PDA

Pogledajte punu verziju : Moja tv wireless [ uputstvo ]



vedad_sar
25-05-2011, 09:19 AM
Znaci ova procedure radi za mene i omogucava mi spojiti 2 PC / Laptopa u isto vrijeme
Koristim Billionov modem bez ikakvih dodatnih modema.
Kao prvo prije nego sto probate ovo neka oba Kompjutera / Laptop budu ugaseni. Te ih upalite u isto vrijeme. Vrlo vazno je da Racunari budu Tek upaljeni ili Restartovani.
Znaci prvo se konektujete na racunaru normalno preko PPPoE. Za laptop takodjer napravite PPPoE Konekciju, te se konektujete preko wirelessa ( Znam da nemate konekcije ). Pustite laptop 20 minuta da mu se monitor Ugasi ( Ode na stand-by) te ga onda prodrmate i probate se konektovat preko PPPoE. Ja se inace prvo konektujem sa laptopom pa onda cekam da mi se na racunaru ugasi monitor.
Ne znam da li ovo radi za svakoga ali za mene fakat radi :D Nije nikakva zezancija. Vrijedi pokusat.

jasko__10
25-05-2011, 12:21 PM
Ja koristim moja tv net paket modem je tp link i prije nekih 10 dana sam bio postavio modem u bridge mode i bez problema sam se konektovao sa oba racunara nisam nista uradio od ovoga sto si ti obajsnio..A za ostale ove koji koriste moja tv full paket i imaju dva racunara ako znaju konfigurisat modem mogu koristit internet na dva racunara bez dodatnih uredjaja.znamo da je kod full paketa prvi port za kom 2-3 za tv 4-telefon.dovoljno je samo da stave stalnu konekciju ako nemogu se konektovat istovremeno na dva kom i 1-2 port postave za internet 3-tv 4-telefon

Suweydan
25-05-2011, 10:23 PM
Htio sam da uključim wireless kako ne bih nosao kablove po kući...
Paket: Moja TV net
Imam ovaj TP Link w8901G wireless modem-router i kad mu kucam username:admin i pasword:admin ne reaguje na te podatke nego mi opet traži username i pasword...Jel neko imao sličan problem?

jasko__10
25-05-2011, 10:39 PM
postoji mogucnost da je neko zamijenio..nevjeruje da je neka druga fabricka sifra osim admin jedino da pokusas modem na restart ako znas konfigurisat modem ili neko od drugova da ti to odradi

Suweydan
25-05-2011, 11:01 PM
Ne preostaje mi ništa nego reset, ali dok uhvatim vremena za to. Haman da je neko promijenio pasword, vjerovatno ovi iz monteri iz Telecom-a

Hvala u svakom slučaju.

DonHaris
26-05-2011, 01:55 AM
Ovako, ne znam za taj pokusaj, ali ako radi (Y). Ja sam prije moje tv imao stalnu konekciju i wireless, sad kako je dosao TP-link, i moja tv, rekli su mi da ne postavljam stalnu konekciju, samim timnisam imao wirelessa. Na laptopu mi je bila konekcija LIMITED OR NO CONNECTIVITY. Isao sam na properties od wireless konekcije (tamo gdje pise kolika je brzina, koliko je paketa poslano koliko primljeno). odabrao V4 (ISPOD 6) zatim opet na properties, i kucao u polja

1.) 192.168.1.199
2.) TAB
3.) prazno

zadnja dva

195.222.32.10
192.222.32.20

Potom mi je konekcija dosla...

Suweydan
26-05-2011, 09:48 AM
Ma kod mene wireless potpuno isključena, ne gori ni WLAN lampica na modemu,a iz nekog razloga mi ne prihvata defaultni username i password.

Haman da će uslijediti reset modema pa sve iznova...

Kakanjac3
27-05-2011, 06:38 PM
Ma kod mene wireless potpuno isključena, ne gori ni WLAN lampica na modemu,a iz nekog razloga mi ne prihvata defaultni username i password.

Haman da će uslijediti reset modema pa sve iznova...

e drug, ja imam adsl wir router D-Link model Dir-600 username je: admin a pss je prazno... A u svakom slucaju imas pass na modemu, ako nece neko mijenjo, Boze moj reset pukni :D:-D

zekerijah
27-05-2011, 11:28 PM
Probaj lozinku: 'pitu' (bez navodnika).

AdoSA
28-05-2011, 10:04 AM
Ja sam bez problema aktivirao wireless na TP-link routeru i sve radi OK za sada u bridge modu. Problem nastaje kada pokusam da namjestim router da radi u routed modu najvise radi konektovanja na net preko mobitela i laptopa. Naime saznao sam od osoblja BH Telekoma a IP telefonija pravi neke probleme kada router radi na taj nacin.

zekerijah
28-05-2011, 09:31 PM
Ovo su postavke za TP-Link modem za simultani pristup sa više računara (stalna konekcija). (Kliknite na sličice da ih uvećate). Adresa vašeg modema je 192.168.1.1. Username je : admin, a lozinka je: admin (ili pitu, ili možda nešto treće-provjerite sa osobljem koje vam je postavljalo modem).

Interface Setup::Internet
2473741

Interface Setup::Lan
2473743

Interface Setup::Wireless
2473742

ala7
02-06-2011, 08:04 PM
Ovako sam i ja namjestio i nije moglo dok nisam dodjelio DNS adrese racunarima jer je na mojatv dhcp modema iskljucen..sad sve frcera bez problema

Amriccc
05-06-2011, 09:03 PM
moze li mi neko detaljno objasniti kako podesiti wirless konekciju MOJA TV... modem je KASDA

almir.dule
10-07-2011, 02:16 AM
Prijatelju ziv ti nama biooooooo MILION godina svaka cast dugo vremena se mucim sa ovim i ev sad sam napravio sve je ok SVAKA CAST HVALA TI OD SRCA

instruktorB
09-08-2011, 05:50 PM
Imam ja jedno pitanje u vezi wirelles-a!!! Resetovao sam tp link td-w8901G na tvornice postavke ukucao sve opcije kao sto pise na bhtelecom stranici stimao opcije i po ovom gore uputstvu "za simultani pristup sa više računara" i opet mi wirelles ne radi.
Imam Moja TV Phone i NetFlat2. Svoju bezicnu mrezu napravim i konektujem se na nju s mobitela ili laptopa,takodje s laptopa i mobitela mogu se konektovat bezicno na router-ali problem nastaje kada zelim bezicno na Internet onda nemogu ni preko mobitela ni preko laptopa. Na mobitelu mi izbaci poruku "nije pronadjeno glavno racunalo" a na laptopu nesto u vezi DNS...
Ako netko zna pomoc,neka objasni...
Ako moram nekom platiti da bi mi nastiomao bezicnu konekciju platicu
Uglavnom nemogu routeru bezicno pristupiti ako ne upalim DHCP server.

instruktorB
11-08-2011, 03:56 PM
Za sve one koji imaju MojaTV Phone i NetFlat2 i zele da imaju bezicni wirelles neka samo podese postavke kao sto sam ja odradio na svom routeru i sve ce da radi normalono tv tell internet wirelles,ako sam se ja namucio dok sam stimao nemora vise nitko,jer sam radio scrin shoot citavog tp linka td w 8901G evo link kudal mozete skinuti moje konfiguracije routera


download
http://www.2shared.com/file/RM-TSs2Q/Tp-Link_Td-w8901G.html
nadam se danije zabranjeno stavljati link

Samo zelim da pomognem ljudima

addebisi
06-09-2011, 01:53 PM
Eh ovako, prvo da vas sve pozz posto sam se registrovao samo zbog ovog problema pa se nadam da bi mi mogli pomoci ;). Naime imam paradigm modem sa wirellesom i zadnjih recimo godinu sam ga i koristio(wirelles) al od jucer ne mogu da se konektujem preko mog usera i passa iako stoji da je uredno konektovan na wirelles, znaci wireles da dial ne... svasta sam pokusavao, ponovne konfiguracije i sve to al nista nije uspjelo, i dalje sve isto. zna li neko sta bi moglo biti u pitanju
i da napomenem da sam se evo uspjesno konektovao preko kabla al problem je sto imam jedno tako da dok sam na netu moja tv ne radi :D
hvala unaprijed

windy_xxx
20-09-2011, 12:50 AM
Kod mene su iz poste dosli radnici i napravili wirelles, morali su flashat modem da bi omogucili wirelles, nisam mogao sam, nije mi moglo preko lozinke.

Oni kod sebe imaju za sve pakete flash fajlove, i samo stavljaju koji treba.

instruktorB
22-09-2011, 10:32 AM
Imam novo pitanje,jer sam neki dan promjenio paket s moje tv phone na moja tv full,na phone mi je radio wirelles,a na full nece. pokusao sam ovo gore ranije sto je objasnjeno ali nista,router je tp link,a resiver motorola,problem mi je kada sve nastimam telefon radi bezicni internet radi ali kada treba doci slika na tv nece da se pojavi naime motorola ispuni sve one svoje zelene krugove i kada treba biti slika bude bijeli ekran,pa eto ako tko zna rijesiti ovaj problem ja rado voljan da probam.

2136521763
29-10-2011, 12:16 PM
Imam sljedeći problem... Takođe iamam TP link sa gore navedenim postavkama..
MOJA TV radi net radi samo sa lan kablom tj wireless ima limited or no connectivity.Pokušao sam da dodjelim DNS adresse i to mi je nestalo ali i dalje nisam bio u stanju da idem s laptopom na net bez lan kabla tj preko wirrelessa..

Ima li ko idelju kakva je greska i da li je uopste moguce preko wirlesse SAMO da se ide na net..


POzz hvala na razumijevanju

nutelaaaa
13-07-2012, 06:30 PM
Ovako, ne znam za taj pokusaj, ali ako radi (Y). Ja sam prije moje tv imao stalnu konekciju i wireless, sad kako je dosao TP-link, i moja tv, rekli su mi da ne postavljam stalnu konekciju, samim timnisam imao wirelessa. Na laptopu mi je bila konekcija LIMITED OR NO CONNECTIVITY. Isao sam na properties od wireless konekcije (tamo gdje pise kolika je brzina, koliko je paketa poslano koliko primljeno). odabrao V4 (ISPOD 6) zatim opet na properties, i kucao u polja

1.) 192.168.1.199
2.) TAB
3.) prazno

zadnja dva

195.222.32.10
192.222.32.20

Potom mi je konekcija dosla...
ja ovom uradim, ali nista se nakon toga ne desi ...

mario_lk
29-08-2012, 07:13 PM
Imam MOJA TV PAKET. Modem je TP-link, routher takodjer. Spojim routher, na laptopu mi pokazuje da ima signal (ali u donjem cosku, preko ikone koja pokazuje kakav je signal, je uzvicnik. Preko laptopa mogu uci u konfiguraciju routhera. Wirellessa NEMA. Kad spojim direktno laptop, preko kablova, ima internet. Kad spajam routher nemam interneta na kompu (komp je spojen u routher). Routher radi 100% jer sam probao kod prijatelja. Ja vas MOLIM da mi pomognete. Ali isto tako vas molim da mi detaljno pisete sta i kako, jer se bas ne razumijem u ovakve stvari. Hvala unaprijed

denny911
31-08-2012, 12:47 PM
Prije 10-ak dana sam riješio svoj problem koji sam imao sa svojom Nokiom E75.

Udji na mjesto gdje telefon čuva pristupne tačke za wireless (znači, svaki put kad se nakačiš na neki wireless, telefon to pamti). Nadji svoju kućnu mrežu i idi na uredjivanje.

Meni je i prije radilo, sasvim rijetko iz prve je učitavalo stranice, često iz drugog pokušaja a nekad nije htjelo nikako pa odustanem.
E onda sam naišao na Napredna podešenja. Kod mene je to kada sam u Edit modu za mrežu, idem na dugme Opcije i odaberem Napredna podešavanja i zatim IPv4 stavku. Tu dobijem ekran s opcijama kao kada na PC LAN kartici odaberem da unesem manuelne postavke (IP adresa, subnet mask, default gateway, DNS adrese).

Kod sebe sam to ovako podesio:

IP telefona: 192.168.1.77 (stavio sam 77 na kraj da smanjim mogućnost preklapanja IP-a s 2 računara koja imam u mreži u kući)
Subnet mask (podmrežna maska): 255.255.255.0
Default gateway (podrazumijevani mrežni prolaz): 192.168.1.1
DNS adrese: (1) adresa primarnog DNS-a: 195.222.32.10 (2) adresa sekundarnog DNS-a: 195.222.32.20

Od tada sve radi ko švicarski sahat.

Imao sam ja prije istih problema i sa računarima, kada mi nije htjelo automatski povući ovakve postavke pa sam znao biti bez interneta. Tada su bila 2 pc-ja i laptop i skoro uvijek jedan od njih nije vukao ispravne postavke. Onda sam morao svima zadati ručno sa jasno definisanim IP adresama.

Kad sam dobio novu opremu, takvih problema nije bilo ali ako se pojave znam do čega je.


Probaj ovo na svom mobitelu pa javi da li je uspjelo.

mile883
05-09-2012, 09:55 AM
http://www.bhtelecom.ba/webtv.html#nowepg tko vec ima bhtelecom internet neka gleda na ovoj adresi 30 kanala freeeeeeeeeeee

mufi
12-11-2012, 03:54 PM
Nisam imao iskustva sa mojom TV pa me interesira instaliranje Wireless routera, pošto nije u opremi došao wireless već obični modem router. Sada bih ja instalirao dadatno TP-link wireless router na postojeći modem router. Treba li nešto u postavkama mjenjati na koji vid konekcije ići. POZZ

ermin.suvada
29-03-2013, 08:46 PM
Koristim paket moja tv full imam TP LINK TD-W8901G imam i Wireless sve ok na Wireless ulazim bez lozinke htio bi da postavim lozinku na Wireless pokušao sam na sve načine da postavim lozinku al nisam uspio ukucavao sam u pretraživač brojeve 192.168.1.1 ukucavao sam korisničko ime admin i lozinku admin al neće da mi prihvati ako neko može da mi pomogne kako da zaštitim Wireless sa lozinkom neka se javi unaprijed se zahvaljujem.

Adi_sarajevo
30-03-2013, 07:22 PM
Ako nisi rjesio javi se u pm...pozz

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2

amerskopljak
18-08-2013, 12:04 AM
Pozz svima kao mi iko može pomoći imam moja tv full paket i onaj ruter TD-W8901 GB i prijavio sam dam i prikljuće weirles ali nikad da doću pa sam našo link kako da ukljućim i sve i kad otvorim browser mozilu i ukucam onaj ip 192.168.1.1 samo se okreće onaj krug neko vrijeme i izbaci mi neku grešku 100 puta sam probao nema šta nisam ali ništa možel mi iko to objasnit

DeadZead
15-09-2014, 08:20 PM
ako kome treba password za router od bhtelecom-a nek se javi u pp. razvijam program koji je jos u testnoj fazi pa mi treba " pokusnih kunica".

May the force be with you!