PDA

Pogledajte punu verziju : Tose ProeskiScrat
16-10-2007, 06:12 PM
Da napomenem, ova tema nema veze sa pogibijom (http://forum.bihnet.ba/showthread.php?t=36639) vec pisemo o Tosetu kao zvijezdi i legendi nasih prostora. Nemojte komentare tipa "zao mi ga je, bio je super" itd, itd nego postajte njegova ostvarenja i radove


Pjevač anđeoskog glasa, balkanska pop zvijezda, makedonski pjevač nježnog izgleda i osmijeha - samo su neki su epiteta kojim domaći i inozemni mediji izvještavaju o smrti Toše Proeskog, koji je u utorak poginuo u prometnoj nesreći u Hrvatskoj.

Agencija AP navodi da je makedonska pop zvijezda i sudionik izbora za pjesmu Eurovizije poginuo na mjestu nesreće kada je njegov automobil udario u kamion na autocesti u blizini Nove Gradiške.Proeski je postao slavan izvan granica svoje zemlje kad je
predstavljao Makedoniju na Eurosongu 2004. godine, prenosi AP i dodaje da su njegove romantične balade osvojile srca obožavatelja diljem bivše Jugoslavije.Podsjećajući da je Proeski održao niz humanitarnih koncerata,
njemačka novinska agencija posebno ističe da je preminuli makedonski pjevač bio regionalni veleposlanik UNICEF-a, agencije za zaštitu dječjih prava UN-a koja njegovu pjesmu "This World" koristi kao svoju himnu.Reuters i AFP prenose atmosferu u njegovoj rodnoj Makedoniji, gdje je za srijedu, 17. listopada proglašen dan nacionalne žalosti.Makedonska državna televizija prekinula je program kako bi objavila izvanrednu vijest o smrti Proeskog, a radio postaje cijeli dan puštaju pjesme s desetak objavljenih albuma, navodi Reuters i dodaje da ljudi na ulicama i učenici u školskim klupama u suzama tuguju za omiljenim pjevačem.

"Makedonija je u šoku", objavio je državni radio. "Ovo je najgori dan u mom životu. Ovo je nenadoknadiv gubitak za sve nas", prenosi AP riječi njegova skladatelja i prijatelja Grigora Koporova.Slovenska novinska agencija STA donosi detaljnu biografiju pop
pjevača s klasičnom glazbenom naobrazbom koji je karijeru počeo s 15 godina, a prvi album objavio sa 18.Rođen u Prilepu 25. siječnja 1981. godine, Proeski je prvi put
nastupio na jednom dječjem festivalu nakon kojeg niže uspjehe unutar i izvan granica svoje domovine.Proeski je u posljednjih nekoliko godina trijumfirao na brojnim
glazbenim festivalima u Makedoniji, Srbiji, BiH i Hrvatskoj, a njegovi hitovi poput "Srce nije kamen", "Čija si" ili "Ako me pogledaš u oči" tjednima nisu silazili s prvih mjesta top lista.Za hrvatsko tržište snima album na hrvatskom jeziku, a sudjeluje i na Hrvatskom radijskom festivalu na kojem pobjeđuje dvije godine zaredom, 2006. i 2007.Posljednji album Proeskog "Igra bez granica" izašao je 1. kolovoza, a pjesma "Ubijaš me usnama" vrti se na svim radio stanicama i drži prva mjesta top lista.

dnevnik.hr (http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/svijet/20071016_28231.php)

http://image.dnevnik.hr/media/images///extra/Oct2007//76779.jpg

Scrat
16-10-2007, 06:14 PM
Zvanično je počeo pjevati na jednom dječjem festivalu, a 1998. godine po prvi put nastupa na makedonskom izboru za pjesmu Evrovizije sa pjesmom ("Ostani do kraja"), a 2000. godine učestvuje s pjesmom "Solzi Pravat Zlaten Prsten". Također započinje uspješnu saradnju s kompozitorom Grigorom Koprovim i stvara prvi veliki hit ("Usne na usnama").

bs.wikipedia.org (http://bs.wikipedia.org/wiki/To%C5%A1e_Proeski)


Albumi

1999:

* Nekade Vo Nokta (makedonski: Некаде во ноќта, Negdje U Noći)

2000:

* Sinot Božji (makedonski: Синот Божји, Sin Božji)

2003:

* Ako Me Pogledneš Vo Oči (makedonski: Ако Ме Погледнеш Во Очи, Ako Me Pogledaš U Oči)

2004:

* Den Za Nas (makedonski: Ден За Нас, English: Dan Za Nas)

2005:

* Po Tebe (makedonski: По Тебе, Pratim Te)

2006:

* Božilak (makedonski: Божилак, Duga)


bs.wikipedia.org (http://bs.wikipedia.org/wiki/To%C5%A1e_Proeski)

Scrat
16-10-2007, 06:22 PM
Biografija

Toše Proeski rođen je 25. siječnja 1981. godine u Prilepu u Makedoniji. Njegova je glazbena karijera započela je 1996. godine kada je pobijedio na festivalu „Melfest“.1998. godine sudjelovao je u makedonskom nacionalnom izboru za pjesmu Eurovizije s pjesmom „Ostani do kraja“.1999. godine objavljuje svoj prvi album „Nekade vo nokta“. Iste godine na Skopje festivalu osvaja prvu nagradu publike s pjesmom „Tvoji poljupci na mojoj bijeloj košulji“, a na ljeto održava prvi samostalni koncert u Skopju.U lipnju 2000. objavljuje novi album - „Sinot Božji“.2001. godine na Podgorica Festivalu osvaja 2. mjesto sa pjesmom „Nemir“, a u ožujku 2001. u Skopju održava 5 zaredom rasprodanih koncerata.U listopadu 2002., objavljuje treći album „Ako me pogledaš u oči“, a u studenom 2002. kreće na prvu veliku turneju.2003. pobjeđuje na velikom festivalu Beovizija s pjesmom „Čija si“ koja postaje veliki hit, a Toše kreće graditi međunarodnu karijeru.Iste godine pobjeđuje na nacionalnom izboru za pjesmu Eurovizije. 2004. u Turskoj predstavlja Makedoniju sa pjesmom „Life“.Godine 2004. objavljuje album „Dan za nas“, četvrti po redu i prvi za teritorij Hrvatske i Slovenije, a 2005. Godine objavljuje hit album „Pratim te“,2006. godine slijedi album „Božilak“ na kojem interpretira tradicionalne makedonske pjesme.U kolovozu 2007. Toše Proeski objavljuje svoj aktualni album „Igra bez granica“ koji već po objavi kritičari u Hrvatskoj nazivaju albumom godine.Posljednji veliki koncert Toše Proeski održao je u Skopju 5.10.2007. godine na gradskom stadionu.Hrvatska publika Tošu Proeskog pamtit će ga po čitavom nizu iznimno popularnih pjesama, a s pjesmom „Veži me za sebe“, ove je godine osvojio Grand Prix 11. Hrvatskog radijskog festivala na Hvaru. Toše je hrvatsku publiku posebno oduševio pjesmom „Srce nije kamen“, najemitiranijom pjesmom hrvatskog radijskog etera za 2006. godinu, a srca slušatelja od 7 do 77 definitivno je osvojio svojom posljednjom grandioznom pjesmom „Igra bez granica“.

dnevnik.hr (http://dnevnik.hr/naslovnica/scena/glazba/20071016_28187.php)

NM156
16-10-2007, 06:35 PM
Ja ne znam ni jednu njegovu pjesmu :S

Scrat
16-10-2007, 07:03 PM
Nauci

Sutra je u Makedoniji dan zalosti - to je zasluzio 26-ogodisnjak!

Scrat
16-10-2007, 07:50 PM
http://forum.bihnet.ba/showthread.php?t=36639

Molim te...

Kompleks
18-10-2007, 08:13 PM
Nemojte molim vas kvariti temu...Scrat je sve lijepo napravio..ovo je za one koji su ga voljeli, i slušaju njegove pjesme...please..

O IZVOĐAČU

„Dan za nas“ prvi je album mladog makedonskog pjevača Toše Proeskog kojeg je, 6. rujna 2004. za Hrvatsku i Sloveniju objavio Dallas Records.
U pitanju je prvi Tošetov materijal objavljen kod nas, ali i prvi rađen baš za ovo tržište. Naime, u Makedoniji je Toše najveća pjevačka zvijezda s nekoliko objavljena albuma („Nekade vo nokta“, “Sinot Božji“, „Ako me pogledaš vo oči“) koji su dostigli velike naklade. „Dan za nas“ kolekcija je od čak 14 hitova na kojima je s Tošom surađivao cijeli niz uglednih autora i izvođača poput Marine Tucaković, Dine Muharemovića, grupe Sintezis ili legendarne Esme Redžepove u sjajnoj skladbi „Čini“. U repertoaru koji se proteže od balada do punokrvnih pop hitova Toše prezentira svu raskoš svog talenta (inače studira solo pjevanje) i osvaja na prvo slušanje. Hrvatska publika je Tošu bolje upoznala upravo na Euroviziji u Turskoj gdje je nastupio s pjesmom „Life“, a definitvna „ljubav“ dogodila se prvim singlom „Čija si“, favoritom radio postaja širom države. Sigurno je da „Dan za nas“ tu neće završiti. „Zvjezdo sjevernice“, „Nikada“, «Pogledaj u mene“, „Čin“ ili „Soba za tugu“ koje su Tošu promovirale u jedan od najvećih makedonskih „izvoznih“ proizvoda.
21. srpnja 2005. u prodaji se našao posljednji album Toše Proeskog „Pratim te“, već najavljen hit duetom Toše i Tonija „Lagala nas mala“. Album „Pratim te“ je sniman i mixan u Zagrebu („Red Light“ studio), Ljubljani („Metro“) i u Skopju („Enterprise“), te donosi 14 novih ljubavnih balada i plesnih pop hitova. Uz naslovnu pjesmu ističu se budući singlovi „Jedina“ , „Tko ti to grize obraze“ i „Poljsko cvijeće“ , dok uz duet sa Tonijem, svakako treba spomenuti i duet sa jednom od najpopularnijih slovenskih pjevačica - Anjom Rupel u pjesmi „Krajnje Vrijeme“ . Također, Toše je, kao jedan od UNICEF-ovih ambasadora, snimio i uvrstio na novi album pjesmu „This World“ za potrebe humanitarnih akcija za pomoć djeci.
Toše je Hrvatskoj publici poznat i kao izvođač pjesme „Srce nije kamen“ najemitiranije pjesme hrvatskog radijskog etera za 2006. godinu. s kojom je Toše nastupio na prošlogodišnjem HRF-u.
Za travanj Toše priprema album obrada 14 makedoskih narodnih pjesama „Božilak“ (hrv. „Duga“) te još jedan nastup na HRF-u s pjesmom „Veži me za sebe“ provjerenog autorskog dvojca Antonija Šola i Miro Buljan.

TOŠE PROESKI, KRATKA BIOGRAFIJA PO
GODINAMA
Rođen 25. siječnja 1981. godine, Prilep, Makedonija
1996. i 1997. „Melfest“, pobjednik festivala
1998. , „Skopje festival“, nacionalni izbor za pjesmu Eurovizije („Ostani do kraja“)
1998., započinje suradnju s makedonskim skladateljem Grigorom Koprovim i stvara svoje prve velike hitove „Usne na usnama“ i „Sunce u tvojoj zlatnoj kosi“ s kojima na velika vrata ulazi u sam vrh makedonske scene
1999. prvi ekskluzivni ugovor s kućom „Avalon“ i 15. svibnja objavljuje svoj debi album „Nekade vo nokta“ („Negdje u noći“)
1999., „Skopje festival“, prva nagrada publike („Tvoji poljupci na mojoj bijeloj košulji“)
1999., ljeto – Skopje, prvi samostalni koncert
2000. godine za album “Nekade vo nokta“ osvaja prestiže nagrade „12 veličanstvenih“ i to za najbolji muški vokal, najbolji koncert godine, najbolji video...
2000. „Skopje festival“ nacionalni izbor za pjesmu Eurovizije („Zlatni prsten napravljen od suza“), 3. mjesto
2000., lipanj; novi album „Sinot Božji“
2000./2001. kao student glazbene akademije sudjeluje u opereti
2001. Podgorica Festival, 2.mjesto sa pjesmom „Nemir“
2001., ožujak – Skopje, 5 zaredom raspordanih koncerata
listopad 2002., objavljuje treći album: „Ako me pogledaš u oči“
studeni 2002. Toše kreće na veliku turneju
2003. pobjeda na velikom festivalu „Beovizija“ s pjesmom „Čija si“ koja postaje veliki hit, a Toše kreće graditi međunarodnu karijeru
2003. pobjeđuje na nacionalnom izboru za pjesmu Eurovizije i
2004. u Turskoj predstavlja Makedoniju sa pjesmom „Life“
2004. objavljuje album „Dan za nas“, 4. po redu i prvi za teritorij Hrvatske i Slovenije
2005. „Pratim te“
2007. „Božilak“

Kompleks
18-10-2007, 08:19 PM
2431267

2431268

2431269

Scrat
19-10-2007, 09:48 PM
Pjesma koju je Tony Cetinski napisao za Tošeta Proeskog...


Ostavi svjetlo na putu kojim želiš poći,
pomozi mi kad snivam, sretan i nasmijan da mogu ti doći

Podigni ruke, u bijeli hram uspravno kreni
i reci tiho svima da ostat ćeš dijete među anđelima.

A ja?
Neka mi Bog otvori oči,
neka mi nebo pojača sluh
da čujem te i vidim
u svakom snu

A ti?
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Ova te zemlja voli i čuva uspomene na dane kad si bio tu,
a dragi ljudi nose te ko vječnu ranu.

A ona?
Na jastuku leži. U nebo gleda,
sklapa ruke i suze skriva što nisi s njom dok letiš s anđelima

Kompleks
20-10-2007, 03:07 PM
Ispovijed Toševog vozača: Bože, zašto sam živ?

Georgij Georgijevski, prijatelj Proeskog i čovjek koji je kobnog dana vozio Touareg, u bolničkoj je sobi razgovarao s prijateljima iz Makedonije
08:00 | 20.10.2007. | Piše: Sanja Rapaić
Tek dva dana poslije nesreće Georgij Georgijevski, prijatelj Toše Prosekog i vozač Touarega u kojem je poginuo pjevač, smogao je snage da na kratko razgovara sa svojim i Tošinim prijateljima.
- Bože, zašto sam živ? - prve su riječi koje je Georgij Georgievski, kojeg prijatelji zovu jednostavno Đole, rekao četvorici prijatelja. Zoran (2 8, Toni (33), Ljupčo (47) i Dejan (32) su, čim su čuli za tragediju, dojurili iz Skoplja u Novu Gradišku. Samo dan prije nesreće svi su bili na okupu, a već sljedeću večer četvorica Tošinih najboljih prijatelja unijela su lijes s njegovim tijelom u helikopter koji ga je vratio u Makedoniju.
Od utorka navečer prijatelji se smjenjuju pokraj Georgijeve bolničke postelje u novogradiškoj Općoj bolnici, jer ne žele da on ove najteže trenutke proživljava sam.
- Nitko od nas pred Đoletom još nije spomenuo Tošu. Ne znamo je li on uopće svjestan da ga više nema. Pokušali smo ga pitati o nesreći, ali odmah je presjekao razgovor i rekao: 'Ničega se ne sjećam i nikad se ne želim sjetiti’. Toše mu je bio više od brata i bojimo se da on neće ni moći ni htjeti preživjeti ovu tragediju. Prevelika je nesreća to što smo izgubili Tošu i ne želimo ostati bez još jednog prijatelja. Đoleta dobro poznamo i sigurni smo da bi si poslije ovog strašnog događaja mogao nešto napraviti - kaže Zoran., koji je s Georgijem 5 godina pratio Tošu.
- Uvijek sam sjedio upravo na onom prednjem sjedalu na kojem je


Toše poginuo. Nikad si neću oprostiti što ovaj put nisam išao s njim. Ja bih i taj put sjedio na mjestu suvozača i Toše bi danas možda bio živ - priča neutješni Zoran, koji je Tošu pratio na sva njegova putovanja. Toše je, kažu prijatelji, dan prije nesreće, bio u Kruševu kod svojih roditelja. Čitavo je popodne igrao odbojku. Dogovor je bio da na put idu tek u utorak ujutro oko 6 sati.
- Trebao sam ići s njima, ali predvečer su mi javili da kreću bez mene, nakon intervjua u emisiji 'Vrteleška’. Za Zagreb su krenuli oko 11 navečer, a ujutro smo čuli vijest da su u nesreći i Toše i Đole poginuli. Nisam mogao vjerovati. Uzaludno sam ih pokušavao dobiti na mobitel. Tošin mobitel zvonio je i zvonio, ali nitko se nije javljao, a Đoletov telefon bio je isključen. Bili smo izvan sebe - priča Zoran.

DAO OTKAZ KAKO BI PRATIO TOŠEA
Đole je radio kao direktor diskokluba Proces u Skopju. Dao je otkaz kako bi mogao pratiti Tošu na putovanjima.
Bili smo nerazdvojna ekipa. Đole je vozio, a ja sam išao kao Tošin tjelesni čuvar, priča neutješni Zoran, koji je Tošu Proeskog pratio na sva njegova putovanja, osim ovog posljednjeg s kojeg se on, na žalost, više nije vratio kući.

Kompleks
20-10-2007, 03:11 PM
Skupili smo se kod Đoletovih roditelja, sjedili smo i plakali, a onda je oko 9.30 zazvonio telefon. Skamenio sam se kad sam čuo Đoletov glas. Rekao je: 'Zorane, mi smo u bolnici u Gradiški. Dođi po nas’. Jecaji i plač na trenutak su utihnuli i svi smo se ponadali da je ipak sve u redu. Na žalost, naše su se nade ubrzo pokazale lažnima. Potvrdili su nam da je Toše poginuo i tad smo shvatili da Đole još ne zna što se zapravo dogodilo, kaže Zoran.
- Istog smo trena sjeli u automobil i krenuli za Hrvatsku. Nitko nije mogao javiti Tošinoj djevojci da je Toše poginuo. Andrijana je strašnu istinu saznala tek kad su novinarske ekipe stigle pred Tošinu kuću, u kojoj su njih dvoje zajedno stanovali posljednjih godinu dana - priča Zoran, koji se redovito, više puta na dan, čuje s Andrijanom. Dok smo razgovarali s Tošinim najbližim prijateljima, Andrijana je telefonom nazvala Tonija. Kroz suze je ponavljala: 'Čuvajte mi Đoleta, izgubila sam ljubav, ne dajte da izgubim i najboljeg prijatelja’. Nakon tragedije Andrijana više ne boravi u kući u Zlokućanima, u elitnom dijelu Skoplja, u kojoj su ona i Toše stanovali. Većinu vremena provodi u Kruševu, kod Tošine sestre, gdje i spava. Prijatelji kažu da ne prestaje plakati i da svaki dan po nekoliko puta na dan odlazi na Tošin grob. Toše je bio izrazito emotivan. Volio je pomagati ljudima. Njegovi prijatelji kažu da je svojim humanitarnim radom spasio živote najmanje 200 ljudi u rodnoj Makedoniji. Obožavao je pse, a kad je prije pet mjeseci uginuo njegov šarplaninac, pao je u tešku depresiju. Prijatelji tvrde da Georgij nije zaspao u vožnji.
- Znamo da su u 5.35 stali na prvoj naplatnoj rampi na ulazu u Hrvatsku. Utočili su benzin, popili kavu i krenuli dalje. Nesreća se dogodila u 6.25. Nemoguće da je samo pola sata nakon što su krenuli Đole zaspao za volanom. Uvjereni smo da ni Toše nije spavao. Policajci koji su prvi stigli na mjesto nesreće rekli su nam da se na Tošinu laptopu nakon sudara još vrtio film koji je on tog jutra gledao - kaže Toni. Dodao je da je Toše iskreno volio Andrijanu, a ona je zbog njega prekinula svoju rukometnu karijeru u Španjolskoj i iz Valencije se doselila k njemu u Skoplje.
Planirala je ovih dana otvoriti kozmetički salon, a Georgij joj je u svim poslovima najviše pomagao. Andrijana je obožavala pitu koju je specijalno za nju pekla Đoletova mama.
- Georgij je sam tražio da bude saslušan u Makedoniji jer želi pokazati makedonskom narodu da ne bježi od odgovornosti - kažu njegovi i Tošini zajednički prijatelji.
Toše je Volkswagen Touareg prije godinu dana dobio od sponzora. Prijatelji su očajni što se nijedan zračni jastuk pri tako snažnom udaru nije otvorio. Uvjereni su da bi Toše preživio nesreću da se otvorio barem bočni zračni jastuk i tvrde da neće odustati sve dok istina o pogibiji njihova prijatelja ne dođe na vidjelo. Tošina menadžerica Ljiljana Petrović u utorak navečer vratila se u Makedoniju. Kako doznajemo, sa sobom je pokupila sve Tošine i Georgijeve osobne stvari koje su bile u automobilu, uključujući i mobitele i laptope. Bila je na Tošinu pogrebu. A na pogrebu su, jedni pokraj drugih, stajali Tošini i Georgijevi roditelji.

Kompleks
20-10-2007, 03:12 PM
Georgija smo posjetili u bolnici. Iako potpuno slomljen zbog gubitka najboljeg prijatelja, prvi je put nakon nesreće pristao na kratak razgovor. Bolnim grčem na licu rekao nam je da su četiri prijatelja stalno uz njega. Njegovo je stanje stabilno, no požalio se na jake bolove u vratu i rekao da ne zna kako će natrag u Makedoniju jer ne može sjediti. Kad smo mu rekli da će po njega stići sanitetsko vozilo iz Skoplja, na licu mu se vidjelo olakšanje.
- Čuo sam se sa majkom i ona će uskoro doći kako bi me pratila na putu kući - rekao je Georgij. Za koji će dan, kaže, biti u stanju ispričati što se dogodilo. Tošino ime nije imao snage spomenuti.

ORGANIZIRAO KONCERT DA SPASI ŽIVOT DJEČAKU
Toši Ilijevu (15), dječaku iz Kočana, poznati je pjevač prije sedam godina dao novac za operaciju tumora na mozgu u Hannoveru.
- Toše je jedan od najhumanijih ljudi u Makedoniji. Nema kome nije pomogao - dodaje dječakov otac Mile Ilijev, koji je Proeskom htio dati dio novca od ulaznica s koncerta koji je pjevač organizirao za njegova sina, no Proeski je to odbio.

Kompleks
20-10-2007, 10:22 PM
Makedonska pravoslavna crkva razmatra mogućnost da Tošu Proeskog proglasi svecem, rekao je vladika Petar, predsjedavajući u makedonskoj crkvenoj komisiji za kanonizaciju. Odluku o postupku proglašenja pjevača svecem donijet će kad prikupe podatke o njegovu vjerskom i humanitarnom radu.
- Toše je bio veliki vjernik koji je iza sebe ostavio velika djela - zaključio je vladika Petar.
Proglašenje preminulog pjevača svecem zahtijevaju brojni vjernici zbog njegove skromnosti, nesebičnosti i darežljivosti. Na internetske forume obožavatelja javili su se i numerolozi, koji tvrde da je Toše cijelog života bio povezan s brojem 26. Rođen je 25.1 (25+1=26) i imao je 26 godina. Karijera mu je počela 1997. godine (1+9+9+7=26). Umro je 16.10. (16+10=26) u 6 sati i 20 minuta (6+20=26). Zbroj godina svih putnika u autu bio je 26 [2+6]+[4+9]+[3+2]. Broj 26 obilježava znak Omega, a znači kraj.

Kompleks
20-10-2007, 10:24 PM
Bila mu je prijateljica, često i više od sestre...


Nakon izjave četvorice prijatelja Toše Proeskog i Georgija Georgijevskog, oglasio se Tošin prijatelj iz Zagreba Miroslav Popović, koji je bio uz njega na svim gostovanjima u Hrvatskoj.
- U ime Tošine menadžerice Ljiljane Petrović i tvrtke Avard želim demantirati izjavu četvorice Gorgijevih prijatelja da je Ljiljana u svađi s Tošinim roditeljima. Doista ne znam što ih je navelo da to izjave. Ljiljana je bila na pogrebu, pridržavali su je sa svake strane, jer je bila potpuno slomljena i nije mogla ni stajati. Bila mu je prijateljica, često više i od sestre, a nekad i više od rođene majke - rekao je Miroslav, u ime Ljiljane Petrović i tvrtke Avard.

Milet
20-10-2007, 11:33 PM
Makedonska pravoslavna crkva razmatra mogućnost da Tošu Proeskog proglasi svecem, rekao je vladika Petar, predsjedavajući u makedonskoj crkvenoj komisiji za kanonizaciju. Odluku o postupku proglašenja pjevača svecem donijet će kad prikupe podatke o njegovu vjerskom i humanitarnom radu.
- Toše je bio veliki vjernik koji je iza sebe ostavio velika djela - zaključio je vladika Petar.
Proglašenje preminulog pjevača svecem zahtijevaju brojni vjernici zbog njegove skromnosti, nesebičnosti i darežljivosti. Na internetske forume obožavatelja javili su se i numerolozi, koji tvrde da je Toše cijelog života bio povezan s brojem 26. Rođen je 25.1 (25+1=26) i imao je 26 godina. Karijera mu je počela 1997. godine (1+9+9+7=26). Umro je 16.10. (16+10=26) u 6 sati i 20 minuta (6+20=26). Zbroj godina svih putnika u autu bio je 26 [2+6]+[4+9]+[3+2]. Broj 26 obilježava znak Omega, a znači kraj.
stvarno se nevjerovatne brojke sve poklopile.bas se sve poklopilo.ne mogu da vjerujem.

Kompleks
21-10-2007, 09:37 PM
Toše - Igra bez granica

Da se bar mogu probuditi
U svijetu ljubavi
Bez starih rugoba i ovih nakaza
Što su me stalno pratile
Da te bar mogu poljubiti
Bez loših sjećanja na hladna proljeća
Bez slike stradanja
Što se baš na nas zalijepe

Jer moj je život igra bez granica
Umorna priča, trganje stranica
Na kojim ništa ne piše
Jer moj je život vječito padanje
Kad zbrojim poraze ništa ne ostane
Samo još vučem navike
Sve na tome ostane

Da te bar mogu probuditi
Kavu ti skuhati
U krevet donijeti
Pa te poljubiti
Al' toga nema i ne postoji
OOOOOO
Da se bar mogu zaljubiti
U malu seljanku
Na nekom proplanku
Gore u svemiru
Tako da dolje ne vidim

Jer moj je život igra bez granica
Umorna priča, trganje stranica
Na kojim ništa ne piše
Jer moj je život vječito padanje
Kad zbrojim poraze ništa ne ostane
Samo još vučem navike
Sve na tome ostane

Scrat
21-10-2007, 10:19 PM
Molim te, Alene http://forum.bihnet.ba/showthread.php?t=36639

Kompleks
22-10-2007, 02:38 PM
Alene, šta bude novo ja ću sve stavljati...ne brini..
samo nemoj na ovoj temi pitati..jer sve što nađem stavit ću..;)

evo starije ali s nekim detaljima...

(Makedonski vojni helikopter večeras je iz Nove Gradiške u Kruševo prevezao tijelo tragično preminulog pjevača Toše Proeskog, čiji će pogreb biti sutra u 13 sati.)

(U pratnji su bili i djelatnici makedonskih ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova. Tijekom ispraćaja Ljiljani Petrović, njegovoj menadžerici koja je bila s njim u automobilu u vrijeme nesreće, pozlilo je te su ju morali maknuti od kombija iz kojeg je tijelo makedonskog pjevača prebacivano u helikopter.

Kako javljaju makedonski mediji, pjevač će biti pokopan sutra, u 13 sati, u Kruševu, uz državne počasti.)

Otvorena knjiga žalosti u makedonskom veleposlanstvu u Zagrebu

(U zgradi Veleposlanstva Republike Makedonije u Zagrebu otvorena je knjiga žalosti.

Tuga zbog pogibije Toše Proeskog okupila je tisuće ljudi na glavnom trgu u Skopju, a rodna kuća preminulog pjevača u Kruševu opkoljena je njegovim obožavateljima. Makedonija je u šoku.

"Kada je obitelj primila ovu tragičnu vijest, nismo mogli povjerovati. U šoku smo", izjavio je agenciji Beta jedan od rođaka Proeskog koji nije želio biti imenovan. Ispred Tošine rodne kuće okupljaju se ožalošćeni građani, a Kruševo će se od njega oprostiti sutra uz sve državničke počasti.

Na centralnom u Skopju otvorene su knjige žalosti, a građani se okupljaju i pale svijeće kako bi odali poštovanje poginulom pjevaču. Atmosfera u Skopju nakon smrti "balkanskog Elvisa", pišu mediji, može se uporediti jedino s onom koja je vladala kada je poginuo predsjednik Boris Trajkovski.

Proeski je u tom gradu dovršavao studij na Glazbenoj akademiji. Građani se s tugom prisjećaju velikog humanitarnog koncerta koji je Toše održao prije desetak dana na tamošnjem stadionu, a na kojem je bilo više od 30 tisuća ljudi.)


Cijela Makedonija plakala uz njegovu glazbu, nastava u školama prekinuta

(Državne televizije uživo su prenosile okupljanje na trgu Makedonija, gdje su tisuće ljudi nosile postere i fotografije Toše. Makfax piše kako je nastava u većini osnovnih i srednjih škola prekinuta, jer su učenici zajednički oplakivali preminulog Tošu.

Tužna atmosfera proširila se po svim gradovima Makedonije, saznaju oni preko mreže dopisnika, a nesreća kod Nove Gradiške posvuda je glavna tema razgovora.

Makedonska državna televizija, kao i privatne televizije, prikazuju snimke Tošinih koncerata i puštaju njegove spotove. Nosači zvuka sa glazbom preminulog makedonskog slavuja sviraju u svim restoranima i kafićima, i čini se kao da je cijela nacija u agoniji, navodi Makfax.

Proeski je proglašen zaslužnim građaninom Makedonije, a sutra, na dan njegove sahrane, bit će i dan žalosti, odlučila je Vlada. Predsjednik makedonske skupštine Ljubiša Georgijevski priopćio je zastupnicima kako makedonski parlament danas neće raditi zbog smrti Proeskog. U rodnom gradu pjevača, Kruševu, tri dana će žalovati za Proeskim.)

Predsjednik Makedonije: Osoba koja nije ostavljala prostor niti davala šansu da ga se ne voli

Predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski kazao je kako je Toše Proeski bio osoba koja nije ostavljala prostor niti davala šansu da ga se ne voli.

"Osobno izražavam najdublju sućut prijateljima i Tošinim najbližima. Postoji jedna izreka, koja kaže da je podijeljena radost uvećana radost, a podijeljena tuga, umanjena tuga. Ako to može biti ikakva utjeha, ova tuga za Tošom je učinila da tisuće građana Makedonije izađu na ulice u zemlji i prisjete da su imali mogućnost vidjeti ga i slušati njegov glas", kazao je predsjednik Makedonije.


Premijer Gruevski: On je bio i ostat će naš ponos, i ponos Makedonije

Makedonski premijer Nikola Gruevski u svom telegramu sućuti prijateljima i obitelji Proeskog napisao je da je s golemom tugom čuo vijest o njegovoj pogibelji i kako osjeća velik gubitak.

"Izgubili smo mladog čovjeka koji je bio ikona makedonske glazbe, neprocjenjiv glazbeni talent, čovjek po kojemu je Makedonija bila poznata izvan svojih granica, no i velikog humanistu, koji je neumorno tražio načine za pomaganje drugima. Umro je prerano. Iza sebe je ostavio golemi broj profesionalnih ostvarenja, no na žalost, mnoge su njegove planirane akcije ostale nedovršene", napisao je Gruevski, te se prisjetio svog nedavnog sastanka s Proeskim u njegovom uredu prije tri tjedna.

"Ogroman utisak je ostavio na mene, njegova iskrenost, vedrina, polet, vjera u Boga i golema želja za pomoć ljudima", piše Gruevski u telegramu. Nikada neće zaboraviti i uvijek će mu ostati u svijesti kako je Proeski bio simbol za dobrog čovjeka i kako je vjerovao u Boga. To bijaše čovjek koji je znao sanjati, znao je vjerovati, čovjek koji je osjećao, pomagao i živio životom koji je dosegnuo najviše etičke i kozmopolitske dimenzije, kazao je premijer.

"On je bio ponos i bit će ponos naša i naše države, Republike Makedonije. Njegova će djela ostati neprocjenjivo bogatstvo naše zemlje, ponos svakog Makedonca i jedna trajna umjetnička vrijednost koja će vječno biti njegovana u kulturnoj baštini", piše Gruevski i završava telegram riječima "Neka mu je vječna slava".


"Moja jedina želja je da budem živ i zdrav"

U svom posljednjem intrevjuu, kojega je dao za makedonski Kanal 5, a u kojemu je razgovarao s voditeljicom showa "Vrteleška" Vesnom Petruševskom, Toše je kazao kako najviše koncerata i nastupa odrađuje u Hrvatskoj, gdje najviše i zarađuje. Kao jedan od prioriteta u intervjuu naveo je završavanje glazbene akademije.

Kompleks
25-10-2007, 02:56 PM
Tragičan kraj ljubavi Andrijane Budimir i Tošeta Proeskog


Ostao je samo bol


Pogibija popularnog makedonskog pevača, ljubimca svih generacija i umetnika koji je svojom pesmom i dobrotom rušio granice na Balkanu, u očaj je bacila njegovu devojku, poznatu rukometašicu, s kojom je planirao da se venča na proleće i da ima brojno potomstvoOsim što je na okrutan način prekinula jedan mladi život, saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo pevač anđeoskog glasa okončala je i nežnu romansu koja je na proleće trebalo da bude krunisana venčanjem. Andrijana Budimir je bila najveća ljubav Tošeta Proeskog, inspiracija za mnoge njegove hitove i jedina žena s kojom je želeo da ima potomstvo. Najlepša rukometašica na svetu, koja je tu laskavu titulu dobila na Svetskom prvenstvu 2005, i makedonska superzvezda bili su par iz snova. Uspešni i mladi, bili su uzor svima koji su ih poznavali. Šok od gubitka voljene osobe, čoveka za koga su je vezivale snažne emocije, napravio je duboku ranu u ionako krhkom Andrijaninom biću. Svet joj se srušio u provaliju beznađa u utorak ujutro, šesnaestog oktobra, kad su joj javili da je dvadesetšestogodišnji Toše izgubio život u saobraćajnom udesu na autoputu Beograd-Zagreb, u blizini Nove Gradiške. Neverica i bol su se pomešali.
- Osećam neizdrživu tugu. Ne znam kako ću dalje bez njega. Još ne mogu da se pomirim s tim da ga više nikada neću videti, dodirnuti, pomaziti. Sahranila sam svoju jedinu ljubav - rekla je tihim, jednoličnim glasom Andrijana Budimir.
Jednom u životu
Slomljena pod naletom surove stvarnosti, nije mogla da se smiri. Vrištala je zbog nepodnošljivog bola, zbog saznanja da više nikada neće videti čoveka s kojim je planirala da zasnuje porodicu, zbog čega je odlučila da u dvadeset petoj godini, uprkos basnoslovnim ponudama španskih i danskih klubova, napusti rukomet. Slike neostvarenih želja i neispunjenih snova prelamale su joj se kroz psihu. Jedno ružno jutro urušilo je sva maštanja dvoje mladih.
- Još nisam sposobna da shvatim šta se dogodilo. Ogromna je praznina koja je nastala njegovim odlaskom. Sve se srušilo - jecala je Andrijana.
Toše i Andrijana su se upoznali u jednom skopskom klubu pre pet godina, kad je Kometel Đorče Petrov, klub u kome je tada igrala rukometna lepotica, slavio osvajanje titule prvaka Evrope. Bila je to ljubav na prvi pogled. Simpatije su bile obostrane. Razmenili su brojeve telefona i posle kraćeg druženja počeli da se zabavljaju. Andrijana je bila prva Tošetova velika ljubav posle srednje škole. Privlačili su pažnju gde god da se pojave. Motivisala ga je da joj piše pesme.
- Tošeta sam upoznala na trgu na kome su nam posle

(nastavak je samo u štampanom izdanju..ako neko pronađe molim vas dodajte ovdje..)

Scrat
25-10-2007, 03:01 PM
http://www.blic.co.yu/_customfiles/Image/slike/2007/mart/22/zabava/tose_velika.jpg

Kompleks
25-10-2007, 03:02 PM
Andrijana Budimir: "Toše je bio moja ljubav i moj život"

Dan nakon poglreba tragično preminulog makedonskog pjevača Toše Proeskog njegova je djevojka Andrijana Budimir u njegovoj rodnoj kući u Kruševu novinarki Extre ispričala dramatičnu pričo o njihovoj skrivenoj ljubavi"Princezo moja jedina, lepo mi pajki pa ću da te čuvam u snu. Sve ima smisla, otkad si ponovo u mom životu. Volim te, lepo mi pajki", sadržaj je jedne od posljednjih poruka koje je rukometašica i bivša srpska reprezentativka Andrijana Budimir dobila od svojeg dečka, tragično preminuloga 26-godišnjeg makedonskog pjevača Toše Proeskog koji je prošli utorak poginuo u stravičnoj prometnoj nesreći kod Nove Gradiške. Toše Proeski vozio je automobil na putu prema Zagrebu, a nakon što je prošao granicu na Bajakovu sjeo je na suvozačevo sjedalo, spustio ga i prije nego što je zaspao nazvao svoju djevojku Andrijanu. Zaželio joj je laku noć i utonuo u san iz kojeg se više nije probudio. Za makedonskim slavujem, kako su ga od milja nazvali mediji, tuguje neutješna obitelj, prijatelji, publika, ali i djevojka o kojoj je javnost jako malo znala. Jedini i glavni razlog tome bila je odluka Tošine menadžerice Ljiljane Petrović, koja se toga kobnog dana također nalazila u smrskanom Touaregu.
Smatrala je da je za njegovu karijeru bolje u javnosti stvoriti imidž slobodnog pjevača. U svojem posljednjem intervjuu popularnoj makedonskoj televizijskoj novinarki Vesni Petruševskoj, samo nekoliko sati prije pogibije, na pitanje o privatnom životu odgovorio je: "Ja sam sam, usamljen. Plašim se, može biti zbog posla. najgora fobija mi je da bi djevojka bila sa mnom samo zato što sam Toše, a ne ono što jesam. Cijenim prave vrijednosti u životu. I moja bi djevojka trebala cijeniti prave vrijednosti, bila to djevojka s kojom sam u vezi ili prijateljica. U zadnje je vrijeme puno nagađanja o mojem životu, no odlučio sam ne diskutirati o njemu. Andrijana Budimir se nije vratila u Makedoniju zbog mene, ona ima neke druge planove, ali smo u zadnje vrijeme puno zajedno kao prijatelji."
za javnost i prava realnost u ovom su slučaju potpuno različite.
Andrijana Budimir bila je ljubav njegova života, a u travnju ove godine zbog Toše je prekinula ugovor sa španjolskim rukometnim klubom Astroc Sagunto i preselila se u Skopje gdje su živjeli u njegovoj vili u naselju Zlokuće.

Godinu dana starija Andrijana rođena je u Osijeku, a za vrijeme rata preselila se u Beograd gdje je igrala u Crvenoj zvezdi, a kasnije u RK Napredak u Kruševcu. Početkom 2001. godine potpisala je ugovor s makedonskim Kometalom s kojim je dva puta osvojila prvenstvo države, europsku ligu prvakinja i superkup. Andrijana i
Toše upoznali su se na velikoj proslavi u Skopju kad je Kometal osvojio Ligu šampiona 2001. Nakon tri godine veze, ponajviše zbog razdvojenosti i karijere jednog i drugog, Toše i Andrijana su prekinuli. Ona je otišla u Valenciju gdje je sljedeće dvije godine igrala za spomenuti klub. Njezin povratak u Skopje nastavak je njihove velike ljubavi koja je igrom sudbine opet prekinuta.

Dan nakon sprovoda, s Andrijanom smo razgovarali u Tošinoj obiteljskoj kući u Kruševu, točnije u njegovoj sobi koja je bila pretrpana pristiglim telegramima i obiteljskim albumima. Ovo je njezina prva izjava za javnost otkad se vratila u Skopje. Iako su je makedonski novinari uporno nazivali, odbijala je bilo kakav razgovor. Napomenimo da je ovaj razgovor tekao vrlo teško i polako jer je Andrijana cijelo vrijeme plakala, bila je potpuno odsutna i vrlo je teško sklapala rečenice. Bila je vrlo usporena od injekcija za smirenje, a na razgovor je pristala jer, kako kaže, ionako nema više što izgubiti: "Izgubila sam sve što sam imala. Sad je ionako sve svejedno."
EXTRA: Tko vam je javio da je Toše stradao?
- Moja prijateljica. Ja ni danas ne vjerujem da ga više nema.

EXTRA: Kad ste se posljednji put vidjeli?
- U ponedjeljak ujutro otišli smo zajedno iz Kruševa za Skopje jer je Toše imao intervju s Vesnom Petruševskom na makedonskoj televiziji. Došao je nakon intervjua kući, okupali smo se zajedno, večerali i stalno mi je govorio: "Ne ide mi se, ne ide mi se, tako mi se ne ide." Nekoliko me puta pitao: "A da ne idem, što ti misliš?" Rekla sam mu da nazove Zuhru i kaže mu da će doći tek navečer. Bio je umoran i najradije bi ostao sa mnom. No, ipak je odlučio ići i rekao mi: "Tu me čekaj. Tu me čekaj i nikamo ne idi." Bio je tako sretan što sam tamo. A i ja sam bila. Teško smo se razdvajali jedno od drugoga. Neposredno prije odlaska uzeo je ključeve svoje Bube koju je toliko volio jer je mislio da taj auto ima dušu. Toše je i inače jako volio automobile. Dao mi je taj ključ i rekao: "Evo ti, vozi bubicu i čuvaj mi se." Nazvao me kad su prošli granicu i rekao: "Lepo mi nankaj, i meni se spava. Volim te najviše na svijetu." I to je zadnje što mi je rekao. Nakon toga je zaspao zauvijek. O Bože, zašto si mi ga uzeo... Ja još uvijek ne vjerujem da ga nema. Kako ću živjeti sad bez njega? Bio mi je sve na svijetu.

EXTRA: Vozač Georgij Georgijevski vaš je dobar prijatelj.
- Nemojte me pitati da li ga krivim. Ne krivim ga. Tošu i Đolu ispratila sam oko 23.15. Đole mi je veliki prijatelj i to što se dogodilo bila je božja sudbina. Uvjerena sam da bi Đole i poginuo umjesto njega da je mogao. Volio ga je više od sebe. Bili su nerazdvojni. On se neće nikada riješiti krivnje u sebi. Georgij je vozio Tošu jer je njegov vozač bio tjedan dana na godišnjem.

EXTRA: Mnogi ne znaju da ste upravo vi najveća ljubav u njegovu životu. Toše je u svojim intervjuima izjavljivao da još nije pronašao ljubav svog života te da želi da ga netko voli zbog njega, a ne zbog njegova uspjeha. Noć uoči pogibije, u intervjuu Vesni Petruševskoj rekao je da ste prijatelji. Zašto?
- Toše je bio pod velikim pritiskom javnosti. Naša je veza bila tajna samo iz jednog razloga - zbog njegove menadžerice Ljiljane Petrović koja je tvrdila da se to ne smije iznositi u javnost. Inzistirala je da Toše u javnosti ima imidž slobodnog momka. On se nije s tim slagao i rekao mi je da pričekam do Nove godine, da prođu svi ovi koncerti, pa ćemo to onda staviti na svoje mjesto.

EXTRA: Kakav je bio vaš odnos s Ljiljanom Petrović? U već spomenutom inetrvjuu Toše je rekao da mu je ona bila kao druga mama.
- O nikome ne želim reći ništa loše. Slika u javnosti bila je potpuno drugačija. Ljiljana jedino mene nije nikada uspjela otjerati od njega. Sad će se ionako mnoge stvari saznati, Ljiljana njemu nikada nije bila druga majka.

EXTRA: Je li vam smetalo to što vas je na neki način skrivao?
- Rekla sam mu - to je tvoja karijera i ti odlučuješ. S druge strane, nisam se htjela eksponirati i pristala sam na to. Vratila sam se zbog njega i uopće mi nije bilo bitno hoće li novine znati da li ja postojim u njegovu životu ili ne. Ja sam znala da postojim.

EXTRA: U jednom ste intervjuu izjavili: "Prepuna sam ozljeda, no prije svega želim obitelj s troje djece. Uzalud mi sav novac ako toga nemam." Je li vaša veza s Tošom išla u tom smjeru?
- Jako smo željeli djecu, ali zbog njegove karijere u ovom trenutku to nije bilo moguće. Prije nekoliko mjeseci, jednu se večer vratio s puta i rekao mi da ima poklon za mene. Odmah sam htjela znati što je, ali mi je rekao da pričekam u sobi na katu. Mislila sam da je neka torta koju treba staviti u hladnjak. Nakon nekoliko minuta pozvao me natrag. U rukama je držao štene zlatnog retrivera. Rekao mi je: "Evo ti pas, da bar neko vrijeme ne kukaš više za bebu." Kad je rekao da se zove Bas, rekla sam mu da ga je trebao nazvati Klavir. Bila sam tako sretna. Po cijele dane smo se igrali s njim. Bio je prava beba. Prije samo nekoliko dana bili smo u jednom kafiću sa svojim društvom, bio je jako sretan i dobro raspoložen. Uzeo je mikrofon, pjevao mi pred svima i onda rekao: "Još godinu dana i hoću da mi rodiš dijete." Ne sjećam se da sam ikada osjetila veću sreću.
Više u novoj Extri...

Kompleks
25-10-2007, 03:03 PM
NALAZ PROMETNOG VJEŠTAKA
Toše Proeski poginuo zbog brzine i nepoštivanja razmaka

Nalaz prometnog vještaka županijski državni odvjetnik proslijediti će makedonskim pravosudnim tijelima putem mjerodavnog ministarstva.
http://www.nacional.hr/repository/image_raw/42461/medium/1/ (http://www.nacional.hr/repository/image/42461/large/)Vozač je prije udara vozio brzinom od 171 kilometra na satŽupanijski državni odvjetnik u Slavonskom brodu Stjepan Haramustek rekao je kako je uzrok prometne nesreće u kojoj je poginuo makedonski pjevač Toše Proeski velika brzina i nepoštovanje razmaka između vozila.
Prema završenom nalazu prometnog vještaka, u trenutku kada je udario u kamion koji je bio ispred njega, automobil kojim je upravljao Georgij Georgijevski, kretao se brzinom od 171 kilometra na sat.
Županijsko državno odvjetništvo slučaj je prepustilo makedonskom pravosuđu. Nalaz prometnog vještaka županijski državni odvjetnik proslijediti će makedonskim pravosudnim tijelima putem mjerodavnog ministarstva. Vozač Georgij Georgijevski prevezen je prekjučer iz novogradiške u skopsku bolnicu.

Kompleks
25-10-2007, 03:04 PM
Posljednji ispraćaj Toše Proeskog u Kruševu

Iako je makedonska vlada pjevača Tošu Proeskog htjela sahraniti na skopskom groblju, njegova se obitelj tome protivila pa je 26-godišnji Toše uz visoke počasti ipak danas pokopan na groblju u rodnom Kruševu. Posljednja počast velikoj makedonskoj zvijezdi odana je u kruševskoj crkvi u koju nije došao njegov otac Nikola koji je netom nakon što je saznao da mu je sin mrtav odveden u bolnicu zbog teških srčanih problema. Zbog njegova zdravstvena stanja tijekom ceremonjie na kojoj je bilo 4000 ljudi stalno su bili prisutni i liječnici. Nikola Proeski pojavio se na komemoraciji i polaganju strune u zemlju. Prije nego je tijelo njegova sina položeno, otac je zamolio da otvore lijes kako bi ga posljednji put vidio. Zbog tog čina nastala je opća histerija na groblju ožalošćenih članova obitelji i prijatelja. Njegova djevojka, rukometašica Andrijana Budimir vidno je potresena jedva stajala na nogama te se oslanjala na Tošinog kuma. Ljiljana Petrović, menadžerica pokojnog pjevača, koja je također kobnog dana bila u automobilu, u prvom je dijelu ceremonije u crkvi bila potpuno izvan sebe pa na sam sprovod nije ni došla. Toše je bio najomiljeniji pjevač u Makedoniji i miljenik nacije pa stoga ne čudi što su mu na sprovod došli i makedonski predsjednik Branko Crvenkovski i premijer Nikola Gruevski. Veliku pozornost izazvala je Arkanova udovica, Ceca Ražnjatović koja nije mogla sakriti suze. Srpska pjevačica stigla je u pratnji osmero tjelohranitelja. Iz Hrvatske su na sprovod stigli Tony Cetinski, Aki Rakimovski i direktor Radijskog festivala Jure Hrvačić.

Kompleks
25-10-2007, 03:05 PM
Reporteri Extre s obitelji Toše Proeskog u Kruševu

Ekipa Extre prvela je u Kruševu, rodnom mjestu Toše Proeskog, dva najtužnija dana tijekom kojih su se njegovi najbliži, kolege, državni vrh i deseci tisuća obožavatelja opraštali od miljenika nacije; dan nakon sahrane ugostila nas je tošina obitelj i podijelila s nama uspomene na njegovo djetinjstvo i prve uspjehe
http://www.nacional.hr/repository/image_raw/42263/medium/1/ (http://www.nacional.hr/repository/image/42263/large/)Novinarka Extre na glavnom trgu u Skopju gdje su Tošini obožavatelji zapalili tisuće svijeća u njegovu čast Todor Toše Proeski pokopan je 17. listopada na gradskom groblju u rodnom Kruševu. Kao miljenik nacije nije pokopan u obiteljskoj grobnici, već na državnom zemljištu, na samom ulazu na groblje gdje su i spomenici palim borcima iz Drugoga svjetskog rata. Proeski je svojedobno financirao i obnovu kruševskog manastira, a tada je izjavio kako bi tamo volio jednog dana biti i pokopan. Obnova je nedavno dovršena, no manastir, kako su nam rekli, još uvijek nije otvoren za javnost.
Realno, teško je shvatiti da vlada jedne zemlje proglašava dan žalosti zbog pjevača, no zemlja koja ima tek nešto više od dva milijuna stanovnika, a čije se ime izgovaralo gdje god se taj pjevač pojavio, još će dugo žaliti za svojim najomiljenijim stanovnikom. Toliko iskrena tuga i bol stanovnika Makedonije dokazuju da je Proeski u svojih 26 godina ostvario neizbrisivu popularnost.
Mnogi ne znaju da je Kruševo u Makedoniji, smješteno na vrhu planine Baba, grad s najvećom nadmorskom visinom u ovom dijelu Europe, a udaljen je 200-tinjak kilometara od glavnoga grada Skopja. To je vjerojatno i grad s najviše pitomih pasa lutalica u Makedoniji koji su na dan sprovoda jedini hodali ulicama jer, čini se, da je cijeli grad pokušao ući u crkvu Uspeća Svete Bogorodice u kojoj je vladika Petar vodio posmrtnu službu. Nakon što su Tošino tijelo državnim helikopterom prebacili na skopski aerodrom Aleksandar Veliki, ono je prevezeno u Kruševo gdje je, prema običajima, lijes s pokojnikom cijelu noć čuvan u obiteljskoj kući. Iako prema pravoslavnim crkvenim pravilima lijevo od oltara stoje žene, a desno muškarci, zbog velike gužve samo je najbliža obitelj tako stajala. Toše je bio pokriven makedonskom zastavom na kojoj je bila slika svetog Nikole, zaštitnika obitelji. Pjevačev otac Nikola Proeski, po zanimanju staklar, nije došao u crkvu zbog srčanih tegoba. Pojavio se tek kasnije na komemoraciji na glavnom kruševskom trgu, Ploštadu za Ilinden. Nakon što mu je glazbeni producent Lasto Laki Nikolovski telefonski javio da mu je sin poginuo, Nikola Proeski doživio je lakši srčani udar zbog čega je na dan sprovoda hitna pomoć bila stalno uz njega. Kasnije, tijekom komemoracije, medicinska je služba imala nekoliko intervencija i to uglavnom zbog mladih djevojaka. S obzirom na to da su sve trgovine bile zatvorene taj dan, nije se nigdje mogla kupiti voda. Često se moglo čuti kako Kruševčani stranim novinarima objašnjavaju da se iz česmi, tako tipičnih za Makedoniju, slobodno može piti voda.

Na službu u crkvu došla je i Tošina menadžerica Ljiljana Petrović koja kasnije, na ukopu, više nije stajala uz odar. Iako je vidno skrhana jedva stajala u crkvi, Ljiljana je bila možda najveća enigma u Tošinu životu. Svakodnevno je bila s njim i mnogi će se složiti da je bila neosporno velikim dijelom zaslužna za njegovu karijeru, no dan nakon sprovoda Tošina je obitelj putem ministarstva unutarnjih poslova zatražila njezinu zabranu izlaska iz države. Prema informacijama iz makedonskih medija, Ljiljana je državi dužna 150.000 eura poreza. Čak je i na vlastitoj Dinersovoj kartici dužna 10.000 eura. Iako su nam sutradan, kad smo došli u kuću, potvrdili da su joj zabranili izlaz, o detaljima nisu željeli govoriti. No, poprilično je jasno da nemaju ni malo povjerenja u nju.

Ono što će mnogima zasigurno ostati najupečatljivija slika je otvaranja lijesa netom prije spuštanja u grobnicu. Na zahtjev njegova oca, otvorili su lijes i zamolili kamere da ne snimaju, zbog čega je odjednom nastala neviđena gužva oko groba jer su ga svi željeli još jednom vidjeti.

"Makedonija je izgubila svoje najveće blago, svoga najvećeg glazbenika. Nema utjehe. On nije bio umjetnik. On je bio remek-djelo. Pozdravljam te u velikoj tuzi i boli zbog toga što si nas ostavio prerano", rekla je Tošina prijateljica Vesna Petruševska nakon čega se začuo glasan pljesak koji je ona zatražila. U Makedoniji je običaj zapljeskati pokojniku, a time su dali do znanja da je časno proveo život na Zemlji.

Iako su na sprovod stigli brojni političari, kolege pjevači i glumci, najveću pozornost izazvala je Arkanova udovica Ceca Ražnjatović koja se pojavila u pratnji osmero tjelohranitelja. Prije polaganja vijenca Ceca je neko vrijeme provela u kruševskom Istorijskom muzeju. Tijekom komemoracije najbolja prijateljica Tošine majke, njezina imenjakinja Dominika, ispričala nam je kako su njegovi roditelji često plakali kad bi Toše odlazio na put. Majka je sate provela u crkvi moleći Boga da se njezinu sinu nešto ne dogodi na brojnim putovanjima. Sutradan, nakon tzv. buđenja pokojnika na groblju, običaja u kojem se treći dan nakon smrti još jednom služi misa i nosi posna hrana, Tošina nam je majka ispričala koliko je bio vezan za njih: "Istina je, stalno smo strahovali. Jako smo bili povezani, a on je teško gledao na to da smo tužni. Nedavno nam je rekao: 'Ako vam je toliko teško, prestat ću pjevati i postati nastavnik u školi, ako će vas to malo smiriti.'"

Iako su znali da smo novinari, ljubazno su nas sutradan primili u obiteljskoj kući koju je Toše nedavno potpuno obnovio. S obzirom da je često bio tamo, jedan kat preuredio je za sebe. To je apartman u kojem je spavao i radio dok je bio tamo.

taiša
27-10-2007, 02:39 PM
Toše je bio karizmatičan umjetnik. Živio je za glazbu, njegova će glazba živjeti poslije njega.Pjesme su mu odlične, meni posebno Žena balkanska( spot je jako dojmljiv).

Kompleks
02-11-2007, 07:17 PM
>> Činjenice o Toši

>> Toše iza svoje smrti nije ostavio nikakvo bogatstvo: sav novac održanih koncerata je otišao u dobrotvorne svrhe. Toše je samo dao novac za obnovu obiteljske kuće i kupnju Bube.
>> Tijek nesreće:

- Svi u automobilu su zaspali kad se auto zavukao ispod prikolice kamiona. Toši je pukao vratni pršljen (za one koji ne znaju: vratni pršljen je dio u vratu koji mozak spaja sa tijelom) i zadobio duboke rane na licu. Tošin vozač se probudio i naglo okrenuo volan ulijevo nakon čega se automobil zabio u zaštitnu ogradu.
Zračni jastuci nisu se otvorili jer nitko u Volkswagenu nije bio vezan,što je jedan od preduvjeta za otvaranje Airbagova.
-Prema Georgijevim tvrdnjama,Toše je bio neprepoznatljiv (to sam već napisala),ali sada znate i zašto: puknuće vratnog pršljena i duboke rane na licu.

TOŠE JE TREBAO SJEDITI NA ZADNJEM SJEDIŠTU VOLKSWAGENA


Toše Proeski nije smio upravljati Touaregom na putu za Zagreb, nego je trebao sjediti na zadnjem sjedištu. Auto je trebao voziti profesionalni vozač.

Toše Proeski nije smio uopće upravljati Touaregom na putu za Zagreb, nego je trebao sjediti na zadnjem sjedištu. Auto je trebao voziti profesionalni vozač, a ne njegov prijatelj, i pred njima se trebalo kretati vozilo prethodnica. Ni jedan od tih profesionalnih standarda osiguranja VIP osobe nije bio ispoštovan u trenutku sudara kraj Nove Gradiške, objavila je makedonska televizija Kanal5. Prometni stručnjak Konstantin Angelovski objasnio je kako bi zbog ovakve tragedije trebali promijeniti standarde i početi primjenjivati one koji su na snazi u EU.
Podsjetimo, Toše Proeski vozio je automobil na putu prema Zagrebu, a nakon što je prošao granicu na Bajakovu sjeo je na suvozačevo sjedalo, spustio ga i zaspao. Na vozačevo mjesto sjeo je Tošin prijatelj Georgij Georgijevski koji je toga dana vozio jer je profesionalni vozač bio tjedan dana na godišnjem odmoru.


P.S. - Toše NIJE spustio sjedalo,već je ono ostalo uspravljeno.


- Svi makedonski mediji još pišu o Tošinoj smrti


- Kako se Makedonija može odužiti Toši?

DOK JEDNI predlažu da ime Toše Proeskog nose parkovi, trgovi, javne ustanove, koncertna dvorana Univerzal, pa čak i skopski međunarodni aerodrom "Aleksandar Veliki", a drugi se zalažu za to da ga se proglasi svetim, makedonski Kanal77 je pokrenuo anketu o tome kako se Makedonija može odužiti Toši.

Oni koji se odluče dati svoj glas u ovoj anketi, mogu birati između četiri opcije: "Tako da nastavi s njegovom humanitarnom misijom", "Treba ga proglasiti svecem", "Treba ga institucionalno zaštititi" i "Ne, ne može mu se odužiti." I vi svoj glas možete dati ovdje (http://www.kanal77.com.mk/).

Počasni ples za Tošu

U subotu se u dvorani Univerzal, u Skopju, po deseti put održalo tradicionalno međunarodno natjecanje u latinoameričkim plesovima "Skopje Open 2007". Ove je godine bilo posvećeno tragično preminulom Toši Proeskom i Ani Delavić, plesačici koja je u dobi od 14 godina poginula u prometnoj nesreći.

Kako prenosi MRT, na natjecanju je sudjelovalo više od 150 plesnih parova iz brojnih europskih zemalja, među kojima i Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Grčke, Rusije i Ukrajine. Ta plesna manifestacija je međunarodnog karaktera i služi za promociju svih zemalja sudionica.

"Više od 150 parova iz cijele Europe plesalo je u čast naše mega-zvijezde Toše Proeskog, zato što je on bio naš ambasador mira i dobre volje u cijelom svijetu. Na kraju natjecanja, pobjednički parovi iz svih kategorija, otplesali su počasni ples na Tošinu pjesmu `Igra bez granica`", stoji u priopćenju organizatora.


"Toše je premostio kulturološke barijere uzrokovane ratovima u Jugoslaviji"

PRIČU o Toši Proeskom - "makedonskom pjevaču čije su pjesme bile iznimno popularne u svim zemljama bivše Jugoslavije, ali i izvan nje" objavio je i Times, koji ga naziva "najpopularnijim balkanskim pjevačem, koji je premostio kulturološke barijere uzrokovane ratovima u Jugoslaviji".

Tugu i bol zbog prerane i tragične Tošine smrti, Times uspoređuje s onom koju su izazvale smrti Elvisa Presleya i Johna Lennona. Također, spomenuto je i kako je makedonski Parlament na dan Tošine smrti prekinuo sjednicu, radijske su postaje puštale njegove pjesme, a tisuće su se obožavatelja okupljale na glavnom skopskom trgu kako bi upalili svijeću te položili cvijeće ili plišanu igračku svom preminulom anđelu. Navode i kako je dan njegova pogreba proglašen danom nacionalne žalosti, a zastave su bile spuštene na pola koplja, dok je Toše pokopan uz najviše državne počasti.

"Toše je svoju karijeru započeo u rodnoj Makedoniji, u dobi od 15 godina, kao tinejdžerski pop idol. Krenuo je na satove pjevanja, te naučio srpsko-hrvatski i engleski jezik", piše Times, koji se prisjeća i Tošina nastupa na Eurosongu 2004. godine, kada je postao poznat diljem svijeta. "Loš plasman su njegovi obožavatelji pripisali lošem engleskom prijevodu stihova pjesme `Life`, čiji je original `Angel si ti` mnogo snažniji."

Imao obožavatelje diljem svijeta

Među brojnim komentarima na Timesov članak, našli su se oni iz Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske, Kanade, Velike Britanije, SAD-a, Italije, Australije, Danske, Njemačke, Singapura, Slovenije i Grčke. Svi oni se prisjećaju Tošine velike dobrote, nesebičnosti, skromnosti. Upravo su to osobine zbog kojih je Toše zauvijek urezan u srca svojih obožavatelja, koji ga nazivaju svojim anđelom.

"On je anđeo, jedini koji nas je uspio ujediniti bez obzira na to kojoj religiji pripadali. Uvijek ću te pamtiti i voljeti svim srcem", napisala je Bojana iz Toronta. "Nadam se da ćemo od Toše naučiti kako nekog treba voljeti", poručila je Marija iz Londona, dok je Dragana rekla kako je "Toše bio najsjajnija zvijezda Balkana".

Toše u Štipu trebao otvoriti prvu pastrmajlijadu

Prema pisanju Kanala77, Toše je 7. studenog u Štipu, na Dan oslobođenja toga grada, trebao otvoriti prvu pastrmajlijadu (pastrmajlija je tradicionalno makedonsko jelo, op.a.). Obećao je i da će tom prilikom održati koncert.

Unatoč tragediji, pastrmajlijada će se ipak održati. Ta manifestacija je uvijek označavala "vječnu borbu" u boljem pripremanju pastrmajlije između Velesa, gdje se već tradicionalno održava godinama, i Štipa, gdje će ove godine biti održana po prvi put.

Kompleks
02-11-2007, 07:20 PM
>>> ZADNJE TOŠINE PORUKE DJEVOJCI

• Anđele moj, volim te. Anđele, nedostaješ mi, princezo moja.

• Ti si moja potpora i ljubav koja mi pomaže da prebrodim i srušim svaku prepreku, a neke čak i da ne primijetim.

• Princezo moja, vozi polako ako me voliš. Ako nagaziš više od 140, znači da me ne voliš. Volim te, anđele

• Pazi kako voziš, posebno tamo kod one okuke. Živim za tebe, ljubavi jedina, volim te više od svega.

• Lijepo mi nankaj, i meni se spava. Volim te najviše na svijetu.


Prema nekim informacijama - Toše nije poginuo na mjestu već 55 minuta nakon nesreće. Točnije: oko 7:20... Georgij Georgijevski je dobio "dozvolu" od Tošine obitelji da po posljednji put vidi svog najboljeg prijatelja...Otvorili su lijes i,prema tvrdnjama,Toše nije bio prepoznatljiv,bio je najvjerojatnije smrskan...=(

Još neki navodi iz Tošinih poruka Andrijani:

"Princezo moja jedina, lepo mi pajki pa ću da te čuvam u snu. Sve ima smisla, otkad si ponovo u mom životu. Volim te, lepo mi pajki"...

Kompleks
02-11-2007, 07:21 PM
Spomenik Toši radit će hrvatski kipar, a skopski aerodrom nosit će njegovo ime?

U CRKVI Uznesenja Presvete Bogorodice u Kruševu danas je održana komemoracija devetog dana od tragične pogibije Toše Proeskog. U bolnoj tišini ispred njegovog groba, osim obitelji i prijatelja, komemoraciji su prisustvovali i mnogi građani Kruševa, javljaju makedonski mediji.

Na grobu je bila i Tošina menadžerica Ljiljana Petrović te članovi benda s kojima je pokojni pjevač surađivao zadnjih šest godina. Shrvana tugom, Petrović nije mogla podnijeti pogled na grob svog štićenika te su okupljeni pozvali Hitnu pomoć.

Predrag Ikonomov, član Tošinog benda, izjavio je kako još uvijek ne vjeruje da Toše više nema među njima, a ovih su dana radili na materijalima od posljednjeg koncerta.

Mediji javljaju i kako obitelj Toše Proeskog neće tražiti privatnu istragu o okolnostima pogibije te su izjavili kako ne sumnjaju u službenu istragu.

U Kruševu će biti podignut spomenik Proeskom, a u najužem izboru za kipara koji će ga izraditi su makedonski umjetnik Ilija Adžiovski i Boris Staparac iz Hrvatske. Uz to, među predloženim novim imenima za skopski aerodrom “ Aleksandar Veliki “, osim imena Goce Delčeva, Borisa Trajkovskog i Nikole Kareva, našlo se i ime poginulog pjevača.

Kompleks
02-11-2007, 07:22 PM
"Nismo Tošu trebali pokopati kao najgoreg kriminalca"

U MAKEDONIJI je pokrenuta inicijativa i da se koncertna dvorana Univerzal u Skopju preimenuje u "Toše Proeski", pišu makedonski mediji. "Dvorana Univerzal, kao dominantni koncertni objekt, zbog svoje veličine može nositi ime umjetnika koji je u njoj po prvi put zapjevao još kao dijete, a kasnije ondje održao brojne koncerte, među kojima i one humanitarnog karaktera", rekao je Ivan Veličkovski.

S tom se idejom slaže i skopski gradonačelnik Trifun Kostovski, koji prema javljanju A1 ima prigovor na način na kojeg se Tošu pokopalo. Prema njegovom mišljenju, Tošin lijes je prvo jedan dan ostaviti u Skopju, a idućih nekoliko dana ga pronijeti ostalim gradovima. Kostovskom se ne sviđa ni lokacija na kojoj je Toše pokopan.

"Moje je mišljenje da nismo pokapali najgoreg kriminalca. Čim smo ga donijeli, odmah smo ga zakopali, bez da smo dozvolili ljudima da se uistinu oproste od njega", izjavio je Kostovski.

"Skopje open 2007" u čast Toši Proeskom i Ani Delavić

U subotu će se u dvorani Univerzal u Skopju ipak po deseti put održati tradicionalno međunarodno natjecanje u latinoameričkim plesovima "Skopje open 2007".

Iako se do sad natjecanje održavalo u čast Ane Delavić, plesačice koja je u dobi od 14 godina poginula u prometnoj nesreći, ove godine će biti održano i u Tošinu čast.

Na natjecanju sudjeluje više od 150 plesnih parova iz brojnih europskih zemalja, među kojima i Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Grčke, Rusije i Ukrajine. Ta plesna manifestacija je međunarodnog karaktera i služi za promociju svih zemalja sudionica.

Visina Tošine zarade na tantijemima "službena tajna"

U makedonskom ZAMP-u ne žele otkriti kolika je visina zarade Toše Proeskog na autorskim pravima, već je to "službena tajna", o kojoj smiju progovoriti jedino ukoliko to dozvole Tošini nasljednici, piše Vest. S obzirom da Toše nije bio oženjen niti je imao djece, prava će biti prenesena na njegove roditelje.

"Ne smijemo reći koliki je novac zaradio Toše, niti koliki je njegov honorar od tantijema", rekao je Zoran Vaskovski, direktor ZAMP-a.

Toše inače prema podacima makedonskog ZAMP-a ima sedam autorskih pjesama. Toše tako za pjesmu "Slušaš li" potpisuje glazbu i aranžman, za "Eh, da sum zlato" i "Ruski rulet" je zajedno s Valentinom Skenderovskim autor glazbe, a za pjesme "Ima li den za nas", "Malečka", "Polsko cveće" i "Muza" je autor glazbe.

Kompleks
02-11-2007, 07:30 PM
In Memoriam: Toše Proeski

- Rođen 25.01. > 25+1=26
- (T) (O) (Š) (E) > u makedonskoj azbuci (T-23 slovo) (O-19 slovo) (Š-31 slovo) (E-7 slovo) >2+3+1+9+3+1+7=26
- Karijeru započeo 1997 godine > 1+9+9+7=26
- Poginuo 16.10 > 16+10=26
- Poginuo u 06:20 > 6+20=26
- Poginuo sa 26 godina...
- Toše (26 godina), Ljiljana-menadžerica (49 godina), vozac Gjorgji (32 godine) > 2+6+4+9+3+2=26...

Provjerite što znači broj 26 prema numerologii starog-jevrejskog jezika-Gematria!

26 znači OMEGA.

A Omega znači... KRAJ...

claudio14
07-11-2007, 05:43 PM
Toše Proeski je bio velika zvezda, ali se nije tako ponašao. Zato i jeste bio veliki. Veliki pevač, veliki čovek sa srcem deteta. Sa „Blicom“ je imao lepu saradnju. Često smo razgovarali. Poslednji put pre manje od mesec dana.
Pre pet godina izvinjavao se zbog „lošeg srpskog“. A govorio je sasvim pristojno i potpuno razumljivo. Već sledeći put, nakon godinu dana, pričao je dobro naš jezik. „Učio sam“, stidljivo se poverio. Obožavao je decu. Često je održavao humanitarne koncerte i davao novac deci bez roditelja. Pomagao je siromašnima i bolesnima.
Sve je stizao. I da studira, i da se bavi sportom, i da se druži sa prijateljima. Brzo je živeo. Kao da je znao...
Stalno je bio na putu. Skoro da je i živeo u kolima. Ispričao mi je jednom da se plaši aviona i da gde god može ide automobilom. Eh, da je znao...
Ali, kao da jeste osećao nešto. Mnogo je voleo svoje roditelje i žalio je što zbog posla malo vremena provodi s njima. Zato je ovog leta, umesto da poput njegovih vršnjaka ode na more sa devojkom ili drugovima, on je poslednji put na letovanje otišao sa tatom i mamom. Pre toga je bio u Izraelu. Osećao je potrebu da obiđe mesta na kojima je Isus Hrist boravio.
- Verujem u Boga i želeo sam da vidim u šta zapravo verujem. Nekim ljudima se desi da im se razruši vera kada odu tamo, jer im ništa ne izgleda onako kako su zamišljali. A meni se vera učvrstila - ispričao nam je nedavno Toše, u poslednjem intervjuu za „Blic“. Kada sam ga pitala može li da oprosti ljudima kada ga povrede, odgovorio je:
- Naravno. Po snazi da oproste i po svesti o tome koliko je oproštaj lekovit, prepoznaćete velike ljude. Isus je praštao svima. Ako je mogao Isus, što ne bih i ja koji sam niko i ništa. A bio je i neko i nešto. Tako veliki u svojoj skromnosti.
S. Stanković

claudio14
07-11-2007, 05:45 PM
A evo šta pišu jedna od najjačih svjetskih novina!!!
Britanski "Times"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tose Proeski
Macedonian singer whose songs were wildly popular across the former Yugoslavia and beyond

Tose Proeski was the most popular singer throughout the Balkans, bridging the gaps between the various cultures torn apart by wars in the former Yugoslavia through most of his young life.
The news of his death was greeted in the region with the kind of grief that followed the deaths of Elvis Presley and John Lennon. The Macedonian parliament suspended its sessions for the day, radio stations played his tracks continuously and thousands of fans flocked to the main square in Skopje, the Macedonian capital, or to churches, to light candles, to lay out flowers or toys and to sing his best-known songs such as Angel Si Ti (You're an Angel). The day of his funeral (on October 17) was declared a day of national mourning and all flags were flown at half-mast.
Starting as a teenage pop idol in his native Macedonia at 15, Proeski took classical singing lessons — one of his teachers was an opera tutor in New York — and learnt Serbo-Croat and English to broaden his lyrical output and his fan base.
At the time of his death he was a final-year student at the Skopje Music Academy. Such was his popularity over the past few years as a symbol of the peace and new hope returning to the Balkans that he was named a Unicef ambassador to the region in 2004, and his song This World became a popular Unicef anthem. In that same year he represented Macedonia in the Eurovision Song Contest in Istanbul; he impressed listeners with his vocal power but came only 14th in competition — the discouraging result was attributed by his fans to the weakness of the English lyrics to his song Life, which was much stronger in its Macedonian original, Angel Si Ti.
Proeski's last concert, on October 5, packed the national football stadium in Skopje, with 30,000 fans making the pilgrimage from Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, Montenegro, Bulgaria and Greece to hear his songs and his famous catchphrase, “Ve sakam site” (I love you all). He had organised the concert as part of his Unicef role, to raise funds to build schools in Macedonia for orphans and disabled children.
Todor “Tose” Proeski was born in Prilep, near Krusevo, in Macedonia (then part of Yugoslavia) in 1981. He won first prize in his first singing contest in Prilep, in 1996 and won again the following year with his song Pusti Me (Let Me Go) which would be one of his biggest hits.
His first album, Nekade vo Nokta (Somewhere in the Night), was released, in the Macedonian language, in 1999. After the Belgrade-based studio BK Sound bought the rights to his second album, Sinot Bozji (The Son of God) in 2000, Proeski became a regionwide star and was awarded the so-called Oscar of Popularity by music writers from all the nations of the former Yugoslavia.
In order to reach a wider audience, he recorded his third album in Athens in 2002, making two separate versions, one in Macedonian, the other in Serbo-Croat. His seventh album, Igri Bez Granici (Games without Borders) was released this year, again in two versions. The most successful hit single of his career, and his signature song, was Cija Si (Whose Girl are You?), which topped every pop chart in the Balkans.
Proeski died in a car crash near Nova Gradiska, on the main Zagreb-Belgrade highway.
Tose Proeski, singer-songwriter, was born on January 25, 1981. He died on October 16, 2007, aged 26


TIMES UK

claudio14
07-11-2007, 05:45 PM
........Novine „Vest" pišu o dečaku Tošetu Ilievu kojem je Toše pre sedam godina spasao život. Iliev sada ima 15 godina, a kao osmogodišnjak imao je tumor na mozgu. Proeski je tada organizovao humanitarni koncert i sakupio 6.000 maraka za operaciju u Nemačkoj. - Mama, kako da ja sad pomognem Tošetu? On mi je poklonio život. Šta sad ja da uradim za njega?- pitao je na sahrani Toše Iliev..........

Scrat
25-11-2007, 09:41 PM
Ljiljana Petrović, menadžerica poginulog makedonskog pjevača Toše Proeskog, poštovala je makedonske religijske običaje i šutjela 40 dana. Ekskluzivno je progovorila za Novu TV, a razgovor možete pogledati u video prilogu.

I 40 dana od nesreće, Ljiljana Petrović teško govori o kobnom jutru.'Sjećam se da mi je prepričavao svoj zadnji intervju. Nije mi rekao kako je u tom intervjuu izjavio da sam ja njegova druga majka. To sam saznala poslije svega. Nisam do danas gledala tu emisiju', kaže Ljiljana i dodaje kako su ona i Toše 5 godina putovali sami, jer je ona jedino imala povjerenja u vožnju njih dvoje. Toše nije želio angažirati profesionalne vozače jer se uz njih nije mogao opustiti, morao je paziti što priča", ispričala je Tošina menadžerica.'Toše se za vrijeme vožnje okrenuo i upitao me jesam li nešto sanjala. Rekla sam da nisam ništa, to mi je bilo nekako čudno... Zatim smo stali na benzinskoj postaji, Đole je meni i sebi donio kavu, Toše nije želio, rekao je da će nastaviti spavati. Upitala sam Đoleta želi li da ga zamijenim za volanom, no rekao mi je da je on dobro. Bila sam u nekom polusnu kada sam čula udar. Sve ostalo znate... Onda se srušio moj svijet'.

Na upit kako kometira razne prozivke u javnosti o nečistim poslovima, Ljiljana kaže da su ona i Toše imali čiste poslove koji su završeni. Komentirala je i spekulacije kako je ugovor za doček Nove godine u Budvi potpisala u Tošino ime te avansno uzela 45 tisuća eura. 'Ugovor je potpuno legalan i ima Tošinu suglasnost. Ugovor je na 50 tisuća eura s tim da su oni imali obavezu platiti 4.900 poreza u Crnoj Gori kako bi mi mogli koristiti novac u bilo kojoj zemlji bez naknadnih obaveza. To nije moj novac, to je novac Toše, benda, mene, putnih troškova', kaže Ljiljana te dodaje kako garantira da ona i Toše nikada nisu uzimali danak.Ljiljana Petrović progovorila je o svom odnosu s Tošom. Kaže da kao jedinica, te žena koja ne može imati djece te nije u braku, prazninu u svom životu popunila Tošom. 'Moj život je bio Toše Proeski', kaže Ljiljana te tvrdi da je s Tošinom obitelji bila u vrlo korektom odnosu te ističe ogromnu ljubav koju je Toše gajio prema svojoj obitelji. Što se tiče Tošinog privatnog života, Ljiljana kaže kako je on bio u vezi s Adrijanom Budimir od travnja 2002. pa do 2003. godine. Tvrdi da je veza pukla kada je Adrijana otišla igrati za Podravku.'Ponovo se pojavila u travnju ove godine, željela je igrati za Skoplje i Toše je to shvaćao kao obavezu i želio joj je pomoći', objašnjava Ljiljana. Ističe kako joj je Toše na pitanje želi li se dublje vezati odgovorio da mu je svjetska karijera na prvom mjestu, te da ne planira žednidbu ni zajednički život.

copy/paste (video) (http://dnevnik.hr/naslovnica/scena/glazba/20071125_31332_84758.php)

mrky
28-11-2007, 06:27 PM
Ispovijed Toševog vozača: Bože, zašto sam živ?

Georgij Georgijevski, prijatelj Proeskog i čovjek koji je kobnog dana vozio Touareg, u bolničkoj je sobi razgovarao s prijateljima iz Makedonije
08:00 | 20.10.2007. | Piše: Sanja Rapaić
Tek dva dana poslije nesreće Georgij Georgijevski, prijatelj Toše Prosekog i vozač Touarega u kojem je poginuo pjevač, smogao je snage da na kratko razgovara sa svojim i Tošinim prijateljima.
- Bože, zašto sam živ? - prve su riječi koje je Georgij Georgievski, kojeg prijatelji zovu jednostavno Đole, rekao četvorici prijatelja. Zoran (2 8, Toni (33), Ljupčo (47) i Dejan (32) su, čim su čuli za tragediju, dojurili iz Skoplja u Novu Gradišku. Samo dan prije nesreće svi su bili na okupu, a već sljedeću večer četvorica Tošinih najboljih prijatelja unijela su lijes s njegovim tijelom u helikopter koji ga je vratio u Makedoniju.
Od utorka navečer prijatelji se smjenjuju pokraj Georgijeve bolničke postelje u novogradiškoj Općoj bolnici, jer ne žele da on ove najteže trenutke proživljava sam.
- Nitko od nas pred Đoletom još nije spomenuo Tošu. Ne znamo je li on uopće svjestan da ga više nema. Pokušali smo ga pitati o nesreći, ali odmah je presjekao razgovor i rekao: 'Ničega se ne sjećam i nikad se ne želim sjetiti’. Toše mu je bio više od brata i bojimo se da on neće ni moći ni htjeti preživjeti ovu tragediju. Prevelika je nesreća to što smo izgubili Tošu i ne želimo ostati bez još jednog prijatelja. Đoleta dobro poznamo i sigurni smo da bi si poslije ovog strašnog događaja mogao nešto napraviti - kaže Zoran., koji je s Georgijem 5 godina pratio Tošu.
- Uvijek sam sjedio upravo na onom prednjem sjedalu na kojem je


Toše poginuo. Nikad si neću oprostiti što ovaj put nisam išao s njim. Ja bih i taj put sjedio na mjestu suvozača i Toše bi danas možda bio živ - priča neutješni Zoran, koji je Tošu pratio na sva njegova putovanja. Toše je, kažu prijatelji, dan prije nesreće, bio u Kruševu kod svojih roditelja. Čitavo je popodne igrao odbojku. Dogovor je bio da na put idu tek u utorak ujutro oko 6 sati.
- Trebao sam ići s njima, ali predvečer su mi javili da kreću bez mene, nakon intervjua u emisiji 'Vrteleška’. Za Zagreb su krenuli oko 11 navečer, a ujutro smo čuli vijest da su u nesreći i Toše i Đole poginuli. Nisam mogao vjerovati. Uzaludno sam ih pokušavao dobiti na mobitel. Tošin mobitel zvonio je i zvonio, ali nitko se nije javljao, a Đoletov telefon bio je isključen. Bili smo izvan sebe - priča Zoran.

DAO OTKAZ KAKO BI PRATIO TOŠEA
Đole je radio kao direktor diskokluba Proces u Skopju. Dao je otkaz kako bi mogao pratiti Tošu na putovanjima.
Bili smo nerazdvojna ekipa. Đole je vozio, a ja sam išao kao Tošin tjelesni čuvar, priča neutješni Zoran, koji je Tošu Proeskog pratio na sva njegova putovanja, osim ovog posljednjeg s kojeg se on, na žalost, više nije vratio kući.

Super sastavljena prica...stvarno mi je zao TOSE...

Kompleks
01-01-2008, 06:49 PM
Nešto starije, ali što nismo stavljali...

27.12.2007.Toše Proeski izabran za pjevača 2007. godine Na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada Media servisa koja je danas održana u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade, nagrada za pjevača godine postuhmno je dodijeljena Toši Proeskom. Nagradu za tragično preminulog makedonskog pjevača u Smaragdnoj je dvorani preuzeo veleposlanik Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj gospodin Stojan Rumenovski. Inače, nagrade Media servisa dodijeljene su u pet kategorija: za osobu godine, političara, poduzetnika, sportaša i glazbenika godine, a u izboru za najznačajnije ličnosti u 2007. godini sudjelovalo je više od 200 novinara, urednika, kolumnista i članova uprava svih značajnijih hrvatskih medija i institucija.

22.10.2007.Hvala svima! Diskografska kuća Hit Records, zajedno s obitelji Proeski, menadžericom Ljiljanom Petrović i produkcijskom kućom AWARD Entertainment, ovim putem upućuje iskrene zahvale svim prijateljima, kolegama glazbenicima i autorima, Veleposlaniku Republike Makedonije u Hrvatskoj, predstavnicima Makedonske Pravoslavne Crkve, predstavnicima medija u Hrvatskoj, te građanima koji su se pridružili komemorativnim skupu u povodu tragične smrti Toše Proeskog koji je održan 17.10.2007. u Multimedijskom centru, kao i svima koji su se 21.10.2007. pridružili misi zadušnici u zagrebačkoj Crkvi sv. Roka, ustupljenoj Makedonskoj Pravoslavnoj Crkvi. Posebno se zahvaljujemo osoblju Opće bolnice Nova Gradiška.

Također, željeli bismo obavijestiti hrvatsku javnost, potaknuti pojedinačnim pozivima upućenih Hit Recordsu za sudjelovanje u organizaciji koncerta u čast preminulog Toše Proeskog, da će Hit Records sudjelovati u istom sa svim svojim resursima isključivo u organizaciji AWARD Entertainmenta, Ljiljane Petrović, te uz neupitni pristanak roditelja našeg izvođača! Hvala svima koji poštuju lik i djelo Toše Proeskog i koji ga se sjećaju s dostojanstvom.

18.10.2007.Zbogom, Toše Hrvatske kolege i prijatelji Toše Proeskog oprostili su se od makedonskog slavuja na komemorativnom skupu koji je 17.10.2007. organizirao Hit Records, izdavačka kuća Toše Proeskog u Hrvatskoj. Kako mnogi nisu uspjeli otputovati na posljednji ispraćaj glazbenog velikana u Makedoniju, dvjestotinjak potresenih kolega pjevača, glazbenih autora te predstavnika glavnih izdavačkih kuća u Hrvatskoj okupili su se na komemoraciji, gdje im je bilo omogućeno da se od Toše oproste gledajući izravni prijenos iz Kruševa, jer je upravo u vrijeme održavanja komemoracije mladi pjevač ispraćen na vječni počinak. O Toši Proeskom pred tužnim auditorijem progovorili su Branko Paić i Kristina Krajna iz Hit Recordsa i Tošin dugogodišnji suradnik i prijatelj Miro Buljan. Posljednju počast Toši odali su i Boris Novković, Oliver Dragojević, Gibonni, Sandi Cenov, Leo, Ivana i Marija Husar, Ivica Propadalo, Nikša Bratoš, Jacques Houdek, Mate Bulić, Lana Jurčević, Luka Nižetić s managericom Emom Guševac, predsjednik Hrvatske glazbene unije Husein Hasanefendić-Hus , Ivana Banfić, Nina Badrić, Petar Grašo, Kristijan Rahimovski, Jelena Radan, managerica Lidija Samardžija, Igor Ivanović, Minea, Marijan Brkić, Ivana Nobilo Cetinski, Boytronic iz grupe ET, Darko Bakić, Milana Vlaović, Ante Pecotić, Marina Marinović, frontman Letećeg odreda Denis Dumančić, Vlado Kalember sa suprugom Anom Rucner, Edvin Softić, Ivana Radovniković, dečki iz grupe Živa legenda, Katja Restović, Vedran Mlakar, Sandra Sagena, članovi grupe Baruni, Maja Šuput s managericom Katarinom Kolar, Braco Radović, Paolo Sfeci, Josipa Pavičić, Vjekoslava Bach i mnogi drugi. Zlatan Zuhrić Zuhra također se došao oprostiti od Toše Proeskog koji nažalost nikada nije stigao na snimanje njegove emisije „69". Komemorativnom skupu također se pridružio i Stojan Rumenovski, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Makedonije u Hrvatskoj. Od Toše Proeskog, čiji je album „Igra bez granica" u izdanju Hit Recordsa u rekordnom roku dostigao zlatnu nakladu, oprostili su se i ožalošćeni djelatnici Hit Recordsa, direktor Narodnog radija Sven Daniel Prosinečki s kolegama djelatnicima, Franjo Greguric, direktor Obiteljskog radija, Ivan Jurić Kaćunić, direktor Mediaservisa i mnoštvo novinara. Okupljene kolege i prijatelji također su svoje posljednje pozdrave velikom Toši upisali i u Knjigu žalosti koja će tijekom nekoliko sljedećih dana ostati otvorena u prostorijama Hit Recordsa.

http://content.answers.com/main/content/wp/en/f/ff/Tose2006.jpg

Kompleks
01-01-2008, 06:50 PM
http://www.toseproeski-music.com/img/sp01.jpg


http://www.radio-nt.com/edit/data/upimages/tose_proeski_velika.jpg

Kompleks
01-01-2008, 06:52 PM
Svoju kratku, ali blistavu karijeru Toše Proeski započeo je 1996. godine na dječjem festivalu Makfest, nakon čega je nastupao na raznim festivalima u Makedoniji i redovito osvajao nagrade publike i stručnih žirija.

Karijeru je započeo spektakularnim koncertom u Skopju
Godine 1999. izdao je debitantski album "Nekade vo Nokta" ("Negdje u noći"), na kojem je surađivao s najpoznatijim makedonskim pop autorima, između ostalih, s legendarnim skladateljem Grigorom Koprovom, koji je zaslužan za njegove prve glazbene uspjehe. Iste godine, Toše je održao prvi samostalni koncert u Skopju, na kojem je, unatoč lošem vremenu, uživalo desetak tisuća obožavatelja.
Godine 2000. Toše Proeski osvojio je treće mjesto na makedonskom predizboru za Pjesmu Eurovizije, nakon čega je izdao drugi album "Sinot Božji", kojim se zacementirao u vrhu makedonske pop glazbe. Upravo u to vrijeme započeo je suradnju sa srpskom produkcijskom kućom BK Sound pomoću koje je počeo razvijati karijeru u zemljama bivše Jugoslavije. Njegov talent ubrzo su prepoznali slušatelji diljem Balkana pa je iste godine osvojio "Oscara popularnosti".

Proglašen "kraljem pirata"
Svoj treći studijski album "Ako me pogledneš vo oči" snimio je u Grčkoj i objavio ga 2003. godine. Pjesma "Čija si" s tog albuma postala je jedan od njegovih najvećih hitova, a album je promovirao u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji i Bugarskoj, nakon čega je zaradio epitet "kralja pirata". Njegovi su se nosači zvuka, naime, mahnito prodavali diljem bivše Jugoslavije, no on i njegova izdavačka kuća nikad na njima nisu zaradili, obzirom da su bili djelo pirata i preprodavača.
http://www.index.hr/images2/toseeuroV.jpg
Svoj osebujni vokal Toše Proeski nastavio je usavršavati u New Yorku, s poznatim profesorom pjevanja Williamom Reyom, koji je učio i Luciana Pavarottija. Godine 2003. dobio je Humanitarnu nagradu majke Tereze te je postao UNICEF-ov ambasador dobre volje.
Godine 2004. predstavljao je Makedoniju na Eurosongu s pjesmom "Life", no unatoč favoriziranju medija osvojio je 14. mjesto. Iste godine snimio je pjesmu "This World", koja je postala UNICEF-ova himna, a otprilike u to vrijeme potpisao je ugovor s diskografskom kućom Dallas Records, koja se otad brinula za njegovu karijeru u Hrvatskoj i Sloveniji.

Tko ne zna za "Srce nije kamen"?
Album "Po Tebe" ("Nakon tebe") 2005. godine izdan je na cijelom prostoru bivše Jugoslavije te je zabilježio rekordnu prodaju, baš kao i njegov prvi album za hrvatsko tržište "Pratim te". Sve veća medijska pažnja na našim prostorima te su ga godine dovele do Mire Buljana i Antonije Šole, autora njegovih najvećih hitova. Na Hrvatskom radijskom festivalu 2006. godine nastupio je s pjesmom "Srce nije kamen", koju su ZAMP i brojne domaće radio postaje proglasile hitom godine, a na kraju je završila u najavnoj špici sapunice "Zabranjena ljubav", u kojoj je Toše gostovao u nekoliko epizoda. Osim toga, snimio je duet s Tonyjem Cetinskim "Lagala nas mala", koji mjesecima nije silazio s vrhova domaćih top lista.
http://www.index.hr/images2/toseisolaV.jpg
U proljeće ove godine Toše je ponovno nastupio na HRF-u, osvojivši Grand prix s pjesmom "Veži me za sebe", koja je po broju emitiranja nadmašila prethodni hit godine.

Vlasnik najprodavanijeg singla i albuma
Duet "Volim osmijeh tvoj" s Antonijom Šolom proglašen je najprodavanijim singlom ove godine, nakon čega je Toše izdao album "Igre bez granica", koji se trenutačno nalazi na vrhu top liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.
Povodom izlaska albuma, Toše Proeski održao je spektakularnu promociju u zagrebačkom klubu Tvornica, nakon čega su ga hrvatski mediji proglasili "ultimativnom balkanskom zvijezdom".

Miljenik publike i struke
U moru kvazi pjevača koji preplavljuju glazbeno tržište, Toše Proeski oduvijek je bio poznat kao nevjerojatni talent i pravi profesionalac. Za sebe je često govorio kako "postoji zbog publike", dok su mu kritike uvijek bile manje važne. Jedan je od rijetkih izvođača na našim prostorima koji je imao odvojene diskografske projekte za svaku zemlju bivše Jugoslavije, a u svakoj od njih redovito je dobivao najvažnije glazbene nagrade. Omiljen među kolegama glazbenicima i obožavan od strane tisuća obožavatelja, Toše Proeski bio je i ostat će jedan od najsvjetlijih trenutaka pop glazbe na ovim prostorima.

Kompleks
01-01-2008, 06:54 PM
Toše Proeski: Važne su pjesme, tko šiša nagrade


JEDAN od rijetkih pjevača koji je podjednako popularan u cijeloj bivšoj Jugoslaviji svakako je Toše Proeski, koji je svoje mjesto na našoj glazbenoj sceni zacementirao uspješnicom "Srce nije kamen". Taj je hit ovih dana, po svemu sudeći, dobio nasljednika u pjesmi "Veži me za sebe", a Toše nam je ispričao što očekuje od te pjesme i kakvi su mu planovi za hrvatsko tržište.
Albumom "Dan za nas" Toše Proeski prošle je godine počeo karijeru u Hrvatskoj, a na uspjeh nije morao dugo čekati, jer su se njegovi CD-evi (piratski, doduše) kod nas slušali puno prije hita "Srce nije kamen". Ipak, tom je pjesmom postao novi idol hrvatskih tinejdžerica, a taj će status sigurno potvrditi novim albumom.
"Novi album za hrvatsko tržište izlazi u lipnju ili srpnju, a predstavlja ga pjesma 'Veži me za sebe' koju ću pjevati na HRF-u. Kako su povratne informacije za prvi CD odlične, odlučio sam nastaviti rad s istom ekipom", rekao nam je Toše o novom projektu. Iako je pjesma "Srce nije kamen" bila definitivno najveći prošlogodinji hit, nagrada na radijskom festivalu ipak je izostala.
"Ne brinem se previše oko nagrada, jer je reakcija publike toliko pozitivna da mi nagrade stvarno nisu važne. Pjesme i publika - to je bitno, nagrade tko šiša", iskren je Toše Proeski koji, moramo priznati, odlično balansira karijeru na nekoliko posve različitih tržišta. "Teško je jer jako puno putujem, ali što se može, to mi je u opisu posla", kaže Toše i ističe da nije uočio neku veliku razliku u produkcijskim uvjetima na ex-yu području.
http://www.index.hr/images2/tosheview2V.jpg
"Svugdje ima ljudi koji znaju raditi svoj posao, kao i potpunih neprofesionalaca. To, barem po mom iskustvu, nije isključivo vezano za zemlju u kojoj nastupam ili snimam", rekao nam je Toše. Prije hrvatskog albuma, na području cijele bivše Jugoslavije izdat će album s obradama tradicionalnih makedonskih pjesama, a inicijativa za taj projekt, kaže, potekla je upravo iz Hrvatske.
"Mislim da je makedonski folklor poznat i omiljen u svim ex-yu zemljama, a po mojim posljednjim informacijama, posebice u Hrvatskoj. Jedva čekam da taj projekt ugleda svjetlo dana, a veselim se i koncertnoj turneji", najavljuje Toše, u čijim će hitovima već 20. travnja moći uživati Splićani i njihovi gosti. A kad mu iziđe album za naše tržište, kaže Toše, naslušat ćemo ga se do mile volje.(posljednji intervju za Index)

Kompleks
01-01-2008, 07:07 PM
Nikola Proeski, otac tragično nastradalog pjevača Toše Proeskog, u teškom je zdravstvenom stanju. Izvori bliski obitelji Proeski tvrde da su Tošetovog oca „tuga i bol izobličili, i da mu je lice postalo neprepoznatljivo".

Nikola i Dominika Proeski nedavno su se pojavili na sudu u Kruševu, gdje su svjedočili o tragičnoj pogibiji sina 16. listopada. Skrhani roditelji rekli su da ne planiraju tražit odštetu za Tošetovu smrt i da više ne žele učestvovat u istrazi, prije svega iz zdravstvenih razloga. Tošetov otac ne liči na sebe. Tuga i bol izobličili su mu lice - navodi sugovornik hrvatskog lista „24 sata". Prema istim izvorima, Tošetovi roditelji ne namjeravaju premještat grob svoga sina, već je njihova namjera da se pored Tošetove grobnice izgradi kapelica, koja bi se zvala Presveta Bogorodica, po manastiru koji je Toše obnovio.

Kompleks
06-01-2008, 12:08 PM
http://img144.imageshack.us/img144/4551/toseetojidl1.jpg

Scrat
07-01-2008, 06:15 PM
Toše Proeski je u tekućoj godini srušio sve rekorde popularnosti i prodaje albuma u Bosni i Hercegovini i regionu, objavljeno je iz produkcijske kuće Hayat Production.

Za samo četiri mjeseca, njegov je album “Igra bez granica” prodan u tiražu koji nadilazi 70 hiljada prodanih primjeraka, a pjesma Miroslava Rusa “Igra bez granica” u Tošinoj je interpretaciji došla do prvoga mjesta na svim značajnim top listama širom zemlje.

Ista pjesma proglašena je pjesmom godine u sklopu pop rock top liste na skoro svim stanicama, a titula pjevača godine također je zasluženo pripala Toši Proeskom.

copy/paste (http://www.sarajevo-x.com/clanak/080107114)

Soleil
07-01-2008, 08:34 PM
zadnji album mu je stvarno kvalitetan. Pjesme su xstra...:sad:

Kompleks
25-01-2008, 11:27 AM
Sretan ti rođendan anđele...

Scrat
25-01-2008, 11:36 AM
Zivot... :eh:

http://www.toseproeski.info/WBStorage/Articles/35640A434EFA6F46897A3ACFDFBD68E6.jpg

Kompleks
25-01-2008, 11:45 AM
TOŠE PROESKI - PRATIM TE


Baci pogled preko ramena kad podjes
kad po meni ko po suhom liscu prodjes,
pa me makar laktom u grudi pogodi,
makar grub tvoj dodir bio jos mi godi...

Baci osmjeh ispod uvojaka barem
da u tvoje misli bar na kratko stanem,
ko u usporenom filmu se spotakni,
preko mojih nogu ruku mi dotakni...

Pratim te, sve u korak
svaku stopu poljubim
svaku suzu, svaki uzdah osjetim
tu sam da ti nadu vratim
ako padnes da te uhvatim

Pratim te, i kad ne gledam
po koraku te znam
svaki drhtaj tvoga tijela osjecam
tu sam da ti nadu vratim
ako padnes da te uhvatim

Pratim te

Kad se ispod tvoga kisobrana stisnem
ja sam sretan iako na pola kisnem
pa me makar laktom u grudi pogodi
makar grub tvoj dodir bio jos mi godi

Pratim te, sve u korak
svaku stopu poljubim
svaku suzu, svaki uzdah osjetim
tu sam da ti nadu vratim
ako padnes da te uhvatim

Pratim te, i kad ne gledam
po koraku te znam
svaki drhtaj tvoga tijela osjecam
tu sam da ti nadu vratim
ako padnes da te uhvatim

Krv u glavu udari
i ko struja ozivi
ovo tijelo bar na
kratko ozdravi

Pratim te, sve u korak
svaku stopu poljubim
svaku suzu, svaki uzdah osjetim
tu sam da ti nadu vratim
ako padnes da te uhvatim

Pratim te, i kad ne gledam
po koraku te znam
svaki drhtaj tvoga tijela osjecam
tu sam da ti nadu vratim
ako padnes da te uhvatim

Pratim te...
Pratim te...
Pratim te


http://www.webski.com.au/tose/images/TOSE.jpg

Milet
25-01-2008, 12:21 PM
Sretan rođendan legendo.

Kraljica
29-01-2008, 07:08 PM
Jedina – Toshe Proeski

Magla na mom prozoru
mirise na nevolju
nocas sam ti tako sam
kisa pere ulice
gdje si moja ludice
jos bi nesto da ti dam

I neka nocas grmi
i nek se dusa mrvi
samo da ti cujem glas
priznajem pred svima
lutam vjekovima
trazim tebe, trazim nas

Ref.
Jedina, sta si mi uradila
srce mi je pustinja
ljubav je presusila
jedina, sto me nisi pustila
kad me nisi ljubila, jedina

I neka nocas grmi
i nek se dusa mrvi
samo da ti cujem glas
priznajem pred svima
lutam vjekovima
trazim tebe, trazim nasNajjjj Pjesmica:sad3:

Scrat
02-02-2008, 12:43 PM
Muzički festival „Beovizija" ove godine biće održan u znaku tragično nastradale makedonske pop zvezde Tošeta Proeskog. Kako Press ekskluzivno saznaje, organizatori najboljeg festivala zabavne muzike i predtakmičenja „Evrosonga" prirediće u revijalnom delu festivala mini-koncert na kome će desetak poznatih domaćih i stranih pevača izvesti Tošetove najveće hitove.
- Organizatori „Beovizije" su nedavno odlučili da prve večeri festivala u revijalnom delu nastupi desetak pevača koji će otpevati najveće Tošetove hitove - navodi sagovornik Pressa, i dodaje: - Zasad nije poznato o kojim se pevačima radi, ali se spominju eminentna imena domaće i strane muzičke scene s kojim je pokojni Proeski blisko sarađivao. Pretpostavlja se da će se među izvođačima naći Željko Joksimović, Leontina Vukomanović, Esma Redžepova, slovenačka pevačica Anja Rupel, hrvatska zvezda Antonija Šole i drugi - zaključuje sagovornik Pressa.
U kratkoj izjavi za Press Duška Vučinić, PR menadžer „Beovizije" i „Evrosonga", potvrdila je tvrdnje našeg sagovornika:
- Tačno je. Toše Proeski je bio prvi pobednik festivala „Beovizija" 2003. godine. Iz poštovanja i u znak sećanja na ovog izuzetnog umetnika, kreativni tim festivala je za prvo veče, 19. februara, osmislio da nekoliko eminentnih umetnika otpeva desetak Tošetovih pesama. Ovih dana ćemo definitivno odlučiti koji će to pevači biti - zaključila je Duška za Press.
Ovogodišnja „Beovizija" biće održana 19. i 20. februara u beogradskom Centru „Sava".

Izvor: Press

akicca
03-03-2008, 08:47 PM
Odavno me nista nije pogodilo kao tosetova smrt..ja sam za njim ''ludila'' od kako znam za njega. Kad se sjetim doceka nove godine na Skenderiji, te pjesama: ''cija si'', ''na mjestu zlocina'', ''ledena'', ''ako me pogledas''..hit do hita..kad se sjetim njegovog andjeoskog lica, toplog glasa, prosto ne mogu da vjerujem da ga vise nema. Od svih albuma posljednji je definitivno najbolji..najdirljiviji.. Svakom pjesmom kao da nagovjestava smrt, ili se to nama samo cini jer se to zaista desilo..kako god, on ce zauvijek zivjeti u mojem sjecanju..i tiho mu pjevusit..
boze meni tako malo treba
ispod ovog svetog neba
topla postelja i njena oka dva...
salji Andjele cuvare svoje
jer je dusa duse moje..
brani je od zla, boze kad ne mogu ja.....

Django
10-03-2008, 03:03 PM
pitali muju sta slusa od muzike.
veli mujo: "ma slusam sve zivo...i toseta"

Kompleks
10-03-2008, 03:19 PM
Koliko je tebi godina; 5, 6???...Neka neko briše oFo....

Toše Proeski ubijen?Džip Tuareg je u Makedoniju prebačen u ponedeljak kasno navečer, potvrdio je Ivan Donovski iz makedonskog ministarstva unutarnjih poslova


Obnovljeno vještačenje na kočnicama džipa Tuareg u kojem je 16. listopada prošle godine u Hrvatskoj poginuo popularni makedonski pjevač Toše Proeski otkrilo je oštećenja za koja se, među ostalim, sumnja da su mogla čak biti podmetnuta. Zbog toga je ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije zatražilo hitno prebacivanje automobila iz Zagreba u Skoplje.
http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/16579/large/
Džip Tuareg je u Makedoniju prebačen u ponedeljak kasno navečer, potvrdio je Ivan Donovski iz makedonskog ministarstva unutarnjih poslova. Rezultati vještačenja bit će poznati ovih dana, piše beogradski Kurir.
"Nakon što smo dobili ove informacije od kolega iz Hrvatske, zatražili smo hitan transfer olupine Tošina automobila u Skoplje. Uskoro u Makedoniji očekujemo tim najboljih njemačkih vještaka koji će razmotriti analize hrvatskih stručnjaka i još jednom provesti detaljno vještačenje automobila u kojem je nastradao makedonski pjevač", rekao je Donovski.
Rezultati analiza napokon bi trebali skinuti veo tajni s tragične pogibije jedne od najvećih pop-zvijezda na Balkanu. Zasad se istraga vrti oko vozača automobila u kojem je pjevač nastradao. On je još jedini odgovoran za nesreću.
Makedonski mediji u više su navrata optužili Hrvate za ubojstvo popularnog pjevača, pa je otkrivanje novih detalja, prema mnogima, dolijevanje ulja na vatru.

Django
11-03-2008, 01:20 AM
ccc...pa sto brisat?? vic je, sta ima veze sto tebi nije smjesan.

evo sve kontam dal da se dalje ukljucim u temu (mada sam eto vec vic ispric'o) i skontam ma stas djaba se svadjat s ljudima, svakako ce te svi napast ko ose, pa stisnem back, pa onda opet neki sejtan mi govori: "ma idi napisi sta mislis, za to i sluze forumi, bolje nego da se u zivoj komunikaciji prepires s ljudima" i stisnem forward, pa skontam, ma necu, ako ti se ne svidja tema jednostavno je preskoci, al ybga, neda djava mira pa djaba...

...nego, fakat ja ne kontam kako mozete TOLIKO zalit nekog koga niste poznavali??
da vas (nas) TV i zuta stampa nisu agresivno filovali sa njim ne bi se niko ni poces'o zbog te tragicne vijesti.
aj, dobro sad, razumjem ja da vam se svidjaju njegove pjesme, al opet ne vidim razlog za za tolkim oplakivanjem nekog koga niste poznalali.
ako cemo posteno, umrlo je dosta pjevaca, a ponekad i citavih bendova ciji sam licno bio fan, doduse u drugacijim okolnostima, al sve jedno nisam tu vidio nekog razloga za natapanjem maramica i paljenjem svijeca, ko' da mi je dobar haver il' bliza rodbina, ne daj Boze.
jasno mi je sto ga tv i izdavacke kuce potezu, treba zaradit novac na covjeku pa makar i mrtvom, al sto vi!??
nedavno se desilo da umre mlad co'ek, komslja, covjek kojega smo, ako nista, vidjali po gradu, pozdravljali i pola se tih ljudi nije udostojilo doc na dzenazu, da nesto prouce ili jednostavno sute i odaju pocast komsiji, poznaniku, sugradjaninu, a sute minutu za makedonskog pjevaca koga su gledali na TV-u i po novinama.
...e to je zalosno.
jeli to sto smo bili bliski sa njim ili je to IN il' sto je bio popularan, ili sto ga je stampa i tv prikazivala kao nadljudsko bice, kao "andjela", il' su ljudi glupi ili licemjerni ili obadvoje???

SpiritWalker
15-06-2008, 09:06 PM
Eto nekih slicica

SpiritWalker
15-06-2008, 09:08 PM
Evo jos malo slicica,ima jos ali da ne bude da spam-am ,:p pozzic

GhostWhisperer
15-06-2008, 09:19 PM
Legenda bio,legenda ostao...

R.I.P:(

:bluecry::bluecry::bluecry::bluecry:

Heart Core
16-06-2008, 04:57 PM
http://www.youtube.com/watch?v=CylgGhKzcNM

merim@
22-06-2008, 12:58 PM
Toše Proeski Zar Samo Ime Ne Govori Sve???to Je Bio čovjek Koji Nije Vjerovao Da Postoje Zli Ljudi, To Je Bio čovjek Koji Je Vjerovao Da Su Svi Ljudi Dobri .pomagao Je Svima, A Naročito Djeci Kojoj Je Pomoč Bila Potrebna.od Hiljade I Hiljade Nastupa Koliko Ih Je Imao Polovinu Njih Je Održao Za Dobrotvorne Svrhe!!!!zar To Ništa Ne Govori?????pogino Je Al Nije Umro.njegove Pjesme če Zauvijek Biti U Mom Srcu.......moja Soba Je Postala Soba Za Tugu, I Sada Se Pitam čija Sam I Vječno ču Da Te Pratim I Volim.....

merim@
22-06-2008, 12:59 PM
Tose Proeski-The hardest thing
I sleep all night
right by your side,
I love to hear
your breathing, breathing.
The morning light
opens my eyes,
It's nearly time for leaving leaving

I know that it's seems, like it's easy for me
oh I wish you could feel, what is going on inside


It's the hardest thing
I ever have to do
to walk away from you
when I wanna hold you
It's the hardest thing in every single day
to have to turn away
I want you to know that
This is the hardest thing

Another day, Is she awake
I close my eyes, To see you’r face
The more away, the longer it takes
it feels like time, to stand still

Wherever you go, whatever you do
I want you to know, that you're on my mind

It's the hardest thing
I ever have to do
to walk away from you
when I wanna hold you
It's the hardest thing in every single day
to have to turn away
I want you to know that
This is the hardest thing

Just to let go of your hand
It's the hardest thing
to make you understand that to love you, feel you,
till the time I see you again
It's the hardest thing.

It's the hardest thing
I ever have to do
to walk away from you
when I wanna hold you
It's the hardest thing in every single day
to have to turn away
I want you to know that
This is the hardest thing

I sleep all night
right by your side
I love to hear
I sleep all night
right by your side
I love to hear
your breathing, breathing

mjesec
22-06-2008, 02:13 PM
tošinu muziku nisam poznavala jer živim u slovačkoj vec dosta dugo ali kad je poginuo pročitala sam par stvari o njemu i ostala sam bez riječi.ali sam shvatila jednu stvar da je toše zadužio cijelu jednu generaciju tim svojim životom.kad bi smo samo mali procenat živjeli kako je on živio ovaj svijet bi sasvim drugčije izgledao.pozdravljam sve koji se trude i pokušavaju ici putem tošinog primjera.
ja malo izfilozofirah al nema veze

Paloma_Picasso
22-06-2008, 03:54 PM
ccc...pa sto brisat?? vic je, sta ima veze sto tebi nije smjesan.

evo sve kontam dal da se dalje ukljucim u temu (mada sam eto vec vic ispric'o) i skontam ma stas djaba se svadjat s ljudima, svakako ce te svi napast ko ose, pa stisnem back, pa onda opet neki sejtan mi govori: "ma idi napisi sta mislis, za to i sluze forumi, bolje nego da se u zivoj komunikaciji prepires s ljudima" i stisnem forward, pa skontam, ma necu, ako ti se ne svidja tema jednostavno je preskoci, al ybga, neda djava mira pa djaba...

...nego, fakat ja ne kontam kako mozete TOLIKO zalit nekog koga niste poznavali??
da vas (nas) TV i zuta stampa nisu agresivno filovali sa njim ne bi se niko ni poces'o zbog te tragicne vijesti.
aj, dobro sad, razumjem ja da vam se svidjaju njegove pjesme, al opet ne vidim razlog za za tolkim oplakivanjem nekog koga niste poznalali.
ako cemo posteno, umrlo je dosta pjevaca, a ponekad i citavih bendova ciji sam licno bio fan, doduse u drugacijim okolnostima, al sve jedno nisam tu vidio nekog razloga za natapanjem maramica i paljenjem svijeca, ko' da mi je dobar haver il' bliza rodbina, ne daj Boze.
jasno mi je sto ga tv i izdavacke kuce potezu, treba zaradit novac na covjeku pa makar i mrtvom, al sto vi!??
nedavno se desilo da umre mlad co'ek, komslja, covjek kojega smo, ako nista, vidjali po gradu, pozdravljali i pola se tih ljudi nije udostojilo doc na dzenazu, da nesto prouce ili jednostavno sute i odaju pocast komsiji, poznaniku, sugradjaninu, a sute minutu za makedonskog pjevaca koga su gledali na TV-u i po novinama.
...e to je zalosno.
jeli to sto smo bili bliski sa njim ili je to IN il' sto je bio popularan, ili sto ga je stampa i tv prikazivala kao nadljudsko bice, kao "andjela", il' su ljudi glupi ili licemjerni ili obadvoje???

Nije ga ni stampa ni tv tako prikazala nego sam sebe. Covjek se od malena borio za sebe i izborio. Nije bio papak pa uzimao sta je stigao od koncerata. Ako si upoznat bio je Ambasador dobre volje i zivotna misija mu je bila humani rad na sto ga je usmjerila Esma Redzepova.
Ima dosta papaka koje promovira i tv i svi moguci mediji, al bome sve sto im je u glavi jeste para.
Tose je bio u Mostaru i dosao je na koncert bez honorara, samo je trazio smjestaj.Za tvoju informaciju, pjevao je za djecu sa posebnim potrebama. Sve sto je pio bila je voda i sjedio je na tronoscu na travi iza bine i zaista srcem otpjevao za njih i bio s njima kasnije.
Za razliku od jednoga Cetinskoga koji bi pokupio do zadnje marke (lafo humanitarac) i za razliku od sviju njih koji duse peru humanitarnim radom uz basoslovne komentare. Zato se ubuduce malo uputi u situaciju. Vjeruj nitko za njim ne zali radi "Srce nije kamen" ili milion njegovih pjesama nego zali radi osobe koja je otisla zbog onoga sto je bio.

Kompleks
22-06-2008, 07:12 PM
Trebali ste pogledati početak teme i Scratovu molbu, ali nema veze, trebao je jedan takav komentar. Iako je taj na koji se odgovaralo, davno trebao biti obrisan.

BTW pjesma je "Srce nije kamen" ...nvm :)

Paloma_Picasso
23-06-2008, 03:23 PM
Svaki komentar je suvisan...
m_-X4nBKBY0

Paloma_Picasso
23-06-2008, 03:26 PM
2434295

Jasko81
09-07-2008, 10:20 PM
Veliku pozornost izazvala je Arkanova udovica, Ceca Ražnjatović koja nije mogla sakriti suze. Srpska pjevačica stigla je u pratnji osmero tjelohranitelja.

Jel Ceca stvarno bila na sahrani? Ja to nisam znao do sad...Fino je to čut za nju...nisam očekiv'o...

SpiritWalker
09-07-2008, 10:48 PM
ccc...pa sto brisat?? vic je, sta ima veze sto tebi nije smjesan.

evo sve kontam dal da se dalje ukljucim u temu (mada sam eto vec vic ispric'o) i skontam ma stas djaba se svadjat s ljudima, svakako ce te svi napast ko ose, pa stisnem back, pa onda opet neki sejtan mi govori: "ma idi napisi sta mislis, za to i sluze forumi, bolje nego da se u zivoj komunikaciji prepires s ljudima" i stisnem forward, pa skontam, ma necu, ako ti se ne svidja tema jednostavno je preskoci, al ybga, neda djava mira pa djaba...

...nego, fakat ja ne kontam kako mozete TOLIKO zalit nekog koga niste poznavali??
da vas (nas) TV i zuta stampa nisu agresivno filovali sa njim ne bi se niko ni poces'o zbog te tragicne vijesti.
aj, dobro sad, razumjem ja da vam se svidjaju njegove pjesme, al opet ne vidim razlog za za tolkim oplakivanjem nekog koga niste poznalali.
ako cemo posteno, umrlo je dosta pjevaca, a ponekad i citavih bendova ciji sam licno bio fan, doduse u drugacijim okolnostima, al sve jedno nisam tu vidio nekog razloga za natapanjem maramica i paljenjem svijeca, ko' da mi je dobar haver il' bliza rodbina, ne daj Boze.
jasno mi je sto ga tv i izdavacke kuce potezu, treba zaradit novac na covjeku pa makar i mrtvom, al sto vi!??
nedavno se desilo da umre mlad co'ek, komslja, covjek kojega smo, ako nista, vidjali po gradu, pozdravljali i pola se tih ljudi nije udostojilo doc na dzenazu, da nesto prouce ili jednostavno sute i odaju pocast komsiji, poznaniku, sugradjaninu, a sute minutu za makedonskog pjevaca koga su gledali na TV-u i po novinama.
...e to je zalosno.
jeli to sto smo bili bliski sa njim ili je to IN il' sto je bio popularan, ili sto ga je stampa i tv prikazivala kao nadljudsko bice, kao "andjela", il' su ljudi glupi ili licemjerni ili obadvoje???

Da ti nesto pojasnimo . Da li je ijedan tvoj idol dao toliko novca u dobrotvorne svrhe koliko Tose , da li je od svako koncerta davao pare ,bukvalno nije uzimao nista ili vrlooo malo (koliko je potrebno da se prezivi i takve stvari) ???? Da li je tvoj idol sam uzeo pa radio na crkvi (nije bitno ,mogla je to biti i dzamija) ,ne mislim dao novac ,nego sam uzeo pa fizicki radio????????? Da li je tvoj idol nazvao bolesnu curicu i pjevao joj na telefon njenu najdrazu pjesmu ? Da li je spasio zivot malom djecaku koji je imao neku rijetku bolest ( ne znam sada tacno) ? Da li znas da bi taj djecak umro bez njegove pomoci ? NE ZNAS !E VIDIS U TOME JE RAZLIKA IZMEDJU NASEG IDOLA I TVOJIH IDOLA ! NIKO OD LJUDI NA PLANETI NIJE SPASIO TOLIKO ZIVOTA ,DAVAJUCI NOVAC ILI DAVAJUCI NOVAC U DOBROTVORNE SVRHE (SASVIM NEBITNO)

admirhu
13-07-2008, 01:31 PM
Da Tose nije donirao pare za Dom Mladih i dan danas on ne bi bio obnovljen i zato mu svaki Sarajlija treba biti zahvalan.

merim@
23-07-2008, 02:41 PM
da tose nije donirao pare za dom mladih i dan danas on ne bi bio obnovljen i zato mu svaki sarajlija treba biti zahvalan.slazem se u potpunosti sa tobom

SpiritWalker
23-07-2008, 06:14 PM
slazem se u potpunosti sa tobom


Da Tose nije donirao pare za Dom Mladih i dan danas on ne bi bio obnovljen i zato mu svaki Sarajlija treba biti zahvalan.

Potpis , slazem se i ja sa tobom :bluecry:

merim@
23-07-2008, 07:29 PM
ma svi ce se sa nama slozit

Kompleks
23-07-2008, 07:36 PM
I tako se mi svi slažemo...:roll:

MAKEDONIJA i dalje tuguje za svojom tragično preminulom zvijezdom, no pojavio se i velik broj onih koji sve čine samo kako bi zaradili na pokojnom pjevaču. Prema pisanju tamošnjih medija, Makedonija se našla u bizarnoj situaciji, u kojoj se masovna tuga može materijalizirati.

Tiskare su zagušene brojem narudžbi za majice i sve ostale predmete na koje se može utisnuti njegov lik - od postera do upaljača i šalica za kavu. Pirati zadovoljno trljaju ruke, a Odbor za zaštitu lika i djela Toše Proeskog, koji je početkom prošlog tjedna održao svoj prvi službeni sastanak, ima "pune ruke posla".

Utrinski Vesnik se prisjetio i kako je Toše jedini imao tu čast da ga se ovjekovječi kao makedonskog strip junaka i to upravo u priči koja se temelji na borbi protiv piratstva. Borba protiv zla, eliminacija neprijatelja i pobjeda dobra, prema pisanju tog lista, glavne su karakteristike stripa "Super Toše" - prvog makedonskog stripa u kojem je Toše postao glavni protagonist, a sve to u sklopu humanitarne kampanje koja se održavala pod geslom "Superheroj na humanosti".

U stripu su iskorištene Tošine karakteristike, kako bi se izgradio fiktivni superheroj, koji prerasta u idola mladih. "Toše je idealiziran, no na taj način da skrene mladima pozornost na važnost pobjede dobra nad zlim", izjavio je svojedobno Oliver Romevski, autor stripa "Super Toše".

Tošina zadaća u ulozi superjunaka nije bila nimalo lagana - njegovo jedino oružje u borbi protiv neprijatelja i eliminaciji zla, bio je njegov superglas. Njegov najveći neprijatelj je bio Gospodin Pirat - glavni piratski šef u cijelom svijetu, švercer djece, droge i oružja. Zgode i nezgode "Super Toše" sakupljene su bile na 32 stranice stripa načinjenog u crno-bijeloj tehnici.

http://i33.tinypic.com/oqxbip.jpg

Hoćel' ikad pustiti da počiva u miru? ...

http://www.hrphotocontest.com/data/gallery1/6779/57343.jpg

Odyssey
23-07-2008, 08:02 PM
Hoćel' ikad pustiti da počiva u miru? ...

ja imam drugačiju filozofiju...i mislim bez oobzira spominjali ga, ili ne...ON NEĆE POČIVATI U MIRU....

SpiritWalker
23-07-2008, 08:36 PM
ja imam drugačiju filozofiju...i mislim bez oobzira spominjali ga, ili ne...ON NEĆE POČIVATI U MIRU....

Smijem li pitati zasto ? I'm confused...:eyespop:

merim@
24-07-2008, 01:43 PM
Zasluzio je da pociva u miru

DINHETA
05-10-2008, 09:03 PM
http://www.hrphotocontest.com/data/gallery1/5813/55772.jphttp://i24.servimg.com/u/f24/11/76/31/26/tose_p24.jpg

SpiritWalker
05-10-2008, 09:03 PM
Koncert je u toku.:sad3:

DINHETA
05-10-2008, 09:04 PM
http://i24.servimg.com/u/f24/11/76/31/26/tose_p38.jpg

DINHETA
05-10-2008, 09:05 PM
Koncert je u toku.:sad3:

I veoma je tuznu gledati neke stvari,ali je bio covjek.

Jasko81
05-10-2008, 09:05 PM
Da, upravo gledam koncert na Hayatu. Dosta se ljudi skupilo.

DINHETA
05-10-2008, 09:06 PM
http://jox23.blog.co.yu/gallery/3291/tose-desk2.jpg

DINHETA
05-10-2008, 09:08 PM
http://img529.imageshack.us/img529/7859/zamogaandjelali2.jpg

SpiritWalker
05-10-2008, 09:09 PM
TE SAKAM ANGELOT!:sad3:

DINHETA
05-10-2008, 09:13 PM
http://www.delo.si/assets/media/picture/iman/2007_10/sz5_tose.proeski.druznik.jpg
Pocivaj u miru Andele,bices u srcima nasim Zauvijek

SpiritWalker
05-10-2008, 09:14 PM
http://farm3.static.flickr.com/2169/1603398995_d956fc74d0.jpg?v=0
:devil2:

DINHETA
05-10-2008, 09:15 PM
http://i13.servimg.com/u/f13/11/76/31/26/tose_p16.jpg

DINHETA
05-10-2008, 09:16 PM
http://maza90.files.wordpress.com/2008/01/668_tose3_255.jpg

SpiritWalker
05-10-2008, 09:17 PM
http://i87.photobucket.com/albums/k151/ane2d/graphics/tose-desk21.jpg

DINHETA
05-10-2008, 09:19 PM
http://i13.tinypic.com/6o5vp7k.jpg

DINHETA
05-10-2008, 09:20 PM
http://i24.servimg.com/u/f24/11/76/31/26/tose_p21.jpg

SpiritWalker
05-10-2008, 09:21 PM
http://i237.photobucket.com/albums/ff191/mirarum-mkd/Picturemira33033.jpg

DINHETA
05-10-2008, 09:23 PM
http://img370.imageshack.us/img370/5639/zamogaandjeladi8.jpg

SpiritWalker
05-10-2008, 09:23 PM
http://i26.servimg.com/u/f26/11/76/31/26/tose_p10.jpg

SpiritWalker
05-10-2008, 09:31 PM
Idi idi nesaniceeee,da ne vidimmm tvoje lice ,da mi zora boool ne stvara,aaaaa,idi pusti me daaaa je odsanjam

DINHETA
05-10-2008, 09:38 PM
http://i227.photobucket.com/albums/dd93/Pavlevska/Tose.jpgtose-čija si

Ponovo si noćas mila
Lagala da nisi bila s njim
Ja to osetim...
Ponovo su usne tvoje
Drhtale ko da se boje
Da ti ne oprostim

Zašto ti je to
Trebalo zar nisi mogla ti
Priznati

Chorus:
Još su ti usne umorne
I sve što kažeš znam da nije
Još su ti suve cipele
Na polju znam da kiša lije
Još su ti vreli obrazi
U oku sjaj ne prolazi
Još ti na licu pise čija si
Samo moja nisi
Još su ti usne umorne
I sve sto kažeš znam da nije
Još su ti suve cipele
Napolju znam da kiša lije
Još su ti vreli obrazi
U oku sjaj ne prolazi
Još ti na licu pise čija si

Uzalud mi kriješ lice
Znam te oči izdajice
Sve si odglumila
Isprljana poljupcima
Otrovana dodirima
Znam da si lagala

Zašto ti je to
Trebalo zar nisi mogla ti
Priznati

Chorus [x2]:
Još su ti usne umorne
I sve što kažeš znam da nije
Još su ti suve cipele
Na polju znam da kiša lije
Još su ti vreli obrazi
U oku sjaj ne prolazi
Još ti na licu piše čija si
Samo moja nisi
Još su ti usne umorne
I sve što kazeš znam da nije
Još su ti suve cipele
Na polju znam da kiša lije
Još su ti vreli obrazi
U oku sjaj ne prolazi
Još ti na licu piše čija si

DINHETA
05-10-2008, 09:40 PM
http://img218.imageshack.us/img218/5494/wallpaper12xf0.jpg

DINHETA
05-10-2008, 09:42 PM
http://www.tose-angel.com/4um/upload/inmemoriam.jpg

DINHETA
05-10-2008, 09:45 PM
http://i21.tinypic.com/35i3y9c.jpg

SpiritWalker
05-10-2008, 09:47 PM
http://i26.tinypic.com/293zyuq.jpg

Kompleks
05-10-2008, 09:54 PM
Ti si kako reka, brzas nekade...Jas ke najdam nacin da zaboravam

Zosto otide?

http://www.index.hr/thumbnail.ashx?path=/images2/videotoseW.jpg&width=662&o=a

....

Ravka
05-10-2008, 09:54 PM
Covjek je 200% popularniji jer je preminuo,al sta ces tako ga "strefilo" a zasto ne oplakujete Safeta Isovica ili neke druge pjevace koji su umrli,znam da je bio dobar pjevac i svidjaju mi se njegove pjesme al pretjerujete dosta

SpiritWalker
05-10-2008, 09:58 PM
Covjek je 200% popularniji jer je preminuo,al sta ces tako ga "strefilo" a zasto ne oplakujete Safeta Isovica ili neke druge pjevace koji su umrli,znam da je bio dobar pjevac i svidjaju mi se njegove pjesme al pretjerujete dosta

Ako nemas sta pametnije napisati ,nemoj nista pisati.SUTNJA JE ZLATO!

http://www.glas-javnosti.co.yu/files/image_for_teaser/Thumb_10tose-cile.jpg

Kompleks
05-10-2008, 09:58 PM
Baš ne znaš šta da napišeš...

Čuli smo tu istu priču više puta, al' et' nije nam pomoglo. Samo pusti, ako stvarno misliš da pretjerujemo zaobiđi temu, nema potrebe za svađom ovdje ;)

http://s1.trosjed.net.hr/trosjed/avatari/7870a_0_TABeM.jpg

It's the hardest thing I ever have to do, to walk away from you, when I wanna hold you...

DINHETA
05-10-2008, 09:59 PM
Tose Proeski
Boze, brani je od zla

Ona ima oci koje znaju moje tajne sve
moje tuge sve i moje nemire
ona ima ruke i u njima svemir citavi
u tom zagrljaju mogu umrijeti

Ref.
Boze, meni tako malo treba
ispod ovog svetog neba
topla postelja
i njena oka dva

Salji andjele cuvare svoje
jer je dusa duse moje
brani je od zla
Boze, kad ne mogu ja
kad ne mogu ja
Boze, brani je od zla

Ona ima usne i na njima okus tresanja
koje niko ne zna ljubit' kao ja

Ref.

Boze, meni tako malo treba
ispod ovog svetog neba
topla postelja
i njena oka dva

Salji andjele cuvare svoje
jer je dusa duse moje
brani je od zla
Boze, kad ne mogu ja
Boze

Salji andjele cuvare svoje
jer je dusa duse moje
brani je od zla
Boze, kad ne mogu ja
kad ne mogu ja
Boze, brani je od zla
Boze, brani je od zla
2439215

SpiritWalker
05-10-2008, 09:59 PM
Baš ne znaš šta da napišeš...

Čuli smo tu istu priču više puta, al' et' nije nam pomoglo. Samo pusti, ako stvarno misliš da pretjerujemo zaobiđi temu, nema potrebe za svađom ovdje ;)

http://s1.trosjed.net.hr/trosjed/avatari/7870a_0_TABeM.jpg

It's the hardest thing I ever have to do, to walk away from you, when I wanna hold you...

Ah drugarice.:ohno:

I sleep all night
Right by your side
I love to hear your breathing, breathing
The morning light,
I'll lose my eyes
It's favorite time for leavin', leavin'

I know that it seems
Like it's easy for me
O I wish you could feel
What's going on in side

It's the hardest thing I ever have to do,
To walk away from you
When I wanna' hold you,

It's the hardest thing
In every single day
To let you turn away,
I want you to know that,
This is the hardest thing.

Another day is years away,
I close my eyes
To see your face,
The more I wait,
The longer it takes,
It feels like time
Is standing still.

Where ever you go,
Whatever you do
I want you to know that you're on my mind

It's the hardest thing I ever have to do,
To walk away from you
When I wanna' hold you,

It's the hardest thing
In every single day
To let you turn away,
I want you to know that,
This is the hardest thing.

Just let go of your hand
It's the hardest thing
To make you understand that
To love you, feel you
From http://6lyrics.com
Till the time I'll see you again
It's the hardest thing

Ouuuuuu
It's the hardest thing I ever have to do,
To walk away from you
When I wanna hold you,

It's the hardest thing
In every single day
To let you turn away,
I want you to know that,
This is the hardest thing.

I sleep all night
Right by your side
I love to hear your breathing, breathing...


Shahbaz slaba sam na Tošu,i vrlo lako bi ti mogla "zalijepiti" koji poen što za spam,što za vrijeđanje slavnih ličnosti(svejedno mrtvih ili živih) štto je po pravilniku ZABRANJENO!

DINHETA
05-10-2008, 10:01 PM
http://img225.imageshack.us/img225/2786/toseinmemoriamjr2.jpg

DINHETA
05-10-2008, 10:04 PM
http://www4.slikomat.com/08/0126/ugx-Tose-P.jpg

DINHETA
16-10-2008, 04:37 PM
http://www.blogger.ba/photos/25777.jpg
This world

Tose Proeski
This world

Sometimes you hear in the latest news
children are abused, oh, no, Lord
sometimes you find another war
sometimes you feel there's no shore
for the only boat we have

Sometimes we need some place
where no one has to blame
for all we have to fear of
where no pollution has to live
where children begin to reign

Ref. 2x
This world is one
we don't have another one
this is only place to be
all the people have to see

This world is one

Sometimes you feel another door
where the people have much more
to do for our earth

This is human factory
children's personality should be the
greatest faith of all
we don't need the Neverland
we just need to understand this world

Ref. 2x

This world is one

No more tears, no more fears
no more trouble to anyone

Ref. 2x

This world is one

Ref. 2x

This world is one

Soleil
16-10-2008, 05:07 PM
:devilsad:....Koncert kad sam gledala, kad nisam eksplodirala...:(

Jasko81
16-10-2008, 05:24 PM
Upravo sam gledao neke njegove spotove na TV-u i razmišljam o tome kako vrijeme brzo leti. Nevjerovatno je da je već prošlo godinu dana, a imam osjećaj kao da je sve to jučer bilo.

JustOne
16-10-2008, 06:10 PM
Upravo sam gledao neke njegove spotove na TV-u i razmišljam o tome kako vrijeme brzo leti. Nevjerovatno je da je već prošlo godinu dana, a imam osjećaj kao da je sve to jučer bilo.

zivot ide dalje..Ne trebamo da zalimo jer Tose je u nasim srcima i zauvijek ce ostati slusajuci njegove pjesme ;),nemojte biti tuzni . Mislim da bi i on tako zelio...
I da Jasko vrijeme brzo proleti i treba ga dobro iskoristiti a Tose je zivi primjer :(
za mene... Kad je za mene ovako ovo tuzno a prije nisam slusao njegove pjesme.Tek sad sam poceo...Istina je sto kazu:"Ne Shvatas sta imas sve dok to ne izgubis"...Valjda sam dobro rekao :( ali cu priznati da sam malo pretjerao :angelsmil

Klošar
16-10-2008, 06:30 PM
odjednom su svi postali njegovi fanovi od kada je umro da bi bili in nažalost.
Bio je dobar pjevač i dobar čovjek:jammin:

Kompleks
16-10-2008, 07:06 PM
~ Maraton za Tošu ~

Na godišnjicu smrti velike makedonske zvijezde, Toše Proeskog, 16. listopada u 6 sati i 20 minuta, započet će jedan od najdužih maratona, dug gotovo 1000 kilometara - maraton u čast Toši Proeskom!

Organizatori maratona su međunarodna fondacija Toše Proeski, atletska federacija Makedonije i maraton klub Delta iz Skoplja uz odobrenje obitelji Toše Proeskog. Maratonce će iz Nove Gradiške ispratiti Stojan Rumenovski (otpravnik poslova u veleposlanstvu Republike Makedonije), gradonačelnik Nove Gradiške Davorin Slišurić, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić te Tošin bliski prijatelj Miroslav Popović. Maratonci će se podijeliti u grupe, kako trčanje, tijekom sva 4 dana ne bi prestalo ni u jednom trenutku, a planirani dolazak u rodno Kruševo je u nedjelju, 19. listopada u 12 sati. Odmah po dolasku, maratonci će na grob položiti cvijeće i upaliti svijeće. Maraton u čast Toši Proeskom trčat će se svake godine starom cestom, a za sljedeću godinu planirano je organizirati maraton na ljeto, kako bi im se mogli pridružiti i školarci.

Fun club Toše Proeski inicijator je akcije da se u svakoj državi postave jumbo plakati Toši u čast te da se i na taj način vidi i pokaže kako nije i nikada neće biti zaboravljen. U Zagrebu je osvanuo 26 jumbo plakat, svaki za jednu godinu Tošina života. Fun club Toše Proeski zahvaljuje se svima koji su im izašli u susret te pomogli da svoju ideju provedu do kraja te da se i na taj način obilježi sjećanje na našeg anđela.

Soleil
16-10-2008, 07:48 PM
Na OBN-u puštaju spotove Tošinih pjesama...


:(

DINHETA
16-10-2008, 08:05 PM
http://i227.photobucket.com/albums/dd93/Pavlevska/Tose.jpg
A zabranjeni forum na pinku

DINHETA
16-10-2008, 08:08 PM
http://img387.imageshack.us/img387/6756/tose10is8je2.jpg

DINHETA
16-10-2008, 08:09 PM
http://img207.imageshack.us/img207/5153/tose2um1.jpg

Bonnie
16-10-2008, 08:09 PM
Ne mogu da vjerujem da neko moze napisat nesto lose o njemu ... sad nakon njegove smrti ... ccc ...... :argue:
Meni je bio i ostao jedan od najdrazih pjevaca ..... :hissyfit:

DINHETA
16-10-2008, 08:10 PM
http://gal.neogen.ro/galleries/pictures/r/g/000jjj8m_rg1fxtro_m.jpg

Pirate_Girl4
16-10-2008, 08:10 PM
http://i227.photobucket.com/albums/dd93/Pavlevska/Tose.jpg
A zabranjeni forum na pinku

Aleksandar Hrsum je legenda sto je odabrao pravu temu za svoju emisiju :cool2:

DINHETA
16-10-2008, 08:11 PM
http://img412.imageshack.us/img412/9645/tose51ug7.jpg
Svaka mu Cast

Jasko81
16-10-2008, 08:13 PM
Čekajte...Tema "Zabranjenog foruma" večeras je o Tošetu, je l'?
Pa, fino je da će posvetiti cijelu emisiju baš njemu, a i potrefilo se pa je baš četvrtak, na godišnjicu.

DINHETA
16-10-2008, 08:13 PM
http://img211.imageshack.us/img211/3677/wallpaper16hm0.jpg

DINHETA
16-10-2008, 08:14 PM
Čekajte...Tema "Zabranjenog foruma" večeras je o Tošetu, je l'?
Pa, fino je da će posvetiti cijelu emisiju baš njemu, a i potrefilo se pa je baš četvrtak, na godišnjicu.

http://i32.tinypic.com/345ylcg.jpg
Jeste danas je to.Planirano je.

Kompleks
16-10-2008, 08:24 PM
*Tu gdje sam pao život je stao...
Sve me boli poslije tebe...*

http://i162.photobucket.com/albums/t264/Sunce_photo/Tose%20Proeski/Tose_4.jpg

pravedna
16-10-2008, 09:47 PM
dinheta bas ti hvala na ovim tosinim slikama, ja sam danas pravo tuzna. kamen bi proplakao gledajuci njegova djela i postupke..

DINHETA
16-10-2008, 09:50 PM
dinheta bas ti hvala na ovim tosinim slikama, ja sam danas pravo tuzna. kamen bi proplakao gledajuci njegova djela i postupke..

Nema na cemu,volim ga i ja,Krusevo je plakalo i sve okolo.I mi.http://img265.imageshack.us/img265/6065/01he7.jpg

DINHETA
16-10-2008, 09:51 PM
http://s1.trosjed.net.hr/trosjed/avatari/113119a_0_9Yzaw.jpg

SpiritWalker
16-10-2008, 09:54 PM
http://i236.photobucket.com/albums/ff84/miss_serbia/Tose%20Proeski/Tose.jpg
http://www.vest.com.mk/images/%7B92B0A99A-41D6-4649-9EDF-C452C2E81F16%7D_tose-2.jpg
http://www.glas.ba/glas/upload/image/2.NOVOSTI-POP/postanska%20marka%20Tose.jpg
Imam markicu,imam markicu iz MK ! :lol:

DINHETA
16-10-2008, 09:55 PM
Toše - ŽEna balkanska


Trazim na tom licu osmjeh
odavno ga tuga mori
saznala je sta je život
suze stale i ne govori.

Ubile je noci hladne
tople reci ne poznaje

Sad u sebi sve se kaje
sad bi da joj zivot traje.

Uzalud je da se kaje
sve sto kaze istina je
i da zivot ide dalje
kako zivim navikla je.

Svaki korak, okus gorak
u cetiri zida osmeh skriva
nekom da bi sluga bila
slomila je svoja krila.

Pobjegla bi al strah je
sav svoj zivot njemu dade
uzalud joj mahom dane
sve cetiri svjeta strane.

Mislila je sutra da ce
Vrijeme, reci možhttp://img140.imageshack.us/img140/7937/toe6bo1.jpgda stace.
Sad u sebi sve se kaje
sad bi da joj zivot traje.

Eden zivot tajna e,
Ova Balkan, Balkan e,
Edna zena tazna e,
Ova Balkan, Balkan e,
Edna zena tazna e,
Edna silna zena!

DINHETA
16-10-2008, 09:57 PM
http://lh5.ggpht.com/_8JgevvCt4vQ/R7l2wnXVUwI/AAAAAAAAAOw/FoB7dQwviFo/171007_afp_tose3.jpg

SpiritWalker
16-10-2008, 09:58 PM
http://img211.imageshack.us/img211/8991/tose26eq6ti8.png
http://vesti.mt.net.mk/images/tose_zname_stadion_g.jpg

DINHETA
16-10-2008, 10:01 PM
http://i25.servimg.com/u/f25/11/76/31/26/tose_p18.jpg

DINHETA
16-10-2008, 10:02 PM
http://www.index.hr/thumbnail.ashx?path=/images2/tosheview1V.jpg&width=662&o=a

DINHETA
16-10-2008, 10:02 PM
http://i286.photobucket.com/albums/ll115/baby_renny/tose27-1.jpg

DINHETA
16-10-2008, 10:04 PM
http://makedonijaa.blogger.ba/slike/72483.1407198.jpg
HUMANISTA VELIKI BIO

DINHETA
16-10-2008, 10:05 PM
http://img220.imageshack.us/img220/187/lalazauvijekproeskigi9.jpg

DINHETA
16-10-2008, 10:11 PM
http://img397.imageshack.us/img397/7042/4437qa5.jpg
Na mjesto zlocina

Tose Proeski
Na mjesto zlocina

I rekoh ti i to sto ne mislim
I nije mi ni malo neprijatno
I rekoh ti da sad sam zauzet
I da mi je ovo vrijeme kao zlatno

I rekoh ti ma ne,
ne drzi me
jer htio bih novi cd
sad da stavim

I dodaj mi molim te
moj mobilni
jer hitno moram
nekom da se javim

A bio sam spreman
da zbog tebe ginem
I hiljadu i jednu
zvijezdu da ti skinem
I ucinim sve sto samo pozelis

Ne neboj se ne
bice ti dobro i bez mene
Ma naci ces jos jedan
kofer za uspomene

Kad umrem ti naci ces
vremena i nacina
Da svratis na mesto
svog zlocina
svog zlocina

I rekoh ti da se ne zanosis
I da od nas vise
nista stvarno nema
Da ne molis
da te vise ne cujem
Da smiris se
i odes bez problema

DINHETA
16-10-2008, 10:16 PM
Tose Proeski
Lagala nas mala (duet Tony Cetinski)

Hej, ko si sad ti
odkud s tobom moja djevojka

Hej, a koji si ti
i odkud ona tebe zna

Vidim sprema se lom
slomit cu te ako si s njom

Neces gledat taj film
kad ti opis promijenim

Ref. 2x
Lagala nas mala, presla ko budale
igrala je igru, sa njom nema sale
jos i danas laze, da sam bio prvi
igrala je igru, to joj je u krvi

Toni, lupas ko lav
nikad nisam bio tako plav

Tose, imas krose
boli glava, boli me

Ma nek' ide do vraga sve
jer ima zena, mogu bez nje

Pricekaj malo, idem i ja
dosta mi je nevolja

Ref. 4x

Fotoghttp://www.miss-una.com/tony_tose_large.jpg

Tarik_Dzedaj
16-10-2008, 10:34 PM
veliki cojk,veliki muzicar.
RiP brate...

Milet
17-10-2008, 12:08 PM
R.I.P. veliki covjecee.. nikad te necemo zabroaviti ...

DINHETA
17-10-2008, 03:19 PM
http://www.blogger.ba/photos/102020.jpg

Simply_the_best,
17-10-2008, 03:39 PM
sta ima toliko u njemu da ga ljudi zale? pa necete zaliti toliko za roditeljima a zalite za nekog desetog...hmm nigdje veze

eX
17-10-2008, 05:12 PM
slažem se sve bio je veliki čovjek,čovjek velikog srca, bio je dobar pjevač.itd..itd, sada ste opet počeli sa onim "jao kako mi ga je žao"," r.i.p"..
a na početku ove teme fino scrat je napisao:" Da napomenem, ova tema nema veze sa pogibijom vec pisemo o Tosetu kao zvijezdi i legendi nasih prostora. Nemojte komentare tipa "zao mi ga je, bio je super" itd, itd nego postajte njegova ostvarenja i radove"
radimo po propisima..:cool:

Simply_the_best,
17-10-2008, 05:16 PM
slažem se sve bio je veliki čovjek,čovjek velikog srca, bio je dobar pjevač.itd..itd, sada ste opet počeli sa onim "jao kako mi ga je žao"," r.i.p"..
a na početku ove teme fino scrat je napisao:" Da napomenem, ova tema nema veze sa pogibijom vec pisemo o Tosetu kao zvijezdi i legendi nasih prostora. Nemojte komentare tipa "zao mi ga je, bio je super" itd, itd nego postajte njegova ostvarenja i radove"
radimo po propisima..:cool:

mene je jedino divio sto je pomagao siromasnim i napustenoj djeci

Setra
17-10-2008, 10:43 PM
http://i34.tinypic.com/mvtbp4.jpg
Odlutam ponekad preko nečijega ramena do tebe
odlutam i znam da imaš sve i tebi dobro je bez mene
ovo je preduga noć, dal ikad jutro će doć

Bježeći od sebe ovaj život često tebi me ponese
još sam samo slijepi putnik koji nema ime, ni adrese
pristajem, dušo, na sve, tako sam slab na tebe

Srećo, ne krivi mi, javi se i oživi me
ne mogu čekati, zbog nas lud sam od ljubavi
daj da ti čujem glas, molim te, spasi nas
srećo, ne krivi me, jer ti si mi sve

Odlutam ponekad preko nečijega ramena do tebe
odlutam i znam da imaš sve i tebi dobro je bez mene
ovo je preduga noć, dal ikad jutro će doć

Srećo, ne krivi mi, javi se i oživi me
ne mogu čekati, zbog nas lud sam od ljubavi
daj da ti čujem glas, molim te, spasi nas
srećo, ne krivi me, jer ti si mi sve

Srećo, ne krivi mi, javi se i oživi me
ne mogu čekati, zbog nas lud sam od ljubavi
daj da ti čujem glas, molim te, spasi nas
srećo, ne krivi me, jer ti si mi sve

merim@
18-10-2008, 04:28 PM
evo nesto i od mene za TOŠETA:
Sad mu je nebo
posljednja stanica
nek mu lice ljubi
zvijezda Danica
nek ga cuvaju
andjeli
kad nismo mi
zauvijek ce
u srcima ostati.

Place zemlja cijela
nema vise andjela
da se bar moze
probuditi
i zapjevati da zivot je
igra bez granica
i da se izbrise
ove price
tuzna stranica.

Za njega padaju
suze u ocima
Boze daj mu
nek u miru pociva
nikad nece umrijeti
balkanska dusa
dok mu pjevamo
on nas slusa.

Da ga bar mozemo
opet vratiti
ovu bol i prazninu
u srcu skratiti
al ne ide jer
Bogu je potrebniji
andjeo nas
gore ce biti sretniji.

Njegova je dusa ziva
i krv je vrela
ostace zauvijek njegova
dobra djela
da nas sjecaju
na oci badema
i onda kada
ga tu vise nema

merim@
18-10-2008, 04:30 PM
Tajno moja - Tose Proeski
Tvojot lik jas go sonam kako ikona
Nezna, bliska, dalecna.
Moja prva, platonska
Ljubov cista kako solza
Sega koga porasnav
Shvativ sto si ti.

Dojdov pak, tajno moja
Zvezda pracam da te povikam
Nisto nee s' mene to
Suska molika.
Temno je, tajno moja
A vo dusa svetat feneri.
Sve sto imav zaloziv
Da ti peam pod pendzeri.

Da li si uste sama, da li tamuvas
Da li isto cuvstvuvas ?
Moram da gi dohvatam
Svi ti visini na svetot
Za da se pak oktrijam
Sto mi znacis ti.

Dojdov pak, tajno moja
Zvezda pracam da te povikam
Nisto nee s' mene to
Suska molika.
Temno je, tajno moja
A vo dusa svetat feneri.
Sve sto imav zaloziv
Da ti peam pod pendzeri.

Milet
18-10-2008, 05:23 PM
http://www.glas.ba/glas/upload/image/2.NOVOSTI-POP/tose%20dvd%20omot.jpg

DINHETA
20-10-2008, 05:06 PM
http://profile.ak.facebook.com/object2/1870/71/l16450185290_2169.jpg

DINHETA
23-12-2008, 05:51 PM
http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/b_081223093.jpg
Nakon desetodnevnog glasanja na šest regionalnih web portala, uključujući i onaj na našem forumu, fanovi tragično preminulog makedonskog pjevača Tošeta Proeskog izabrali su omot koji će se naći na albumu "The Hardest Thing", prvom i nažalost posljednjem predviđenom za strano tržište.


Glasanje je počelo 10. decembra u 10 sati, a završeno 20. decembra u isto vrijeme. Ponuđena su četiri rješenja, a ubjedljivu pobjedu odnijelo je prvo, inače djelo Žarka Stojanovskog koje prikazuje Tošeta i nebo nad Kruševom po noći, a na kojem se ističe jedna zvijezda.

Na forumu portala Sarajevo-x.com glasalo je 111 registrovanih korisnika, od čega je 63% njih izabralo prvu opciju kao najbolju. Opcija 2 dobila je 31% glasova, opcija 3 - 2%, a opcija 4 tek 1% glasova.

Najviše glasača registrovano je na makedonskom portalu mmk.com.mk, njih čak 10.401, od kojih je 63% glasalo za prvi omot. Za drugi prijedlog odlučilo se 25% glasača, za treći 7%, a za četvrti 5% njih.

Nekadašnja menadžerica poginule muzičke zvijezde, Ljiljana Petrović, zahvalila se svim učesnicima u glasanju koji su pomogli da se izabere omot za posljednji Tošetov album, a zatim i izvinila svima onima koje je, u nedostatku koncentracije, na jednoj makedonskoj televiziji pogrešno obavijestila o datumu završetka glasanja.

Izlazak albuma "The Hardest Thing" predviđen je za 25. januar 2009. godine, dan kada je Toše trebao proslaviti svoj 28. rođendan.
(Sarajevo-x.com)

DINHETA
23-12-2008, 05:59 PM
http://photos-h.ak.facebook.com/photos-ak-sctm/v184/245/48/1054643101/n1054643101_20191_9054.jpg
Toše Proeski
The hardest thing

I sleep all night right by your side
i love to hear you breathing, breathing
the morning light opens my eyes
its nearly time for leaving, leaving

I know that it seems
like it's easy for me
oh, I wish you could feel
whats going on inside of me

Ref.
It's the hardest thing
I ever have to do
to walk away from you
when I wanna hold you

It's the hardest thing
in every single day
to have to turn away
I want you to know that
this is the hardest thing

And every day it skies away
I close my eyes to see your face
the more I wait, the longer it takes
it feels like time is standing still

Where ever you go
what ever you do
I want you to know
that you're on my mind

Ref.

Just to let go of your hands
the hardest day
to make you understand
that to love you, feel you
till the time i see you again
it's the hardest thing

Ref.

I sleep all night
right by you side
i love to hear you
breathing, breathing

DINHETA
23-12-2008, 06:11 PM
Toše Preoski
Jos i danas zamirise tresnja

Jos i danas zamirise tresnja
u proljece kao davno prije
jedna tresnja danima daleko
tamo gdje me vec odavno nije

Rekao sam kad poci sam mor'o
uzmite mi i kucu i njivu
samo tresnju ostavite staru
kad navratim da je vidim zivu

Ref.
Sta to ima u ljudima tuzno
da ulaze u tudje zivote
ko to zivi u proslosti mojoj
a jos nije umro od sramote

Rekao sam u vjetar sam pric'o
nikog nije bilo da me cuje
lijepu pjesmu ne voli bas svako
neko baca kamen na slavuje

Ref.

Nije nebo ovo sto vam nude
nije Sunce od zlata i moci
kad bi mogli prodali bi Boga
njima niko ne moze pomoci

dj sirnica
23-12-2008, 06:24 PM
sta ima toliko u njemu da ga ljudi zale? pa necete zaliti toliko za roditeljima a zalite za nekog desetog...hmm nigdje veze

vjerovatno ono zbog cega bi ja zalio frenkiea,marchela itd.

traxer
23-12-2008, 06:33 PM
Nije mi ga uopste zao. Nikad mi se nisu svidjale njegove pjesme.
Nikakav poseban lik.
Cak sta vise isao mi je na zivce.

eX
23-12-2008, 06:39 PM
Nije mi ga uopste zao. Nikad mi se nisu svidjale njegove pjesme.
Nikakav poseban lik.
Cak sta vise isao mi je na zivce.

ima mnogo razloga zbog kojih je nekome žao!!
bio je dobar i human čovjek, uzor..izvrstan pjevač...:whatever:

KraljicaTeror
27-12-2008, 10:05 PM
Nije mi ga žao. Voljela bi da nije umro al mi je svejedno ovako kad je već umro.

Kompleks
25-01-2009, 03:31 PM
LoL? :roll:

http://i40.tinypic.com/e827mf.jpg

Zvezda prakam da te povika . . Sretan rođendan anđele .

Setra
25-01-2009, 04:01 PM
Stvarno je bija poseban...
Sretan rođendan!:birthday:
http://www.clicksmilies.com/s1106/musik/music-smiley-004.gif

ex no.1
25-01-2009, 04:12 PM
Place zemlja cijela
nema vise andjela
da se bar moze
probuditi
i zapjevati da zivot je
igra bez granica
i da se izbrise
ove price
tuzna stranica.
Uredu je nekoga hvaliti i uredu je nekoga poštovati. Ali nećemo sada lagati.

Gambirnus
25-01-2009, 04:40 PM
odo ja o kurt cobainu otvorit temu xD

DINHETA
09-10-2009, 06:39 PM
ZoNPRjzBigA

DINHETA
16-10-2009, 04:31 AM
hW6ZXVM9O30
_n9N4HgriQc

Immortelle
16-10-2009, 09:02 AM
LKRaXPYSzKY

Kompleks
16-10-2009, 12:40 PM
Druga godina .. :sad3:

http://www.index.hr/images2/tosepoginuo4W.jpg

DINHETA
16-10-2009, 04:59 PM
Molitva za preminulog Tošu Proeskog spojit će tisuće njegovih obožavatelja

U znak sjećanja na karizmatičnoga makedonskog glazbenika velikog srca u petak će se održati veliki maraton od Nove Gradiške do Kruševa, koji organizira Međunarodna organizacija Toše Proeski.
Toše Proeski

Prije dvije godine, na vrhuncu popularnosti, život je izgubio 26-godišnji makedonski pjevač Toše Proeski, a njegovi brojni obožavatelji uporno daju sve od sebe da njegovo ime i djelo nikad ne padnu u zaborav.

2462891
U znak sjećanja na karizmatičnoga makedonskog glazbenika velikog srca u petak će se održati veliki maraton od Nove Gradiške do Kruševa, koji organizira Međunarodna organizacija Toše Proeski.

A 5. listopada, kada je Toše imao posljednji koncertni nastup, održan je veliki skup Tošinih obožavatelja na središnjem trgu u Skoplju, gdje se nekoliko tisuća ljudi uz glazbu i svijeće prisjetilo večeri kada je, oduševljen svjetlima u publici na Gradskom stadionu, poželio da svake godine na taj dan gleda “zvjezdano nebo”. Tošino veliko srce nastavilo je kucati u nizu humanitarnih akcija diljem bivše Jugoslavije koje nose njegovo ime.

zippoo
16-10-2009, 05:29 PM
evo da se i ja upisem i da se sjetim toseta
sad gledam na tvu,na svet plus cijeli dan njemu posvecen,price,muzika,itd

JustOne
16-10-2009, 07:16 PM
Da...Veliki je covjek bio...Treba mu posvetiti..


Zamolio bih moderatore da uklone ove tag-ove...:headshake

Zyex
16-10-2009, 07:31 PM
bio je velik covjek i jako velikodusan ... R.I.P.

P.S. Molim nadlezne da uklone ove pogrbne tagove

Ad infinitum
16-10-2009, 08:57 PM
http://croatia.org/crown/content_images/2007/Tose4_640.jpg

:( :( :(

Kompleks
16-10-2009, 11:02 PM
Šteta pa se ne može vidjeti ko nas je počastio tag-ovima da ga se banuje doživotno.

Kretenčino, get a life.

btw. U gradu su palili svijeće.. tačno te vrati na onaj dan kad je poginuo.

DINHETA
24-01-2010, 09:50 PM
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs191.snc1/6411_1023590525609_1700632346_48258_3546781_n.jpg
MILIJUN JE ZVJEZDA NA NEBU SAMO JEDNA NOSI TOŠINO IME