dekoderi tako da nema veze

al sto se tice otkljucavanja
treba ti poseban software
jer kad bi se prodavao neki reciver sa takvim mogucnostima to bi onda bilo ilegalno, jer ovi zakljucavaju kanale da bi naplatili to sto se gleda,

uglavnom poseban software za tvoj reciver,
kljucevi (da li u txt obliku preko daljinca ili u nekome fajlu preko kabla)

Trenutno za jedne od boljih se uzimaju
Dreambox,Samsung,Humax ( nebitan redosljed (dreambox najlakse nastimat CS))
sto se tice recivera jos postoje i neke jeftinije kopije ovih gore navedenih koje bi takodje mogle da rade sa istim softwareom,za ove gore navedene **
ali ako bas hocete uzmite sebi karticu na PC-u za satelitsku i uzivajte jer tu je sve moguce otkljucati (barem je bilo)

:shrug::shrug::shrug:

nodimj
10-12-2007, 10:48 PM
evo jedne dobre za optikum:
sattv-forum.com
Na njoj imate i za ostale resivere.

nodimj
10-12-2007, 10:49 PM
I netreba vam neka tamo strana stranica jer ljudi su sve što vam treba preveli na naš jezik.

Milet
14-12-2007, 02:07 PM
sve je to lijepo al djaba mi kod kad ne mogu ukucat pass ne znam nacin.:eek:

cd_gex
11-01-2008, 08:10 AM
Molim Vas moze li mi ko poslati na mail link za stranicu na kojoj ima kljuceva za samsunga dsr9500 molim Vas.:tredmil:
cd_fin@yahoo.com

Dav0r
11-01-2008, 08:42 AM
Ubaci EMU preko hyper terminala i kljuceve pa vidi sta otvara:

http://www.papagen.sathelp.info/

Site trenutno ne radi. Da li ti je Samsung patchovan? Napisi verziju firmware-a i loadera. Trebas pruziti vise informacija da bi dobio adekvatan odgovor.

Kako ubaciti emulator (http://www.novisf.com/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=27003)



Ubacivanje RAM.bin (kljucevi)

Ubacivanje RAM.bina

1. Samsung upaljen na nekom kanalu ili moze biti na standby
2. Otvori Samsung DSR Studio (naci ces ga na site-u gore).
3. Tab RAM editor mora biti odabran.
3. Klikni na Open File.
4. Kad se Ram ucita, klikni na write.
5. Sacekaj da se RAM ucita.
6. Ugasi receiver preko daljinca, malo sacekaj i ponovo upali.

Milet
17-01-2008, 10:26 PM
Koji sve kanali imaju prevode na hotbirdu..Vidio sam da travel ima i super je jeli znate jos neke kanalse na kojima se mogu naci prevodi?Sataliti : Hotbird , Astra, Sirius, i nezz nema vise ja mislim.

onaj@ga
19-01-2008, 06:52 PM
imam reciver opticum 4000A ali neznam kako u njega unjeti programe moteli mi ko objasnit.mozeli to preko daljinskog.

Argun
19-01-2008, 08:29 PM
Može preko daljinca al' je prilično sporo.

Milet
19-01-2008, 11:31 PM
imam reciver opticum 4000A ali neznam kako u njega unjeti programe moteli mi ko objasnit.mozeli to preko daljinskog.

Ljudi koji su ti postavljali antenu i resiver su ti trebali naci programe-Inace u mene su to radili sa laptomom tako da je islo brzo.Laptop je automatski trazio programe...

lost_user
20-01-2008, 10:29 PM
Molim Vas moze li mi ko poslati na mail link za stranicu na kojoj ima kljuceva za samsunga dsr9500 molim Vas.:tredmil:
cd_fin@yahoo.com

Ovdje ćete naći sve softwere i ključeve za sve resivere, na naš jezik
http://perfect-digitalsat.com/forum/index.php

laki
21-01-2008, 02:33 PM
Koji sve kanali imaju prevode na hotbirdu..Vidio sam da travel ima i super je jeli znate jos neke kanalse na kojima se mogu naci prevodi?Sataliti : Hotbird , Astra, Sirius, i nezz nema vise ja mislim.

Imas digi tv paket koji se nalazi na satelitu 0.8w Thor 2,Thor 3

MIRSOMESIC
01-02-2008, 02:43 PM
[QUOTE=musija;706313]Ljudi pomagajte imam problema.

Možel Vas da mi neko pošalje kodove za otključavanje na THOR nova ....

dulo
21-02-2008, 05:00 PM
HITNO

Moliml Vas mozel neko da mi pošalje kodove za otključavanje na THOR nova ...
:oneeye2:

dulo
22-02-2008, 05:40 PM
interesuje me koji je kod za ulazak za odkodiranje kanala, jer sa kodom 1004 ne mogu uci a resiver mi je STRONG 6011... UNAPRIJED HVALA:confused:

hakala
29-03-2008, 07:35 PM
kako da odkljucam programe na resiveru STRONG 6011 kako ide

hakala
29-03-2008, 07:46 PM
ovo prvi puta radim pa ako ims vremena da mi malo objasnis bio bi ti jako zahvalan unaprijed hvala

onaj@ga
08-04-2008, 03:51 PM
Imam Reciver Opticum 4000+ Ali Nema Na Njemu Programa Kako Da Ubacim.

Dijalekt
12-04-2008, 03:13 PM
Imam samsung dsr 9500 via ci, ako neko zna kako da ukucam kodove preko daljinskog neka mi se javi na pm....

Crouch
17-04-2008, 11:19 PM
Ako ti trebaju kodovi od PREMIERE obrati se meni.

Renton
27-06-2008, 10:29 PM
Da se ija pridruzim ovom razgovoru :hehehehe:
Ja imam resiver digimax 9030 i mogu ubacivati kanale rucno i preko tih programa ali ako mi neko moze poslati koji link da nadem te kodove da mogu rucno dekodirati kanale bio bi mu puno zahvalan.....

ado_89
27-06-2008, 10:30 PM
www.satvenus.com.ba


tu imas sve

tamara
17-09-2012, 03:09 PM
Hej imam resiver strong 6011 digital fee to air setellite receiver i imam oko 15 programa a svi ostali su mi zakljucani,dali postoji nacim da ih otkljucam i kako? Ne razumijem se bas u to i volila bi da mi ne ko objasni fino.

mufi
17-09-2012, 06:43 PM
Zavisi sa kojeg satelita hvataš kanale. Ako je sa Astre ili EutelSata mora biti puno više kanala. Ako si na Thoru, tu su nekad bili dosta ovih kanala sa područja bivše Jugoslavije oni su prešli na Nagravision2 kodaciju i taj tvoj strong ne može ih više hvatati jer u sebi nema Nagru2 već Nagru1 kodaciju.

tamara
17-09-2012, 07:57 PM
Eutelsat w2 i hotbird i namam vise od 20 domacih kanala otkljucanih i to pretezno kanali gde je muzika po citav dan! Ostali kanali su tu samo sto su zakljucani! Nemam nigdje filma ni serije da pogledam :( Znaci ne postoji nacin da se ti programi odkodiraju?

mufi
18-09-2012, 10:07 PM
Na Hotbirdu ima mnogo više kanala slobodnih. Preskenirajte svoj risiver. Evo pogledajte ovdje svi kanali označeni sa F (free) su slobodni.
http://www.lyngsat.com/Eutelsat-Hot-Bird-13A-13B-13C.html