+ Reply to Thread
Stranica 2 od 3 PrvoPrvo 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata 11 do 20 od 27

Diskusija: Router HITNO!

  1. #11
    Registered User andr0id's Avatar
    Pridružen/a
    31 Mar 2011
    Poruke
    868
    Rep Power
    4

    Standardno

    Mnogi to zele, ali moj odgovor je uvijek isti (za koje ja znam).

    Imam i ja BILLION modem, prije sam imao skopcan racunar na njemu, i wireless na laptopu. S tim da sam morao nazvati telecom, da mi puste signal za wireless. To sam jedno vrijeme koristio, onda je odjednom wireless prestao da radi. Oni ga navodno iskljucili.

    Eh sad posto je dozvoljena samo jedna konekcija, mislim da je jedina opcija Router (koji ima wireless u sebi), moj je dlink dir-100, pa nema wirelessa, ali imaju dir-300 i 600.

    Da ukljucis router u billion, konfigurises router i normalno koristis.

    U svakom slucaju pozovi njih, reci kako mogu wireless koristiti, imam billion modem.. mozda oni to ipak mogu pustiti.. pre toga udji u konfiguraciju billiona, ima lijevo opcija WAN, stavi na Enable, jer je mislim trenutno Disable..

    ako neko zna drugu opciju, i mene zanima kako ujedno racunar i wireless preko BILLION modema.

  2. #12
    Registered User
    Pridružen/a
    24 Oct 2009
    Poruke
    218
    Rep Power
    6

    Standardno

    Ne mogu da vjerujem. Zovem ih na 1444, prebace me na nekome drugome za ovo pitanje o Wirelles konekciji, ne javlja se niko. Probam na 1424, kaze da sam profulao broj i on me prebaci, opet se niko ne javlja. Nazovem 1422, pritisnem tipku 3 i opet se niko ne javlja.

  3. #13
    Registered User admir.h's Avatar
    Pridružen/a
    25 Jan 2011
    Lokacija
    salt city
    Poruke
    97
    Rep Power
    4

    Standardno

    koji adsl modem imas ?

  4. #14
    Registered User
    Pridružen/a
    24 Oct 2009
    Poruke
    218
    Rep Power
    6

    Standardno

    Citat Prvi postavio admir.h Pregledaj poruku
    koji adsl modem imas ?
    Billion.

  5. #15
    BIHnet Korisnik ala7's Avatar
    Pridružen/a
    21 Mar 2011
    Lokacija
    Sarajevo
    Poruke
    229
    Rep Power
    4

    Standardno

    Ako ti frcera internet preko racunara (tj. modem ---> mrezni kabal----> racunar) nemoj dirati ostale postavke..
    Samo prebaci modem/ruter u PPPoE nacin rada.. Ako ima antenu taj Billion modem sigurno moze rutirati konekciju .. Ukljuci wireless "enable" ,zastiti sifrom signal..
    Meni frcera bez problema,modem/ruter je TP link.. jedan racunar preko mreznog kabla povezan a drugi wireless se kacim..modem/ruter u PPPoE nacinu rada.. uredno radi i file sharing izmedju dva racunara.. TV i telefon sve odlicno..

    Opciju wireless ti ukljucujes/iskljucujes a ne Bhtelecom ako ti modem/ruter podrzava wireless povezivanje uredjaja (tj. ima antenu)

    Precesljaj upustva postavkih drugih modema,malo guglaj malo forum i to je to..
    http://www.sarajevo-x.com/forum/view...31070#p5731070
    http://forum.bih.net.ba/showthread.p...t=#post1498985

  6. #16
    Registered User
    Pridružen/a
    24 Oct 2009
    Poruke
    218
    Rep Power
    6

    Standardno

    Hvala ti puno na trudu. Jos samo nesto - kako se prebaci modem/ruter u PPPoE nacin rada? To mi je sve strano. Laptop koristim.

  7. #17
    BIHnet Korisnik ala7's Avatar
    Pridružen/a
    21 Mar 2011
    Lokacija
    Sarajevo
    Poruke
    229
    Rep Power
    4

    Standardno

    Citat Prvi postavio Storm_17 Pregledaj poruku
    Hvala ti puno na trudu. Jos samo nesto - kako se prebaci modem/ruter u PPPoE nacin rada? To mi je sve strano. Laptop koristim.
    sad cu ti slikama pojasniti..ovako samo moze da te glava zabboli.. koji je Billion tacno model ? i koristis li mojatv ili adsl netflat paket ??

  8. #18
    Registered User
    Pridružen/a
    24 Oct 2009
    Poruke
    218
    Rep Power
    6

    Standardno

    Aj pojma nemam koji je model. Bijeli nekakav Billion, u pozadini desno crna mala antena. Evo slika: http://i53.tinypic.com/24qpxl0.jpg

    Koristim "Moja tv phone" i "Adsl netflat 2". Dva odvojena paketa, idu preko ovog jednog modema.

  9. #19
    BIHnet Korisnik ala7's Avatar
    Pridružen/a
    21 Mar 2011
    Lokacija
    Sarajevo
    Poruke
    229
    Rep Power
    4

    Standardno

    Vjerovatno ti je DHCP iskljucen radi mojatv.. da nebi puno cackao ovako ces..
    1. Podesi wireless karticu laptopa ovako:
    IP adress : 192.168.1.100 (za prvi racunar ili laptop) a 192.168.1.101 (za drugi racunar ili laptop)
    Subnet : 255.255.255.0
    Default Gateway:192.168.1.254
    DNS : 195.222.32.10
    DNS : 195.222.32.20
    2. Podesavanje modema radis preko mreznog kabla da bi aktivirao wireless..preporucljivo
    Kucas u web browser 192.168.1.254 (user:admin pass:admin)
    pa
    http://img4.imageshack.us/img4/3550/unled365d.jpg - prva
    Provjeri jel na PVC0 VPI = 8 , VCI = 35 (to bi trebalo biti u tvom slucaju jer koristis adsl netflat 2) ako nije onda nemoj dalje nista raditi da nebi zeznuo tv i telefon..
    http://img198.imageshack.us/img198/2410/unledffgr.jpg - druga

    http://www.wikihow.com/Find-the-MAC-...-Your-Computer --- kako vidjeti mac adresu racnuara ili laptopa

    poslije ovog bi se trebao pokazati signal modema rutera na laptopu, ukucas sifru signala i picis surfati..
    ovako kod mene frcera .. iste su postavke tp link i billion izgleda.. ne mogu garantovati da neces zeznuti sta, procitaj par puta upute za postavku tp link modema sa bhtelecom portala .. adsl-a i mojatv.. kod mene su iste slicne postavke modema razlika je sto koristim mojatv full paket,tp link modem..
    Last edited by ala7; 02-06-2011 at 07:55 PM.

  10. #20
    Registered User andr0id's Avatar
    Pridružen/a
    31 Mar 2011
    Poruke
    868
    Rep Power
    4

    Standardno

    Ako ukljuci DHCP, to nema veze sa kreiranjem konekcije pppoe. DHCP je da uzima sam adrese od adsl-a koje se uvijek mjenjaju. To jest da ih prepoznaje. A ako stimas pppoe, dovoljno je da ides na kreiranje pppoe (koje svaki router ima opciju) da uneses svoj username i pass od adsl-a.

    Ja ti preporucujem pppoe da nastimas, da ukucas username i pass svog accounta, i kliknes Coonect, i sam ce se spojiti. Ja sam to pokusavao 4-5 puta i na statusu u routeru/modemu je zbacilo trenute ip adrese i radi sasvim normalno.

    A DHCP nema mnogo stimanja, ali zavisno, Zenica je dobila nove ip adrese svoje, i samo mi pali preko pppoe kreiranja, a DHCP kad kreiram baca me na stare IP adrese..

    Pokusaj to odraditi preko posta iznad mene, sto je ala7 objasnio, mora ti pomoci.

    Ja ipak router svoj koristim za te svrhe i sve u njemu stimam. Ne ulazim uopste u Billion. Ali se ti skopcaj direktno na billion sa racunarom, udji u postavke, i ukljuci wireless (WAN opcija) na Enable, pa onda pokusaj ovo sto je ala7 objasnio.

    Baziraj se na jedno, na DHCP ili na pppoE. I pokusaj vise puta, budi uporan, jer barem sam ja to moram. Valjda mi router sporo uzima sa modema

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Pravila postavljanja poruka

  • ne možete postavljati nove teme
  • ne možete postavljati odgovore
  • ne možete postavljati priloge
  • ne možete urediti svoje poruke