PDA

Pogledajte punu verziju : Sta napraviti od starog kruha



Almasa 80
16-05-2010, 06:20 PM
Naravno da nikada ne mozamo planirati koliko nam je kruha potrebno za danas.U svakom slucaju uvijek ga nabavimo vise...da nebi usfalilo.
Sta radite sa starim kruhom?
Mislim da je steta bacati kruh i naravno velika grehota. To se nikada nije radilo u kuci mojih roditelja,ni danas u mojoj.
Ja inace izrezem stari kruh,osusim ga dobro.Dalje ga mogu samljeti u prezlu,izrezati u kockice koje koristim kao dodatak supi ili pak za pravljenje knadli koje mozemo koristiti kao prilog mnogim jelima.
Mislim da je u ovim kokuznim vramenima steta bilo sta bacati a narocito kruh.
Za pocetak napisat cu jedan Italijanski recept.

500 gr paradajza
350 gr starog hljeba
2-3 cehna bijelog luka 6 listica bazilike i koji listic za ukrasavanje na kraju
1 supena kasika koncentrata paradajza,
800 ml. supe od kocke
2-3 kasike maslinovog ulja
So i biber
Isprzena jedna glavica crvenog luka

Sipajte ulje u jednu tavu i zarumenite bijeli luk te listice bazilike, onda dodajte concentrat paradajza i svjezi paradajz isjecen na kockice (mogu se uvijek staviti pelati iz konzerve) pustite da prokuha sve zajedno. Kada prokuha u to ulijte supu od kocke i kruhnarezan na tanje snite, sve zajedno treba da kuha jedno 2 ili 3 minute, sklonite sa vatre i ostavite da stoji 1 h. Prije serviranja sve dobra promjesajte I zagrijte lagano. Moze se jesti hladno i toplo.
Prijatno!

Ako i vi imate nekih ideja ili recepata,bujrum napisite.

RedHotChiliPeppers
16-05-2010, 06:41 PM
500 gr paradajza
350 gr starog hljeba
2-3 cehna bijelog luka 6 listica bazilike i koji listic za ukrasavanje na kraju
1 supena kasika koncentrata paradajza,
800 ml. supe od kocke
2-3 kasike maslinovog ulja
So i biber


Listovi bazilike?.. Može li se to kod nas pronaci il moram na pijacu u Rim?..

jaco_sa
16-05-2010, 06:41 PM
Od starog hljeba mozemo uraditi svasta...najbolje ga dati penzionerima,ili golubovima,mislim da je to veci sevap.....

Almasa 80
16-05-2010, 06:44 PM
Listovi bazilike?.. Može li se to kod nas pronaci il moram na pijacu u Rim?..Mozes posaditi u saksiju i imati uvijek svjeze listove.Ne moras ici u Rim.Ako je stani pani...moze i bez bazilikuma.

ZbUnjeN
16-05-2010, 06:48 PM
napravis corbu ili supu i udrobis, mislim da je stari hljeb u tom slucaju najbolji

RedHotChiliPeppers
16-05-2010, 06:56 PM
Zapravo, nemam pojma šta je bazilikum.. Šta je to, kako izgleda..

Almasa 80
16-05-2010, 07:00 PM
Zapravo, nemam pojma šta je bazilikum.. Šta je to, kako izgleda..

To ti je BOSIOK

Sara.
16-05-2010, 07:03 PM
Stari hljeb oko 250 gr
2 jajeta
100 gr nekog mesa (salama, može i iz supe meso)
mlijeko
pavlaka ili kajmak
malo tvrdog sira (ne mora)
ulje
začini po želji (so, biber, vegeta, kečap ) ....

Isjeckati hljeb, potopiti u mlijeko, ali da ogrezne, dodati ostale sastojke i izmiješati.
Tepsiju nauljiti i sipati smjesu. Peći na 200C, dok ne porumeni.
Na kraju posuti narendanim sirom.
************************************************** *****

Semija moje pohvale za temu :smile:

Lijepo je uvjek znati neki novi naćin kako iskoristiti stari kruh.
U posljednje vrijeme kupujem jednu drugu vrstu kruha koja se iskoristi do zadnje mrvce, kvalitetan je, a održi se svjež i do 2-3 dana, tako da iskoristim sve.
Ovaj recept sam ranije pronašla, nisam isprobala, ali vjerujem da je ukusno. :smile:

RedHotChiliPeppers
16-05-2010, 07:13 PM
To ti je BOSIOK

A, pa tako reci.. Bosiok il Bosiljak, raste mi u dvorištu..

Nismo se upoznali pod imenom bazilikum.... :grnbday:

***MiMi***
16-05-2010, 07:41 PM
Dvopek:D

Ili prženice sa jajima

Njam njam :D

Stryker
16-05-2010, 07:55 PM
Naravno da nikada ne mozamo planirati koliko nam je kruha potrebno za danas.U svakom slucaju uvijek ga nabavimo vise...da nebi usfalilo.
Sta radite sa starim kruhom?
Mislim da je steta bacati kruh i naravno velika grehota. To se nikada nije radilo u kuci mojih roditelja,ni danas u mojoj.
Ja inace izrezem stari kruh,osusim ga dobro.Dalje ga mogu samljeti u prezlu,izrezati u kockice koje koristim kao dodatak supi ili pak za pravljenje knadli koje mozemo koristiti kao prilog mnogim jelima.
Mislim da je u ovim kokuznim vramenima steta bilo sta bacati a narocito kruh.
Za pocetak napisat cu jedan Italijanski recept.

500 gr paradajza
350 gr starog hljeba
2-3 cehna bijelog luka 6 listica bazilike i koji listic za ukrasavanje na kraju
1 supena kasika koncentrata paradajza,
800 ml. supe od kocke
2-3 kasike maslinovog ulja
So i biber
Isprzena jedna glavica crvenog luka

Sipajte ulje u jednu tavu i zarumenite bijeli luk te listice bazilike, onda dodajte concentrat paradajza i svjezi paradajz isjecen na kockice (mogu se uvijek staviti pelati iz konzerve) pustite da prokuha sve zajedno. Kada prokuha u to ulijte supu od kocke i kruhnarezan na tanje snite, sve zajedno treba da kuha jedno 2 ili 3 minute, sklonite sa vatre i ostavite da stoji 1 h. Prije serviranja sve dobra promjesajte I zagrijte lagano. Moze se jesti hladno i toplo.
Prijatno!

Ako i vi imate nekih ideja ili recepata,bujrum napisite.


Sa starim HLJEBOM napravi drobu:

Malo mlijeka
Malo HLJEBA
Malo šečera
Malo kafe ili kakaa

Mlijeko ugrij, dodaj malo kafe ili kakaa, zatim šečera i lagano pomiješaj. Skini sa vatre i u to zadrobi HLJEBA. Čekaj da se malo hladne (malo skroz, dovoljno da se ne opečeš) i s bismillom pojedi.

Sara.
16-05-2010, 08:14 PM
Evo još nekoliko recepata. C/P sa pdf 'Recepti'...moj post koji sam postavila vezano za stari kruh.


Stari kruh

Kruh vam stoji već nekoliko dana i nije mekan i ukusan kao što je bio. Što napraviti sa njim? Dajemo vam nekoliko savjeta kako iskoristiti stari kruh i pripremiti ukusno jelo.

1. Pohani kruh

za 4 osobe

4 jaja
malo soli i papra
malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
3 žlice ulja

Umutite jaja i malo mlijeka ili vrhnja te začinite sa solju i paprom. Kruh narežite na kriške i umočite u jaje. Pržite ga u ulju dok ne poprimi zlatno-žutu boju.

2. Napravite okruglice od kruha

za 4 osobe

8 šnita kruha
3 dcl mlijeka
malo peršina
3 jaja
sol i papar

Kruh narežite na kockice i prelijte vrućim mlijekom. Ostavite da odstoji 20tak minuta. Za to vrijeme nasjeckajte peršin. Peršin i jaja dodajte žemljama i dobro promiješajte. Smjesu umijesite vlažnim rukama, dodajte sol i papar, te oblikujte kuglice (otprilike 12 komada). Zakuhajte slanu vodu i u njoj 15 minuta kuhajte okruglice na laganoj vatri. Nakon toga ih izvadite i ocijedite. Poslužite sa umakom ili zeljem i kobasicom.

3. Napravite krušne mrvice

Narežite šnite kruha na kockice i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Ostavite u pećnici 20-tak minuta, dok se ne osuši do kraja. Izvadite ga, ostavite da se malo pohladi i zatim valjkom usitnite u mrvice.


4. Zapečeni sendviči

za 4 osobe

4 jaja
malo soli i papra
malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
25 dag šunkerice
15 dag sira

Umutite jaja i malo mlijeka ili vrhnja te začinite sa solju i paprom. Kruh narežite na kriške i umočite u jaje. Namastite tepsiju i u nju posložite kriške kruha. Na svaku krišku stavite šunkaricu i sira. Stavite tepsiju u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta.

Magnum3.5.7
16-05-2010, 08:17 PM
Kolač sa starim hljebom

Jedan hljeb izrezati na kriške, a kriške izlomiti na polovine staviti ih u veći sud, u 4 decilitra mlijeka staviti 4 kašike šećera i 50 grama margarina i staviti u šerpu da se zagrije i da se šećer i margarin rastope ( ne smije prokuhati ), kad se zagrije preliti po hljebu promiješati i ostaviti da hljeb upije mlijeko. U mlakoj vodi omekšati 350 grama suhi šljiva, izvaditi ih i isjeći ih na četvrtine dodati ih u hljeb, dodati 150 grama mljevenih oraha, dvoje jaja i jedan prašak za pecivo sve umijesiti i peći u rerni kad je gotovo posuti šećerom u prahu.

Planinar
16-05-2010, 09:43 PM
Dvopek:D

Ili prženice sa jajima

Njam njam :D

prženice,jednostavno i brzo i meni drago može u svako doba dana

telefon
17-05-2010, 08:47 AM
pa napravis frigadelle ono ko zna kak se pravi znat ce...

Almasa 80
17-05-2010, 12:58 PM
PITA SA PECURKAMA

Lako i brzo za pripremu.
Sastojci
1 vekna starog kruha
po potrebi mljeka za natapanje
500 g pecuraka ili sampinjona
2 srednje glavice crvenog luka
pola glavice bjelog luka
3-4 jaja
1 kisela pavlaka
po ukusu zacina
Tepsiju namazati uljem i poredjati stari kruh isjecen na kriske i natopljen mljekom .
Gljive isjecene ne kolutice, izdinstati s bjelim i crvenim lukom. Zaciniti po ukusu. Rasporediti preko kruha.Odozgo staviti umucena jaja sa pavlakom. U vrućoj pecnici peci 15 minuta. Po mogucnosti sluziti toplo.Prijatno!

Sara.
17-05-2010, 01:08 PM
Hvala Semija :smile:

Ovo mi se čini nešto veoma ukusno :smile: i vrijedi probati.

Imam nešto vrlo jednostavno i brzo.

Stari hljeb izrezati na kockice i lagano pržiti na puteru da porumeni.
Pavlaku posoliti, dodati sitno sjeckan bijeli luk i preliti preko toplog hljeba.
Ovo je moj recept :smile:
Ne pravim često, jer se može obilno pojesti :smile:

DINHETA
17-05-2010, 09:28 PM
Napraviš ratno jelo ili ti sirotinjsko Poparu,sa fetom u ratu išlo ko meso.

Sara.
17-05-2010, 09:40 PM
Dobra ideja :smile:, ali ne zna svako napraviti poparu, pa evo recept iz nekih 'Recepata' :smile:


Popara

Vrijeme pripreme: 15 minuta
težina pripreme: jednostavno
Popara je staro dobro jelo na kojem su se generacije odhranile. Domaćice nisu bacale stari hljeb nego su ga ´poparivale´ u vodu, pa odatle vjerovatno i naziv ´popara´ (popareni hljeb).

Iako važi za sirotinjsku hranu, možda u svim današnjim đankonlijama, upravo ona će nahraniti i vašu dušu

Sastojci za 4 porcije

stari hljeb: 600 g,
sir domaći: 100 g, (ili feta, bilo koji )
kajmak ili puter, margarin: 4 male kašike
voda: oko litar - zavisno od suhoće hljeba i ukusa volite li gušću ili rjeđu.
so: zavisno od hljeba i sira

Priprema

Uzeti veću šerpu i staviti vodu i so da ključa. Izlomiti hljeb rukama u palamare (veće komade), ubaciti kad provri. Potom smanjiti vatru i dok se poslije minut-dva hljeb ´popari´ odliti nepotrebnu vodu ako je ima (ostaje jedno 2 cm da se palamari krčkaju). Pustiti da krčka par minuta, blago promiješati, skloniti sa vatre, dodati sir, promješati.
Pri serviranju u tanjir na sredinu staviti malu kašičicu kajmaka ili parčence putera/margarina. Služiti za doručak, večeru ili kada se god uželite. Sve ostalo je stvar ukusa jer neko voli rijeđu, a neko da se osjete komadi hljeba...

zvrk
17-05-2010, 09:55 PM
ja il pravim przenice

il obradujem ptice

a nekada i pse ako imam cime zaliti :D


a poparu jedem samo kad se zazelim sjetiti ratnih obroka
i onog filinga sarajevskog :zubo:


_Mtq2L2OLsQ

riđokosi
18-05-2010, 04:28 PM
evo i mene ako nisam na smetnji!

čorba od starog hljeba
stari hljeb isjeći na kockice
u lonac naliti vode.posoliti pa kad voda provri,staviti u nju isjećeni hljeb i
kuhati oko 1 do 2 sata na slaboj vatri
poslije toga kuhani hljeb propasirati kroz sito,vratiti u lonac ,pa opet staviti na vatru
tada dodati veći komad masla,zaćiniti čorbu sa 2 žumanceta i malo kisele pavlake
a zasebno poslužiti strugan tvrdi sir
prijatno!

Sara.
18-05-2010, 05:38 PM
evo i mene ako nisam na smetnji!

čorba od starog hljeba
stari hljeb isjeći na kockice
u lonac naliti vode.posoliti pa kad voda provri,staviti u nju isjećeni hljeb i
kuhati oko 1 do 2 sata na slaboj vatri
poslije toga kuhani hljeb propasirati kroz sito,vratiti u lonac ,pa opet staviti na vatru
tada dodati veći komad masla,zaćiniti čorbu sa 2 žumanceta i malo kisele pavlake
a zasebno poslužiti strugan tvrdi sir
prijatno!

:respect: ali recept za ovu čorbu mi nema nikakvu logiku.
Satri hljeb kuhati 1-2 sata? Nema potrebe za tim, grah se otprilike kuha tako dugo, čak bi se i junetina raskuhala za ovo vrijeme. :smile:
Ako bi se hljeb kuhao 2-3 sata, mislim da bi bio usutnjen sam od sebe ispasiran. :smile:

Da ovo nije parodija na temu šta napraviti od starog hljeba? :(

riđokosi
19-05-2010, 04:55 AM
:respect: ali recept za ovu čorbu mi nema nikakvu logiku.
Satri hljeb kuhati 1-2 sata? Nema potrebe za tim, grah se otprilike kuha tako dugo, čak bi se i junetina raskuhala za ovo vrijeme. :smile:
Ako bi se hljeb kuhao 2-3 sata, mislim da bi bio usutnjen sam od sebe ispasiran. :smile:

Da ovo nije parodija na temu šta napraviti od starog hljeba? :(

a ti nemoj kuhat,ako nema logiku
parodija
puno ti znaš
dobar grah se kuha 6 sati
hljeb se uopšte ne usitni kad se kuha,ti misliš,a nisi ni probala ovo skuhat
1 sat je i malo,najbolje oko 2 sata

Ako se i kuha 2 sata to ne znaći da oko njega tokom 2 sata ima ikakvog posla; to je vreme, koje jelo provodi "muceci se" u loncu a kuhar za to vreme radi sta god hoce.
recimo - vodi ljubav sa voljenom osobom.

2012
19-05-2010, 03:36 PM
Uzmete stari kruh i u komadiće ga isjeckajte , uzmite neko čudo salame ili kobasice zabacite unutra ili tunje iz konzerve i lijepo onda uzmite to i stavite u rernu ( kutiju od šporeta ) i kad je gotvo narendajte sira za pozzu i vratite koji minut ;:D muaa

Sara.
19-05-2010, 04:04 PM
a ti nemoj kuhat,ako nema logiku
parodija
puno ti znaš
dobar grah se kuha 6 sati
hljeb se uopšte ne usitni kad se kuha,ti misliš,a nisi ni probala ovo skuhat
1 sat je i malo,najbolje oko 2 sata

Ako se i kuha 2 sata to ne znaći da oko njega tokom 2 sata ima ikakvog posla; to je vreme, koje jelo provodi "muceci se" u loncu a kuhar za to vreme radi sta god hoce.
recimo - vodi ljubav sa voljenom osobom.

To se neki dobro stari grah kuha šest sati :smile:
Za tvoju informaciju znam puno vezano za kulinarstvo i prehranu, ali mi je strano kuhati hljeb dva sata. Zbog čega ga kuhati dva sata? On je već pećen i ne vidim potrebu za kuhanjem dva sata. Kada nešto radim nastojim pojednostaviti, a ne komlikovati. Ovo bi moglo i za manje vremena da se napravi. Šta ako sam gladna, a treba da čekam dva sata? Mislim da bih istu čorbu dobila i za manje vremena :smile: A osim toga, rasipa se i energija u nepotrebno, mislim elektrićna ili plin :smile:i bespotrebno se isparava u kuhinji :smile:
Kada ja pravim ručak moja voljena osoba nije kući :smile:

Simply_the_best,
19-05-2010, 04:12 PM
ocito su plijesni preporucljive za ljudski organizam

Simply_the_best,
19-05-2010, 04:15 PM
To se neki dobro stari grah kuha šest sati :smile:
Za tvoju informaciju znam puno vezano za kulinarstvo i prehranu, ali mi je strano kuhati hljeb dva sata. Zbog čega ga kuhati dva sata? On je već pećen i ne vidim potrebu za kuhanjem dva sata. Kada nešto radim nastojim pojednostaviti, a ne komlikovati. Ovo bi moglo i za manje vremena da se napravi. Šta ako sam gladna, a treba da čekam dva sata? Mislim da bih istu čorbu dobila i za manje vremena :smile: A osim toga, rasipa se i energija u nepotrebno, mislim elektrićna ili plin :smile:i bespotrebno se isparava u kuhinji :smile:
Kada ja pravim ručak moja voljena osoba nije kući :smile:

ljudi kupite precis lonac nece vam trebat ni 6 a kamoli jedan sahat,.. za 30.min bude ti gotov

Almasa 80
20-05-2010, 09:14 AM
Slozenac
Sastojci za 4 osobe
8-10 snita staroga kruha (sa koricom)
3 jaja
4-5dl. mlijeka,sol
Preljev:
3 jaja
2dl. kiselog vrhnja
40g.ribanog parmezana
200g. sira gaude ili sl.
Narezati kruh na tanje snite.
Umutiti jaja,mlijeko i sol.
Svaku snitu umociti u smijesu i prziti sa obadvije strane da lijepo porumene.
Za preljev.umutite jaja,vrhnje i parmezan.
U namastenu vatrostalnu posudu prvo slozite red pohanog kruha,prelijte sa pola preljeva,slozite snite sira,jos jednom postupak ponovite,na vrh slozite sir.
Zapecite vrlo kratko na 200c. nekih 10-tak minuta.
Prijatno!

schweppes
20-05-2010, 10:28 AM
slani kolač od hljeba
Sastojci:

* 12 kriški starog hleba,
* 100 g slanine,
* 100 g šunke,
* 1 kisela pavlaka,
* 3 kuvana jaja,
* malo ajvara,
* kečap,
* 4 kisela krastavčića,
* rendan kačkavalj,
* peršunov list,
* 5 kašika brašna,
* origano,
* biber,
* malo maslaca,
* malo mleka,
* so.

Priprema:

Propržiti na rastopljenom maslacu (na blagoj vatri) brašno, ali da ostane belo i zaliti mlekom (ili vodom) da se dobije sos srednje gustine.
Bešamel sos skloniti sa vatre, pa dodati seckanu slaninu, seckana kuvana jaja, seckane kisele krastavčiće, pešunov list, čašu pavlake, biber i po potrebi posoliti.
Hleb poređati u podmazan četvrtast pleh, preliti ga kečapom, premazati ajvarom, posuti origanom i sve preliti delom pripremljenog bešamel sosa. Ponoviti postupak još dva puta.
Peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Pri kraju pečenja posuti rendanim kačkavaljem.

schweppes
20-05-2010, 10:29 AM
slatki kolač od hljeba

sastojci za 6 osoba

1 celi baget
750 ml punomasnog mleka
3 jaja
150 gr secera
2 kasike esencije vanile
1/2 kasicice cimeta
1/4 kasicice muskatnog oraha
prstohvat soli
85 gr suvih brusnica
2 kasike otopljenog putera
Potrebno za krem:
65 ml burbon viskija
65 ml javorovog sirupa
125 gr braon secera
250 ml vode
2 kasike gustina/skrobnog brasna
2 kasike vode

Priprema

Iseci bajat hleb u komade velicine 1.5cm velicine,ako imate solju od 250 ml takvih solja napunjene ovlas hlebom, vam je potrebno deset za ovaj recept, sipati mleko preko hleba i dobro promesati da se ovlazi hleb, Ostaviti da odstoji oko desetak minuta ili dok hleb ne upije svo mleko.
U posebnoj ciniji, umutiti zicom,jaja,secer, esenciju vanile,cimet, muskatni orah i prstohvat soli. Preliti preko hleba sve izmesati, pa dodati suve brusnice i jos jednom sve izmesati, prelite preko sa dve kasike otopljenog putera i staviti da se pece u prethodno zagrejanoj pecnici na 175*C oko sat vremena, ili dok vam noz ne izadje cist, kad zabodete u sredinu kolaca.
Dok se kolac pece napravite kremu.
U serpicu sipati vode, braon secera, javorovog sirupa (ako nemate, moze i bez njega) i viskija. Pustiti da provri, smanjiti temeperaturu pa dodati gustin, koji ste prethodno razmutili u vodi, dodavati polako smesi od vode i viskija, zicom mesajuci, da vam se ne stvore grudvice. Mutiti oko 1 minut, ili dok vam se ne zgusne.
Ostavite kolac da vam se malo prohladi, pa ga mlakog posluziti sa kremom.
Prijatno.
Posluživanje

Ovaj kolac mozete posluziti i sa kremom od vanile ili kuglom sladoleda.

Almasa 80
21-05-2010, 07:17 PM
Ustipci od starog kruha
kao stvoreni za veceru sa jogurtom ili mljekom

Priprema

Kruh isjeckati i preliti sa mlijekom.
Neka odstoji 10 min.
U to dodati sir,jaja(umucena),sol…
Ugrijati ulje, smijesu vaditi vecom zlicom,i prziti.
gotove ustipke stavljati na kuhinjski papir da se ocijede od ulja.
Sluziti tople a dobre su i hladne!

Sastojci
1/2kg.starog kruha sa koricom
2-3 jaja
2-3dl. mlijeka
200g.sira...mladi,feta,gauda... po zelji sol i jos neki zacin po zelji
Prijatno!

Sara.
25-05-2010, 11:15 PM
Semija, samo da kažem da sam danas pravila ove uštipke. Ukus me iznenadio, prekrasni su. Stavila sam u njih dvije vrste sira , parmezan i ribanu 'Gaudu'. Dobro si rekla i hladni su dobri. :smile. I hvala za recept. :kiss:

Setra
26-05-2010, 01:19 AM
Hranu patkama i ribama!

Almasa 80
26-05-2010, 09:12 AM
Semija, samo da kažem da sam danas pravila ove uštipke. Ukus me iznenadio, prekrasni su. Stavila sam u njih dvije vrste sira , parmezan i ribanu 'Gaudu'. Dobro si rekla i hladni su dobri. :smile. I hvala za recept. :kiss:

Kad budes sljedeci put pravila przenice stavi izmedju dvije kriske kruha ,krisku sira i tanko izrezanog suhog govedjeg mesa.To sve umocis u smjesu od jaja i mljeka i przis na ulju.
Prijatno!

mirs@d
08-06-2010, 12:35 PM
kušnje su to...mislim kad je hrana dobro spremljena, teško onda ostaje i jedna trećina slobodna:-D

Sara.
08-06-2010, 12:45 PM
Kad budes sljedeci put pravila przenice stavi izmedju dvije kriske kruha ,krisku sira i tanko izrezanog suhog govedjeg mesa.To sve umocis u smjesu od jaja i mljeka i przis na ulju.
Prijatno!

Uuuuu Semi, dobro je ovo. Moram da probam. Hvala za prijedlog :kiss:



kušnje su to...mislim kad je hrana dobro spremljena, teško onda ostaje i jedna trećina slobodna:-D

A ja mislim da je grijeh ne spremiti hranu dobro i ukusno i da je tek kušnja na taj način velika, a naša snaga još veća kada uspijemo ostaviti trećinu praznu :smile:
Pored velike slasti i apetita često ustanem gladna iza stola.
Ako bih mogla da pojedem ovako spremljene tri prženice, zadržat ću se na jednoj, to nije nikakav problem za one koji znaju 'mjeru'. :smile:

Val
06-07-2011, 10:27 AM
evo ideje, okruglice od kruga ili žemlje http://www.bakinakuharica.com/Prilozi/OkrugliceOdKruha.html

rhawtin
24-07-2011, 11:29 PM
imate raznih recepata za poparu:)isto tradicionalno jelo,ko pizza stavljaj sta hoces

El Capitan
25-07-2011, 10:30 PM
imate raznih recepata za poparu:)isto tradicionalno jelo,ko pizza stavljaj sta hoces

Poparu, nego šta.....Koliko je hljeba zakačeno na kontejnerima mogli bi poparu proglasiti kao nacionalno jelo....