PDA

Pogledajte punu verziju : Objavi svoj program



champion0
29-10-2008, 03:26 PM
Evo ovdje ako neko napravi i najobicniji program, nek objavi. Ima ovdje dobrih kriticara.Evo ja cu prvi. Evo link, mali program. 600 kb. Koristan je.

http://www.uploading.com/files/CJNC1...Setup.exe.html

Mozel malo kritika (bilo kojih)

FreAk.
29-10-2008, 03:39 PM
Meni ne radi link.. Do koga je?

Dav0r
29-10-2008, 05:21 PM
Bilo bi dobro da si stavio i opis programa a ne odmah DL link. Moze tako biti i virus ili bilo sta u instalaciji.

kenaneo
30-10-2008, 01:09 AM
ev neki projekti na kojima trenutno radim ili su u cue :D
... i neki zavrseni prog.

http://neosoftware.blogger.ba/

P.S nije VB i nije MFC :p

ShadowBay
31-10-2008, 09:23 PM
ev neki projekti na kojima trenutno radim ili su u cue :D
... i neki zavrseni prog.

App sa treceg screenshota sam vidjao negdje ranije !? :)

kenaneo
31-10-2008, 11:31 PM
App sa treceg screenshota sam vidjao negdje ranije !? :)

gui inspired by ....

Red Dev!l
01-11-2008, 01:16 PM
Moj msn flooder :D
http://i33.tinypic.com/2vxjgit.jpg
Ko oce rs link nek se javi na pp

kenaneo
01-11-2008, 03:11 PM
Moj msn flooder :D
http://i33.tinypic.com/2vxjgit.jpg
Ko oce rs link nek se javi na pp

lol/w VB

Red Dev!l
01-11-2008, 04:17 PM
a!?sta oces!?

AdYx™
01-11-2008, 04:23 PM
Moj msn flooder :D
http://i33.tinypic.com/2vxjgit.jpg
Ko oce rs link nek se javi na pp

za sta ti ovo sluzi????

ShOcKwAvE
01-11-2008, 04:28 PM
za spamanje

svepozakonu
01-11-2008, 06:36 PM
ako mislite da nesto znate i da znate pravit napravite to na nasem jeziku a ne editovat tuđe aplikacije

Project_R
02-11-2008, 05:48 AM
eno ono sto je "napravio" ninja kornjaca nije lose a nema ni neku ekstra funkciju.... mozete podesit vrijeme kad ce se ugasit komp.....ono jednostavno ali bezkorisno...ta opcija ima u windows media player-u
(after the movie playback:shut down,
close app...) a vala neznam da mi je ikad takvo sto zatrebalo........

Red Dev!l
02-11-2008, 06:32 AM
ako mislite da nesto znate i da znate pravit napravite to na nasem jeziku a ne editovat tuđe aplikacije

alo garfild......lakse malo.....i kazes da editujem tudije aplikacije....ajde da vidimo tvoj neki program,kada znas tako da komentiras! :angry2:

ShadowBay
03-11-2008, 05:40 PM
Neozbiljni ste skroz.. Ja taman ocekivao da cu vidjeti par dobrih primjera :)

Bilo bih lijepo kada bi ste naveli i jezik u kojem ste radili...

Matsushita
04-11-2008, 02:56 PM
Eto jedan jednostavan programcic u Visual Basicu.

Dav0r
19-11-2008, 08:45 PM
Dajte ljudi uozbiljite se pa kakvi su to programi za spamanje i gluposti. Mogu i ja sada reci evo program:


#!/usr/bin/env python
a = 100
secondNum = 50
message = "Rezultat je:"
message = message +str(sum1)
print message

e sluzi li kome ovaj program sada aaa? Plus primjetio sam da u ovom sub forumu Programiramje ima masa tema koje nemaju veze o programiranju. Dajte da se uozbiljimo.

ShadowBay
20-11-2008, 08:56 AM
Upravo tako, ovaj pod-forum moze da postane jedan od najposjecenih Programming foruma u koliko se samo malo uozbiljimo i nadjemo vremena da pisemo :)

kenaneo
20-11-2008, 12:07 PM
Upravo tako, ovaj pod-forum moze da postane jedan od najposjecenih Programming foruma u koliko se samo malo uozbiljimo i nadjemo vremena da pisemo :)

..odnosno nadjemo ideje sta da pisemo...

champion0
20-11-2008, 01:51 PM
Hajde da prepurucujete sta da programiramo

champion0
20-11-2008, 02:16 PM
evo sad sam pokusavao da vidim kako rade tipke u formi pa sam napravio neku igru, previse je lose ali da vidim sta kazete, ima vise bugova pa da vidim kako se moze rjesit . Evo skinite u attachmentima :

The Shade
20-11-2008, 02:19 PM
evo sad sam pokusavao da vidim kako rade tipke u formi pa sam napravio neku igru, previse je lose ali da vidim sta kazete, ima vise bugova pa da vidim kako se moze rjesit . Evo skinite u attachmentima :

vidim sta si mislio pod tim ima bugova :lol: loptica prolazi kroz ono :sweat:

champion0
20-11-2008, 02:20 PM
nekad prode, nekad ne prode, ne znam ni ja koji joj je vrag ??? Ali eto ipak se onaj crveni mrda a loptica ide nasumice, aaa

The Shade
20-11-2008, 02:30 PM
nekad prode, nekad ne prode, ne znam ni ja koji joj je vrag ??? Ali eto ipak se onaj crveni mrda a loptica ide nasumice, aaa

hh ma dobro je za pocetak :D,jos samo malo ubrzaj i lopticu i tog crvenog..prespori su :D

eX
20-11-2008, 02:33 PM
nekad prode, nekad ne prode, ne znam ni ja koji joj je vrag ??? Ali eto ipak se onaj crveni mrda a loptica ide nasumice, aaa

meni uvijek prođe...:sweat:

AdYx™
20-11-2008, 07:48 PM
meni uvijek prođe...:sweat:

i meni

SpiritWalker
20-11-2008, 07:50 PM
Svaka druga loptica prođe.

DmX911™
22-11-2008, 12:14 AM
evo sad sam pokusavao da vidim kako rade tipke u formi pa sam napravio neku igru, previse je lose ali da vidim sta kazete, ima vise bugova pa da vidim kako se moze rjesit . Evo skinite u attachmentima :

Ajd priznaj da si pokušao napravit "Armagedon" gdje taj reket na dnu treba imati drugu funkciju? :) Sve u svemu, bitno je da si krenuo. Ne sumnjam da ćeš igricu dovršiti kako treba. :)

AdYx™
22-11-2008, 03:49 PM
A preko cega se sve mogu praviti programi???

champion0
22-11-2008, 03:53 PM
Ajd priznaj da si pokušao napravit "Armagedon" gdje taj reket na dnu treba imati drugu funkciju? :) Sve u svemu, bitno je da si krenuo. Ne sumnjam da ćeš igricu dovršiti kako treba. :)

Pa ne mogu priznat da sam to pokusao kad nisam. Ovo je test kako rade dugmii u formi. Znam tu igru ali priznajem da nisam.

eX
22-11-2008, 10:32 PM
i meni

možda nam je slaba konfa,ipak je ovo novija igra xD....
zahtjevna je..:sweat:

AdYx™
23-11-2008, 09:41 AM
možda nam je slaba konfa,ipak je ovo novija igra xD....
zahtjevna je..:sweat:

ma ja ova igrica zauzima 1 terabajt xD....:lol:

$SAFI$
23-11-2008, 06:40 PM
i ja bi ovo radio al neznam kako pls helpppppppppp meeeeeeeee:blush:

ShadowBay
24-11-2008, 08:23 AM
i ja bi ovo radio al neznam kako pls helpppppppppp meeeeeeeee:blush:

Pitaj google :)

champion0
24-11-2008, 01:23 PM
Evo kod kako sam napravio igru :

$SAFI$
24-11-2008, 08:52 PM
Evo kod kako sam napravio igru :

pa sve isto svaka druga prolazi a kako si i ovo napravio:crazy:

The Shade
24-11-2008, 08:56 PM
Evo kod kako sam napravio igru :

kako pokrenuti ove formate??

zek0
24-11-2008, 08:59 PM
kako pokrenuti ove formate??

Treba ti visual basic 6!

DmX911™
24-11-2008, 09:24 PM
i ja bi ovo radio al neznam kako pls helpppppppppp meeeeeeeee:blush:

Jednostavnije igrice možeš radit čak i QBasicu. :) No ima nešto bolje. :D

Mislim da na jednom od računara imam profesionalni program za pravljenje igara. Dam ti njegov naziv a ti se snalazi sam, ali budi oprezan sa opcijama. Prošli put sam kreirao neke tiranosauruse i konje, a ja sam vozio tenk. Cilj je bio da spasim konje od tiranosaurusa, no nešto sam zeznuo pa me je u pola igre umjesto tiranosaurusa pojeo - KONJ. :D :D :D :D

zek0
24-11-2008, 09:38 PM
Jednostavnije igrice možeš radit čak i QBasicu. :) No ima nešto bolje. :D

Mislim da na jednom od računara imam profesionalni program za pravljenje igara. Dam ti njegov naziv a ti se snalazi sam, ali budi oprezan sa opcijama. Prošli put sam kreirao neke tiranosauruse i konje, a ja sam vozio tenk. Cilj je bio da spasim konje od tiranosaurusa, no nešto sam zeznuo pa me je u pola igre umjesto tiranosaurusa pojeo - KONJ. :D :D :D :D

A koji je to profesionalni program...Moze li se dosta s njim uraditi?

champion0
25-11-2008, 04:43 PM
Evo sad sam zavrsio program. Mozete ga skinuti sa moje stranice. Stim da ne smijem postaviti link stranice evo link za download programa.

http://w18.easy-share.com/1702558786.html

zek0
25-11-2008, 06:11 PM
Evo sad sam zavrsio program. Mozete ga skinuti sa moje stranice. Stim da ne smijem postaviti link stranice evo link za download programa.

http://w18.easy-share.com/1702558786.html

Mogao si i attachment staviti...

champion0
25-11-2008, 06:14 PM
Evo slika

Posto je velika, popstavio sam je u zip

ShOcKwAvE
12-12-2008, 11:13 PM
probaj stavit shape umjesto linije mozda nece prolazit

ShOcKwAvE
12-12-2008, 11:46 PM
evo pogledaj ovaj moj primjer kako sam rijesio ovo za kretanje ove palice,kod tebe malo ceka dok krene..

tiranosaur
13-12-2008, 01:04 AM
Najobicniji kalendar i vrijeme

kenaneo
13-12-2008, 01:07 AM
evo pogledaj ovaj moj primjer kako sam rijesio ovo za kretanje ove palice,kod tebe malo ceka dok krene..

nije lose.. bravo...

eto hajde da napravimo jednu takvu igru... mozda da postamo i code..

ukljucujem se i ja ali vb mi je slab :D pa cu to u c++ :p

ShOcKwAvE
13-12-2008, 03:55 AM
evo malo update na ovu igru + source :)

@kenaneo imas li kakvu ideju ,ja mislim da nemogu ovako igrice da se prave u obicnom prog. jeziku treba directx da se koristi da nebi kocila igra

champion0
13-12-2008, 09:29 PM
Fino ti je ovo. Lijep kraj i to ! Svaka cast ! Samo jedno : Kad ode u desnu stranu, pobjegne pa se ne vidi a u lijevo dobro je, nece pobjec !

Arman RA✩81
13-12-2008, 09:34 PM
evo malo update na ovu igru + source :)

@kenaneo imas li kakvu ideju ,ja mislim da nemogu ovako igrice da se prave u obicnom prog. jeziku treba directx da se koristi da nebi kocila igra

jako dobro uradjeno, ali mi se ne svidja sto je pomalo prelako, stavi da lopta brze pada, stavi neki background iza, neku boju ili nesto, estetika znas

tiranosaur
14-12-2008, 04:19 AM
a da probas u necemu jacem osim vb

champion0
12-01-2009, 11:49 AM
Evo jedan program za sifriranje tekstova. Previse je jednostavan tako da i nije nesto ali prvi pokusaj. Ovo je verzija 1 a vec pravim 2. Problem je sto kad nesto sifrujete ja to mogu desifrovat ako imam isti program. NE postoji sifra. Ali verzija dva ce imati i sifru tako da ce biti ock

kamikaza01
12-01-2009, 02:22 PM
probaj gore stavit bijeli boju slova ili neku drugu koja se vidi na onoj plavoj pozadini

champion0
12-01-2009, 02:25 PM
meni se cini da se dobro vidi ...

kenaneo
12-01-2009, 03:06 PM
nije lose.. ali trebao si koristiti neku jacu enc. a koju bi lahko mogao implementirati kao npr. xor

ovo je enc. ascii vrijednost karakera + 4 = "enc." karakter :S


Kenan

champion0
12-01-2009, 03:09 PM
bravo. a koja je to xor ???

mey_de_skraj
19-01-2009, 07:04 PM
a ljudi s kojim vi to programom pravite i moram li biti neki strucnjak da pravim igrice?sto se lice programskih jezika znam raditi u basicu,to sad radimo u skoli.pomaze li to imalo?help

zek0
20-01-2009, 11:28 AM
a ljudi s kojim vi to programom pravite i moram li biti neki strucnjak da pravim igrice?sto se lice programskih jezika znam raditi u basicu,to sad radimo u skoli.pomaze li to imalo?help

U ovoj temi,koliko sam ja primjetio je sve radjeno u Visual Basic-u 6,a i nije toliko tesko raditi.

champion0
21-01-2009, 01:51 PM
Istina da je ovo lagano ali ja prije nepunu godinu ja nisam mogao napisati program za ispis poruke.

Evo jedan jednostavan program. Nema slike jer je nevidljiv. Upisuje kad vam racunar bude upaljen i kad bude ugasen. Sve upute u instalaciji.



http://www.freewebs.com/worldfun25/Programi/Tracker_Settup.exe

Da vidim reakcije. Kako vam se cini. Sta bi bilo dobro da se doda.

night007
21-01-2009, 05:57 PM
de stavi ovaj program u attachment da mogu download...nemam vise prometa i nemogu na obicnu konekciju ovo sve radim preko FZ...

@dmx911:de koji je to professionalni program de nam daj barem ime programa...

champion0
22-01-2009, 07:25 AM
Izvini paša, ali ovaj program u ZIP formatu iznosi 393 Kb a onaj na internetu 400 znaci neces puno skinut. Zbog toga ja ne mogu stzavit attachment, jer maksimum za zip je 146 Kb. :imsorry:

kenaneo
22-01-2009, 09:50 AM
Izvini paša, ali ovaj program u ZIP formatu iznosi 393 Kb a onaj na internetu 400 znaci neces puno skinut. Zbog toga ja ne mogu stzavit attachment, jer maksimum za zip je 146 Kb. :imsorry:

400kb :S
mogao si u potupnosti svoj uraditi prog. koji ce inst. sebe po zahtjevu korisnika - a ne ovako s installerom (s obzirom na func. samog prog.)


Kenan

kenaneo
23-01-2009, 02:09 PM
ev i moj jedan prog... :D malo od mene nesto
Program ne sadrzi viruse. Autor ne odgovara za bilo kakvu stetu nastalu koristenjem ovog programa.
heh


P.S za dev. jeste culi za ono.. lik napravio simple prog. koji izbaci 1000 poruka "volim te" - i sendao djevojci (ko' fol puno je loli).. kada je odklikala (:S) sve poruke - prekine s njim buahahah


Kenan

champion0
23-01-2009, 04:27 PM
Dobro ali samo pali kod ne znalica. Ipak znam da se ne moze disk formatirat dok se radi sa njim. Ja sam licno pokusao ali ne ide. Dobar pokusaj. Jel znas mozda kako iskljucit djelovanje tipki,.

kenaneo
23-01-2009, 04:43 PM
Dobro ali samo pali kod ne znalica. Ipak znam da se ne moze disk formatirat dok se radi sa njim. Ja sam licno pokusao ali ne ide. Dobar pokusaj. Jel znas mozda kako iskljucit djelovanje tipki,.

xD...
BlockInput - potrazi o ovoj func


Kenan

zek0
24-01-2009, 11:42 AM
Evo ja kako sam pocentnik napravio sam nesto...Za rad je potreban .Net Framework 3.5

EdinSe
29-01-2009, 12:41 PM
Evo screen locker. Ovaj program zakljuca racunar i samo uz password se moze ponovo koristiti. Onemogucuje ulaz sa tastature.

Na trazenje forumasa BSA01® putem privatne poruke, stavljam ovaj program.

EDIT: Evo i EXE verzija ovog programa

k!ng.0f.th3.p!ng@ga
30-01-2009, 05:12 PM
Bit ce nesto od vas djeco :)

champion0
01-02-2009, 08:21 PM
Evo kod :

Private Declare Function BlockInput Lib "user32" (ByVal fBlock As Long) As Long
Private Declare Sub Sleep Lib "kernel32" (ByVal dwMilliseconds As Long)
Private Sub Form_Activate()
DoEvents
'block the mouse and keyboard input
BlockInput True
'wait 10 seconds before unblocking it
Sleep 10000
'unblock the mouse and keyboard input
BlockInput False
End Sub


Samo da blokira mis i tastaturu za 10 sekundi.

Jel ima rjesenje da "otkocim" mis i neke tipke tastature

EdinSe
02-02-2009, 08:57 AM
Bit ce nesto od vas djeco :)

ISPRAVKA: Ja nisam dijete, ja imam djecu...

k!ng.0f.th3.p!ng@ga
02-02-2009, 09:34 AM
ISPRAVKA: Ja nisam dijete, ja imam djecu...

Svi smo mi necija djeca, a ovo gore sam mislio na "djecu" i one koji se tako osjecaju :)

champion0
02-02-2009, 07:53 PM
Evo nesto sto je sigurno korisno. DOmace izrade. Dakle znate da vam windows ne dopusta Da vam razlika izmedu dva klika ne moze biti vise od 1 sekunde. Od sada je to moguce sa ovim programom. Dakle samo otvorite i probajte.

champion0
10-02-2009, 09:15 PM
Evo za elektrotehnicare, kome treba da racuna poprecni presjek provodnika.

Radili smo iz energetike pa mi palo napamet da napravim ovo. Sta mislite ?

kenaneo
14-02-2009, 02:58 AM
ev 3 dana rada... (svaki dan po 2-3sata uz muziku i pomalo :))
made from scratch.. (od WinMain-a xD)
(plain ol') C++ GDI (no GDI+) no wrappers no active x etc...
zao mi je radi mijesanog Eng. i Bos. :)
moguce i greske jer je ovo tek testni program (imam jos ideja.. ali nezz da li da ih implementiram)
nema virusa sve cisto..
i et..
ponosan sam na ovo :D jer ima lijepih "trikova" knpr. funkcije se dodaju kao moduli...


FUNCTION_HANDLES g_FunctionHandles[] =
{
{"Kvadratna",IDD_QUAD,Quad_OnCalculate,Quad_OnReturnParams,Qua d_OnStr },
{"Linearna",IDD_LIN,Lin_OnCalculate,Lin_OnReturnParams,Lin_On Str },
{"Trigonometriska",IDD_TRIG,Trig_OnCalculate,Trig_OnReturnParams,Tri g_OnStr },
};
// Naziv func.
// id dialoskog okvira
// funkcija koju program poziva a vraca izracunate rezultat na osnovu parametara func. i x-a (to je rezultat same func.)
// funkcija koja vraca vrijednosti iz controla dialoskog okvira (Radio buttons,Edit box etc)
// funkcija koja vraca string koji sadrzi mat. izraz func.
// primjer za linearnu

double Lin_OnCalculate(FUNC f,double x)
{
return f.a*x+f.b;
};
bool Lin_OnReturnParams(FUNC* f,HWND hwnd)
{
if ( f == NULL )
{
double val;
return get_value(hwnd,IDC_K,val);
};
get_value(hwnd,IDC_K,f->a);
get_value(hwnd,IDC_B,f->b);
return true;
};
void Lin_OnStr(FUNC f,char* out)
{
sprintf(out,"%.2f*x+%.2f",f.a,f.b);
};



primjedbe sugestije su dobrodosle...


Kenan

ShadowBay
19-02-2009, 09:35 PM
O moooj boze..

kenaneo
20-02-2009, 02:03 AM
O moooj boze..

wha'?

trenutno na cemu radim...
OCR program - citam proof-of-concept pdf - objasnjenje ali ne i code
uradjena prva 4 koraka... :D


P.S sjetio sam se jos jednog... valjda ga uspijem napisati prije nego sto krenem u skolu

champion0
22-02-2009, 09:12 PM
Eh, znam da vas zivcira kad radite u GrabIt-u i odete. Negdje sa strane ne znajuci da li je konekcija ziva ili ne. Ovaj priogram ce vam pomoci da se oglasi kada je konekcija ugasena bez onog normalnog Disconect. To je jedino sto ne radi. U svim slucajevima prekidanja oglasava se alarm. Ako ima nekih problema javite mi.

champion0
01-03-2009, 12:14 PM
Evo za male matematičare koji imaju problema sa razlomcima. Ne mogu ga smatrati nekim dostignućem hheeeh. Ovo sam uradio na zahtjev brata. pogledajte pa da čujem koemntare. Da li vams e sviđa ?

champion0
01-03-2009, 07:15 PM
Ja se izvinjavam. Ako je neko prethodno pokreno program pa pritisno X moguće da je još uvijek pokrenut u Taskovima. Evo ispravljena verzija :

_SAKE_
02-03-2009, 06:26 PM
Nije nešto posebno, ali možete se malo igrati, jedno minutu bude zabavno, pa ga izbrišite. Igra se zove pogodi broj. Probajte, freeware je. :tongue: By the way, napravljen je u Pascalu, a imate i kod u zip-u.

champion0
02-03-2009, 06:33 PM
FIno. Vidim PAscal. Samo si trebao uzeti u obzir da će neko unijeti broj "sijasidj" ili "39583508348329483098840932" pa si to trebao sprječiti a ne da ti neke greške iskaču i zatvaraju igru. Sve u svemu, jako fino urađeno :jammin: REP+

champion0
21-03-2009, 06:04 PM
Evo, malo da se probudim iz zimskog sna. Nešto kao bonus

SpiritWalker
21-03-2009, 06:08 PM
Evo, malo da se probudim iz zimskog sna. Nešto kao bonus

Fino, samo što ti dobro "ne registruje" afrikate. :S

kenaneo
26-03-2009, 11:40 AM
cod_info.exe <ip> <port>

info o cod2/cod serverima. samo command line interface

Dark Pharaon
26-03-2009, 10:31 PM
ima li ko neku knjigu o C++ za download?

$SAFI$
28-03-2009, 03:19 PM
Nije nešto posebno, ali možete se malo igrati, jedno minutu bude zabavno, pa ga izbrišite. Igra se zove pogodi broj. Probajte, freeware je. :tongue: By the way, napravljen je u Pascalu, a imate i kod u zip-u.

haha dobro ovo :thumbup: evo rekord od sad iz jednog pokušaja haha :hehehehe:

Len0
28-03-2009, 05:25 PM
Evo vam od mene nešto.
U pitanju je neka vrsta kataloga, ucitas listu(txt fajl) i onda pomocu search-a pretrazujes iteme.
Listu je najbolje napraviti sa istim programom, mada mozete i ručno. :)
Link (http://dl.getdropbox.com/u/779135/Finder.rar)

zek0
29-03-2009, 08:23 PM
Evo i ja sam uradio nesto kao "web browser" upises adresu, otvori stranicu...
Visual Basic 2008 Express

Amer #23
29-03-2009, 08:49 PM
Ev kod od mene nesto kao organizer. Ukucas napomene tel. brojeve i ono radi na principu ucitavanja predhodno napisanog teksta. Velika mana je sto morate kreirati prazan tekst dokument sa ekstenzijom .txt na D:\ particiji da bi program mogao raditi.(tek sam poceo raditi u VB-u, polako se ucim)

zek0
30-03-2009, 03:15 PM
Ev kod od mene nesto kao organizer. Ukucas napomene tel. brojeve i ono radi na principu ucitavanja predhodno napisanog teksta. Velika mana je sto morate kreirati prazan tekst dokument sa ekstenzijom .txt na D:\ particiji da bi program mogao raditi.(tek sam poceo raditi u VB-u, polako se ucim)

Ovo se moglo i uraditi povezivanjem sa Access bazom podataka, tako da se nista ne mora kreirati... ako nadjem vremena uraditi cu to, posto vidim da je VB.net

zek0
30-03-2009, 03:36 PM
Ev kod od mene nesto kao organizer. Ukucas napomene tel. brojeve i ono radi na principu ucitavanja predhodno napisanog teksta. Velika mana je sto morate kreirati prazan tekst dokument sa ekstenzijom .txt na D:\ particiji da bi program mogao raditi.(tek sam poceo raditi u VB-u, polako se ucim)

Evo ti primjer adresara u vb 2008... Valjda ce ti pomoci u daljnjem programiranju...

soft|cy
05-04-2009, 02:42 AM
evo vam ideja:
napravite program da racuna faktorijel od n
(znaci faktorijel od 100, ili 10000 ili 100 000)

ja sam napravio ali hajde jos neka neko napravi pa da uporedimo brzine (znaci bit ce potreban i kôd za racunanje vremena), a i onda ja stavim i svoj source kôd

kenaneo
05-04-2009, 10:20 PM
evo vam ideja:
napravite program da racuna faktorijel od n
(znaci faktorijel od 100, ili 10000 ili 100 000)

ja sam napravio ali hajde jos neka neko napravi pa da uporedimo brzine (znaci bit ce potreban i kôd za racunanje vremena), a i onda ja stavim i svoj source kôd

los ti timer :s

kenaneo
06-04-2009, 01:18 AM
power of c/c++

otvori program i otvori http://127.0.0.1/ ili na ako je pokrenut na nekom drugom racunaru http://<ip>/

soft|cy
06-04-2009, 06:02 PM
@kenaneo
zasto?

kenaneo
06-04-2009, 07:22 PM
@kenaneo
zasto?

teoretski timer na racunaru je tacan u 1us (mikrosekundu) a kod tebe u 1ms :s
i nemoguce ti je dobiti tacnu vrijednost vremena izracunavanja neke func.

da bi dobili tacne vrijednosti koristis high-performance timer



/*
Faktorijel - Benchmarking
==============================
by Kenan | kenaneo | n.e_o@hotmail.com
BiH, Zenica
*/

#include <windows.h>
#include <stdio.h>

int main(int argc,char* argv[]) {
int n = 0;
printf("n=");
scanf("%i",&n);

LARGE_INTEGER liStart,liEnd;
LARGE_INTEGER liFreq;
QueryPerformanceFrequency(&liFreq); // counts per seconds
printf("Minimal time resolution: %f us\n",1000000/(double)liFreq.QuadPart); // 10^6 - u
double sum = 1;
static int i = n;
QueryPerformanceCounter(&liStart); // timing - start
for(;i>1;sum*=i--); // faktorijel
QueryPerformanceCounter(&liEnd); // timing - stop
printf("Time done calculating: %f ms\n",((double)liEnd.QuadPart-(double)liStart.QuadPart)*1000/(double)liFreq.QuadPart); // 10^3 - m
printf("Sum value: %g\n",sum);

system("pause");
return 0;
};




n=120
Minimal time resolution: 0.279365 us
Time done calculating: 0.001956 ms
Sum value: 6.6895e+198
Press any key to continue . . .

izvrsen program kod mene za vrijednost n = 120


P.S. bez compiler optimizacije
P.S.S. ako je bas cjepidlacit u brzinu ^^

soft|cy
07-04-2009, 12:58 PM
aha

a do kojeg broja moze ovaj tvoj racunati faktorijel ?

kenaneo
07-04-2009, 06:11 PM
aha

a do kojeg broja moze ovaj tvoj racunati faktorijel ?

velicina double-a je 8bytes odnosno 64bita pa bi nekako maximum bio 2^64
ali msdn kaze: 1.7976931348623158e+308

pa eto :D

Arman RA✩81
07-04-2009, 09:27 PM
:hihi: :hihi: :hihi: :hihi:



CLS
INPUT x
INPUT y
P = x * y
PRINT ''Rješenje je''; P

:hihi:

kenaneo
07-04-2009, 09:36 PM
kekekeke


dalje.. ovo je jedan od mojih najstarijih nezavrsenih projekata...
upitanju je jedan segment igre...
kodirano koristeci C/C++ & DirectX SDK
coded from scratch

:D mozda se opet nekad vratim na directx

P.S. mozda ne uspijete pokrenuti sry..:s


http://www.fileden.com/files/2008/1/20/1710180/Test%20Game.zip

kenaneo
07-04-2009, 10:11 PM
neko je pitao i za program za zakljucavanje desktopa?
aprox ~20 lines of code

i ovo je najbolji nacin "sugeriran" od strane MSa

pass se nemoze mijenjati jos :p
pass je: "forum"

P.S. imal ko kakvu ideju kako zaraditi programiranjem? :S

soft|cy
15-04-2009, 06:27 PM
napravis prog koji je potreban mnogima, i onda naplacujes ? :D

champion0
15-04-2009, 06:28 PM
pa eto kao je tako mal, mozes li mi prosljedit kod ?

jupic
01-06-2009, 01:05 PM
Evo jedan primjer za one koji su jos na vb6 (ako ih ima).

Angmar
01-06-2009, 03:52 PM
neradi link...

champion0
01-06-2009, 08:55 PM
Treba ti ovo. Znaci, otpakuj ovo sto sam ti poslao, i smjesti ga u floder pored Projekta ovog gore i onda ce ti raditi:bluewinky

jupic
02-06-2009, 04:30 PM
Hvala BSA01,
dobro bi bilo dodati slanje SMS-a

champion0
02-06-2009, 05:07 PM
Hvala BSA01,
dobro bi bilo dodati slanje SMS-a

Zasto ne !

champion0
11-06-2009, 12:30 PM
Evo jedan mali programcic za provjeru mrtvih pixela na nasem jeziku naravno.

Samo da kazem da je bio veliki izazov napraviti pa zato cu i staviti :tongue:

http://forum.bih.net.ba/attachment.php?attachmentid=2457547&d=1244719734

Zlatni ljiljan
19-06-2009, 07:20 PM
Evo jedan mali programcic u javi, radi se o konvertovanju brojeva izmedju razlicitih brojnih baza. Podrzane baze od 2 do 38 men se cini, i podrzava i decimalne brojeve. Nije koristan, vise moze posluziti kao provjera nekome ko radi konverzije brojeva...

champion0
04-09-2009, 03:09 PM
Evo me opet sa jos jednim mini programom. Instalacija je tu zbog dodatnih fajlova :

Mali je program, jako zanimljiv, pogledajte. Radi se o ubacivanju slike u My Computer Properties


http://www.filedropper.com/pc1000instalacija

Arman RA✩81
04-09-2009, 03:35 PM
Možeš li negdje drugo uploadovati, ovdje se treba čekat' 500 sekundi.

tiranosaur
04-09-2009, 03:45 PM
kako da vratim normalne postavke sada??????????????????????

champion0
04-09-2009, 03:51 PM
kako da vratim normalne postavke sada??????????????????????


sad ću to doprogramirati

tiranosaur
04-09-2009, 03:57 PM
sad ću to doprogramirati

hajd pa uplodaj da skinem ovo meni se ne svidza ovako

champion0
04-09-2009, 04:13 PM
Izašla je nova verzija :D programa :

http://www.filedropper.com/pc100012instalacija

Nove mogućnosti : Vraćanje na staro, Model

Još nije isprobano, javite mi rezultate

tiranosaur
04-09-2009, 04:21 PM
Izašla je nova verzija :D programa :

http://www.filedropper.com/pc100012instalacija

Nove mogućnosti : Vraćanje na staro, Model

Još nije isprobano, javite mi rezultate

malo je bilo zafrkancije

naime nije radilo vracanje odma

problem sam rijesio da sam opet napravio novu sliki pa je odma ponistio

ostali nacini nisu radili kod mene



OS Xp sp3 up to date preksinoc

champion0
04-09-2009, 04:24 PM
Nadam se da je sad sve u redu. Ako imate neku preporuku, napisite

kenaneo
04-09-2009, 05:45 PM
nije lose

tiranosaur
04-09-2009, 05:55 PM
Nadam se da je sad sve u redu. Ako imate neku preporuku, napisite

sad na dizajn toga da to fino uklopis :cool2:

Verbato
07-09-2009, 12:17 AM
kad vec mjenjate slike , mozete li napraviti programcic za mjenjanje windows logoa ispod close dugmeta ( kad otvorite my computer vidjecete ga )
nadam se da sam objasnio kako treba..

zejd_96
13-09-2009, 09:13 AM
Mogli bi napraviti program koji poslije izbaci greske tokom pisanja.Ako je to moguce.Ja nemam taj program pa ne mogu a i da ga imam ne bi znao...

eX
21-09-2009, 05:33 PM
Na temi izbrisane nepoželjne poruke.
@ Drvosječa, jako neozbiljno od tebe, sljedeći put za ovakvo provociranje idu kazneni poeni!

champion0
14-10-2009, 07:32 PM
Evo da malo ispitate svoj sluh, kakve su vam čulne granice.
U školi sam iz fizike učio da je granica ljudske čujnosti između 16 Hz 20 KHz(20000 Hz)

Sa ovim programom probajte i otkrijte vaše sposobnosti :

jasko1501
14-10-2009, 08:46 PM
Evo da malo ispitate svoj sluh, kakve su vam čulne granice.
U školi sam iz fizike učio da je granica ljudske čujnosti između 16 Hz 20 KHz(20000 Hz)

Sa ovim programom probajte i otkrijte vaše sposobnosti :

ja cujem od 2-3 Hz do tamo negdje 18 000, na 15 vec pocinje da mi smeta zvuk, a oko 18 500 necujem vise piskanje :D tisina :D

champion0
14-10-2009, 08:47 PM
ja cujem od 2-3 Hz do tamo negdje 18 000, na 15 vec pocinje da mi smeta zvuk, a oko 18 500 necujem vise piskanje :D tisina :D

ne vjerujem da cujes od 2-3 ???

jer ja krenem cuti tek 37

champion0
19-10-2009, 09:44 PM
Evo jedan program ze prevodenje cirilice u latinicu i obratnu (Ne radi sa LJ, NJ)

Žao mi je, ali za njega će vam trebati .NET Framework 3.5

Pokušaću to izbjeći ali sad je tako.

champion0
23-10-2009, 10:38 PM
Mozete li probiti ovu sifru u programu. AKo ne uspijete, recite mi, da vas malo uputim.

zek0
24-10-2009, 01:28 PM
Evo jedan program ze prevodenje cirilice u latinicu i obratnu (Ne radi sa LJ, NJ)

Žao mi je, ali za njega će vam trebati .NET Framework 3.5

Pokušaću to izbjeći ali sad je tako.

Je li ovo VB.Net ili C#?

champion0
24-10-2009, 08:10 PM
Je li ovo VB.Net ili C#?

C# - iz visual studia

svestran sam.

zek0
25-10-2009, 09:44 AM
C# - iz visual studia

svestran sam.

Hah i ja sam...
Radio sam neko vrijeme u VB.Net i onda sam presao na C# i nisam se pokajao!

champion0
30-10-2009, 06:15 PM
Web Cam Software - by Me.

Malo koristio tude OCX, a evo konacni rezultat :

tazz
30-10-2009, 10:17 PM
Web Cam Software - by Me.

Malo koristio tude OCX, a evo konacni rezultat :

jarane svaka ti cast za ovo, dok sam ovdje usput da pitam ima li neki software da npr umjesto eb kamere koristim foto aparat ili mobitel???

Zyex
18-11-2009, 01:04 PM
Ovo je program koji sam napravio za resetiranje routera, a kombinacija je raznih programa, ...

Mislim da ce mnogima koristit za skidanje s rapidshare -a i drugih down servera ...

Napomena, ovo radi iskljućivo za Thompsonove i SpeedTouch routere, ako zelite da napravim za vas router samo recite model i proizvodjaca i ja cu pogledat jeli izvedivo.

Uzivajte ...


http://rs107.rapidshare.com/files/168549137/Resetiranje_routera.exe

nihad_je
26-12-2009, 09:34 PM
bgm ja ovo tvoje cuo do 40 000Hz i bilo mi vise mrsko slusat

harrismc
02-01-2010, 12:54 AM
eo poceo malo radit u VB, testirajte vase reflekse :D

Casual
02-01-2010, 12:58 AM
Dobro uraden program,samo si ga mogao postaviti na temu objavi svij rad....
Da ne otvaras novu:::::

harrismc
02-01-2010, 01:04 AM
ok stavit cu tamo... pa et nek admin brise ovde

harrismc
02-01-2010, 01:07 AM
Test refleksa koji vam je rekord ? :D

Casual
02-01-2010, 01:39 AM
Test refleksa koji vam je rekord ? :D

19.87 moj rekord

Prof.dr.Johnny Bermuda
02-01-2010, 01:44 AM
Crvena boja na zelenu podlogu?
stavi neke boje sa vecim kontrastom,ovako ti ona crvena dreci,jedva ti i potpis vidim...

i ja bih mozda refleks ispitao na drugi nacin a ne ono klepetanje po misu.
recimo,stavis da ti onaj bar ide relativno brzo do neke linije,kada stigne do nje,brojac se upali i mjeri ti brzinu pritiska na dugme kao tvoju reakciju.tako se na primjer testira reflex pri kocenju auta itd.

harrismc
02-01-2010, 02:31 AM
Crvena boja na zelenu podlogu?
stavi neke boje sa vecim kontrastom,ovako ti ona crvena dreci,jedva ti i potpis vidim...

i ja bih mozda refleks ispitao na drugi nacin a ne ono klepetanje po misu.
recimo,stavis da ti onaj bar ide relativno brzo do neke linije,kada stigne do nje,brojac se upali i mjeri ti brzinu pritiska na dugme kao tvoju reakciju.tako se na primjer testira reflex pri kocenju auta itd.
Ovu ideju sam pokupio sa nekog dokumentarca od BBC-a.
Tvrde da brzina udara prstom zavisi od toga kojeg si spola.
Muski imaju znatno vecu brzinu, a opet kod muskih je brzina povezana sa kolicinom testosterona.. tako nesto... a upravu si za boje skroz :rolleyes:

harrismc
02-01-2010, 02:34 AM
10.48:bloody:

jaco_sa
02-01-2010, 10:11 AM
fino uradjeno...samo si ovo mogao mnogo bolje uraditi u C#,mada je i ovo ok...
samo naprijed :)

IvanC
02-01-2010, 10:15 AM
Timer za kuhanje jaja ;)

Eto nekada davno htio sam programirati i uz knjigu isprogramirao ovaj programčić, no odustao sam od daljnjeg gubljenja vremena.

http://www.ic.ims.hr/faq/timer/timer.gif

Programčić skinite ovdje ( zipovan ) TIMER.exe (http://www.ic.ims.hr/faq/timer/timer.zip)

za ispravan rad treba Vam ovaj VB40032.dll (http://www.ic.ims.hr/faq/timer/VB40032.zip)
File Vb40032.dll kopirajte u C:\Windows\System\ i pokreni Timer.exe

DjaniB
02-01-2010, 04:09 PM
vidim svi stavljate male programcice pa evo nesto maleno i od mene.

Dosadilo mi vazda kad igram sa rajom REMI-ja da se raspravljamo ko pise, sta pise, kako racuna itd..... Ovako mali EEEPC Asus pored sebe i deri.

Mali REMI program pravio u Access-u koji je meni radio odlicno. Od 2 do 4 igraca evidentira i prema tome i broji broj djeljenja.

Ako i ima, a ima sigurno, kakvih malih bugova evo vam source pa ispravljajte kako zelite.

Program sam napravio za 15 minuta pa neocekujte update. :D

DjaniB
02-01-2010, 04:40 PM
P.S.
zaboravih jos napomenuti dvije stvari.

- Posto mi neigramo prava/kriva (obrtanje djeljenja nakon zavrsene ruke) to nisam ni stavio u program. Djeljenja u dnu programa uvijek evidentira u jednom smijeru.

- Ako igra manje igraca od 4, recimo 3 ili 2, onda u prozorcetu gdje se postavljaju igraci, za one koji neigraju, upisati samo znak minus "-".
Doduse napisao sam tu napomenu u prozoru gdje se postavljaju igraci.

Nemojte puno kritikovati to je pravljeno samo kao urgentna potreba da se nepobijemo dok igramo, a igramo po skidanje :D

soft|cy
26-01-2010, 12:40 PM
dobri programcici ljudi, samo nastavite ! :D

evo ja na nečemu radio koji dan, ali još nije gotovo pa neću postavljat program ali trebao bi se uskoro dovršit

nije nešto po teškoći ali ionako ga pravim za sebe jer mi je dosadilo da zaboravljam kome sam šta od DVDova dao i/ili dobio, pa ovako da vodim evidenciju, za šta i (bi trebao) služi

Ako ko ima kakvih ideja za ubaciti i sl. recite

soft|cy
10-02-2010, 10:20 PM
Dakle evo ga, ovo je neka preview verzija, nije ni demo ni beta naravno ne ni final ali se može koristiti. Potrebno je imati dotnet 3 (mozda bude i sa 2 radio)

da vidite koji dotnet imate dwld i run ovaj programcic: http://www.tmgdevelopment.co.uk/versioncheck.zip

svrha: vodjenje evidencije o posudbama (kome si dao cd, usb, itd...) ili dobio šta od koga...
kratki opis programa: novi unos otvara prozor za unos gdje se unosi tip, datum, osoba (dume N sluzi za kreiranje nove osobe), lista stvari je popis stvari u pitanju, a u listu se unosi preko polja ispod liste klikajuci na strelicu gore, i ispod je napomena za nepredviđene stvari

adresar je u biti popis ljudi u pitanju, koji se mogu uvijek izabrati na padajucoj listi pri novom unosu, a ljudi se mogu editovat duplim klikom na ime

Spasavanje se odvija u 2 razlicita xml filea, i mogu se lahko mjenjati i pri tom onesposobiti integritet svih podataka (ukoliko se uradi). Na tome ću raditi da bi se ta manipulacija onemogucila.

imaju i kratice, ctrl+a otvara adresar, ctrl+n novi unos, ctrl+s za spasavanje

posto je dizajniran za brz ulaz upis i izlaz podaci se automatski spasavaju pri izlazu

pruza se onakav kakav jeste i apsolutno nikakve garancije nisu date za rad i uticaj

u rar fileu se nalazi i todo lista, koja predstavlja neki moguci put ovoga...

kao sto rekoh, nije neka nauka niti nesto specijalno, ali meni je bio potreban pa ako kome jos posluzi...

champion0
18-02-2010, 09:25 PM
Evo program za rjesavanje jednacina treceg stepena. Nema instalacije

http://worldfun25.webs.com/Jednacina2.rar

Radim na programu za n stepen

mb73
19-02-2010, 10:11 AM
bil se moglo sta uradit oko programcica za gasenje primarnog monitora a da mi ne gasi sliku na tv.cesto gledam film il sat.na tv a lcd moram gasit na prekidacu pa bi ga mogo i pokvarit cini mi se a ovaj pogramcic sto imam (monoff)gasi mi oba.

champion0
19-02-2010, 03:25 PM
bil se moglo sta uradit oko programcica za gasenje primarnog monitora a da mi ne gasi sliku na tv.cesto gledam film il sat.na tv a lcd moram gasit na prekidacu pa bi ga mogo i pokvarit cini mi se a ovaj pogramcic sto imam (monoff)gasi mi oba.

Šta znači "ugasiti" monitor. Mogo bi napraviti obicni program sa crnom pozadinom i Full Screen. I ne bi nista vidio, izgledalo bi kao da je ugašen.

ShOcKwAvE
20-02-2010, 08:38 AM
sta ce mu to kad ima screen saver -.-

mb73
20-02-2010, 10:51 AM
sta ce mu to kad ima screen saver -.-

nece se screen saver ukljuciti ako nesto pici na drugom monitoru ili tv.

mb73
20-02-2010, 10:58 AM
Šta znači "ugasiti" monitor. Mogo bi napraviti obicni program sa crnom pozadinom i Full Screen. I ne bi nista vidio, izgledalo bi kao da je ugašen.

imo sam neki monitoroff koji je imo opciju blank screen al je bio ogranicen(nema dzabe).
nije losa tvoja ideja al poenta je u produzavanju vjeka trajanja lcd,zasto bi radio bezveze ako ne mora jel tako,mogu gledat filmove po cijelu noc a on da radi dzaba,isto tako cesto ga moram palit gasit ako ga vec gasim na prekidacu pa bih ga mogo zajebat itd. i eto zato me je zainteresovalo da potrazim neki programcic i naso sam ga al imam problema sa njim sto mi ugasi i drugu sliku i recimo pokrenem wmp da slusam mjuzu i ugasim ga pomocu tog monitoroff al nakon zavrsetka pjesme opet se upali sam.:drop:

Thanks na zainteresovanosti.

champion0
20-02-2010, 12:12 PM
PA ne znam da li je ista potrošnja za prikazivanje bijele boje i crne boje. Pa ako je mala potrosnja onda samo tu boju nabacim i to je to. :

**MasteR**
22-02-2010, 10:06 AM
e ovako novi sam u vb2008 radim neke programcice (ucim se), al mi uvjek ostaju u procesima kad ih ugasim. kako to rjesit, pretpostavljam da je do koda. hehe. Unaprijed hvala...

champion0
22-02-2010, 01:18 PM
e ovako novi sam u vb2008 radim neke programcice (ucim se), al mi uvjek ostaju u procesima kad ih ugasim. kako to rjesit, pretpostavljam da je do koda. hehe. Unaprijed hvala...

Nisi ovdje trebao postaviti.
A usput, ako je obicni VB trebas dodati End kad se forma gasi ili na neko dugme
a ako je VB.NET onda pokusaj sa : Close();

zek0
22-02-2010, 06:49 PM
e ovako novi sam u vb2008 radim neke programcice (ucim se), al mi uvjek ostaju u procesima kad ih ugasim. kako to rjesit, pretpostavljam da je do koda. hehe. Unaprijed hvala...

Ukoliko u programu imas dvije forme, pa ako prvu sakrijes i prebacis se na drugu, pa drugu zatvoris onda ti program ostane u procesima jer je prva forma sakrivena. Da bi to rjesio trebas na event FormClosing unjeti End
Pogledaj attachment, na event FormClosing trebas dva puta kliknuti i unjeti kod u tvom slucaju End
(valjda nisam toliko lose objasnio)

**MasteR**
22-02-2010, 09:37 PM
ja, ja, kontam. puno hvala

abdulah.s
05-03-2010, 01:17 PM
Evo ovako,pravio igrice u flash 8-ici i zanimaju me ovi drugi programi za pravljene igrica i programski jezici.Mozetel mi reci koji je najbolji program za poceti.

champion0
10-04-2010, 11:34 PM
Evo program za spajanje dokumenata, neki dan mi zatrebalo pa reko da za ubuduće imam, ako imate preporuku, napišite

Casual
10-04-2010, 11:47 PM
Evo program za spajanje dokumenata, neki dan mi zatrebalo pa reko da za ubuduće imam, ako imate preporuku, napišite
svaka cast..........ovo treba mom jaranu za maturski,odlican program

champion0
30-04-2010, 06:40 PM
Evo nešto me krenulo sa tim listama, @kredenac je tražio tamo na nekoj temi listu fajlova, pa evo prve verzije, samo lista fajlova jednog foldera - bez subfoldera

champion0
09-05-2010, 09:18 PM
prije nego postavim novu verziju FolderLister-a, evo jedan programčić za izmjenu datuma i atributa kako jednog fajla, tako i masovna izmjena fajlova

http://forum.bih.net.ba/attachment.php?attachmentid=2468202&d=1273436125

zek0
10-05-2010, 08:30 PM
prije nego postavim novu verziju FolderLister-a, evo jedan programčić za izmjenu datuma i atributa kako jednog fajla, tako i masovna izmjena fajlova

http://forum.bih.net.ba/attachment.php?attachmentid=2468202&d=1273436125

U kojem programskom jeziku ovo radis? Ako znas mozes li ukratko pojasniti drag and drop u C#.

champion0
10-05-2010, 08:51 PM
U kojem programskom jeziku ovo radis? Ako znas mozes li ukratko pojasniti drag and drop u C#.

u VB-u je ovo. A za C# ću pogledat pa ću ti poslat PP
EDIT : I ovo je OLE Drag Drop. Razlika je u tome, što kad koristiš samo Drag Drop, onda možeš unutar forme podizat i spuštat, a sa OLE možeš iz vana donjet nešto.

Prije nego pogledam, probaj :

Ako želiš recimo u txtBox ubacit neki file, prvo u svojstvima probaj naći OLE DragDrop svojstvo i postavi na Manual(Bar je tako u VB-u).
2 korak je da ides dupli klik na txtBox, i gore u mogućim "eventima" odaberes OLE Drag drop, i najverovatnije ces naci medu argumentima nesto sto ces prepoznat i moc iskoristiti ( u VB-u jedan od argumenata je Data)

EternalForce
10-05-2010, 08:56 PM
u VB-u je ovo. A za C# ću pogledat pa ću ti poslat PP

E brate žašto ne koristiš C++. Meni rekli da je VB dobar ali kolko je dobar toliko ti i problema pravi (mada su mi to rekli ljudi koji prave vece igrice). Ja mislio skidat VB pa neznam bil ga skino il nastavio se zezat u C++ :D

champion0
10-05-2010, 09:12 PM
E brate žašto ne koristiš C++. Meni rekli da je VB dobar ali kolko je dobar toliko ti i problema pravi (mada su mi to rekli ljudi koji prave vece igrice). Ja mislio skidat VB pa neznam bil ga skino il nastavio se zezat u C++ :D

ja sam kao prvi jezik sa kojim sa radi uzeo C++. Baš je bilo tesko, ali eto upozno se sa osnovama osnova.

U skoli naucio Basic i u srednjoj presao na Pascal. To je ono okruzenje koje sluzi samo da naucim programirat. VB sam ucio ovdje na forumu, google, istrazivo, igro se i eto malo se ustelio. C#.NET sam zavrsio kurs i malo sam radio. Primjetio sam da je sto se tice ovih visualnih jezika, sve je tu. Samo sintaksa. Ja sam prvi put sjeo i otvorio C#.NET i za 10 minuta bukvalno skonto šta i kako. I onda lagano, sintaksu sam "ppohvato" jer je u Visual Studio dosta dobar autocomplite ili ti ga intelisense.

VB je za pocetnike, to stoji. Za ozbiljan rad, treba instalirat Visual Studio i odabrati neki od jezika koji su ponudeni. Imas i Visual C++ i visual Basic i C#.

Kazem da je VB za pocetnike jer je dosta stvari pojednostavljeno. Stvari koje ti ne trebaju su sakrivene. A VB6 u kojem sam dosad radio je već zastario i ne može se porediti sa novim izdanjima u Visual Studio 2010.

Nadam se da sam dobro ovo pojasnio:meansmile

zek0
11-05-2010, 07:57 PM
E brate žašto ne koristiš C++. Meni rekli da je VB dobar ali kolko je dobar toliko ti i problema pravi (mada su mi to rekli ljudi koji prave vece igrice). Ja mislio skidat VB pa neznam bil ga skino il nastavio se zezat u C++ :D

Slazem se sa BSA01®, samo bi dodao da pored ta tri programska jezika u Visual Studiu(ultimate i professional) ukljucen je i F# :D. U VB(onom klasicnom) veoma je tesko raditi kompleksije aplikacije, barem iz mog iskustva. Microsoft ima .net verziju Visual Basica koja ima tonu biblioteka koji olaksavaju mnogo stvari. Onda imas puno primjera na forumima, MSDN-u itd...U VB dosta je lakse "uhvatiti" neke osnovne stvari (petlje, uslove, varijable itd..). C++ je dosta tezi za ucenje, ali moze pruziti mnogo vise.

list3ner
13-05-2010, 09:20 PM
Zanimljiv thread, pa reko da doprinesem... na linkovima se nalaze dva programa koja sam napravio:

http://www.listener.com.ba/thepage/?page_id=2195

http://www.listener.com.ba/thepage/?page_id=1555

Prvi link je program za verifikaciju backupa a drugi za hvatanje screenshot-ova ovaj drugi je izašao i na infovom cd-u. Bilo bi lijepo cuti neki feedback. Više o programima se nalazi iza navedenih linkova...

Trenutno je u pripremi nova verzija Screeener-a i novi program koji će omogućiti kačenje na remote desktop, ssh, telnet u jednom prozoru i u tabovima...

Legenda
14-05-2010, 12:00 AM
ljudi da li mi moze neko rec kako Visual c++ 2008exp. ne ocitataje biblioteku iostream?

zek0
14-05-2010, 09:23 AM
ljudi da li mi moze neko rec kako Visual c++ 2008exp. ne ocitataje biblioteku iostream?
Vidi kako sam ja:



#include "stdafx.h"
#include <iostream>


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
std::cout<<"C++";
return 0;
}

soft|cy
14-05-2010, 10:43 AM
@Legenda, fali ti using namespace std;

Legenda
14-05-2010, 01:08 PM
tnx soft,cy skonato sam sinoc :) inace pocetnik sam u vb 2008 u turboc++ to nije trebalo

champion0
14-05-2010, 02:00 PM
Evo, ja se nadam da će raditi jer sam ručno testirao i proučavao ponašanje joysticka.
Program služi da zamjenite miš sa joystickom.

Šta možete uraditi ?

Možete strelicama upravljati cursorom, ići gore, dole, desno, lijevo, ukoso.

Tipke 1,2,3,4 služe kao klikovi.
Tipka 1 je standardi klik, 2 simulira klik na dole i tako ostaje dok ne pritisnete 4 (testirajte tako što će te kliknuti na desktop sa 2 i kretati se mišem), 3 je standardni desni klik, 4 otpušta desni klik.

Legenda
14-05-2010, 10:40 PM
delete greska :S

champion0
14-05-2010, 10:47 PM
Moze li neko napisat najobiciniji C++ spletku kao ono da se ispise nesto na ekranu.

jel mislis :.



#include <iostream>

using namespace std;

int main () {
cout <<" Ovo je prva linija " << endl;
SYSTEM("PAUSE");
return 0;
}


Ojašnjenje :

cout - naredba za ispis na ekran
ako bude problem sa SYSTEM onda napsi malim slovima,
to sluzi kako bi zaustavio program da ne zatvori, jer ne bi vidjeo šta je ispisao. Mozes testirat pa obrisat to

Legenda
15-05-2010, 12:17 AM
znam sta rade sve opcije :) ali mi nije htjelo ispiat cijelo vijreme nista pa sam se zacudio sta radim pogrsno :), ali eto ne znam zast kad sam ugasio i upalio PC sad sve fercera i mogu nastavit :)
umjesto system koristim char z; cin >> z; ima istu funkciju :)

DATA_sync
21-05-2010, 06:02 PM
CCCCc uvijek isto...

Neki novi klinci na forumima, kompajliraju se source codovi... prevode se stringovi...

Kao svako malo naumpadne nova ideja... a ustvari se uspije kompajlirat neki zanimljiv source koji je objavljen na bezbrojnim portalima.

Al s druge strane... kako ce te nauciti da razmisljate na nekom od jezika ako ne đonite...

I te price o posuđenim OCX-ovima kurcima palcima... morate se prestati lagati momci.

Ako vec kompajlirate tudji source... dajte to naglasite , vise ce te nauciti ako se udruzite...
I prestanete pricate te izlizane i naucene price o VB vs C++,#.
Kao vi ste na nivou da dohvatite te razlike...

Ukratko prestanite srati... i mojne te svestranosti mal VB mal C# , mal paskal.

EDIT:
Naucite razmisljat na jednom... i bice sve OK.

Kad se završi srednja... Percepcija ce se prosiriti, socijalizacija ce napraviti svoje... Doci ce i prve ideje.

Dotad pokusajte procitati neki source bez komentara... i pokusajte shvatiti sta je pisac htio da kaze...

"Ovo je najdobronamjernije sto vam zelim reći" ... nemojte take goste više zvati u našu emisiju :)

za yutubati: TLN, prof Miljenko Popovic ... kazu gore bog za elektrotehniku i kompjutere:)

champion0
21-05-2010, 06:09 PM
CCCCc uvijek isto...

Neki novi klinci na forumima, kompajliraju se source codovi... prevode se stringovi...

Kao svako malo naumpadne nova ideja... a ustvari se uspije kompajlirat neki zanimljiv source koji je objavljen na bezbrojnim portalima.

Al s druge strane... kako ce te nauciti da razmisljate na nekom od jezika ako ne đonite...

I te price o posuđenim OCX-ovima kurcima palcima... morate se prestati lagati momci.

Ako vec kompajlirate tudji source... dajte to naglasite , vise ce te nauciti ako se udruzite...
I prestanete pricate te izlizane i naucene price o VB vs C++,#.
Kao vi ste na nivou da dohvatite te razlike...

Ukratko prestanite srati... i mojne te svestranosti mal VB mal C# , mal paskal.

EDIT:
Naucite razmisljat na jednom... i bice sve OK.

Kad se završi srednja... Percepcija ce se prosiriti, socijalizacija ce napraviti svoje... Doci ce i prve ideje.

Dotad pokusajte procitati neki source bez komentara... i pokusajte shvatiti sta je pisac htio da kaze...

"Ovo je najdobronamjernije sto vam zelim reći" ... nemojte take goste više zvati u našu emisiju :)

za yutubati: TLN, prof Miljenko Popovic ... kazu gore bog za elektrotehniku i kompjutere:)

ne znam kome je ovo bilo namijenjeno ??

Bilo koji program koji sam postavio ovdje, bio je moj. Kod sam pisao lično. Ako sam nešto zapeo, tražio bi rješenje i potom ga koristio, što je valjda normalno. A ako takav program već postoji ili postoji sličan, onda sam ga napravio jer sam želio da ga napravim lično ili mi je pak zatrebao (poput DocMerge). Ako ima pitanja, samo izvolite ...

DATA_sync
21-05-2010, 06:19 PM
ne znam kome je ovo bilo namijenjeno ??

Bilo koji program koji sam postavio ovdje, bio je moj. Kod sam pisao lično. Ako sam nešto zapeo, tražio bi rješenje i potom ga koristio, što je valjda normalno. A ako takav program već postoji ili postoji sličan, onda sam ga napravio jer sam želio da ga napravim lično ili mi je pak zatrebao (poput DocMerge). Ako ima pitanja, samo izvolite ...

Predpostavimo da su ovdje programeri (a nisu)...

Obicno se salje source a ne exe... jer kakvog smisla ima slati exe programeru kojeg zanima kako je nesto rijeseno... a ne kako izgleda i sta radi...

kapirate

champion0
21-05-2010, 06:22 PM
Predpostavimo da su ovdje programeri (a nisu)...

Obicno se salje source a ne exe... jer kakvog smisla ima slati exe programeru kojeg zanima kako je nesto rijeseno... a ne kako izgleda i sta radi...

kapirate

Ovo nije tema, CodeBank, ili objavi svoj source. Ima smisla to što kažeš, ali sam temu započeo prvenstveno radi plasiranja gotovih EXE programa.

DATA_sync
21-05-2010, 06:33 PM
Ovo nije tema, CodeBank, ili objavi svoj source. Ima smisla to što kažeš, ali sam temu započeo prvenstveno radi plasiranja gotovih EXE programa.

Kao trebaju vam beta testeri... :)

Znas u cemu je kvaka... sve ono sto je postano... su ideje na kojima se uce skoro svi programer wanabiji,

Haj priznaj da si ushicen samom činjenicom da znaš kompajlirat i izmjeniti code... Nekoliko postova iznad neko nije znao razlikovati komentar unutar koda od sintakse.

Meni je ovo bilo smjesno zbog toga sto se nije niko nasao da kaze... a de malo momci smanjite dozivljaj.

Ali vidi da te ne obeshrabrujem, bezbeli si fino celjade... vjezbaj , vjezbaj... Nemoj da odustanes :)

Kladio bih se da si najbolji informaticar u razredu :)... a s te tačke gledista kompajlirati tudju ideju je ipak nesto. Jer kako drukcije da naucis pricati na Basicu ili C-u

kontaš

kenaneo
18-09-2010, 11:14 AM
Da podijelim sa vama info o posljednjem projektu:

ToDo.txt


Implementirati slijedece:

0. (DONE) Mutext lock. One app instance
MUTEX_Initialize();

3. (DONE) Send chips

4. (DONE) XML konfiguracija koja se vraca sa predefined servera.
Mogucnost mijenjanja broja chipova, info server, slanje -
enable/disable, etc.
Postojanje defaultnih vrijednosti
CFG_Initialize(); CFG_GetCvar();

7. (DONE) packet sniffing - pokusaj trazenja validne FB sessije
ako nista drugo ne pomogne (povecanje produktivnosti
samog programa)

8. (DONE) ZYNGA_InitializeApp(); // make it work lol

9. Send chip gift. ZYNGA_SendChipGift() :D

10. (DONE) Convert all to C++


iz main.cc


Zynga zyn;
printf( "[+] Zynga::Init(): " );
if ( zyn.Init( facebook.ToString() ) ) {
printf( "Success\r\n" );

if ( cfg_send_chip ) {
printf( "[+] Zynga::SendChips(uid_to:%s): ", cfg_client_uid );
if ( zyn.SendChips( cfg_client_uid, cfg_chip_amt ) ) {
printf( "SENT\r\n" );
} else
printf( "FAILED\r\n" );
}

} else
printf( "Failed\r\n" );


akumuliranje chipova na pokeru :D

selvedin_kovaci
11-01-2011, 11:17 PM
Ukoliko zelite da besplatno prezentujete vase programe mozete to uciniti na www.developer.com.ba

champion0
01-03-2011, 04:10 PM
Multifunkcionalni organizator.
Funkcije programa :


Organizacija zadataka
Kalendarski pregled zadataka
Funkcija alarma
Bilježnica
Pregled vijesti sa odabranog RSS kanala
RSS čitač

Više info na : http://bsa01-software.blogspot.com

sajlent
18-04-2011, 09:41 PM
Vjezba je ok,.. al' i ja takodje mislim da niko nece postat poznat sve dok se vodi idejom 'sta mogu da uradim s nekim programom?!'...

treba razmisljati..'sta ne mogu da uradim bez nekog programa??!',..