PDA

Pogledajte punu verziju : PPP Konekcija



nermich-x
01-02-2011, 10:16 PM
Jel mi neko može objasniti,kako da izgasim PPP lampicu s modema,tj da nije podešena stalna konekcija na internet.Prilikom preseljenja BH Telecom Tehnicari su sad podesili modem na PPP stalnu konekciju.

Jel moguce ukinuti ovo na modemu.Znam da se treba ici na modem adresu,ali kako?,jel mi neko može objasniti.

Znam adresu modema,i podatke logovanja,samo na koje postavke da idem,da ukinem stalnu konekciju.

sammir77
01-02-2011, 10:19 PM
pa ja mislim da ti je najbolje da resetujes modem,ako vec hoces da se konektujes preko kompa

nermich-x
01-02-2011, 10:28 PM
pa ja mislim da ti je najbolje da resetujes modem,ako vec hoces da se konektujes preko kompa

Prije mi je bila icona na deskopu,za konektovanje na internet,međutim sad to neme,jer je sad stalna konekcija,ok nemoram ti objašnjavati,kako to ide,znaš vec.Nego resetovanje modema,kako to ide,mislim želim ukinuti ovu stalnu konekciju,da negori ova PPP lampica.

Jer konekciju gasim u control panelu,i modem gasim.A kad spojim modem kabolve,i konekciju upalim u control panelu,cekam jedno određeno vrijeme dok se PPP lampica upali,jer nece odmah da se upali.

I to me nervira,želim smaci ovu stalnu konekciju,i vratiti na onu od prije.Al to su Tehnicari radili,tako da ja ne znam kako to ide u postavkama modema.

I kad sam sistem reinstalirala na onoj staroj konekciji,samo sam trebala kreirati deskop iconu tj onu iconu za konektovanje,sad mi samo treba kako se to odrađuje u modemu.

jasmin_tz
01-02-2011, 11:05 PM
kod mene je paradigm modem i ima sa lijeve strane rupica i pise reset, tu nesto ubacis (ja sam iglu) i pritisnes i cuvas 15ak sec, pustis, i trebaju se lampice pogasit i kroz par sec upalit, ako se ne pogase pa upale, pokusas par puta ( jer meni nije htjelo iz prve) i napravis sebi konekciju u control panelu i konektujes se (mozda ti se nece htjet konektovat iz prve, sacekaj nekih 15-ak min, tako sam ja i onda se normalno konektovao)
pozz

sammir77
01-02-2011, 11:11 PM
Prije mi je bila icona na deskopu,za konektovanje na internet,međutim sad to neme,jer je sad stalna konekcija,ok nemoram ti objašnjavati,kako to ide,znaš vec.Nego resetovanje modema,kako to ide,mislim želim ukinuti ovu stalnu konekciju,da negori ova PPP lampica.

Jer konekciju gasim u control panelu,i modem gasim.A kad spojim modem kabolve,i konekciju upalim u control panelu,cekam jedno određeno vrijeme dok se PPP lampica upali,jer nece odmah da se upali.

I to me nervira,želim smaci ovu stalnu konekciju,i vratiti na onu od prije.Al to su Tehnicari radili,tako da ja ne znam kako to ide u postavkama modema.

I kad sam sistem reinstalirala na onoj staroj konekciji,samo sam trebala kreirati deskop iconu tj onu iconu za konektovanje,sad mi samo treba kako se to odrađuje u modemu.
samo resetuj modem,i u kontrol panelu napravis onu ikonu za konektovanje,to je ono network konektions,i kreiras novu konekciju slijedeci upute koje ti se nude,koji ti je modem?

nermich-x
01-02-2011, 11:32 PM
Cekajte jel prvo da resetujem modem,i u toku paljenja lampica da napravim konekciju u control panelu.

A koji modem imam.Onaj od Telecoma,crni što ima logo BH T na njemu.Kao BH Telecom.

Edit; Uradila sam kako ste napisali.Sa strane ima mala rupica,za reset.Resetovala sam modem,samo lampice ADSL i PPP su se pogasile.Kreirala sam konekciju u Control Panelu,ali neide,opet radi PPP konekcija.I ona konekcija koju sam ja kreirala ne radi.

okisinch
02-02-2011, 12:27 AM
konektuj se na modem i prebaci u bridge mode.

ukucaj 192.168.1.1 u browser.
pitat će te za username i pass, ukucaš admin i admin.
oiđi na "advance"
otvorit ce ti WAN postavke:

treba upisati za VPI:8
VCI:35
Encapsulation: LLC
Channel Mode:1483 Bridged
Admin Status: Enable

ostalo nije bitno.

klikni "save" (inače kad nestane struje opet bi bilo po starom).

Mirel
02-02-2011, 12:41 AM
A i nemas potrebe mijenjat puno je jedostavnije ovako u routed modu, cim upalis comp konektovano je na net, a sve dok ne surfas ne ide ti promet tako da ti dodje isto kao i da nisi konektovana.

nermich-x
02-02-2011, 11:11 AM
konektuj se na modem i prebaci u bridge mode.

ukucaj 192.168.1.1 u browser.
pitat će te za username i pass, ukucaš admin i admin.
oiđi na "advance"
otvorit ce ti WAN postavke:

treba upisati za VPI:8
VCI:35
Encapsulation: LLC
Channel Mode:1483 Bridged
Admin Status: Enable

ostalo nije bitno.

klikni "save" (inače kad nestane struje opet bi bilo po starom).

Isto opet ide stalna konekcija.

mirs@d
02-02-2011, 06:13 PM
Isto opet ide stalna konekcija.

otpoji na modem/routeru adsl liniju koja ide iz uticnice od telefona(to ti je onaj kabal sto ima dzek ko kod slusalice za telefon), zatim resetuj router iglom ili necim slicno(15-tak sek drzi pritisnuto), treba da ti se ugase lampice i na portovima na koje si spojila racunar(e), sacekaj malo, i kad se opet pojave te lampice(ne bi smjela biti upaljena ppp, ako je upaljena, nisi dobro reset odradila ponovi) uzmi spoji adsl liniju koju si predhodno otpojila i spoji je, treba da ti se upali lampica adsl, sacekaj malo, i onda se konektuj preko konekcije na comp.

durex
02-02-2011, 06:30 PM
Isto opet ide stalna konekcija.

Kada uđeš u Control Panel od Paradigm routera, idi na Setup Wizard, otvori se prozor da biraš državu, tu ništa ne biraj i ne ukucavaj već nađi plavim slovima piše CONFIG, klikni to i otvara se novi prozor, u njemu biraš Encapsulation: 1483 Bridged IP LLC, VPI ukucaj 8, VPC ukucaj 35,ideš na NEXT, odaberi BRIDGE MODE ENABLE i onda na SAVE.

http://forum.bihnet.ba/attachment.php?attachmentid=2442016&d=1225981096

http://img222.imageshack.us/img222/3458/95418696gc5.jpg

genius
02-02-2011, 07:17 PM
a moze li meni ko objasnit kako da prebacim na PPP konekciju jer mi se dosadilo uvijek konektovati :D

durex
02-02-2011, 07:59 PM
a moze li meni ko objasnit kako da prebacim na PPP konekciju jer mi se dosadilo uvijek konektovati :D

Evo ovdje vidi kako trebaš za PPP(routed mode):

http://forum.bihnet.ba/showpost.php?p=1009288&postcount=18

genius
02-02-2011, 08:08 PM
drug hvala ti ali sad mi svijetle obje lampice i adsl i ppp

je li mora tako ili moze samo jedna da svijetli jer u kolege sam vidio da samo svijetli PPP

durex
02-02-2011, 08:35 PM
drug hvala ti ali sad mi svijetle obje lampice i adsl i ppp

je li mora tako ili moze samo jedna da svijetli jer u kolege sam vidio da samo svijetli PPP

To je normalno da svijetli, signalizira da spliter daje ADSL signal do routera, ne bi valjalo da ne svijetli. Kod mene kada ne svijetli ADSL lampica, onda nemam ni net-a.

nermich-x
02-02-2011, 09:44 PM
E Durex punooooo ti hvala.Sad je sve ok.Nije više stalna konekcija.Na takav nacin kako si objasnio sam uradila i kreirala opet conection u control panelu.

Hvala punooo

durex
02-02-2011, 09:46 PM
E Durex punooooo ti hvala.Sad je sve ok.Nije više stalna konekcija.Na takav nacin kako si objasnio sam uradila i kreirala opet conection u control panelu.

Hvala punooo

Nema na čemu, jedan problem manje.

prelette
18-06-2011, 09:59 AM
Pozz,... kako da (ili da li moze) adsl modem ako je u PPP modu da prihvata i adrese racunara koji imaju postavljenu staticku IP adresu a ne samo racunare sa postavljenom automatskom IP adresom. Kako to da postavim u modemu???