PDA

Pogledajte punu verziju : Pomoc u vezi routera...



slatkka
09-01-2011, 03:59 PM
Imam prikljucen adsl internet,,,onak klasicno prikljucen putem kabla..a
dobila sam 54M Wireless ADSL 2+Router ,,kako sad preci na Wireless?? Ne znam kak treba instalirati...ova uputstva sto su dosla sa routerom su mi ne jasna..a kad su prikljucivali net rekli su da je njihovo da sam klasicno prikljuce putem kabla,,Molila bi da mi nekoo pomogne ako zna..hvala unaprijed !!

A L I
09-01-2011, 06:05 PM
Cime se hoces kaciti na wireless? Laptop, mobitel, desktop ili sta vec?

Ukucaj u browseru:
http://192.168.1.1/

user: admin
pass: admin

klikni na advance, wireless, ukucaj SSID naziv tvoje wireless mreze, pa onda security odaberi wpa2 i unesi shifru, pa save i restart modema. Imas wireless.

slatkka
09-01-2011, 06:05 PM
Cime se hoces kaciti na wireless? Laptop, mobitel, desktop ili sta vec?

laptop

A L I
09-01-2011, 06:07 PM
eto ti odgovor gore.

slatkka
09-01-2011, 06:14 PM
eto ti odgovor gore.

hvala punoo
pokusam sad

slatkka
09-01-2011, 06:26 PM
Cime se hoces kaciti na wireless? Laptop, mobitel, desktop ili sta vec?

Ukucaj u browseru:
http://192.168.1.1/

user: admin
pass: admin

klikni na advance, wireless, ukucaj SSID naziv tvoje wireless mreze, pa onda security odaberi wpa2 i unesi shifru, pa save i restart modema. Imas wireless.

a gdje se kuca SSId wir mreze?? odem na advance al sam ima da aktiviram ili deaktiviram..i asign i define Wlan??

A L I
09-01-2011, 06:29 PM
Pa aktiviraj wirelles pa ces imati gdje to ukucati.

Mirel
09-01-2011, 09:11 PM
a gdje se kuca SSId wir mreze?? odem na advance al sam ima da aktiviram ili deaktiviram..i asign i define Wlan??

Ma nije ti ni vazno da promijenis naziv, bitno samo da 'pustis' signal i postavis wap/wep zastitu da komsiluk ne surfa besplatno :)

treshnja
21-01-2011, 12:41 AM
Ma nije ti ni vazno da promijenis naziv, bitno samo da 'pustis' signal i postavis wap/wep zastitu da komsiluk ne surfa besplatno :)

Hahahaha, da. Password staviš obavezno, hvataju signale nadaleko xD

celavac
16-04-2011, 06:27 PM
kako za mobitel?

Tribbiani
17-04-2011, 07:49 AM
kako za mobitel?

Isto kao i za računar. Podesiš na routeru Wireless mrežu koju kasnije "uhvatiš" na mobitelu i spojiš se na nju.

splengac
20-08-2011, 05:43 PM
molim pomoc!imao sam adsl modem bht.danas sam dobio novi adsl 2/2 router modem koji ima antenu za bezicni internet.pokusao sam se spojiti sa laptopa veza se uspostaviali ne mogu otvoriti ni jednu stranicu na netu,sa kablom mi je normalno radio racunar,onda sam podesavao CPEa na laptopu i onda se nisam mogao konektovati ni sa racunara preko zice.ne razumijem se u ove stvari ako me iko svata u cemu je problem neka mi molim vas pomogne!interesuje me kako cu ponovo moci putem zicne veze da se konektujem sa racunara i onda kako na laptopu se konektovati na wi-fi?