PDA

Pogledajte punu verziju : Pomoc oko rutera zte zxv10 w300



amir
11-08-2011, 05:38 PM
Pozz svima.Dali je ko od vas imao iskustva sa Ruterom ZTE ZXV10 W300???Nemogu nikako uci u podesavanja rutera:-?...neznam usename i pasv,dali neko od vas zna??? Hvala unaprijed ;)

El Capitan
11-08-2011, 06:16 PM
Pozz svima.Dali je ko od vas imao iskustva sa Ruterom ZTE ZXV10 W300???Nemogu nikako uci u podesavanja rutera:-?...neznam usename i pasv,dali neko od vas zna??? Hvala unaprijed ;)

Kako si napisao naziv rutera ovdje tako si mogao i u google da upišeš i dobio bo ovo:

http://defaultpasswords.in/zte-router-default-password-login-username-for-modems

192.168.1.1

By default the username for your ZTE ZXV10 W300 router is admin and the password is admin

Podešavanje ruthera...
http://www.zultrax.com/forward-port/zte-zxv10-w300.htm

amir
11-08-2011, 07:03 PM
Pokusao sam sa pasword:admin ;usename:admin ali nemoze,dali postoji neki drugi pasword???

Exorcist
11-08-2011, 09:49 PM
jesi li probao sa resetovanjem routera, vratice ti na dafault username i pass

Tribbiani
12-08-2011, 01:01 AM
Ali nemoj resetovat ako poslije nećeš znat podesit postavke, posebno ako koristiš Moju TV.


jesi li probao sa resetovanjem routera, vratice ti na dafault username i pass

amir
12-08-2011, 02:03 PM
Nisam pokusao resetovati bas zbog moje tv,steta sto nema upustva za konfiguraciju na bhtelecom stranici..

elmirb
15-08-2011, 02:01 PM
poksao sam restart nepije vode, pass je mjenjat po default, tako da nista bez logina user i pass, da nije slucajno ko sazna pristune podatke :(

sto se tice podrske od telecom prvo je tesko ljdima objasniti i kojem se router radi a da nepricam dalje :(

denny911
18-08-2011, 12:51 PM
Meni su danas stavili taj novi router i nece covjek da mi otkrije podatke. Od sada zoves broj podrske i oni na daljinu ulaze u router i mijenjaju ti postavke.
Razlog? Preveliki broj intervencija na terenu zbog korisnika koji prckaju po postavkama i gube funkcionalnost. Po meni, ispravna odluka.

S tim da meni evo sad telefon ne radi iako je radio kada ga je lik testirao.

Marlon_Brando
18-08-2011, 12:56 PM
koji je kod tebe? TP link, onaj bijeli..:)
imas postavke na stranici moje TV...

denny911
18-08-2011, 03:28 PM
koji je kod tebe? TP link, onaj bijeli..:)
imas postavke na stranici moje TV...

Hm, ne znam koga si pitao. Moj post je bio zadnji pa cu pretp. da si pitao mene.
Ja sam htio reci da je taj novi koji su mi postavili upravo ovaj iz prvog posta, ZTE, jer sam prije imao Billion pa je odjednom prestao da daje sliku (telefon i net/wireless net su mi bili u redu).

Kako god, ovaj mi se cini boljim, iako je kineska proizvodnja, mada drugovi Kinezi proizvode i dobre stvari a ne samo bizuteriju.

El Capitan
18-08-2011, 04:56 PM
Hm, ne znam koga si pitao. Moj post je bio zadnji pa cu pretp. da si pitao mene.
Ja sam htio reci da je taj novi koji su mi postavili upravo ovaj iz prvog posta, ZTE, jer sam prije imao Billion pa je odjednom prestao da daje sliku (telefon i net/wireless net su mi bili u redu).

Kako god, ovaj mi se cini boljim, iako je kineska proizvodnja, mada drugovi Kinezi proizvode i dobre stvari a ne samo bizuteriju.

I koja je svrha zamjene ako ti sada telefon ne radi...?

Moboy
22-08-2011, 07:34 PM
I meni su stavili ovaj ZTE ZXV10 W300 modem al nesto mi gori crvena lampica ispod "Internet" oznake - imam osjecaj da to netreba :S i nece mi konekcija na laptopu (win7) samo na desktopu gdje je xp sp3 ?

gdje da resetujem ovo cudo?

grifter_bih
27-08-2011, 04:32 PM
Pozzz svima... Login username i pasw za ZTE ZXV10 W300 ..... za postimavanje samog rutera je potpuno isto kao kod TP-LINK modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran DHCP sto znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i DNS 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55

doug
29-08-2011, 12:49 PM
pozz
dali neko zna kako da ovaj modem podesim da se sam konektuje na net da nemoram kucati ežuser i pass /routed mode)
ja koristim dva racunara na port 1 i 3 i kad je jedan na netu drugi nemoze
valjda sam se dobro izrazio sta zelim

denny911
29-08-2011, 02:14 PM
I koja je svrha zamjene ako ti sada telefon ne radi...?

Gdje ti nadje da mi telefon ne radi?
Naprotiv, sada radi bez greske, dobio sam neki dodatak uz ovu novu opremu (taj router ZTE, novi STB umjesto Motorolinog, sada je slika cistija, i drugacije se ponasa pri saltanju, dobio taj dodatak koji stabilizuje telefon itd.)

Novi daljinski (bez tastature one kao sto dodje u motorolin STB) je dosta bolji, i receno mi je da ne crpi baterije kao onaj prije.

Jedina mana je ta sto recimo svakih 10 min slika na djelic sekunde trzne ali ne zalim se.

Sylvester
29-08-2011, 06:35 PM
Ovako imam ZTE ZXDSL 831CII modem i bijele je boje :D Prije njega sam imao Paradigm i wifi u kuci. Kada sam dobio ovaj bijeli modem nasam sam uputstvo kako podesiti modem da se sam konektuje, da se obise onih 7 i napravi jedna ali ja nisam mogao obrisati ih, nema te opcije nikako te sam samo dodaju jos jednu. TP LINK imam wireless router njega sam podesio i prikljucio kabal iz bijelog modema. Net je radio jednih pola sata sasvim normalno i nakon toga pukla je konekcija i gotovo. Od tad ne mogu preko wifija nikako uci te sam morao prikljuciti se na kabal onako. TP LINK je ispravan, provjerio sam. Da li neko zna u cemu je problem?

El Capitan
30-08-2011, 09:11 AM
Gdje ti nadje da mi telefon ne radi?
Naprotiv, sada radi bez greske, dobio sam neki dodatak uz ovu novu opremu (taj router ZTE, novi STB umjesto Motorolinog, sada je slika cistija, i drugacije se ponasa pri saltanju, dobio taj dodatak koji stabilizuje telefon itd.)

Novi daljinski (bez tastature one kao sto dodje u motorolin STB) je dosta bolji, i receno mi je da ne crpi baterije kao onaj prije.

Jedina mana je ta sto recimo svakih 10 min slika na djelic sekunde trzne ali ne zalim se.

U tvom postu broj 8....


S tim da meni evo sad telefon ne radi iako je radio kada ga je lik testirao.

denny911
30-08-2011, 01:23 PM
U tvom postu broj 8....


S tim da meni evo sad telefon ne radi iako je radio kada ga je lik testirao.

Aha, vidiš na to sam i zaboravio. Stvar je bila u tome da telefonski aparat nije bio ukljucen u struju jer sam nakon odlaska tehnicara premjestao kablove iz uticnice u uticnicu. Cim sam ukljucio, proradilo je sve.
Sve u svemu, sad sam potpuno zadovoljan uslugom.

gigamen
20-09-2011, 05:08 PM
Pozzz svima... Login username i pasw za ZTE ZXV10 W300 ..... za postimavanje samog rutera je potpuno isto kao kod TP-LINK modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran DHCP sto znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i DNS 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55



ee pozz meni nece da otvori 192.168.1.1 ili ovo tvoje 192.168.1.100 samo ocitava ali nikad nista. i ja bih htio da napravim wireeless jer imam acer aspire 7520 i ima dugme za wireeless da se ukljuci i kad ga ukljucim svijetli naranđasto kaze mi jedan drug treba da bude zeleno. kako to napraviti ??

nodimj
25-09-2011, 07:18 PM
Pozzz svima... Login username i pasw za ZTE ZXV10 W300 ..... za postimavanje samog rutera je potpuno isto kao kod TP-LINK modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran DHCP sto znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i DNS 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55 Veliko HVALA ovom drugaru, ovaj komplikovani pass koristiti za ovu tipu modema. P.S. Imaš pivkano ako dođeš u Tz :)

nibleri
01-10-2011, 11:22 AM
Pozzz svima... Login username i pasw za ZTE ZXV10 W300 ..... za postimavanje samog rutera je potpuno isto kao kod TP-LINK modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran DHCP sto znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i DNS 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55

jel možeš malo pojasniti gdje se ukucaju ovi parametri, molim te

nodimj
01-10-2011, 06:29 PM
Pokreneš Explorer. Umjesto www ukucaš IP od rutera i pojavi ti se opcija za ukucavanje ovih podataka. Ostaviš DHCP na Mrežnoj karti na računaru.

hera
04-10-2011, 07:58 PM
Pozdrav,

I ja sam prije dva dana dobio ovaj ruter (zxv10 w300) prilikom prikljucivanja internet usluge i problem sam rijesio na slijedeci nacin (slijede detaljne upute):

Naime, kada se resetuje ruter sve postavke budu katastrofa. Dakle u browser ukucati 192.268.1.1. Username: admin, Password: vr10vr10tajn1pa55. Na interface setup u tab-u za internet odabrati neki pvc (recimo 0 koji je vec unesen). Podesiti VPI na 8 i VCI na 35 (to je default za ATM mrezu BH Telekoma). Zatim odabrati PPPoE/PPPoA te unijeti username i pass za ADSL konekciju. Ukljuciti default route. Zatim naravno uraditi save. Sada bi se na statusu rutera za pvc0 trebala vidjeti IP aadresa, te default gateway i dns serveri (ako nije onda nesto nije u redu sa korisnickim racunom).

Eh sad je fazon kada se ruter resetuje da su VLAN-ovi na njemu koji su podeseni automatski uzasni. Kod mene je bio problem da mi PCV0, zatim ethernet port 1 i wireless port 0 nisu bili u istom vlan-u pa nije nista islo dalje od rutera.

Podesavanje Vlana:

Odabrati tab Advanced Setup, a zatim odabrati novi tab VLAN. ZAtim odabrati Assign Vlan for each interface i staviti vrijednost polja PVID za VC0, zatim ethernet port 1 i wireless lan npr na 1. Mozete ukljuciti i vise ethernet portova stavljajuci PVID na 1. A VC koji ukljucujete je onaj koji ste podesili za PPPoE konekciju (u ovom slucaju je to PVC0 tj. PVID za VC0 je 1). Zatim stisnuti next i odabrati vlan index 1, VLAN ID 1, ATM VC 0 , Ethernet port 1 i wireless LAN port 0. Spasiti konfiguraciju i trebalo bi da radi (Barem je meni radilo).

Nadam se da je bilo od pomoci.

templaya
13-10-2011, 11:29 AM
Sve ja razumijem ovo sto si ti sad stavio i super si to odradio, svaka cast. Ali meni treba mala pomoc oko necega. Takodjer posjedujem modem ZTE i zelim da ostvarim konekciju preko wirelessa. Ja sam napravio Access Point i sve to, konektujem se na wireless ali problem je sto mi ne odobrava pristup internetu! ZASTO? Jel' ima nesto u postavkama wirelessa sto nisam odradio kako treba ili sta? Ako neko zna o cemu je rijec, mnogo bih mu bio zahvalan, jer mi je wireless stvarno potreban!

deron_williams
29-10-2011, 09:06 PM
Pozdrav,

I ja sam prije dva dana dobio ovaj ruter (zxv10 w300) prilikom prikljucivanja internet usluge i problem sam rijesio na slijedeci nacin (slijede detaljne upute):

Naime, kada se resetuje ruter sve postavke budu katastrofa. Dakle u browser ukucati 192.268.1.1. Username: admin, Password: vr10vr10tajn1pa55. Na interface setup u tab-u za internet odabrati neki pvc (recimo 0 koji je vec unesen). Podesiti VPI na 8 i VCI na 35 (to je default za ATM mrezu BH Telekoma). Zatim odabrati PPPoE/PPPoA te unijeti username i pass za ADSL konekciju. Ukljuciti default route. Zatim naravno uraditi save. Sada bi se na statusu rutera za pvc0 trebala vidjeti IP aadresa, te default gateway i dns serveri (ako nije onda nesto nije u redu sa korisnickim racunom).

Eh sad je fazon kada se ruter resetuje da su VLAN-ovi na njemu koji su podeseni automatski uzasni. Kod mene je bio problem da mi PCV0, zatim ethernet port 1 i wireless port 0 nisu bili u istom vlan-u pa nije nista islo dalje od rutera.

Podesavanje Vlana:

Odabrati tab Advanced Setup, a zatim odabrati novi tab VLAN. ZAtim odabrati Assign Vlan for each interface i staviti vrijednost polja PVID za VC0, zatim ethernet port 1 i wireless lan npr na 1. Mozete ukljuciti i vise ethernet portova stavljajuci PVID na 1. A VC koji ukljucujete je onaj koji ste podesili za PPPoE konekciju (u ovom slucaju je to PVC0 tj. PVID za VC0 je 1). Zatim stisnuti next i odabrati vlan index 1, VLAN ID 1, ATM VC 0 , Ethernet port 1 i wireless LAN port 0. Spasiti konfiguraciju i trebalo bi da radi (Barem je meni radilo).

Nadam se da je bilo od pomoci.


E jaro ja sam sve ovo probao, al ne ide ne znam do cega je. Kod mene je Moja Tv Full paket i radnici koji su mi dolazili nastimati taj paket su rekli da se moze wireless prikopcati na router. Ako moze jos neka pomoc, bio bih zahvalan!!!

Legenda
03-11-2011, 05:12 AM
Ako zelite konekciju preko neta , samo stavite da vam je "dsl" uvijek upaljen i to je to.

vardan
28-11-2011, 12:37 PM
pozz svima imam isti problem sa ovim ZTX10 W300 samo što kod mene neće lozinka da li ima neka druga lozinka (vr10vr10tajn1pa55)
?????
da bih mogao pristupiti ovom kinezu.

fahro
29-11-2011, 05:38 PM
kako na ovaj ruter nakačiti i drugi računar? nisam uspio ni preko wirelesa a niti preko lana

aldinaaa
27-12-2011, 01:34 PM
pozzz svima... Login username i pasw za zte zxv10 w300 ..... Za postimavanje samog rutera je potpuno isto kao kod tp-link modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran dhcp sto znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i dns 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: Admin
password: Vr10vr10tajn1pa55

e jel mozes da mi napises postavke za pvco, posto sam ja nesto pravila za wirelles i pokvarila to sad ne mogu da se konektujem nikako, nece? Jel moze neka slika, ili nesto? Molim vas , hitnooooooooo je!

Magnum3.5.7
27-12-2011, 04:38 PM
e jel mozes da mi napises postavke za pvco, posto sam ja nesto pravila za wirelles i pokvarila to sad ne mogu da se konektujem nikako, nece? Jel moze neka slika, ili nesto? Molim vas , hitnooooooooo je!

Koliko sam shvatio tebi trebaju VPI: 8 i VCI: 35 brojevi.

ludi
29-12-2011, 07:06 AM
lozinka ti je vr10vr10tajn1pa55
user neame:adim
ako je od b ih telekoma...

ako ne admin admin ..user i lozinka...

parca
29-12-2011, 07:58 AM
Isti problem. Imam ruter (zxv10 w300) sa ovim podacima sam mogao pristupiti ruteru:
username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55
Paket je Moja Tv Full Internet Pc i Wireless sve je super radilo dok nisam oborio sistem na laptopu ustvari i sada sve super radi samo sada ne mogu sa ovim podacima ući u ruter pa me to kopka.
Ako ima rješenje unaprijed zahvalan!

champion0
29-12-2011, 08:46 AM
Isti problem. Imam ruter (zxv10 w300) sa ovim podacima sam mogao pristupiti ruteru:
username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55
Paket je Moja Tv Full Internet Pc i Wireless sve je super radilo dok nisam oborio sistem na laptopu ustvari i sada sve super radi samo sada ne mogu sa ovim podacima ući u ruter pa me to kopka.
Ako ima rješenje unaprijed zahvalan!

Imao sam sličan problem, evo rješenje na ovoj temi

http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=77406

hozda
29-12-2011, 09:32 PM
ee da li neko zna kako da napravim wireless na ZTE ZXV10 W300,nikako nemogu napravit........molim vas recite mi ako znate......HELP

causevic.zijad
02-01-2012, 08:52 PM
admin
vr10vr10tajn1pa55

A L I
02-01-2012, 09:55 PM
To je stari password.

upaljach
05-01-2012, 12:17 PM
Zamolio bih nekoga kome radi wireless na ovom routeru da napravi screenshotove pvc-ova i mapiranja, sve sam pokusao i ne funkcionise mi.

ribar
05-01-2012, 01:00 PM
To je stari password.

a koji je sad trenutni ?

Tribbiani
05-01-2012, 01:35 PM
a koji je sad trenutni ?

Niko ne zna (osim određenog broja uposlenika BH Telekoma).

nodimj
05-01-2012, 06:35 PM
a koja im je sada ta logika da zakljucavaju modeme?

upaljach
05-01-2012, 07:56 PM
Zamolio bih nekoga kome radi wireless na ovom routeru da napravi screenshotove pvc-ova i mapiranja, sve sam pokusao i ne funkcionise mi.

Ima li nekog dobrotvora?:)

avduka
10-01-2012, 06:46 PM
Ali nemoj resetovat ako poslije nećeš znat podesit postavke, posebno ako koristiš Moju TV.

ja sam ga resetovo...sad nemogu da se konektujem ni u bgigde modu....
kako nema upustvo za ztx zxv10w300 ruter za stavljanje u route mod....ima ali ono nije isti ruter niti im je isti interface...
sad kako da vratim postavke koje su bile za bridge mode pa onda ponovo da ganjam route mode...?

denny911
10-01-2012, 08:05 PM
Ja ne mogu uci u postavke ovog modema, nije mi monter htio dati pristupne podatke. Moze li neko pomoci?

genius6040
06-05-2012, 12:21 PM
Pozzz svima... Login username i pasw za ZTE ZXV10 W300 ..... za postimavanje samog rutera je potpuno isto kao kod TP-LINK modela jer jer firmware skoro ako ne i isti ....na ruteru je deaktiviran DHCP sto znaci da ces morati ukucati ip adrese rucno npr ip: 192.168.1.100 , netmask 255.255.255.0 , gataway 192.168.1.1 i DNS 195.222.32.10 i 195.222.32.20


username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55

meni ovaj pass ne radi.
a i ja imam i moju tv i ADSL, a trebaju mi kljucevi od wirelessa, da vidim koji su

denny911
13-06-2012, 10:18 AM
meni ovaj pass ne radi.
a i ja imam i moju tv i ADSL, a trebaju mi kljucevi od wirelessa, da vidim koji su

Meni isto, zna li neko koji je pass?

adnan82
24-06-2012, 08:47 PM
pozzz. jel moze mala pomoc. pokusavam namjestiti modem da vise komp.mogu prikopcati a da mi radi i wirelles. dakle ja namjestim da mi radi za moj komp i da radi wirelles ali kad ukljucim jos jedan komp kablom ono sve nestane, nigdje nemam neta. radi se o modemu ZTE ZXV10W300, imajul gdje kompletne postavke. mozda ja nesto ne uradim kako treba. hvala

Quronja
24-06-2012, 09:20 PM
pozzz. jel moze mala pomoc. pokusavam namjestiti modem da vise komp.mogu prikopcati a da mi radi i wirelles. dakle ja namjestim da mi radi za moj komp i da radi wirelles ali kad ukljucim jos jedan komp kablom ono sve nestane, nigdje nemam neta. radi se o modemu ZTE ZXV10W300, imajul gdje kompletne postavke. mozda ja nesto ne uradim kako treba. hvala

Naravno da ne može jer dolazi do konflikta ip adrese...tom drugom kompu moraš dodijeliti statičnu ip adresu....

sedmoglavi
20-07-2012, 02:40 AM
Pozdrav... imam modem ZXV10 W300 i zelio bih se preko njeg sa 2 racunara da spojim na internet.... citao sam da je to moguce, a ima i 4 LAN izlaza, ali je problem sa podesavanjem opcija... nikad mi ne mogu oba pc biti istovremeno na netu, onaj kojeg prvo zakacim on ostaje a drugi nista... postoji opcija preko ''svicera'' kojeg ja nemam, mogu ga kupiti ali eto da probam ovako da se spojim... ako mi neko moze pomoci... Unaprijed hvala....

googlao sam ali nisam nasao ama bas nista sto bi mi pomoglo... svi imaju isti problem kao i ja ali nigdje nema konkretnog odgovora.... svugdje se mogu naci SS onih osnovnih postavki ovog modema, ali nigdje nema kako putem njeg spojiti 2 racunala na net....

Ako se neko u radu susretao sa ovim kineskim proizvodom molio bih ga da mi pomogne ako je ikakako moguce....

mufi
20-07-2012, 10:32 AM
Stvar ti je samo u postavkama routera. Moraš ući u router i pronaći negdje u postavkama da router ide router mode ili možda preko instalacionog diska koji si dobio uz modem. Sada ti je vjerovatno u bridge modu, pa ne mogu oba kompa istovremeno. I još nešto na računarima treba postaviti na stanju mreže automatsko dodjeljivanje IP adrese.

elmir
21-07-2012, 10:10 PM
meni ovaj pass ne radi.
a i ja imam i moju tv i ADSL, a trebaju mi kljucevi od wirelessa, da vidim koji su

Ako neko zna novi pass molim da mi pošalje na PM
Hvala

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

xbullx
22-07-2012, 03:34 AM
Ako neko zna novi pass molim da mi pošalje na PM
Hvala

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Restartuj modem a nakon toga probaj navedeni pasvord.

Sent from my LT26i using Tapatalk 2

Scofield1
02-08-2012, 12:47 PM
Evo ovako i ja sam prije par dana imao isti problem nisam mogao da podesim ruter.
Kucate 192.168.1.1,zatim u ime korisnika kucate: admin a u polje lozinka: vr10vr10tajn1pa55
Eh tu je bio nastao problem jer ja nisam znao sta da radim zatim sam se sjetio da je prije na bht-portalu bilo konfiguracija svih modema u PDF-u,nazalost oni su to skinuli ali srecom ja sam nasao to u povijesti.
Evo vam link na kojem stimate lan,tu imate sve detaljnije pojasnjeno: http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/ZTE_ZX_V10_W300_za_uslugu_ADSL_verzija2.pdf
A ovo je link za stimanje wirelessa na istom ruteru:http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/ZTE_ZX_V10_W300_wireless_pristup.pdf
Nadam se da ce vam pomoci.

pentium4
08-08-2012, 09:58 AM
možete li mi molim vas pomoci,hitno mi je potrebno:
u pitanju je moja tv full ,i ovaj naveedni router zxv10w300,eh je li njemu unutar tv routera podešeno da pokreće konekciju,pa da tako u zte-u podesim dynamic ip,ili ja njega trebam podesiti u pppoe da mi on vrti konekciju sa userom i pass-om...

elmir
13-08-2012, 10:39 PM
Restartuj modem a nakon toga probaj navedeni pasvord.

Sent from my LT26i using Tapatalk 2

Ma restartovao bi ga ja, ali kako poslije podesiti mojaTV i telefon

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

ŠukoUtičnica
14-08-2012, 02:18 PM
Ma restartovao bi ga ja, ali kako poslije podesiti mojaTV i telefon

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Po defaultu je podešeno da se nakon restarta postavke za telefon i moju tv ne gube. Znači, samo trenutno, na 2-3 minute ostaneš bez telefona i opet će sve fercerat...

kasda
12-09-2012, 04:42 PM
Meni trebaju postavke za ovaj modem kako ga stimati za u bridge i u routed modu. Ne treba mi WLAN. Samo je internetu pitanju.
---------------------------------------------------
Nasao sam postavke .... ovdje .... Sad je problem slijedeci.

Nece modem u "routed" modu da se konkektuje sa postojecim passwordom i usernamemo. Stalno blinka DSL lampica sporo .... a nema lampice za internet.

Zna li netko u cemu je problem ili je modem neispravan. ? Drugi modemi idu normalno thompson i kasda.

Da li je za ADSL i dalje VPI .... VCI 8/35 ?

Tribbiani
12-09-2012, 05:30 PM
Pošalji mail na PP, i poslat ću ti.

mrmrman
16-12-2012, 10:07 PM
zna li netko password za pristup ovom routeru?? Molim za pomoc hvala!!!

refkie
17-12-2012, 12:44 PM
zna li netko password za pristup ovom routeru?? Molim za pomoc hvala!!!

bilo je username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55 ne znam je li jos isto

mrmrman
17-12-2012, 02:35 PM
bilo je username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55 ne znam je li jos isto

znam za tu ali su opet promijenili iz telekoma!

refkie
17-12-2012, 07:18 PM
znam za tu ali su opet promijenili iz telekoma!

resetuj modem pa ukucaj taj pass.

hardcoreXtz
03-01-2013, 12:23 AM
Evo ovako i ja sam prije par dana imao isti problem nisam mogao da podesim ruter.
Kucate 192.168.1.1,zatim u ime korisnika kucate: admin a u polje lozinka: vr10vr10tajn1pa55
Eh tu je bio nastao problem jer ja nisam znao sta da radim zatim sam se sjetio da je prije na bht-portalu bilo konfiguracija svih modema u PDF-u,nazalost oni su to skinuli ali srecom ja sam nasao to u povijesti.
Evo vam link na kojem stimate lan,tu imate sve detaljnije pojasnjeno: http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/ZTE_ZX_V10_W300_za_uslugu_ADSL_verzija2.pdf
A ovo je link za stimanje wirelessa na istom ruteru:http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/ZTE_ZX_V10_W300_wireless_pristup.pdf
Nadam se da ce vam pomoci.

ne radi ovaj link za wireless pristup :/ jel ima neki drugi pliiiizzzz :D

mumimumic
10-01-2013, 11:17 AM
Ljudi i ja imam ovaj zxv10w300, a imam priključenu moja tv phone (tv i telefon) i Netflat 2 odvojeno.
Nedavno sam naštimao wireless slijedeći uputstva sa bh telecom stranice.
Znači prebacio sam u Ppoe mode i pustio wireless i sve je radilo OK.
Problem je nastao kad je nestalo struje.
Kada je struja došla internet je radio ali tv i telefon ništa.
Sve dok nisam vratio u Bridge mode, nisu proradili, kasnije sam prebacio u Bridge i restartovao i odmah je proradilo.
Zna li iko kako da ovo spriječim.
Pozdrav,

Xtreme988
12-01-2013, 06:35 PM
ne radi ovaj link za wireless pristup :/ jel ima neki drugi pliiiizzzz :D

drug evo linka ja nekad sačuvao na laptop, pa sam upload-ovo :

http://www.mediafire.com/view/?hod8y1q1jqge7ap

:)

rewerend
22-01-2013, 09:49 AM
Za ZXV10W300 je tako jednostavno podesavanje i wirelessa i ful moje tv.Resetujete modem,nakon toga mu se vrate fabricke postavke koje je 99% bh telekom upotrijebio na postavkama ful moje tv.Nakon Reset modema,sve sto treba da kreirate je u Interface Setup (virtual circuit PVC0),tj podesvanje stalne konekciije.PVC0 kreirajte ovako,VPI 8 VCI 35,zatim cekirajte text PPPoA/PPPoE,nakon cekiranja dobit cete polja u koja uneste svoj username i password konekcije.Nakon toga cekirajte Always On (Recommended) i Default Route cekirajte pod yes,klik na save i to je to!!sva podesavanja radite u istom prozoru,tj Interface Setup.(Port 1 i 2 su net-VPI 8-VCI 35,Port 3 je moja tv-VPI 8 VCI 40,Port 4 je tel-VPI 8 VCI 50).Nakon podesavanja iskljucite i modem i resiver iz struje,zatim modem pokrenite,sacekajte 1,2 min,zatim ukljucite i ostale komponente,tj resiver tel..Ako nekom nije jasno nek se javi na mail TheRewerend@hotmail.com.Bez obzira koji modem imali kuci slobodno se javite!!!

atlantic
22-01-2013, 05:51 PM
Za ZXV10W300 je tako jednostavno podesavanje i wirelessa i ful moje tv.Resetujete modem,nakon toga mu se vrate fabricke postavke koje je 99% bh telekom upotrijebio na postavkama ful moje tv.Nakon Reset modema,sve sto treba da kreirate je u Interface Setup (virtual circuit PVC0),tj podesvanje stalne konekciije.PVC0 kreirajte ovako,VPI 8 VCI 35,zatim cekirajte text PPPoA/PPPoE,nakon cekiranja dobit cete polja u koja uneste svoj username i password konekcije.Nakon toga cekirajte Always On (Recommended) i Default Route cekirajte pod yes,klik na save i to je to!!sva podesavanja radite u istom prozoru,tj Interface Setup.(Port 1 i 2 su net-VPI 8-VCI 35,Port 3 je moja tv-VPI 8 VCI 40,Port 4 je tel-VPI 8 VCI 50).Nakon podesavanja iskljucite i modem i resiver iz struje,zatim modem pokrenite,sacekajte 1,2 min,zatim ukljucite i ostale komponente,tj resiver tel..Ako nekom nije jasno nek se javi na mail TheRewerend@hotmail.com.Bez obzira koji modem imali kuci slobodno se javite!!!

evo slikovito :)
http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=79465&p=1588199&viewfull=1#post1588199
http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=79465&p=1588334&viewfull=1#post1588334

mufi
23-01-2013, 08:42 AM
evo slikovito :)
http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=79465&p=1588199&viewfull=1#post1588199
http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=79465&p=1588334&viewfull=1#post1588334

ovo je odlično samo se ne podudaraju vrijednosti pri podešavanju između tebe i kolege rewerend ili to ovisi o nekim parametrima???
Ovo sam našao o upustvu za TP LINK
PVC0 8/35 Internet
PVC1 8/40 MojaTV STB1
PVC2 8/50 MojaTV STB2
PVC3 8/43 MojaTV VoIP

atlantic
23-01-2013, 06:42 PM
ovo je odlično samo se ne podudaraju vrijednosti pri podešavanju između tebe i kolege rewerend ili to ovisi o nekim parametrima???
Ovo sam našao o upustvu za TP LINK
PVC0 8/35 Internet
PVC1 8/40 MojaTV STB1
PVC2 8/50 MojaTV STB2
PVC3 8/43 MojaTV VoIP

8/35 se koristi kod ADSLnet flat paketa
8/60 se koristi kod MOJAtvADSL paketa

ako npr. imate mojaTV Phone paket i zasebno neki od adsl net flat onda koristite
8/35 adsl NET flat
8/40 STB
8/43 PHONE

Sve sto treba uraditi nakon restarta ovog routera za ispravno podešavanje jeste korak 2, tj unijeti korisnicko ime i password, sve ostalo je automatski podeseno bilo za mojatvNET, full ili premi i naravno prikopčati u odgovarajuće LAN portove uređaje. Jedino kod phone paketa ako još imate adsl flat zasebno umjesto 8/60 upišete 8/35, username i password i to je to. E sad ko zeli malo drugaciji raspored na Lan izlazima, onda je to druga priča.

mufi
23-01-2013, 07:54 PM
A to je to,Ok, hvala...

nodimj
24-01-2013, 08:59 PM
Novim korisnicima sada zaključavaju modem. Kada se spoji, modem automatski se podesava sa mrežom i paketom koji imaš. Nema više prčkanja po modemu.

Tribbiani
24-01-2013, 09:06 PM
Prepametni su stvarno. Govnari sve živo pozaključavaše, da se slučajno ne bi desilo da korisnik sam sebi pokuša riješit neke probleme. Ne, lakše je zvat njih i čekat pola mjeseca da se sjete koga poslat.

Čak i Eronet, koji je inače poznat po lopovluku prema korisnicima, na sajtu ima odlične upute za sve svoje usluge (vidi ovdje (http://www.hteronet.ba/podrska-korisnicima/upute-i-postavke)).

atlantic
24-01-2013, 10:53 PM
Novim korisnicima sada zaključavaju modem. Kada se spoji, modem automatski se podesava sa mrežom i paketom koji imaš. Nema više prčkanja po modemu.

Kada resetirate modem, ulazak u modemske postavke moguce su sa defaultnim šiframa. Podesite modem kako treba, postavite vlastitu šifru za modem, skopcate s adsl linijom i onda cete uvijek imati mogucnost ulaska u modemske postavke.

nodimj
25-01-2013, 06:43 PM
Da, ali prvo se mora iskljuciti kablo od telefona s rutera, jer u suprotnom on opet povuče njihove postavke.

kasda
27-01-2013, 08:14 PM
Da, ali prvo se mora iskljuciti kablo od telefona s rutera, jer u suprotnom on opet povuče njihove postavke.


Ne mora .... ja danas resetovao modem i mijenjao postavke ... i nikakvih problema ... modem svakako prilikom resetovanja ubaci neke bezvezne svoje podatke .... a ti to po pravilu svakako mijenjas jer ubacujes ispravne podatke.

Mirnel
30-01-2013, 08:37 PM
Pozdrav.

Danas sam se pokusao prijaviti na net,i nije htjelo.
Na routeru mi pokazuje lampciu gdje je internet i ona je zelena.

I cekao sam jedno 8sati,ali opet isto nece pa nece,onda sam usao u router i restartovao ga,tj nastimao sve deuftalu,i sad opet nece,da li moram ponovo sta stimati u routeru,ili ono kada restartujes samo se nastima ?

PS promjenio sam na portalu pasword,da li je moguce da mi se zbog tog zeznulo ?

Ako moze neko da mi odgovori bio bih mu zahvalan puno :)

kasda
31-01-2013, 07:53 AM
Pozdrav.

Danas sam se pokusao prijaviti na net,i nije htjelo.
Na routeru mi pokazuje lampciu gdje je internet i ona je zelena.

I cekao sam jedno 8sati,ali opet isto nece pa nece,onda sam usao u router i restartovao ga,tj nastimao sve deuftalu,i sad opet nece,da li moram ponovo sta stimati u routeru,ili ono kada restartujes samo se nastima ?

PS promjenio sam na portalu pasword,da li je moguce da mi se zbog tog zeznulo ?

Ako moze neko da mi odgovori bio bih mu zahvalan puno :)

ako si na bh portalu mijenjao ... onda moras promijeniti sifru i u modemu.

rewerend
02-02-2013, 10:24 PM
Otkljucajte wireless,nek i komsije koje nemaju net koriste!! Budite COOL !?

rewerend
02-02-2013, 10:40 PM
Ev aj sam kupio dva TP-linka,TL-WA501G za 4 km.Jedan salje wireles signal drugi ga prima,ovaj sto prima ne ostane u njemu vec posalje ovom sto salje,pa tako ni jedan TP-link ne ostane trudan.Stavio sam ih na najvecu zgradu u mom gradu i zakacio ih oba na akumulator.Rade ko doxa vec mjesec dana,raja koristi dzabaluka net.Jedino me brine malo,kako cu da napunim akumulator kad se isprazni?Ako ko ima solarnu ideju neka kaze?

mumimumic
14-03-2013, 08:36 AM
Pozdrav ljudi.
Imam modem zxv10w300 a paket mi je moja tv phone + adsl netflat2 odvojeno.
Internet mi je u bridge modu. Kod nestanka struje mi se voip vrlo teško pokreće, moram restartovati 20 puta da se pokrene.
Mislim da mi prije nije bilo tako. Možda mi je u postavkama nešto krivo podešeno.
Hvala i pozdrav,

atlantic
14-03-2013, 04:52 PM
Pozdrav ljudi.
Imam modem zxv10w300 a paket mi je moja tv phone + adsl netflat2 odvojeno.
Internet mi je u bridge modu. Kod nestanka struje mi se voip vrlo teško pokreće, moram restartovati 20 puta da se pokrene.
Mislim da mi prije nije bilo tako. Možda mi je u postavkama nešto krivo podešeno.
Hvala i pozdrav,


evo ti upustvo, modem je u router modu, (2 INTERNET porta +1TV port + 1TELEFON + WIRELESS) http://www37.zippyshare.com/v/72458804/file.html

mumimumic
14-03-2013, 06:02 PM
evo ti upustvo, modem je u router modu, (2 INTERNET porta +1TV port + 1TELEFON + WIRELESS) http://www37.zippyshare.com/v/72458804/file.html

Druže veliko ti hvala. Unio sam postavke i sve radi perfektno. Preko Facebooka sam tražio postavke od podrške BH Telecoma i slali su mi dva puta, ali nije radilo. Ovo je super.
Još jednom veliko veliko hvala i svaka čast.
Pozdrav,

atlantic
14-03-2013, 09:55 PM
ništa, uživaj :) lijep pozdrav

ermin.suvada
09-04-2013, 05:54 PM
Molim Vas ako neko da mi pomogne imam moja tv paket full od 55 KM imam ruter TP link TD-W8901G imam stalnu konekciju sve radi normalno i wireless htio bi da postavim zaštitu sa lozinkom za wireless na ruteru al ne mogu da uđem u ruter da to uradim neće da mi prihvati lozinku ukucavao sam lozinku admin i vr10vr10tajn1pa55 al neće da mi prihvati lozinku ako uradim resest rutera ne znam kako dalje bojim se da nebi šta zeznuo pomoć.

Tribbiani
09-04-2013, 06:00 PM
Kontaktiraj Službu za korisnike (support-at-bih.net.ba), ostavi im username, model modema kojeg koristiš i zamoli ih da ti zaštite mrežu, te da ti jave lozinku koju su ti postavili.

ermin.suvada
11-04-2013, 09:21 PM
Poslao sam poruku službi za korisnike sa svojim podatcima al mi se nisu javili pozdrav.

ibran@ago
11-04-2013, 10:03 PM
jesili probao Admin ,admin name i lozinka a neznam koja je IP adresa za taj ruter vidi na njemu.

amerche
30-04-2013, 05:41 PM
Naime, danas sam od telekoma dobio navedeni router. Prije ovoga sam imao crni modem koji nije imao mogucnost wirelessa. Dosao je covjek podesio sve, imam wireless, imam internet preko kabla ali samo na laptopu i naravno tablet i mobilni, a na racunaru nemam. Pojavljuje se problem local area network limited or no connectivity. Sada me interesuje zasto se ovo desava, kao da prepoznaje modem.
Evo i slika: http://www.dodaj.rs/f/38/11O/4iCzVxyP/untitled.png

Tribbiani
30-04-2013, 07:23 PM
Probaj na računaru ručno unijeti IP, DNS-ove, gateway...

amerche
30-04-2013, 08:46 PM
Pokusavao sam, unosio sam IP-ove navedene u ovoj temi, neko je napisao pa sam unosio.
IP:192.168.1.100
subnet: 255.255.255.0
gway: 192.168.1.1
dns: 195.222.32.20
dns2: 195.222.32.10

Kada ovo unesem, local area je normalno konektovana, nema problema, ali nista ne mogu da otvorim, ne mogu uci u postavke modema preko svog desktop racunara, a preko laptopa mogu. Mislio sam da je fora u tome da moram imati 2 modema jer je ovo kao router samo, pa da ih spojim kablom pa da imam na racunaru, ali zasto onda ima internet na laptopu :(

chambo
27-05-2013, 10:10 PM
eh ovako.
imam ovaj router zte zxv10 w300,moja tv full paket u pitanju.
eh,ja sad hocu da koristim drugi router ali ne mogu se preko njega konektovati na internet,sto to?

chambo
27-05-2013, 10:17 PM
eh ovako.
imam ovaj router zte zxv10 w300,moja tv full paket u pitanju.
eh,ja sad hocu da koristim drugi router ali ne mogu se preko njega konektovati na internet,sto to?

Mirnel
29-05-2013, 12:22 PM
Pozdrav.
Ako može neko da mi pomogne :)
Imam ZTE router,i naštimao sam WI-FI,konektujem se preko laptopa i mobitela + računar,i sve ok bude,zatim odjednom mi blokira router i nema mi interneta :S

Zna mi se desiti da moram restartovati router po 10-15 puta na dan,ako možete da mi pomognete,da mi date prijedlog šta da uradim,i da li se to može naštimati ? :)

Hvala unaprijed Svima na odgovorima i lijep pozdrav :))

adincebic
10-07-2013, 01:35 PM
Pa jeli iko provalio više ovog kineza ZTE zxv10w300
očajnički trebam username i password na njihovoj stranici ima uputstvo sa onim passwordom vr10vr10tajn1pa55 ali taj ne radi. Treba mi to jer želim da otvorim neke portove, a ne želim da ga resetiram na fabričke postavke. Jeli se ikom smilovao monter pa rekao taj password milim vas bilo ko?

Blabla
19-07-2013, 01:42 PM
Imam problema sa modemom ? Uvjek kad me netko nazove na kućni telefon prekine mi se konekcija?? kako to da popravim ? :-(
Molim vas odgovorite mi :(

Tribbiani
19-07-2013, 02:42 PM
Promijeni splitter.

mufi
19-07-2013, 09:35 PM
Promijeni splitter.

Ili ga uopšte i nema, ide sa telefonske utičnice sa dva izlaza....

elvis91
08-08-2013, 12:38 PM
Da ti nije problem u dovodnom signalu, posjeti ovu temu mozda pomogne:
http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=79571

nodimj
09-08-2013, 01:12 PM
Do splitera je. Ako imas Dva telefona to se desava. Kod mene je tako bilo.

RosettaStoned
15-08-2013, 11:20 AM
Mozel mala pomoc, pleeaseeee?? :)
Uglavnom, resetovala sam modem i sad ne mogu da udjem u njeg preko ip 192.168.1.1 :/ wtf? I sad ne mogu ni net nastimat. XD
Morala sam ga resetovat jer nije htio da prihvati sifru, koja je inace radila da mogu uc u postavke... A nije htio ni wi-fi kad je modem poceo zezat... i jos nije htjelo da loada stranice na browserima, osim na Toru.. a Skype i torrenti normalno radili...
Pomagajte, il da ga vratim u TelecUm :P

selim
17-04-2014, 05:01 PM
Pozdrav ljudi!
Ima li nekih novosti za taj passwrord? Onaj vr10vr10........ izgleda ne radi.

Tribbiani
17-04-2014, 06:21 PM
Nešto govore da je password usernameusername (dakle dva puta korisničko ime). Nisam probao. :-D

ibran@ago
17-04-2014, 09:13 PM
Pozdrav ljudi!
Ima li nekih novosti za taj passwrord? Onaj vr10vr10........ izgleda ne radi.
Kako sam obaviješten sada se modemi automacki konfigurišu na server, jer su ubacili neko nove servere tako da neme potrebe za podešavanjem modema.
A pristup bežičnoj mreži pasword je dva puta se kuca paswore od konekcije na net, koju ste imali za svoj korisničko ime.
Kada promijeniš pasword na BHT portalu sačekaš 5. do 7. minuta dok se ponovo ne konfiguriše modem.
Ime bežične mreže je automacki dodijeljeno.