PDA

Pogledajte punu verziju : Kako dobiti novi VoIP-Broj iz Njemacke?



askraba
23-08-2010, 10:10 PM
Cao raja,

kao sto i pise u naslovu. Radi se o novim brojevima koji pocinju sa 07.
Probam sa +387 i izbacim nulu ispred sedmice ali izgleda da nesto grijesim.

Jeli mi moze netko pomoci?

Hvala

nivla
23-08-2010, 10:45 PM
ako je broj 070 000 000
onda okreces +387 70 000 000 bez razmaka

*M*
25-08-2010, 11:57 AM
I može li se taj broj (070...) dobiti iz Njemačke?

Zna li ko kakvo je stanje sa pozivanjem tih brojeva iz drugih država?

askraba
25-08-2010, 10:09 PM
Ja taj broj iz Njemacke nemogu da dobijem.
Jednostavno me izbaci.

Zasto nepise nigdje na Portalu kako da se dobije iz Inostranstva i koji problem uopce postoji, ako ga ima ikako....
Jel moze molim vas jedan oficielni odgovor za sve nas koji nisu u Bosni?

Moze i pise negdje ali ja to nemogu naci, sorry.

Pozdrav, Husein

semir.ks
25-08-2010, 10:47 PM
Pa ako ih ukucavas sa razmakom, kao sto je gore prikazano, normalno da ne uspijevas ostvariti poziv :aeh:
+3877020xxxx Ovako nekako bi trebalo ici, jaran mi zove rodbinu na ovaj nacin

nesto
26-08-2010, 09:55 PM
Ukoliko ne možeš dobiti, a ispravno biraš, to ti je do tvog operatera u njemačkoj, te njima reklamiraj problem. Na početku se isto dešavalo i sa nekim drugim operaterima, ali sada recimo mene mogu dobiti iz njemačke. Ovo ti je provjerena in formacija

askraba
28-08-2010, 05:00 PM
Cao!

O.k. je sada sve. izgleda da je trebalo par dana da proradi sve kako treba. Inace ni TV nije isao. Sada sam dobio potvrdu od familije iz Bosne da je sve uredu a i ja ih mogu sada dobiti.

Hvala mnogo na vasim odgovorima...

Pozdrav :)

askraba
28-08-2010, 05:05 PM
.....

semir.ks
28-08-2010, 05:13 PM
Ukoliko ne možeš dobiti, a ispravno biraš, to ti je do tvog operatera u njemačkoj, te njima reklamiraj problem. Na početku se isto dešavalo i sa nekim drugim operaterima, ali sada recimo mene mogu dobiti iz njemačke. Ovo ti je provjerena in formacija

Izgleda da je ipak do naseg operatera :oops2: :)

telefon
31-08-2010, 10:28 AM
pa naravno da ne moze ako biras posle +387 opet 070... naravno da ne moze...
ovaj telekom je s... al nemojte ga bespotrebe blatiti....
P.S.:ne radim u telekomu niti bilo ko moj .heheh

EdoS
31-08-2010, 06:17 PM
A može li se koristitit Airaba servis 1050 preko IP telefonije ?