PDA

Pogledajte punu verziju : MojaTV Wi-Fi ?



United
31-03-2010, 09:58 AM
Pozdrav,

imam ovu BHT uslugu MojaTV već mjesec dana i nemam primjedbi. Ali za tih mjesec dana još nisam uspio se preko mobitela ( Nokia N96 ) konektovati na wireless signal što mi pušta onaj Billion pa da surfam preko moba ...

I ovdje sam štim'o http://192.168.1.254/, stavljao passworde, skidao, mjenjao ime mreže al' ništa ...

Evo kako ja to uradim, odem na connection manager na mobu, pa na wlan i kad mi pronađe ovu mrežu od Billiona onda je definiram je za npr. WAP servise. Onda odem u web browser i odaberem npr. BHT WAP i kada me pita kako da se konektuje ( tj. preko koje ap ), ja odaberem search for wlan, i zatim onu mrežu od Billiona. Onda ono "loadira" al' ništa se ne dešaje, nit pokazuje stranicu ništa :S

Zahvalan sam svakome ko pomogne :)

btw. da napomenem da kad sam na laptopu skenir'o, ništa nije naš'o :S

Kakanjac3
31-03-2010, 10:21 AM
Malo sam ti citao ovo i nesto mi nije jasno.Kako si uspio(ako ti je novi modem) da ostvaris wirless mrezu ako ti je na modem prikacena moja tv i telefon i net.Jer se automatski svaka wirles mreza prekida,a to sto na laptopu nisi mogao da nadzes mrezu je razlog jer i nema wirles mreze:pop:

United
31-03-2010, 10:24 AM
Malo sam ti citao ovo i nesto mi nije jasno.Kako si uspio(ako ti je novi modem) da ostvaris wirless mrezu ako ti je na modem prikacena moja tv i telefon i net.Jer se automatski svaka wirles mreza prekida,a to sto na laptopu nisi mogao da nadzes mrezu je razlog jer i nema wirles mreze:pop:

Kako nema, čiji ja onda signal kupim :r

I čiko iz BHT mi je rek'o kad je bio ovdje, da se može wireless mreža uhvatit' bez problema. Ja je uhvatim i konektujem se al' ne mogu ni jedne web otvoriti :S

Kakanjac3
31-03-2010, 10:44 AM
Jel imas Moju Tv i telefon na tom modemu

United
31-03-2010, 10:47 AM
Jel imas Moju Tv i telefon na tom modemu

Da, TV, VoIP i NET

baschelik
31-03-2010, 12:02 PM
a to ti je problem kao što se je meni pojavio kad sam promjenio ip adresu rutera....sa mobitelom sam bez problema surfao /N78/ dok mi je ruter bio podešen kao dhcp server i imao adresu 192.168.1.1...kad sam nešto htio isprobati sa drugačijim postavkama rutera, nisam mogao više na internet preko mobitela....probaj pa javi da li ti je upalilo ovo rješenje....

assasss
31-03-2010, 04:00 PM
cekaj cekaj....

kad upalis racunar, jel se moras konektovati na na net ili on već bude konektovan??

United
31-03-2010, 08:51 PM
cekaj cekaj....

kad upalis racunar, jel se moras konektovati na na net ili on već bude konektovan??

Pa ja se konektujem, nije mi prebačen u drugi mod ...

enibej
31-03-2010, 10:20 PM
Pogledaj u postavkama "billiona" da ti nije iskljucen SSID broadcast za wireless - pa je mozda iz tog razloga ne vidis na laptopu (jer je hidden). Ne bi trebalo biti problema oko postavki wirelessa ma da on po defaultu dolazi iskljucen, to sto ne mozes s mobitela da izadjes na internet putem wireless-a ne mora biti relevantno, mozda i u postavkama nokije treba malo konfigurisati parametre. Dakle, probaj prvo provjeriti je li hidden ili nije pa na osnovu toga kofigurisati wireless mrezu.

P.S. Da li sa laptopa mozes otvoriti 192.168.1.254 ip adresu?

assasss
31-03-2010, 10:41 PM
Pa ja se konektujem, nije mi prebačen u drugi mod ...

Ako se ti konektujes rucno, svejedno i da uspijes ukljuciti wireless neces moci sa mobitelom izaci na net... znaci ruter prvo moras prebaciti u Routed mod pa tek onda mozemo pricati o ukljucivanju wirelessa...

Ako se ne razumijes u to, bolje da nista ne diras jer ovi Billion ruteri imaju problema sa radom u routed modu, pa treba raditi upgrade firmwarea, pa onda ponovo treba setovati sva podesavanja....

"Man' se ćorava posla"...

United
01-04-2010, 10:34 PM
Ako se ti konektujes rucno, svejedno i da uspijes ukljuciti wireless neces moci sa mobitelom izaci na net... znaci ruter prvo moras prebaciti u Routed mod pa tek onda mozemo pricati o ukljucivanju wirelessa...

Ako se ne razumijes u to, bolje da nista ne diras jer ovi Billion ruteri imaju problema sa radom u routed modu, pa treba raditi upgrade firmwarea, pa onda ponovo treba setovati sva podesavanja....

"Man' se ćorava posla"...

Ma drug stvarno mi je potrebno to da namjestim da se spajam na WiFi mrežu i da idem na net putem moba. Pa nisam ni ja lud da pored wireless-a trošim kr. na Mig33 i slične stvari ...

Jel ga u routed mode prebacujem preko http://192.168.1.254/ postavki ili ima on još neki cp u kojem mogu štimati ?

ovaj iznad:

nije hidden, WLAN Service je na enable i ESSID Broadcast je na enable ...

security mode je disable ...

~ edit

Drug ako se ne varam, on već jeste u routed modu ...

Evo i slika ako je to to...

http://slike.hr/slike/ruter_3149d.jpg.html

assasss
02-04-2010, 10:39 AM
eh ovako:

0. uradite backup postojeceg config filea iz modema i iz njega procitate Voip username i password (search u fileu za 070 ili tako nesto i naci cete pass)
1. skinete zip file sa links (http://www.filesend.net/download.php?f=2d305ae3ced2cbaa7fac6fdeeee55603)
2. u arhivi se nalaze 2 filea, jedan je config, a drugi je firmware (oboje samo za analogne POTS Billion modeme !!!!)
3. uradite upgrade firmwarea na modemu i nakon toga restart na factory settings
4. kad se modem restartuje uradite restore konfiguracije, ovaj put birajuci config file koji se nalazio u skinutoj arhivi
5. modem se opet restartuje
6. Sada modem u sebi ima ispravnu PPPoE routing konfiguraciju ali bez passworda - popuniti treba PPPoE user/pass na Advanced/COnfiguration/Wan/WanProfile- i onda oznaciti PPP da hocete mijenjati (nemojte zaboraviti klik na dugme Edit/Delete nakon upisa username/passa
7. Upisati ispravan username/pass na Voip (pass je VELIKIM slovima) u dijelu VoIP/SIP accounts
8. spasiti konfiguraciju na Save Config i Apply


i to je to. Ova procedura nije za svakog, a ja vala ne pravio screenshote i crtao strelice, ako se kome da bujrum. Ako vam nesto nije jasno (kako naci svoj voip pass, kako neku opciju promijeniti, sta je firmware, etc) bolje nemojte nista ni raditi, jer na 3. koraku vec modem je potpuno izgubio konfiguraciju i NE RADI VISE NI TELEFON NI INTERNET NI TV ako proceduru ne dovedete do kraja. Upozoreni ste. Kome valja valja, meni radi.


ovo ti nije taj trazeni ruted mod, nego je to za telefon, evo ti slika u attachmentu kako treba da izgleda ruted mod... ove DNS-ove sam pokrio za slcuaj da nisu isti kod mene i kod tebe pa da ih onda ti uneses kod sebe, dole sam ti zaokruzio kako bi ti pisalo da je ruted mod... imas i postupak kako do tog doci, pa sretno..




post je prekopiran sa vec postojece teme
http://forum.bihnet.ba/showthread.php?t=67610&page=1

United
02-04-2010, 07:27 PM
ovo ti nije taj trazeni ruted mod, nego je to za telefon, evo ti slika u attachmentu kako treba da izgleda ruted mod... ove DNS-ove sam pokrio za slcuaj da nisu isti kod mene i kod tebe pa da ih onda ti uneses kod sebe, dole sam ti zaokruzio kako bi ti pisalo da je ruted mod... imas i postupak kako do tog doci, pa sretno..




post je prekopiran sa vec postojece teme
http://forum.bihnet.ba/showthread.php?t=67610&page=1


Drug možeš ti meni dati svoj MSN na PM ako nije frka ...

almir2
17-04-2010, 10:03 PM
Da, TV, VoIP i NET

na bilionu se iskljuci wireless prilikom samog setovanja modema,wireles nemoze da radi na bilionu moras da uzmes wireless ruter i da ga nakacis na bilioon druze ako hoces da koristis wireless mrezu

amar12344
29-08-2010, 07:37 PM
Imam moju tv i router pirelli i ljudi kazu da se moze nastimati wirelless ja sam ga omogucio na postavkama pirelli-ja i ja se konektujem ali kada otvorim web nemoze nista sta treba da uradim moze li neko da pomogne znam da treba jos nesto oko postavki raditi ali šta????
Unaprijed se zahvaljujem

assasss
29-08-2010, 11:47 PM
na bilionu se iskljuci wireless prilikom samog setovanja modema,wireles nemoze da radi na bilionu moras da uzmes wireless ruter i da ga nakacis na bilioon druze ako hoces da koristis wireless mrezu


ne treba ti wless ruter... samo ukljucis wireless na billionu, ali ga moras prebaciti u ppoe mod, a kako to da uradis imas gore objasnjeno


a pirelli samo mora biti u PPoE modu za ADSL i radit ce wless