PDA

Pogledajte punu verziju : stavljanje ZTE ZXV10 W300 u router mod



sammir77
25-12-2011, 02:50 PM
Pozdrav.Prijatelj mi je dobio ovaj modem od telekoma,to je onaj sa Wireless i interesuje me ima li kakvo uputstvo da se taj modem stavi u router mod da mu bude stalna konekcija.Malo sam po forumu potrazio ali nisam nasao.Htio sam javiti prijatelju kakav link sa uputstvom,pa ako neko zna nek javi

andr0id
25-12-2011, 03:21 PM
http://192.168.1.1

username: admin
password: vr10vr10tajn1pa55

Onda udji ovdje.. http://www.zultrax.com/forward-port/zte-zxv10-w300.htm

i prati upustva...

Ukljuci DHCP opciju u njemu.. znaci ukucaj ip adrese rucno npr
ip: 192.168.1.100
netmask 255.255.255.0
gataway 192.168.1.1
DNS 195.222.32.10
DNS 195.222.32.20

i stavi da ti je DSL uvijek upaljen...

sammir77
25-12-2011, 04:11 PM
a ovo uputstvo na ovom linku je za otvaranje portova ili grijesim?Jel potrebno to da bi se zte stavio u routed mod?Na ovom mom zte zxdsl nije potrebno nikakve portove otvarati da bi radio u ruted modu

bordo boy
25-12-2011, 10:08 PM
Ako ti ne trebaju otvoreni portovi,uradi kako je kolega naveo u postu iznad tvog. Nekome trebaju otvoreni portovi,npr.za privatne torrente i sl.

sammir77
25-12-2011, 10:44 PM
to mi je kod prijatelja,pa sam mu mislio objasniti telefonom kako da to odradi,nisam mu ja ni vidio taj router jos.Mislio sam da ima neko slikovito uputstvo kao za ove modele neke druge,ali za ovaj nema nigdje pa zato sam pitao,al valjda se snadjemo nekako

bordo boy
25-12-2011, 10:56 PM
Vidi hoce li ti ovo pomoci:
http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=75114
I ovo:
https://rapidshare.com/files/13032310/ZTE_PPPoE.rar

sammir77
25-12-2011, 11:10 PM
ok,hvala,mislim da ce pomoci ovaj post od kolege @grifter_bih,jer on kaze da je postupak konfiguracije ovog zte i tp link otprilike isti,pa ako je tako,onda nebi trebalo biti problema.Hvala puno,pa cu javiti ako bude trebala neka pomoc jos

andr0id
26-12-2011, 09:16 AM
Pa da ti bude stalna konekcija, u routeru moras unijeti username i password od konekcije... da bi on se sam konektovo.. ukljuciti DHCP i to je to.. mislim i DNS upaliti u njemu sve je to u sklopu.. nisam ja nikad ulazio u zte pa ti ovo napamet pisem sto nadjem..

Urbana
26-12-2011, 07:31 PM
Evo uputstvo sa drugog foruma po kojem sam ja radila. Sve radi ok. Nemojte samo zaboraviti zastiti wireless konekciju.

2475125

sammir77
26-12-2011, 09:26 PM
a ovo VPI 8 i VCI 60,jel to ok za bh telekom?

bordo boy
27-12-2011, 12:11 AM
Kod mene je 8 i 35..

Urbana
27-12-2011, 09:17 AM
Ako na PVC1 nije VPI:8 i VCI:60 onda nadjete na kojem jeste (PVC2 ili PVC3...) i na tom izvrsite promjene. Kod mene je Moja TV - net paket.

sammir77
09-01-2012, 11:10 PM
prijatelj mi je resetovao taj ZTE iz naslova ,radio mu je net sa nijm prije resetovanja,ali nije radio wairles,e sad kad je resetovao kad se pokusa konektovati izbaci mu error 651,i dole mu na ikoni od mrezne kartice ima uzvicnik.zna li neko u cemu je problem i kako da se rijesi

aldiiNN
05-01-2013, 02:20 PM
I meni je isti problem, samo sto ja ne mogu ni da otvorim 192.168.1.1 :S
Zanima me jel ovaj ruter moze samo na ADSL? Meni je HS Kablovski internet

Adi_sarajevo
06-01-2013, 01:05 AM
a ovo VPI 8 i VCI 60,jel to ok za bh telekom?

8/60 ide za mojatv internet
8/35 ide za obicni ADSL

mevludint
28-01-2013, 11:08 PM
http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/ZTE_ZX_V10_W300_wireless_pristup2.pdf wireles postavke



http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/ZTE_ZX_V10_W300_za_uslugu_ADSL_verzija2.pdf .... za modem pdf format

ovo ti je za internet flat 2 4 6 8 pakete bh telecom...

mevludint
28-01-2013, 11:13 PM
dole i za ostale pakete

mevludint
28-01-2013, 11:18 PM
PVC0 8/35 Internet
PVC1 8/40 MojaTV STB1
PVC2 8/50 MojaTV STB2
PVC3 8/43 MojaTV VoIP

8/35 se koristi kod ADSLnet flat paketa
8/60 se koristi kod MOJAtvADSL paketa

ako npr. imate mojaTV Phone paket i zasebno neki od adsl net flat onda koristite
8/35 adsl NET flat
8/40 STB
8/43 PHONE

EdinBosna
06-02-2013, 09:13 AM
I meni je isti problem, samo sto ja ne mogu ni da otvorim 192.168.1.1 :S
Zanima me jel ovaj ruter moze samo na ADSL? Meni je HS Kablovski internet

Kako si to uspio da skopcas?

rewerend
11-02-2013, 09:31 PM
Ja,stvarno,kako si skontao!!