PDA

Pogledajte punu verziju : Logosoft IPTV - Super TVDav0r
14-03-2009, 09:40 PM
Evo sad vidim logosoft krenuo sa IPTV.


Logosoft Super TV

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti naše postojeće i buduće korisnike da od 11. marta 2009. godine Logosoft d.o.o., prvi u Bosni i Hercegovini, počinje sa pružanjem usluga IP televizije pod nazivom SUPER TV.

SUPER TV je televizija nove generacije koja će u potpunosti izmjeniti Vaše dosadašnje poimanje televizije i kućne zabave uopšte.

Svjesni smo činjenice da domaćinstva postaju sve više digitalna sa novim tehnološkim razvojem. Kao i uvijek do sada, Logosoft ide korak dalje i korak ispred te po prvi put na našim prostorima predstavljamo uslugu SUPER TV - Televizije utemljene na IP-u.

Šta je SUPER TV?
SUPER TV predstavlja IP televiziju i, za razliku od postojećih oblika distribucije televizije, kao novinu uvodi široku interaktivnost i visoku personalizaciju televizijskih sadržaja. Atraktivnost SUPER TV-a ogleda se u mogućnosti uređivanja sopstvenog sadržaja i odabira niza korisnih dodatnih usluga.

Koliko ste samo puta pretraživali kanale sa Vašim daljinskim upravljačem i niste uspjeli da pronađete sadržaj koji odgovara Vašim potrebama?

Sa SUPER TV-om tome je došao kraj. Zakoračite u novi svijet digitalnog servisa i plaćajte za ono što uistinu želite da gledate!

SUPER TV je oblik IP televizije koja se bazira na xDSL tehnologiji. Kombinacijom naše optičke infrastrukture i Vaše postojeće telefonske parice dovodimo IPTV signal koji će Vam omogućiti kvalitetnu sliku koju do sada niste imali priliku vidjeti na Vašim tv prijemnicima.

Osnovne prednosti SUPER TV-a
Sa SUPER TV-om Vam nudimo niz dodatnih usluga, po čemu se naša ponuda u mnogo čemu razlikuje od trenutne ponude kablovske televizije:
Jedna od njih je EPG (Electronic Program Guide) koji predstavlja elektronski programski vodič pomoću kojeg imate kompletan uvid u raspored emitovanja određenog kanala, a osim početka i kraja emsija, filmova i serija, u većini slučajeva možete pročitati i sažetak onoga što Vas interesuje - tako na primjer za filmove imate uloge, režiju, trajanje, žanr i slično. Ova opcija Vam omogućava da na brz i efikasan način upravljate svojim vremenom tako što na jednom mjestu možete vidjeti emisije koje se prikazuju na više programa u isto vrijeme, u periodu od sat i 30 minuta. Ukoliko želite da saznate više informacija o tim emisijama....dovoljno je samo da ih označite! Posebna prednost se odnosi na domaće kanale koji također imaju EPG, što na analognoj televiziji do sada niste imali priliku vidjeti.

Uz EPG vezano je i snimanje programa, jedne od najboljih karakterstika SUPERTV-a. Naime, kada vidite nešto zanimljivo na EPG-u, a niste u mogućnosti da u vrijeme emitovanja budete ispred TV-a, jednostavno pritisnite na crvenu tpiku na daljinskom upravljaču dok je željeni sadržaj selektovan i SUPER TV će se pobrinuti da željeni sadržaj bude snimljen i Vama raspoloživ za gledanje kada god poželite.

Štedimo Vaše dragocijeno vrijeme tako što Vam nudimo i mogućnost da kreirate listu omiljenih kanala. Oni kanali kojima ste dodijelili status omiljenih će se prvi prikazivati pri uključivanju Vašeg TV-a. Kod SUPERTV-a su stvari krajnje pojednostavljene. U posebne grupe kanala smještate one koje najčesće gledate. U redovnom gledanju TV-a možete izabrati da Vam se prikazuju samo oni kanali iz grupe omiljenih, pa uobičajeno „šaltanje kanala“ može biti pošteđeno onoga što ne želite da vidite ni u trajanju od 0,5 sekundi, koliko traje prosječni interval potreban prosječnom TV gledaocu da pređe sa jednog na drugi kanal u već pomenutom „popodnevnom šaltanju kanala“.

Elektronska videoteka je samo još jedna u nizu pogodnosti zbog koje ćete se odlučiti za SUPER TV. Elektronska videoteka Vam omogućava da odaberete film koji želite da pogledate u udobnosti Vašeg doma bez odlaska do video kluba.

Svi filmovi su grupisani po žanrovima kojima pripadaju i po abecednom redu. Odabrani film je moguće pogledati više puta u naredna 24 sata. Videoteka se svakodnevno dopunjuje kako bismo Vam pružili beskonačan izvor zabave i kvalitetnog sadržaja. Pored svakog filma se nalaze njegovi osnovni podaci kao što su: cijena 24-satnog iznajmljivanja, scenarij, žanr, titlovanje, audio, rejtng, trajanje, kao i kratak opis sadržaja filma.

Pored navedenih prednosti SUPER TV Vam donosi i mogućnost uređivanja kanala gdje vršite raspoređivanje kanala po sopstvenom ukusu. Možete ih poredati po jezicima, sadržaju ili bilo kom drugom metodu koji Vam padne na pamet. Uređenje kanala krije još dvije korisne opcije. Svakom TV kanalu možete namjestiti maksimalnu glasnoću, kao i zaključati kanal.

Specifična karakteristika SUPER TV-a jeste i mogućnost zaključavanja kanala. Parental lock je usluga posebno pogodna za roditelje koji žele da djeci ograniče pristup kanalima sa neprikladnim sadržajem. Zaključavanje kanala se vrši ukucavanjem jedinstvenog PIN koda koji dobiva svaki korisnik. Na taj način sadržaj tih kanala je dostupan samo poznavaocu PIN koda.

Posebnost podnude se ogleda i u Mosaicu, koji će Vam na ekranu prikazati ukupno osam kanala, pa je lako odabrati ono što Vam se gleda. Kretanjem kursora po kanalima aktivirate i zvuk odabranog kanala, pa je izbor lakši. Na raspolaganju je nekoliko predefinisanih mosaica, no ponuda će se stalno dopunjavati.

Kakav je kvalitet slike?
SUPER TV kao izvor TV programa koristi satelitske DVB stremove, a do korisnika dolazi neizmjenjenji MPEG2 signal koji koriste i satelitske TV stanice. Do korisnika dolazi slika u onom obliku u kojem je TV stanice i emituju, pa je kvalitet najbolji mogući. To znači da nema nikakve degredacije video i audio signala. Pored odlične kvalitete slike, korisnicima su na raspolaganju i dodatne pogodnosti koje dolaze direktno od kreatora TV programa. To uključuje teletekst, izbor audio streama, izbor titlova... Ova osobina SUPER TV-a će posebno doći do izražaja u jednoj od narednih faza razvoja kada se planira uključivanje i HD (High Definition) kanala u ponudu.

Koji korisnici će biti u mogućnosti koristiti SUPER TV uslugu?
Za prijem SUPER TV usluge neophodno je da korisnik bude u zoni pokrivenosti Logosoft xDSL usluge. Područje pokrivenosti xDSL mreže se svakodnevno širi, za sad je usluga dostupna na području Novog Sarajeva, a vrlo brzo, krećemo na Novi Grad i ostale sarajevske općine.

Šta je potrebno za SUPER TV?
Pored xDSL Internet konekcije od dodatne opreme potreban Vam je xDSL modem (koji imaju svi korisnici Logosoft xDSL usluga) te STB ( Set Top Box) uređaj. Set Top Box je uređaj sličan receiveru koji se spaja na televizor i xDSL modem. Zadužen je za dekodiranje signala koji dolaze putem xDSL veze i njihovo transformisanje u zvuk i sliku koji se prikazuju na Vašem televizoru. Upravljanje STB-om vršite putem daljinskog upravljača. STB uređaj možete kupiti od Logosofta, ili iznajmiti.

Koji se kanali mogu pratiti u ponudi SUPER TV-a?
SUPER TV u svojoj trenutnoj ponudi ima 32 kanala, obzirom da je sam proces regulisanja autorskih prava poprilično spor za IPTV distribuciju. No ubrzo planiramo da povećamo ovaj broj i posebno naglašavamo da limita u broju kanala nema. Možemo ponuditi 500, 1000 kanala, koliko god je neophodno, kako bismo našim korisnicima ponudili sadržajniji tv program. Infrastruktura je spremna, tako da ćemo korisnicima vrlo brzo moći ponuditi izbor koji će biti puno bolji od nego koji je trenutno dostupan.

Cijena usluge
Cijena mjesečne pretplate za SUPER TV iznosi 25,00 KM + PDV (oko 13 EUR + PDV). Cijena najma STB uređaja iznosi 12,00 KM (oko 6 EUR), dok isti možete kupiti za 280,00 KM + PDV (oko 140 EUR + PDV). Za korisnike koji se odluče za kupovinu STB uređaja nudimo posebnu akciju - prva pretplata za SUPER TV potpuno besplatno!

Lista trenutno dostupnih kanala u ponudi SUPER TV-a:

1. BHT
2. FTV
3. TV Hayat
4. PINK BH
5. BN televizija
6. DM SAT
7. Balkanica TV
8. OBN
9. RTS 1
10. RTS 2
11. B92
12. B92info
13. Al Jazeera
14. Al Jazeera English Channel
15. World fashion
16. RTR Planeta
17. RTR News
18. Russia Today
19. Deutsche Welle
20. Dorcel TV
21. Eurosport
22. Eurosport 2
23. Eurosport news
24. National Geografic
25. National Geografic Music
26. National Geografic Wild
27. Baby TV
28. Mreža Plus
29. Sky News
30. Free-X-TV
31. Free-X-TV 2
32. X-Dream TV


Ponuda je OCAJ! Nema HRT-a, Nove ni Discovery kanala, a ni pola domacih. Cijene ne znam, pa ako neko zna neka napise.

Stryker
14-03-2009, 09:56 PM
"Infrastruktura je spremna, tako da ćemo korisnicima vrlo brzo moći ponuditi izbor koji će biti puno bolji od nego koji je trenutno dostupan"

Bit će ih valjda još.

tondal
15-03-2009, 12:10 AM
Jedan veliki MINUS je sto ce se naplacivat filmovi koji se gledaju u njihovoj "videoteci"...

Sarajlija.ba
15-03-2009, 01:07 AM
Ne isplati se ovo preskupi su:opleti:

Dav0r
15-03-2009, 09:41 AM
Svi u svijetu daju receiver gratis na koristenje dok si pretplatnik, a ovi nasi ga naplacuju...

ahmetovic.sa
15-03-2009, 10:28 AM
slažem se sa kolegama gore ,da naravno da je skupo i kad se sve sabere jako skup sport i nije za široke mase nego za samo odabrane.
kod nas je slučaj da se sve puše na viši nivo a u stvari oni nude nama nešto što se u svijetu a da ne kažem kod naših susjeda koristi već odavno i nije đžabe sigurno
oni već dugo koriste reklame kako bi privukli što veći broj korisnika- tri mjeseca za kunu jednu jedinu ,što dovoljno govori o tome da za sigurno ni kod njih nije toliko zastupljeno koliko su očekaivali..............kako bi nakon tri mjeseca pretplatnici plaćali 66kn-99kn pa sami si proračunajte koliko je to km.

to bi gore bio osnovni paket a gdje su dodatni paketi i koliko će biti njihova cijena buddete vidjeli.
ostaje vam da se sami uvijerite a prije toga pogledajte http://www.tportal.hr/maxtv

malo pogledate i samo kad bi bilo pola od ovog što u hrvatskoj ima i naravno sa cijenom u pola bilo bi skupo....
naravno da ima onih koji to sebi mogu priuštiti..ministri i ostali iz višeg sloja.

kad se pogleda koliko im je trebalo da ubace kartice od 5km za ultru a da ne spominjem promjenu asdl paketa i što je još sramotnije za telekom da su mogli i paket od 1gb poboljšati ne moram ni spominjati.

molim da pročitate i danite svoj sud o ovom tekstu i mišljenju molim.
pozz svima

raizer
15-03-2009, 03:21 PM
Jedan veliki MINUS je sto ce se naplacivat filmovi koji se gledaju u njihovoj "videoteci"...

Video on demand, sasvim normalna pojava.


Ponuda je OCAJ! Nema HRT-a, Nove ni Discovery kanala, a ni pola domacih. Cijene ne znam, pa ako neko zna neka napise.


Iz tvog posta:


Koji se kanali mogu pratiti u ponudi SUPER TV-a?
SUPER TV u svojoj trenutnoj ponudi ima 32 kanala, obzirom da je sam proces regulisanja autorskih prava poprilično spor za IPTV distribuciju. No ubrzo planiramo da povećamo ovaj broj i posebno naglašavamo da limita u broju kanala nema. Možemo ponuditi 500, 1000 kanala, koliko god je neophodno, kako bismo našim korisnicima ponudili sadržajniji tv program. Infrastruktura je spremna, tako da ćemo korisnicima vrlo brzo moći ponuditi izbor koji će biti puno bolji od nego koji je trenutno dostupan.

Cijena usluge
Cijena mjesečne pretplate za SUPER TV iznosi 25,00 KM + PDV (oko 13 EUR + PDV). Cijena najma STB uređaja iznosi 12,00 KM (oko 6 EUR), dok isti možete kupiti za 280,00 KM + PDV (oko 140 EUR + PDV). Za korisnike koji se odluče za kupovinu STB uređaja nudimo posebnu akciju - prva pretplata za SUPER TV potpuno besplatno!

*Ledeni*
15-03-2009, 09:59 PM
Bez mene.:rolling:

ahmetovic.sa
16-03-2009, 08:03 PM
Bez mene.:rolling:

možda je to njima zaista jednostavno reći da je to sve super i sve pet ali cijena je užas i da u gore navedene kanale dodate novih 50 ili 100 cijena je užas za naš standard.


naravno bez mene drugari poštovani
:poke:

Dav0r
16-03-2009, 08:18 PM
Realno, takvu uslugu IPTV ne mozes nigdje u svijetu dobiti za nizu cijenu. Sad druga je stvar standard ali cijena je manje-vise OK. Pitanje je kakav je kvalitet usluge, ponuda kanala itd. Ja razmisljam uzeti ali cekam sta ce ponuditi BHT. U Logosoft nemam bas povjerenja.

.{BH}
17-03-2009, 04:36 PM
Realno, takvu uslugu IPTV ne mozes nigdje u svijetu dobiti za nizu cijenu. Sad druga je stvar standard ali cijena je manje-vise OK. Pitanje je kakav je kvalitet usluge, ponuda kanala itd. Ja razmisljam uzeti ali cekam sta ce ponuditi BHT. U Logosoft nemam bas povjerenja.


U pravu si , za vise cijene vani dobijas : HD signal videoteke ( u koju je obicno ukljuceno tuce besplatnih novih filmova mjesecno , a vecina su potpuno besplatni) , HD signal svih kanala koji emituju HD , 1000 kanala , playstation ili mobitel ili laptop ako se pretplatis u mjesecu akcije , besplatan internet , telefon itd itd.

Znaci budimo realni , kablovska je 5-10 KM. Ja ovdje , osim free-x tv-a koji je da se razumijemo besplatan kanal , ne vidim niti jedan realno gledan kanal koji nema na nasim kablovskim televizijama , a niti ima regionalnih kanala (rtl , hrt , nova itd).

Za nesto ovako nerealno je ocekivati 30+km (cijena i pdv) i jos da dobiju 280 km za reciever. Malo sutra.

Dav0r
17-03-2009, 05:31 PM
U pravu si , za vise cijene vani dobijas : HD signal videoteke ( u koju je obicno ukljuceno tuce besplatnih novih filmova mjesecno , a vecina su potpuno besplatni) , HD signal svih kanala koji emituju HD , 1000 kanala , playstation ili mobitel ili laptop ako se pretplatis u mjesecu akcije , besplatan internet , telefon itd itd.

Znaci budimo realni , kablovska je 5-10 KM. Ja ovdje , osim free-x tv-a koji je da se razumijemo besplatan kanal , ne vidim niti jedan realno gledan kanal koji nema na nasim kablovskim televizijama , a niti ima regionalnih kanala (rtl , hrt , nova itd).

Za nesto ovako nerealno je ocekivati 30+km (cijena i pdv) i jos da dobiju 280 km za reciever. Malo sutra.


Nisi u pravu. Na zapadu se HD paketi naplacuju posebno oko 15 eura. Osnovni paket je otprilike oko 20 eura ali tu i nisu neki kanali, a za dodatne pakete treba izdvojiti oko 8 eura po paketu pa sad ti vidi.

Sto se tice onoga all in one TV,telefon i Internet, tu niti dobijes dobar tv paket niti zadovoljavajuce brzine interneta a za telefon ne znam tarife. To za videoteku si u pravu. Na zapadu je mnogo bolji izbor filmova. Gledao sam, Premiere Direkt i Tequila naplacuju 2 eura za film ili neki VOD event (sport,koncerti itd).

Pogledaj web stranice vodecih evropskih Pay TV servisa pa vidi cijene.

begolini
17-03-2009, 06:56 PM
Nisi u pravu. Na zapadu se HD paketi naplacuju posebno oko 15 eura. Osnovni paket je otprilike oko 20 eura ali tu i nisu neki kanali, a za dodatne pakete treba izdvojiti oko 8 eura po paketu pa sad ti vidi.

Sto se tice onoga all in one TV,telefon i Internet, tu niti dobijes dobar tv paket niti zadovoljavajuce brzine interneta a za telefon ne znam tarife. To za videoteku si u pravu. Na zapadu je mnogo bolji izbor filmova. Gledao sam, Premiere Direkt i Tequila naplacuju 2 eura za film ili neki VOD event (sport,koncerti itd).

Pogledaj web stranice vodecih evropskih Pay TV servisa pa vidi cijene.

Dobro ti Davore promovises ovo sa Logosoftom,vjerovatno ces imati nesto od ovog.Nisi nimalo fer sa ovim izjavama.Pogledaj samo nas standard(BOSANSKI)Skupi su i ovi kablovski op.jer nude lose kanale,a i ovo od Logosofta nista nije puno bolje sa ponudom osim mozda kvaliteta slike ,a i to je upitno kako ce to sve ici.Mogu reci da je ovo P R E S K U P O....RAJA OTVORITE OCI..........

Dav0r
17-03-2009, 07:05 PM
Dobro ti Davore promovises ovo sa Logosoftom,vjerovatno ces imati nesto od ovog.Nisi nimalo fer sa ovim izjavama.Pogledaj samo nas standard(BOSANSKI)Skupi su i ovi kablovski op.jer nude lose kanale,a i ovo od Logosofta nista nije puno bolje sa ponudom osim mozda kvaliteta slike ,a i to je upitno kako ce to sve ici.Mogu reci da je ovo P R E S K U P O....RAJA OTVORITE OCI..........

Ja drug nemam nista od toga niti bih ikada promovisao Logosoft. Razocarao sam se sa svim njihovim uslugama koje sam probao i to sam u par navrata ovdje na forumu i rekao. Ja sam samo rekao da nigdje nemas IPTV za recimo 5 eura mjesecno. Sto se kanala tice, mi ovdje nukada necemo imati kvalitetne kanale kao recimo u EU. Necemo imati ni sci-fi channel ni druge atraktivne kanale. Niko to kod nas nece ponuditi niti za 1000 KM jer nemaju licencu za iste. Ako neko ocekuje IPTV za 10 KM, to je nerealno.

ahmetovic.sa
17-03-2009, 07:28 PM
pročitaj tekst kao neko drugi i pokušaj ga razumijeti kao neko od članova koji su se uključili u ovu raspravu i vidjećeš da je tvoje izlaganje malo više ...kako da kažem naginje na iptv kao da je to tvoje ili nekog tvog.
nije nikakav problem i da je ovaj čitav projekat tvoj ...samo je nekako ne realno da je cijena tako visoka.
kada govoriš o kvaliteti ,kvaliteta je upitna????porediti ovu vrstu usluge nije potrebno a da sam protiv nje .. nisam ,samo jednostavno mi nemamo para (a govorim za šire mase)za takvo nešto.sigurno da je lijepo imati to u svojoj kući i imati nadohvat ruke mnoge stvari.
paket kanala je upitan i proširio ga sa novim jako je upitan sa kojim i čijim kanalima a da ne spominjem.
na ovu se temu neću više javljati ,nego nam ostaje da vidimo šta će se dešavati......
digital sat.rec.
pozzz
:explosive:

mrrki1
18-03-2009, 12:32 PM
dok ima signala na digitalnj ništa netreba experimentisati,treba pričekati da se to uhoda .biće ponuda.polako digi još radi

PiTaR
18-03-2009, 04:24 PM
e bash bi zelio da vidim tu BUDALETINU koja ce ovo sebi uvest, odmah bi mu platio smještaj u "duševnoj" klinici po želji, i to za najmanje godinu dana unaprijed:smurf::smurf::smurf:

amko81
18-03-2009, 08:13 PM
osim free-x tv-a koji je da se razumijemo besplatan kanal

free-x tv nije besplatan!! odkud ti to? nema nijednog hardcore porno kanala a da je besplatan.

enko.v
18-03-2009, 08:15 PM
ma neam brasna ukuci jos da to placam :nargila:

Bokki
19-03-2009, 11:10 AM
free-x tv nije besplatan!! odkud ti to? nema nijednog hardcore porno kanala a da je besplatan.

Ma naravno da nema, vidis da raja lupaju bezveze tek toliko da nesto kazu. Ako neko gleda preko CS ne znaci da je kanal besplatan.