PDA

Pogledajte punu verziju : Trbam pomoc!



trebampomoc
10-09-2011, 10:57 AM
Nedavno su mi montirali Moju tv, imam bijeli ZTE modem, koji je spojen sa jednim racunarom. Kad sam pitala momke koji su bili, mogu li hvatati wireless mrezu na laptop, rekli su da može ali da se trebaju promijeniti konfiguracije modema, sto oni ne smiju dirati nego da odem u postu. Ovi iz poste su rekli da zovem onaj broj za pomoc, što sam i uradila. Ovi iz sarajeva su mi opet rekli, da na ovom modemu ima wireless, ali da to nije stvar bhtelecoma, nego ako znam da sama namjestim. Jucer mi se na laptopu pojavila ZTE wireless mreza ali trazi password,kojeg ne znam i ne znam ni gdje da ga pronađem. Ako neko zna kako da namjestim ovo sve, molila bih za pomoc! Hvala unaprijed!

bivanov
10-09-2011, 12:28 PM
cuj i meni su juče preiključili a za pas mi kaže da je..... saljem ti poruku na pm

MladenTZ
10-09-2011, 02:45 PM
@trebampomoc

Je li imaš pristup internetu preko PC računara koji ide kablom? Ako je odgovor potvrdan onda upiši u browseru adresu 192.168.1.1
ako traži admin i pass "admin" pa ako uspješ ući pogledaj pažljivo i razumjevanjem ima li gdje podešenje za wireless kao i da li je uključena enkripcija!

trebampomoc
10-09-2011, 02:52 PM
@trebampomoc

Je li imaš pristup internetu preko PC računara koji ide kablom? Ako je odgovor potvrdan onda upiši u browseru adresu 192.168.1.1
ako traži admin i pass "admin" pa ako uspješ ući pogledaj pažljivo i razumjevanjem ima li gdje podešenje za wireless kao i da li je uključena enkripcija!

Na računaru sa kablom imam internet i sve radi super,zato se ja sada plašim da čačkam po tim konfiguracijama, da ne bih zeznula šta sa tv-om i telefonom :/ Kad na modemu pritisnem onu Wi-Fi dugme, upali se lampica pored ispod koje piše WLAN i onda na laptopu ima super prijem wireless mreže, ali traži mi pass kojeg ne znam. Lijepo sam tražila pomoć od ovih iz Bhtelecoma, i uopće mi nije jasno kako to da wireless nje njihov problem. Jako su "ljubazni"


i evo pokušavala sam ući i na ovo što si mi dao, ali nije pass admin :/

Marlon_Brando
10-09-2011, 02:55 PM
@trebampomoc

Je li imaš pristup internetu preko PC računara koji ide kablom? Ako je odgovor potvrdan onda upiši u browseru adresu 192.168.1.1
ako traži admin i pass "admin" pa ako uspješ ući pogledaj pažljivo i razumjevanjem ima li gdje podešenje za wireless kao i da li je uključena enkripcija!
nije vise username i pass "admin"
mjenjaju pass, potrazi na forumu, imaju drugi pass..zato sto raja,cacka previse postavke, pa ne znaju nastimati...Onda zovu "gospodu" iz telecoma i njima mrsko doci....

Marlon_Brando
10-09-2011, 02:56 PM
Na računaru sa kablom imam internet i sve radi super,zato se ja sada plašim da čačkam po tim konfiguracijama, da ne bih zeznula šta sa tv-om i telefonom :/ Kad na modemu pritisnem onu Wi-Fi dugme, upali se lampica pored ispod koje piše WLAN i onda na laptopu ima super prijem wireless mreže, ali traži mi pass kojeg ne znam. Lijepo sam tražila pomoć od ovih iz Bhtelecoma, i uopće mi nije jasno kako to da wireless nje njihov problem. Jako su "ljubazni"

Ne zele se petljati, zato sto svaki dan dobiju desetine istih poziva, zato mjenjaju pass i username :p
Kako god okrenes morati ces uci u postavke modema, da nastimas Wlan...

trebampomoc
10-09-2011, 03:01 PM
Ne zele se petljati, zato sto svaki dan dobiju desetine istih poziva, zato mjenjaju pass i username :p
Kako god okrenes morati ces uci u postavke modema, da nastimas Wlan...

Našla sam na forumu novi pass i evo uspjela sam ući.ali nemam pojam šta sad trebam raditi :/ odnosno, uspjela sam namjestiti nešto i na laptopu se pokazuje ZTE wireless mreža ali mi i dalje na laptopu , kad hocu da uđem u internet traži neki password

Marlon_Brando
10-09-2011, 03:03 PM
Našla sam na forumu novi pass i evo uspjela sam ući.ali nemam pojam šta sad trebam raditi :/ odnosno, uspjela sam namjestiti nešto i na laptopu se pokazuje ZTE wireless mreža ali mi i dalje na laptopu , kad hocu da uđem u internet traži neki password

Uđi u postavke modem\ruter i u postavkama za wirless postavi zaštitu na wap i u okviru toga imaš jedan mali prozor u kojem upišeš lozinku za pristup mreži a naziv mreže ti je koji ti daš da možrš prepoznati koja je tvja.
Probaj sa ovim, ako ne mogne javi se xD pa cemo skontati nesto...mrsko mi sada prckati po modemu...

trebampomoc
10-09-2011, 03:09 PM
Probaj sa ovim, ako ne mogne javi se xD pa cemo skontati nesto...mrsko mi sada prckati po modemu...

uđem, ali ne znalazim se, totalni sam laik što se tiče informatike i sličnih stvari. Našla sam pod interface setup neke postavke za wireless, ali ne mogu tu zaštitu naći :(

bivanov
10-09-2011, 03:18 PM
pa mjesi usla sa paswordom sto sam ti poslo na pm

trebampomoc
10-09-2011, 03:20 PM
pa mjesi usla sa paswordom sto sam ti poslo na pm

evo ušla sam sada s tim passwordom,i konektovano je na laptopu, ali ne šalje internet, odnosno ne mogu otvoriti ni jednu starnicu.

Marlon_Brando
10-09-2011, 03:21 PM
http://www.techlineinfo.com/wifi-configuration-and-security-settings-of-zte-zxdsl-531-adsl-modem/

evo objasnjenje, detaljno...sada ne znam koliko ce ti pomoci....Vecini ljudi dosadi cackanje oko ovih Telecomovih modema, pa uzmu wi fi modeme u radnjama....do 50 KM..su oni...
Valjda ce se neko javiti sa istim modemom....

trebampomoc
10-09-2011, 03:27 PM
http://www.techlineinfo.com/wifi-configuration-and-security-settings-of-zte-zxdsl-531-adsl-modem/

evo objasnjenje, detaljno...sada ne znam koliko ce ti pomoci....Vecini ljudi dosadi cackanje oko ovih Telecomovih modema, pa uzmu wi fi modeme u radnjama....do 50 KM..su oni...
Valjda ce se neko javiti sa istim modemom....

Hvala ti , najgore je što kad uđem u konfiguracije modema to uopće ne izgleda kao ovo što si mi ti poslao,nema uopće tih polja secutity, MAC filter itd itd. Morat ću ipak zvati nekoga ko se razumije u ovo bolje od mene :/

MladenTZ
10-09-2011, 04:58 PM
Neznam odakle si ali postoji mogućnost i da instaliraš TeamViewer softver. On omogućava da ti neko ( u kojeg pak imaš povjerenje) pustiđš da uđe u tvoj računar (kao da sjedim pred monitorom) i sve to podesi kako treba!

trebampomoc
10-09-2011, 06:17 PM
Neznam odakle si ali postoji mogućnost i da instaliraš TeamViewer softver. On omogućava da ti neko ( u kojeg pak imaš povjerenje) pustiđš da uđe u tvoj računar (kao da sjedim pred monitorom) i sve to podesi kako treba!

uspjela sam naci wireless na laptopu i konektuje se, ali njednostavno nece da šalje internet. Mogu jedino otvoriti ovu stranicu za konfiguriranje modema i to je sve. Hvala u svakom slučaju, ipak ću morati potražiti nekoga ko se razumije u ovo bolje od mene.

andr0id
11-09-2011, 01:15 AM
ako si iz zenice, doci cu ti ja na adresu :)

Marlon_Brando
11-09-2011, 04:44 PM
Lijepo ti otidji do saltera Bh Telecoma, vec gdje jesi...i trazi zamjenu za Tp link...modem ;)

trebampomoc
11-09-2011, 07:15 PM
Lijepo ti otidji do saltera Bh Telecoma, vec gdje jesi...i trazi zamjenu za Tp link...modem ;)

Oni su bolji? Citala sam negdje na forumu, da je neko isto imao problema sa tim modemom, konektuje se ali ništa ne moze otvoriti . Ja na laptopu jedino mogu otvoriti ovu stranicu za konfiguriranje i ništa drugo. Već sam i odustala od pokušavanja da to napravim! :/

Marlon_Brando
11-09-2011, 08:24 PM
Oni su bolji? Citala sam negdje na forumu, da je neko isto imao problema sa tim modemom, konektuje se ali ništa ne moze otvoriti . Ja na laptopu jedino mogu otvoriti ovu stranicu za konfiguriranje i ništa drugo. Već sam i odustala od pokušavanja da to napravim! :/

ma ima pomoci, imam i ja tp link...ali ide na zivce postavke....moze se nastimati, nadjem ti upustvo....;)
mislim ako neko od kolega ima, nek ti detaljno objasni...

Bavarac_1
12-09-2011, 09:04 AM
pa mjesi usla sa paswordom sto sam ti poslo na pm

Koji je taj password pomocu kojeg se spajas na wireless, posto su i meni jucer spojili MojaTV i rekli da sam sebi nastimam wireless, ali mi nisu rekli da ima taj neki password za konektovanje?

trebampomoc
12-09-2011, 09:07 AM
Koji je taj password pomocu kojeg se spajas na wireless, posto su i meni jucer spojili MojaTV i rekli da sam sebi nastimam wireless, ali mi nisu rekli da ima taj neki password za konektovanje?

Password ti je naziv modema, znači ono što piše na njemu ZTE ZXV10W300, a možeš ga promijeniti kada uđeš na konfiguracije-->interfacesetup-->wireless-->i tu onda nađeš i samo promjeniš! Ako se uspiješ konektovati, daj molim te reci mi šta si promijenio tamo u postavkama modema!

trebampomoc
12-09-2011, 09:11 AM
ma ima pomoci, imam i ja tp link...ali ide na zivce postavke....moze se nastimati, nadjem ti upustvo....;)
mislim ako neko od kolega ima, nek ti detaljno objasni...

Neko je pisao negdje na forumu da su postavke za wireless za tp link i ZTE iste. Pa da probam i s tim postavkama za tp link. Ma njima su ovo dvije minute posla, mogli su mi napraviti kad su postavljali moju tv.

Marlon_Brando
12-09-2011, 09:27 AM
http://www.bhtelecom.ba/konfiguracija_zte.html
eh to su ti postavke...
Kolegice modem se mora prebaciti u routed mode, ali ovi modemi imaju neki problem...valjda kada ih prebacis u "routed mode", dolazi do prekida konekcije....
ako ne znas, mozes nazvati podrsku nek ti oni prebace modem u "routed mode"...ali opet, preporucujem da odes, i zamjenis modem, to ti je bolja varijanta....ovo kinesko sranje xD

Bavarac_1
12-09-2011, 09:27 AM
Password ti je naziv modema, znači ono što piše na njemu ZTE ZXV10W300, a možeš ga promijeniti kada uđeš na konfiguracije-->interfacesetup-->wireless-->i tu onda nađeš i samo promjeniš! Ako se uspiješ konektovati, daj molim te reci mi šta si promijenio tamo u postavkama modema!

Nista ne podesavaj u postavkama ako vec se mozes spojiti na wireless, samo napravi PPPoE konekciju, koristis ADSL user i pass i to je to evo ja sam se tako konektovao :D

trebampomoc
12-09-2011, 09:52 AM
Nista ne podesavaj u postavkama ako vec se mozes spojiti na wireless, samo napravi PPPoE konekciju, koristis ADSL user i pass i to je to evo ja sam se tako konektovao :D

to je ovo? http://www.bhtelecom.ba/konfiguracija_zte.html i ništa se ne pokvari sa slikom na tv-u i telefonom?

Bavarac_1
12-09-2011, 10:13 AM
to je ovo? http://www.bhtelecom.ba/konfiguracija_zte.html i ništa se ne pokvari sa slikom na tv-u i telefonom?

Ne, nista vise ne diraj u postavkama modema, PPPoE konekciju pravis u windowsu, evo ovako
http://www.bitinfo.rs/pppoe.pdf

trebampomoc
12-09-2011, 10:44 AM
Ne, nista vise ne diraj u postavkama modema, PPPoE konekciju pravis u windowsu, evo ovako
http://www.bitinfo.rs/pppoe.pdf

na laptopu mi je windows 7 i ništa nije kao na ovim slikama, kad idem na to da napravim novu konekciju manuelno, laptop počne tražiti neke dostupne mreže i piše da može trajati i do 90 sec. ali evo već 5minuta se ništa ne mjenja :/

Bavarac_1
12-09-2011, 10:55 AM
na laptopu mi je windows 7 i ništa nije kao na ovim slikama, kad idem na to da napravim novu konekciju manuelno, laptop počne tražiti neke dostupne mreže i piše da može trajati i do 90 sec. ali evo već 5minuta se ništa ne mjenja :/
Evo kako ide na 7-ici :)
http://www.ecpwireless.net/dl/PPPOE%20za%20Windows%207.pdf

trebampomoc
12-09-2011, 11:03 AM
Evo kako ide na 7-ici :)
http://www.ecpwireless.net/dl/PPPOE%20za%20Windows%207.pdf

Hvala , ali ne uspjevam :/ javlja neku gresku. a zar se ovako ne pravi ona ikonica kod obicne adsl konekcije-ne wireless?

Bavarac_1
12-09-2011, 11:23 AM
Hvala , ali ne uspjevam :/ javlja neku gresku. a zar se ovako ne pravi ona ikonica kod obicne adsl konekcije-ne wireless?
Da tako se pravi za adsl konekciju, jer tvoj laptop je sada povezan wireless-om sa adsl modemom umjesto s LAN kablom.

trebampomoc
12-09-2011, 11:43 AM
Da tako se pravi za adsl konekciju, jer tvoj laptop je sada povezan wireless-om sa adsl modemom umjesto s LAN kablom.

prvo sorry što smaram :)napravila sam sad to.ali javi mi se greska 691 kao ne prepoznaje username i password ili RAS Server ne dopušta pristup :/

Marlon_Brando
12-09-2011, 11:45 AM
hehe :)
kolege,razmijenite msn-ove....brze ce vam ici, neg ovako...
;)

trebampomoc
12-09-2011, 11:56 AM
hehe :)
kolege,razmijenite msn-ove....brze ce vam ici, neg ovako...
;)

"• svrha foruma je da se što više odgovora na pitanja/probleme nalazi na njemu te izbjegavajte traženje da vam se odgovor pošalje na email ili putem private poruke." -poštujem pravila foruma :) Šalim se, odustajem ja od pokušaja pravljenja wirelessa sama, hvala vam svima na pokušajima da pomognete !

Marlon_Brando
12-09-2011, 12:26 PM
http://www.bhtelecom.ba/konfiguracija_zte.html
ovo ti je potrebno, da prebacis modem u ovo stanje....;)
http://forum.hardwarebase.net/viewtopic.php?f=68&t=10903&p=311383&hilit=ZTE#p311383

mozda ti i ovo pomogne...sretno :D

edit:
sacekas da se modem, sam "resetuje"...i to bi trebalo biti to :)
U zdravlje...;)

trebampomoc
12-09-2011, 12:42 PM
http://www.bhtelecom.ba/konfiguracija_zte.html
ovo ti je potrebno, da prebacis modem u ovo stanje....;)
http://forum.hardwarebase.net/viewtopic.php?f=68&t=10903&p=311383&hilit=ZTE#p311383

mozda ti i ovo pomogne...sretno :D


edit:
sacekas da se modem, sam "resetuje"...i to bi trebalo biti to :)
U zdravlje...;)

hvala još jednom ;)

Bavarac_1
12-09-2011, 07:58 PM
prvo sorry što smaram :)napravila sam sad to.ali javi mi se greska 691 kao ne prepoznaje username i password ili RAS Server ne dopušta pristup :/
Eh ovako sada sam ja malo nadosao, to 691 je zato sto si vec vjerovatno konektovana sa drugog racunara, bhtelekom je nekad u aprilu ukinuo simultane konekcije, tj. konektovanje sa vise racunara na jedan acc, ja danas kada sam ovo uradio bio sam samo na laptopu, racunar mi je bio diskonektovan i ovaj detalj mi nije na um pao, tako da moras podesiti stalnu konekciju na modemu. Ja sam to vec uradio i radi sve bez problema, bar za sada :D Evo ja sam pohvatao print screenove sta trebas uraditi u postavkama modema :D
2474387
2474388
Sve sto je u crvenim kvadratima to je ono sto se sada mijenja. A ovo na drugoj slici je vise sigurnosti radi, da se neko od komsija ne bi kacao na tvoj internet :D Nadam se da ces uspjeti podesiti, ako negdje zapne opet, jos sam tu da pomognem...;)

Bavarac_1
12-09-2011, 08:05 PM
http://www.bhtelecom.ba/konfiguracija_zte.html
ovo ti je potrebno, da prebacis modem u ovo stanje....;)
http://forum.hardwarebase.net/viewtopic.php?f=68&t=10903&p=311383&hilit=ZTE#p311383

mozda ti i ovo pomogne...sretno :D

edit:
sacekas da se modem, sam "resetuje"...i to bi trebalo biti to :)
U zdravlje...;)

Kolega to upustvo je za stare ZTE modeme koji nemaju wireless, ali u svakom slucaju hvala na pomoci, cijenimo tvoj trud ;)
Ovi novi sa wirelessom imaju isti firmware kao TP-Linkovi modemi koji su isto jedno vrijeme bili u ponudi telekoma, ustvari isto kinesko sr...e, samo u drugu kutiju upakovano...:D a ovako to izgleda:
http://www.mojatv.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/Postupak_konfiguracije_ADSL_modema_TP_Link_za_uslu gu_moja_TV_Full_novo.pdf

trebampomoc
13-09-2011, 12:20 PM
Eh ovako sada sam ja malo nadosao, to 691 je zato sto si vec vjerovatno konektovana sa drugog racunara, bhtelekom je nekad u aprilu ukinuo simultane konekcije, tj. konektovanje sa vise racunara na jedan acc, ja danas kada sam ovo uradio bio sam samo na laptopu, racunar mi je bio diskonektovan i ovaj detalj mi nije na um pao, tako da moras podesiti stalnu konekciju na modemu. Ja sam to vec uradio i radi sve bez problema, bar za sada :D Evo ja sam pohvatao print screenove sta trebas uraditi u postavkama modema :D
2474387
2474388
Sve sto je u crvenim kvadratima to je ono sto se sada mijenja. A ovo na drugoj slici je vise sigurnosti radi, da se neko od komsija ne bi kacao na tvoj internet :D Nadam se da ces uspjeti podesiti, ako negdje zapne opet, jos sam tu da pomognem...;)

Namjestila sam ovo, ali sad se ugasila lampica iznad natpisa Internet koja je do sada crveno gorila :/ radi internet ali to se iskljucilo, treba tako ili?

Bavarac_1
13-09-2011, 10:16 PM
Namjestila sam ovo, ali sad se ugasila lampica iznad natpisa Internet koja je do sada crveno gorila :/ radi internet ali to se iskljucilo, treba tako ili?

To sam i ja sinoc primijetio, ali cim nema problema s tv-om, telefonom i netom, valjda treba tako, bitno je da sve radi, a lampica je manje vise ne bitna :D